Nároky zamestnancov v práci
Ahojte, v skratke opíšem svoju situáciu v práci. Pracujem denne 10 hodín, z toho máme pol hodinu neplatenú obedovú prestávku. Asi dva dni do týždňa pracujeme kratšie okolo 8-9h, niekedy aj dlhšie napr. 12h. Podľa situácie. Máme zmluvu len na 6h denne. Pracujeme s hotovosťou. Môžete mi niekto poradiť, či keď pracujeme s hotovosťou , za ktorú máme fin. zodpovednosť máme nárok na 1,5 násobka minimálnej mzdy? koľko je vlastne čistá hodinová mzda v čistom pri práci s hotovosťou? Pracujeme u súkromníkov, takže /podľa zákona/ nám nedávajú taký plat, ako si zaslúžime, ani iné výhody. Pracujeme mesačne vyše 200h, mimo domu som takmer každý deň asi 13h. Môžte mi niekto poradiť načo máme nárok a za aký plat by ste pracovali v takýchto podmienkach? veľmi pekne ďakujem za rady.
@lucinkaboz presne, dohody sú len čierne práce, malokto naozaj zamestnáva len na 2h, väčšinou vždy robí človek od nevidím do nevidím. veď čo viem, dohody už nemli byť a stále funguju..
4 roky pracujem na dohodu od 7,30do 16,00 nema ma kto zatupi ked chcem ist k lekarovi, aj volno nemam žiadne okrem vikendov a na urad prace nosim že zarabam 33e mesačne.Vyplatu nemam ani 300e a to si ani neviete predstavit ako sa omakam.Ale kde pojdem u nas sa neda nikde zamestnat.Strašne čo dovolili s tymi dohodami .
@vijavi no teda, to hej, nemám slov na toto, čo potom materské, z čoho by sa počítalo a nielen to 😒
dohody nemali pripustit, vzdy z toho ťaži len zamestnávatel...okráda zamestnanca
@lucinkaboz presne tak

@marca12 presne, zachvílu by oni chceli od nás peniaze zato, aby sme mohli robit 😀