Nástup do práce počas RD

denkaa1
3. mar 2022

Ahojte, na RD budem do 11/2022. Do zamestnania by som chcela nastúpiť od 1.4.2022, samozrejme už som to oznámila zamestnávateľovi a mám sa prísť dohodnúť. Problém je v tom, že moje pracovné miesto je zrušené a mám pocit, že má čaká výpoveď, prip. ukončenie dohodou. Robím tam cez 10 rokov. Chcem byť na tom stretnutí pripravená na všetky možnosti, aby ma nechceli obabrat.
1. Ak by mi chceli ukončiť prac.pomer, pricom stále budem poberať rodičovský, musím sa hlásiť na Úrade práce? Mám nárok na podporu,ak budem stále na rodičovskom?
2. Môžem v prípade, ak by mi chceli dať výpoveď, oznámiť že teda ostanem ďalej na RD do novembra a výpoveď budeme riešiť potom?
3. Ak teda ostanem ďalej na RD, budem si hľadať novú prácu. Mozem nastúpiť do nového zamestnania, pričom budem stále zamestnaná aj u pôvodného zamestnávateľa do toho novembra?
Ďakujem. Ak by ste mi vedeli poradiť, čo bude pre mňa výhodnejšie v tejto situácii.

abby11
3. mar 2022

@denkaa1
1. Nie, súbeh dávok nie je možný. Nárok na podporu máš do dvoch rokov od ukončenia pracovného pomeru. Prihlásiť sa na UP Ti stačí, keď dieťa dovŕši 3 roky a o podporu požiadať až od prvého dňa nasledujúceho mesiaca.
2. To je na dohode.
3. Áno

katkaseiner
3. mar 2022

len k 1. neda sa prehodit rodicak na muza a ty pojdes na urad prace - snad to tu niekto potvrdi ci sa to da alebo nie.

denkaa1
autor
3. mar 2022

@abby11 ďakujem 🙂
@katkaseiner nemám muža, takže musím si to poriešit sama...ale ďakujem 🙂

amienne
3. mar 2022

@abby11 nie je to tak, ze k inemu zamestnavatelovi moze ist iba na ciastocny uvazok? Ja som si podobne veci zistovala nedavno na socialke a uradoch a ak ma nesalili, tak nemozes byt zamestnana u oboch na plny uvazok. Ci ma klamali?

lienka.7
3. mar 2022

@denkaa1 prepac, nechcem rýpať.. ale prečo sa teda chceš vrátiť uz teraz do prace?

denkaa1
autor
3. mar 2022

@lienka.7 lebo potrebujem peniaze, žijem len z rodicaku a všetko sa zvyšuje

mamina321
4. mar 2022

@denkaa1 ak je pracovne miesto zrušené, tak vy ti mali vyplatiť odstupné, neviem ako u vas vo firme ale počet mesiacov odstupného závisi od dĺžky pracovneho pomeru, a tiež preplatiť zvyšok dovolenky. Takze určite nepodpisuj výpoveď len tak. Alebo by ti mali ponúknuť približne rovnaké miesto, a ak nie je, tak je problém na strane zamestnávateľa, takze určite s odstupným.