Nastúpili by ste do práce, ktorá vám nevyhovuje?
Od oktobra som si hladala pracu, vysla mi 1 ktora mi nevyhovuje. Nepaci sa mi plat, ale hlavne firma, ludia, komunikacia z ich strany aj co mi znama povedala, proste si tam nevazia ludi.. Mam este 5 mesiacov podpory..Nastupili by ste a uvidi sa alebo hladali dalej? Len ked nastupim nemam ako skusat pohovory..
Keby mám nejaký príjem, tak nenastúpim a hľadám ďalej
Presne, u teba to moze byt zase celkom inak. Mam pracu, ktora nie je uplne idealne platena, ale som tu happy, aj kolektiv mame skvely a podla mna toto je ovela dolezitejsie ako zarabat majland. To, ze si v praci spokojna a v pohode, je proste uplne najviac. Ale tak toto su moje priority, no.. 🙂
Presne, u teba to moze byt zase celkom inak. Mam pracu, ktora nie je uplne idealne platena, ale som tu happy, aj kolektiv mame skvely a podla mna toto je ovela dolezitejsie ako zarabat majland. To, ze si v praci spokojna a v pohode, je proste uplne najviac. Ale tak toto su moje priority, no.. 🙂
@pelian jasne tie peniaze su u mna tiez na "poslednom" mieste..ale ludia s ktorymi som komunikovala sa mu nepacia, ani kancelaria, cisty komunizmus, a viem od viacerych ze to terno nebude..ale napln prace sa mi praveze paci..
Ja by som nastupila. Stale vies seknut aj za 1den. Zbalis a povies viac nepridem.
@pelian jasne tie peniaze su u mna tiez na "poslednom" mieste..ale ludia s ktorymi som komunikovala sa mu nepacia, ani kancelaria, cisty komunizmus, a viem od viacerych ze to terno nebude..ale napln prace sa mi praveze paci..
@anonym_autor 3,5 mesiaca už hľadáš, čo málo nie je. Teraz 2 mesiace nebude veľmi nič, potom na jar viac, ale ak sa im niekde nezapáčiš na jar, cez leto zase nič nebude a naplno sa to rozbehne len v jeseni. Teda vieš si predstaviť byť doma aj bez podpory? Ja by som radšej neriskovala ak peniaze potrebujem.
nenastupuj, hladaj dalej
Plat mi ponúkali nadštandardný, ale zmluvu na dobu určitú, lebo tak to majú nastavené. Pohovor aj zmluva len s HR. Open office.Takže rok neistoty. V inej firme plat podobný, ale pracovná zmluva na dobu neurčitú, pohovor priamo s generálnym riaditeľom a vlastná kancelária. Volím radšej istotu.
@anonym_autor 3,5 mesiaca už hľadáš, čo málo nie je. Teraz 2 mesiace nebude veľmi nič, potom na jar viac, ale ak sa im niekde nezapáčiš na jar, cez leto zase nič nebude a naplno sa to rozbehne len v jeseni. Teda vieš si predstaviť byť doma aj bez podpory? Ja by som radšej neriskovala ak peniaze potrebujem.
@marsmykkok hej jasne je to dost dlho..
@anonym_autor nastúpila by som. Ešte stále môžeš kedykoľvek odísť a hľadať inde. 3 mesiace ti stačia na posúdenie a 2 mesiace budeš môcť ešte hľadať inde.
@anonym_autor a kľudne môžeš hľadať dalej, máš skúšobnú dobu kedy môžeš bezdôvodne odísť. Teda posielaj CVčka a ak ťa pozvú na pohovor tak pôjdeš a ak by sa ti čas pohovoru kryl s prácou vybavíš si na ten deň napríklad Pečko od obvodného, pôjdeš pred pohovorom alebo po za ním kvôli niečomu...
Ja som nastúpila, ale naďalej som si hľadala inú prácu, keď som našla (po 7 mesiacoch), dala som výpoveď. Už keď pre nič iné, tak aspoň preto, aby sa ti započítavali roky do dôchodku.
nevyskúšaš, nevieš, vlastná skúsenosť je najdôležitejšia. Odísť môžeš kedykoľvek
a preco si sa tam vobec hlasila, ked ti to nevyhovuje?
Presne tak,do prace sa chodi zarabat peniaze,ani s tym platom nie si spokojna,co je najdolezitejsia zlozka,preco tam chodime.A mozte si rozpravat co chcete,ze peniaze su na poslednom mieste,vzdy su na 1vom.Potom su ludia frustrovani,demotivovani,zavist prekvita v plnej parade,lebo niekto ma o 100,200,500 viac ako oni s vysokou skolou.Uvedom si to.
Plat mi ponúkali nadštandardný, ale zmluvu na dobu určitú, lebo tak to majú nastavené. Pohovor aj zmluva len s HR. Open office.Takže rok neistoty. V inej firme plat podobný, ale pracovná zmluva na dobu neurčitú, pohovor priamo s generálnym riaditeľom a vlastná kancelária. Volím radšej istotu.
@anonym_d66eda nechapem, aky rok neistoty? Doba urcita je standard v 99% pripadov. A ked ti daju na neurcito, kde mas istotu, ze ta nevyhodia? Do dvoch rokov bez odstupneho, ziadny problem.
a preco si sa tam vobec hlasila, ked ti to nevyhovuje?
@anonym_0dd6e9 mne sa napln prace paci, plat by som prekusla (bol pisany v inzerate od tej sumy, ale povedali mi na pohovore ze sa to hybat hore nebude) ale bolo mi to tam na pohovore nesympaticke..je to take komunisticke, kancelaria fakt zla, take pozliepane..v meste kde zijem toho zas neviem kolko nie je a v predchadzajucej praci zas na papieri vyzeralo vsetko super, ale bolo mi tam velmi zle, az som skoncila na pn a rozvinuli sa mi uzkosti ale to nie je podstatne..
@anonym_d66eda nechapem, aky rok neistoty? Doba urcita je standard v 99% pripadov. A ked ti daju na neurcito, kde mas istotu, ze ta nevyhodia? Do dvoch rokov bez odstupneho, ziadny problem.
@eleanor2510 naštuduj si najprv zákonník práce § 63 a až potom komentuj
Vzala by som tú prácu, však môžeš kedykoľvek z nej odísť (prvé 3m) súčasne aspoň nebudeš doma sedieť zavretá. 🙂
@eleanor2510 naštuduj si najprv zákonník práce § 63 a až potom komentuj
@anonym_d66eda joj, ja zakonnik ovladam, to stale nic nemeni na skutocnosti, ze ked raz dostanes zmluvu na dobu neurcitu, nikdy v zivote ta nemozu vyhodit
@anonym_d66eda joj, ja zakonnik ovladam, to stale nic nemeni na skutocnosti, ze ked raz dostanes zmluvu na dobu neurcitu, nikdy v zivote ta nemozu vyhodit
@eleanor2510 Vyhodiť ťa môžu vždy
@eleanor2510 Vyhodiť ťa môžu vždy
@anka2015 ja to viem, napis to komentujucej predo mnou. Zle som sa vyjadrila, zmluva na dobu neurcitu neznamena, ze ju nikdy nemozu vyhodit, ako si ona mysli. Len sa mi neda upravit prispevok
@eleanor2510 uveď zákonné dôvody, kedy môže firma vyhodiť zamestnanca, ktorý si riadne plní pracovné úlohy a má dobrý zdravotný stav.
@eleanor2510 uveď zákonné dôvody, kedy môže firma vyhodiť zamestnanca, ktorý si riadne plní pracovné úlohy a má dobrý zdravotný stav.
@anonym_d66eda reorganizacia, nadbytocnost ...
@anonym_autor nastúpila snáď nie si tak povrchná, že ti vadí komunistická kancelária.Ak sa ti náplň práce páči tak vyskúšaj.Pobudnes tam a, keď to bude zle cez leto docerpas podporu.
ešte ste ani nenastúpili a už je všetko zle, možno zistíte, že Vám to tam bude vyhovovať, vy sa na to pozeráte očami tej známej, všetko zle. Veď keď budete chcieť skončiť môžete kedykoľvek počas skúšobnej doby a dočerpať podporu.
@anonym_d66eda reorganizacia, nadbytocnost ...
@anonym_b9cb49 ani jedno nehrozí
@anonym_d66eda preco ani jedno nehrozi? Sikovna firma si poradi, zrusi tvoju funkciu a vytvori inu s inym nazvom. Alebo aj porusenie pracovnej discipliny, aj tam mozu byt velmi kreativni. A celkovo, kde beries to presvedcenie, ze pri zmluve na dobu neurcitu ta nikdy, nikdy nevyhodia? Ano, je to tazsie, ale nic, co by sa nedalo zvladnut.
@anonym_d66eda a takto celkovo, co je zle na dobe určitej? Ak je zamestnavatel seriozny a zamestnanec tiez, nie je ziadny problem. Ak by si bola zamestnavatel, dala by si absolutne neznamemu cloveku, ktoreho si videla hodinu na pohovore, dobu neurčitú? Co ak sa ti den po skonceni skusobnej doby hodi na rocnu PN pre zapal kosti od blbosti? Zazila som, nie som zamestnavatel, ale len zamestnanec, ale je to radost, ked ti to spravi kolegyna, za ktoru potom treba tahat. Vdaka bohu za dobu urcitu, ktora jej skoncila a bol pokoj.
@anonym_d66eda preco ani jedno nehrozi? Sikovna firma si poradi, zrusi tvoju funkciu a vytvori inu s inym nazvom. Alebo aj porusenie pracovnej discipliny, aj tam mozu byt velmi kreativni. A celkovo, kde beries to presvedcenie, ze pri zmluve na dobu neurcitu ta nikdy, nikdy nevyhodia? Ano, je to tazsie, ale nic, co by sa nedalo zvladnut.
@eleanor2510 myslíš, že by sa ministerstvo takto zachovalo?

@anonym_autor to, že to známej nevyhovovalo neznamená, že u Teba to bude tiež tak.