icon

Nástupný plat v nadnárodných spoločnostiach v Bratislave

lucik194
22. dec 2014

chcela by som vedieť ako sa momentalne pohybuje nástupný plat v nadnárodných spoločnostiach ako je DELL, IBM, AT&T, HENKEL..... uplne obyčajné pracovné miesto, najnižšia pozícia, s jedným resp. dvomi jazykmi. Viem že pred 5 rokmi to bolo okolo 1000€ mesačne. Zmenili sa niečo k lepšiemu? Ďakujem za odpovede-

lauri
7. jún 2015

@spirit16 no nic, tak sa to asi nedozviem 😀

moni73
7. jún 2015

@kaktusik007 nejdem sa hadat, neviem. ja som vo verejnej sprave videla rozdiel tak 4-8% a tak som pridala.
a teraz rozmyslam, co je drahsie..., napada ma parkovanie a asi vsetky sluzby, nie? poznam par ludi, co si boli dat spravit na vychode zuby 🙂 . najlacnejsi 4izb humenne za 41 tis bratislava za 115tis. ale to je jedno...

spirit16
7. jún 2015

@lauri
Ako dlho si tam robila a co si robila? Lebo aj 11 rokov dozadu uz sa vedelo, co su to klikacske oddelenia.

spirit16
7. jún 2015

@lauri
Ale tak v skratke.
Mas za ulohu nejaku cinnost a tu robis stale dookola.
Obycajne dostanes k tomu manual, ktory je napisany tak, aby si podla neho vedela celu robotu urobit bez toho, aby si tomu rozumela. A takto mozes tu robotu robit aj zopar rokov, bez toho, aby si vobec tusila, co robis a co sa stane ak urobis chybu.

lauri
7. jún 2015

@spirit16 v sales callcentri pre nemcov, ako studentka na part-time, dobre casy to boli 😉

spirit16
7. jún 2015

@lauri
To nie je klikacka 🙂

mapa
7. jún 2015

Jaa by som vsetkych tych vychodniarov zakazala... Beru Blavakom robotu, zenu cenu nehnutelnosti do astronomickych vysin, sposobuju zapchy.... Tito vychodniari kazdeho len otravuju 😝 😀

mircalla
7. jún 2015

@lauri no nieco v tom zmysle,ze viac menej loadujes daco do systemu - napr objednavky,alokujes platby...u nas uz skoro vsetky tieto lahsie joby presunuli do azie

mia18112
7. jún 2015

@moni73 Nikto sa nehada, ale nemožes verejnú správu porovnavat s velkými a.s. To je mega rozdiel.

kaktusik007
7. jún 2015

@moni73 tak verejna sprava je ine - tam su platy podla tabuliek - pozicia, vzdelanie, prax... a je jedno, ci to vzdelanie mas v bratislave alebo v hornej dolnej -- ak stale si referentkou so strednou skolou na urade prace, tvoj plat je fakt takmer identicky na celom slovensku..

mcyi9zz5
7. jún 2015

Komicke komentare ale nevadi. To, ze vam nevadi, ze mate drahsie nehnutelnosti ako Rakusko a platy tretinove a este sa bijete do hrude aki ste vy Bratislavcania to je vskutku komicke. Poznam ludi v BA a maju platy 2000-3000, samozrejme sa nebavime o sekretarkach a predavackach niekde v Poluse.

mcyi9zz5
7. jún 2015

A co sa tyka toho vychodu, tak po 1.roku VS som mala plat 750 v cistom. To aj v BA je akoze paradicka podla tychto Vasich reci.... je tu aj niekto normalni kto ma nejake realne skusenosti?

amouramour
7. jún 2015

@mcyi9zz5 a preco tolko nezarabas?🙂ked si taka megaschopna, ze mas BC a vies cudzi jazyk 😝

kaktusik007
7. jún 2015

@mcyi9zz5 v michalovciach si mala plat 750 eur v cistom??? a to ti nestacilo, ked si sa rozhodla ist zit do BA?

amouramour
7. jún 2015

@kaktusik007 podla mna keca, cely tento prispevok je zalozeny len na to aby ludi vytocil🙂

brnka
7. jún 2015

@mcyi9zz5 co Ti teda brani ist do Rakuska? A nemusis tu urazat nikoho, kto robi "za zobracenku" ...... PS: Ked si najdes pracu, pridi sa nam sem pochvalit, aky nastupny plat si dostala 😎

mircalla
7. jún 2015

@mcyi9zz5 jedina nenormalna si tu ty. Inak a to im nevadilo,ze nemas zaklady gramatiky? Ved som ti uz povedala,ze sem nelez....o jednu hus menej. Ozaj zacinam mat pocit,ze sa nudis a cele si si to vymyslela....vsak daj tu top firmu,kde si mala 750 v cistom...

majka2508
8. jún 2015

@mircalla registraciu ma tento mesiac 🙂

fuska
8. jún 2015

@mcyi9zz5 Pred.7 rokmi som dostala ako absolventka VS bez praxe vyse 1300 v hrubom a to boli jedny z najnizsich platov. Kamoska nastupila s podobnym platom v inej firme a v prebehu 3 rokov sa vypracovala na nejakych 2000. Firmy menovat nebudem, ani v IP. Ale ano, je to mozne. A tiez malo kopec ludi blbe reci, ako tuto na fore, ze mozem snivat. Taketo platy su, len sa nimi malo ludi pochvali.

mircalla
8. jún 2015

@fuska nikto jej tu nepise svoje platy - ja som platovo davno niekde ine - pisu ju ake su nastupne platy (vacsinou) v tychto spolocnostiach. ak sa niekomu podari aj za vacsi plat, je to mozne. chapeme? urcite nebudem nejakej babe z fora pisat verejne, aky mam plat, ak tu mam este aj fotku, taka hlupa nie som...t

mircalla
8. jún 2015

@fuska mozu to byt auditorske,reklamne ci farmaceuticke firmy, ale firmy ako su v uvodnom prispevku velmi velmi silno pochybujem....tam na lepsie platene pozicie absoloventov - (ona teda neni ani len absoloventka) s kratkou praxou JEDNODUCHO neberu....u nax maximalne 1200 v hrubom a to uz si teda riadne vyberaju,vascina ludi ma dlshiu prax ako ona v podobnej fime a VS....vacsina kandidatov je velmi slabych, maju len velke ego.....z 10 kandidatov je dobry tak jeden

fuska
8. jún 2015

@mircalla Diskusia je o nastupnych platoch. Ja som tiez pisala o nastupnych v dvoch spolocnostiach s moznostou rastu.

mircalla
8. jún 2015

@fuska No aspon si splnila jej kriteria, ci ju tu niekto "normalny. my ostatni luzri nepozname pozicie ako by si predstavovala.....neviem sice, ci jej to nejako pomohlo, kedze nechces dat mena firiem.....ale moze skusat este dalej par desiatok pohovorov

fuska
8. jún 2015

@mircalla Nechapem, preco reagujes prehnane. 9 z 10 ludi napise, ze moze snivat, lebo netusia, ze existuju take firmy. Ja som tiez netusila, kym som sa do takej nedostala. To ale neznamena, ze ti deviati su luzri, ako ty pises. Pekny den ti zelam a @mcyi9zz5 tebe vela stastia.

mircalla
8. jún 2015

@fuska Skratka nemam rada drzych a arogantnych ludi, to je cele....Zakladatelke temy by som rada aj pomohla s pracou, ak by sa ozvala. @mcyi9zz5 by som v teame nechcela ani zadarmo, ak keby bola neviem ako uzasna. dovod: pristup....ak si si teda citala jej komentare a si s nimi, ok, ja nie....

moni244
8. jún 2015

@mapa ja by som len chcela vidiet, ktori blavak by robil potom predavacku, v restikach, vo fastfoodoch, keby vsetci odisli

mijo53
8. jún 2015

@mapa to čo ma znamenať, potom "blavaci" nebudú chodiť do Tatier, nebudú si brať východniarov a pod.

mijo53
8. jún 2015

@mircalla titul nie je patent na rozum

mircalla
8. jún 2015

@mijo53 Ja to snad tvrdim? dnes ma skolu az snad kazdy (otazka je akej kvality - kazdy druhy si vie zbuchat socialnu pracu dialkovo), ale pri ziadosti o pracu na to stale dost pozeraju.....ale reci typu robte si za tie zobracenky a je tu niekto normalny.... akoze hohooooo.....treba byt ambiciozny, ale toto je uz niekde inde

mapa
8. jún 2015

@mijo53
@moni244
Dievky, bola som prudko ironicka... Parafrazovala som tuto tetu:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Já_bych_všechny_ty...
Velmi ma bavia popularne vyhlasenia typu, ze ostante vsetci doma a nekradnite nam robotu, byty, cesty.... Pred 50 rokmi bol rodenym Bratislavcanom malokto....