icon

Návrat do práce po rodičovskom

alica42
2. aug 2021

Ahojte mam taku otazocku zajtra mi konci rodicovsky prispevok, no som opat tehotna, co som mesiac dopredu ohlasila zamestnavatelovi. Nastup na dalsi matersku mi vychadza o 4 mesiace, co som chcela vykryt pnkou, vziat si jeden den dovolenky kvoli aktivovaniu nemocenskeho a ist na pnku.zajtra mam ist podpisat papiere no mam z toho zmiesane pocity myslim si ze mi budu chciet dat vypoved. Viete mi poradit co mam spravit, az vyblafnu zakony podla ktorych ma mozu prepustit

Strana
z3
lucka_ke
3. aug 2021

@alica42 odpovedala som ti, áno aj keby si ukončila PP

ivkazba
3. aug 2021

@alica42 nemáš za čo. A na to, že nebudú nadšené môžeš kašlať. Ako z pohľadu zamestnávateľa to chápem, 3 roky ťa musia ma v stave, potom ti musia niečo ponúknuť a potom ešte zaplatiť aj odstupné a možno vyššie ako teraz. Ale to teba nemusí trápiť. A že tlačia na teba, že dostaneš výpoveď napriek oznámeniu tehotenstva. Myslím, že to je len pokus o strašenie, len taká snaha o manipuláciu. Pretože ak by to ozaj urobili a podáš podnet na inšpektorát práce, tak okrem toho, že by ťa museli znova zamestnať, tak ešte aj pokutu by mohli dostať, čiže by sa im to len a len predražilo.

alica42
autor
3. aug 2021

@ivkazba pracovala som 8 rokov, myslim, ze uz vyssie odstupne nedostanem, chcela by som mat kamosku ako ty 😂 co ma taketo veci v malicku, usetrila si mi peniazky bo som mala namierene za pravnikom 😉

alica42
autor
3. aug 2021

@ivkazba a este otazocka ked po tych 3 rokoch sa vratim a povedia mi, ze moja funkcia sa zrusila ako i teraz vlastne povedali, a ponuknu mi nieco ine mozem to neprijat, dostanem v tom pripade odstupne? A este keby som vzala vypoved isla by som teda na podporu na pol roka ako si spominala a potom rodicak, kto by platil za mna zdravotne a dochodkove?

alica42
autor
4. aug 2021

@ivkazba bola som to dnes zaniest od zajtra pnku a na dnes paragraf na maleho. No nedali mi vobec novy priemer nic podpisat. Len mi to vzala vravim, ci to je vsetko ze ano.ked tak mozem ocakavat ze mi pride papier domov a aby som sa zdrzovala doma podla hodin co mam urcene ako vychadzky, takze kontrola z ich strany ma urcite caka. Ten priemer je normalne, ze mi nedali?

alica42
autor
10. aug 2021

@alica42 mozem sa ta este opytat ked mi nedali vobec podpisat novy priemer je to vporiadku?

Strana
z3