icon

Návrat do práce verzus hľadanie novej práce po rodičovskej

kila
5. jan 2013

Ahojte! Moja rodičovská dovolenka končí v auguste. Mala by som sa vrátiť do práce, lenže zatiaľ ani neviem či ma očakávajú naspäť a aj nerada by som sa tam vrátila. Ešte tento mesiac sa chcem stretnúť so šéfom a porozprávať sa s ním. Ale ani neviem čo mu povedať, keďže chcem hľadať nové zamestnanie. Nemôžem mu predsa povedať, že hľadám novú prácu, ale keď nič nenájdem tak sa do firmy vrátim. Jediným dôvodom prečo si chcem nájsť novú prácu je cestovanie. Pracovala som v Nových Zámkoch a teraz by som si rada našla niečo v Komárne. Neoplatí sa mi cestovať ani z finančnej stránky, ani časovo. Toto vie aj šéf a určite sa ma na to aj opýta, keď ma vôbec prijme naspäť. Takže moje prvé trápenie je čo povedať šéfovi...
A druhé je ako si nájsť prácu... hlavne neviem čo povedať keď sa ma na pohovore opýtajú či ma očakávajú naspäť do práce... mám byť úprimná a povedať že áno? Aké šance potom budem mať? Mám takú skúsenosť že neoplatí sa byť úprimným.
Budem rada keď mi poradíte a keď sa o tejto situácii môžem porozprávať s vami. Boli ste alebo ste v podobne situácii? Ako ste to riešili?

Strana
z2
amouramour
8. mar 2013

@kila inak to neviem ci mozes nedat vypoved a podpisat zmluvu inde, podla mna to nie je koser...a ako by si si chcela posunut cas?a poviem to sprosto ale bohuzial tak to je, mamicka po predlhej materskej moze byt rada, ze pracu ma a moc podmienky by som si neurcovala...ale zas za pokus nic nedas

libka1
8. mar 2013

@amouramour kludne moze pracovat inde a mat zmluvu s povodnym zamestnavatelom ked je na RD, je to subezny pracovny pomer... a na zvysenie ma teoreticky po rodicovskej narok podla zakonnika prace, by mala mat vsetky vyhody ako ostatni kolegovia, t.j. ak u nich kazdy rok dajme tomu celoplosne zvysovali, tak by jej teraz mali o tu ciastku zvysit... hovorim o teorii, viem ze v praxi mnoho zamestnavatelov toto nedodrzuje 😉

amouramour
8. mar 2013

@libka1 ved to, ze je to len teoria, prax je taka, ze mamicky po troch,6,9 rokoch mozu byt radi ak ich prijmu spat a nenajdu si dovod preco ich prepustit

libka1
8. mar 2013

@amouramour tak su aj seriozne firmy samozrejme, ale vacsina je zial takych ako pises ty 😝 to uz ona vie do akej kategorie patri ta jej firma 😀

mircalla
8. mar 2013

@amouramour Uplne s tebou suhlasim, co si napisala

amouramour
8. mar 2013

@libka1 nastastie v jednej takej pracujem, ale zas ja som nebola 3 roky doma...tak mozno aj preto🙂

vandavanda
8. mar 2013

len moja skusenost - po nastupe do prace bola moja mala x krat chora a ak nebola ona, bola som ja.. bo bacil bol uz doma a po neprespatych nociach cloveka lahsie koli. chcela som si najst povodne inu pracu, ale som stastna prestastna, ze som zostala v povodnej. toto by sa novemu zamestnavatelovi ktory by ma nepoznal tazko vysvetlovalo - absencie, odbiehanie.. a este nieco - pocas materskej som bola na dvoch pohovoroch u dvoch firiem velmi zvucnych mien prezentujucich sa ako "firmy priatelske k rodinam" a akonahle poculi slovo materska cely pohovor sa zvrhol na: praca je narocna, tu potrebujeme celeho cloveka. v zivote viac by som nedala na uprimnost.. bohuzial, ale je to tak. proste hladam lepsie uplatnenie, cokolvek relevantne.. ale spomenut matersku dovolenku alebo deti je slucka okolo krku.

libka1
8. mar 2013

@amouramour aj ja, aspon po prvom dietati, teraz uvidime o rok a pol 🙂

amouramour
8. mar 2013

@vandavanda no aj pre toto je podla mna lepsie na zaciatok ostat u stareho zamestnavatela🙂je to pravda, v novej praci by to bohvieaky zaciatok nebol

kila
autor
18. apr 2013

Ja sa hlásim po dlhšom čase... musela som si zvyknúť v novej práci. Prvé týždne boli strašné, chodila som do práce s plačom, mala som hrozné výčitky svedoma, že som nechala doma Tomáška a bolo ťažké sa zaučiť, lebo robím úplne inú prácu ako pred rodičovskou dovolenkou. Ale Tomáško to zvládol super, dokonca ho manžel a svokra odplienkovali, čo sa mi od leta nepodarilo a Réka si vlastne ani nič nevšimla. Teraz sa mi už v práci páči, ba dokonca keď ma cez víkend deti nahnevajú, už sa teším na pondelok... Zvykla som si, zaučila som sa a uvedomila som si, že som mala obrovské šťastie s touto prácu a teraz sa jej už nechcem vzdať. Šéf je super, kolegyne tiež, pracovný čas je taký aký je, ale keď potrebujem niečo vybaviť, môžem kedykoľvek odskočiť a môžem urobiť aj to, že pôjdem pre Réku do škôlky a zobrať si ju ešte k sebe do kancelárie.

kila
autor
18. apr 2013

A ešte toľko, že vôbec nie je problém že mám 2 pracovné pomery, spýtala som sa v Soc. poisťovni, mohla by som pracovať aj na 5 miestach keby som stíhala, to ich nezaujíma a teraz ešte dostanem aj rodičovský príspevok kým malý nebude mať 3 roky. Výpoveď som stále nedala zo strarého prac. pomeru, počkám kým mi vyprší skúšobná doba - veď môže sa stať čokoľvek. Môj šéf o tom vie a nie je to žiadny problém.

kila
autor
18. apr 2013

Moja skúsenosť s hladaním práce je taká, že v prvom rade som mala len obrvoské šťastie! A hneď na pohovore som povedala aké mám aj ja požiadavky na prácu, pracovný čas... aby sa potom neskôr neprekvapili a práca ktorú som hladala musela vyhovieť aj mne, aby som bola spokojná aj ja s firmou, aj firma so mnou. Nezamlčala som nič, ani keď sa pýtali na deti. Firma, ktorej moje požiadavky nevyhoveli, ma samozrejme odmietla. Našťastie! Lebo potom by som nemala túto super prácičku! 😉

13katka
23. máj 2013

Ahojte baby poradte mi , 25,5 mi konci RD , z prace som dostala vypoved-pre pokles objednavok , dali mi odstupne -ked sa to da nazvat odstupným 😝 ,teraz si hladam novu pracu, ale vsade kde pridem ked poviem ze mam dve deti 3r a 6rocneho-kazdy na mna pozera ako keby som -ja neviem ako keby boli deti prekazkou-co niesu ,su doslova vymodlene. Co mam dalej robit , kde si hladat pracu, tak aby sme boli vsetci spokojny -uz mam toho po krk ,vlada chce aby sa rodilo viac deti ale ked ich mas tak si doslova nechcena

Strana
z2