icon

Nechce sa mi vrátiť do práce po rodičovskej dovolenke

16. jan 2026

Zeny, viem, ze ma tu ukamenujete, ale aj tak to priznam. Za pol roka mi konci RD a uz teraz sa mi nechce vratit do prace. Mam dve deticky, po prvom som sa vratila na rok do prace, potom som otehotnela s druhym. A uz teraz mam obavy, ako to vsetko sklbim, pracu mam dobru, aj kolektiv ok, aj pracovny cas taky, ze budem stihat vyberat deti, ale ja by som najradsej ostala doma, starala sa o deti, domacnost, zahradu a to by mi uplne stacilo 😄 manzel pracuje vacsinou od 8 do 18 (zivnostnik), niekedy aj dlhsie. Jasne, ze domace prace si podelime, ako sme si delili, kym som bola ten rok medzi materskymi v praci, ale vzdy to je aj tak trochu viac na mne, kedze aj koncim skor v praci a pod. Teraz je cela domacnost na mne, ale zvladam to v pohodicke, kedze som doma.
Mozno ste to mali niekto podobne ako ja a nakoniec ste boli rady, ze ste sa do prace vratili a nebolo to az take strasne?
Povzbudte ma prosim 🤣

Strana
z3
anonym_345f10
Včera o 18:45
@anonym_autor

Dakujem dievcata za vsetky odpovede 🙂
Momentalne to mame tak, ze manzel by rodinu v pohode utiahol financne aj sam, len ako to uz niektore z vas poznamenali, ak odidem z tejto prace/resp.sa tam nevratim/, uz potom taku len tazko najdem.
Co sa tyka pripadneho rozvodu, tak toho by som sa nebala, mam aj kam ist, aj co predat pripadne, ak by som napr nevedela dlhsie najst pracu.
Uplne najviac by mi vyhovovala praca na skrateny uvazok, ale co sledujem ponuky, to je o nicom uplne v nasom meste. Ak aj hladaju, tak vacsinou ako predavacka, to by som robit nechcela (cim samozrejme nechcem urazit predavacky, je to zasluzna praca, ale proste nic pre mna).
A zasa neviem, ci by mi nebolo potom trapne sama pred sebou, ze manzel pracuje a ja som doma 🙂

@anonym_autor preco sa o tom neporozpravas s muzom,mozno ti sam navrhne zostat doma s malym este,ze sa nemusis ponahlat.Vsetko je to o komunikacii medzi manzelmi.Ja som do muza pocas toho roka prveho pri malom stale,vybav mi tam robotu,vybav mi tam robotu,vybavil si mi robotu??Bol si s veducim,vybavil si ju??Nakoniec sa to podarilo a vybavil ale to sme sa dozvedeli az neskor.

karolhora
Dnes o 00:56
@zuzike123

Nevybrala si si dobre forum, co sledujem na MK v poslednej dobe, su tu same superzeny, supermatky, superzamestnankyne, a hlavne pod ruskom anonymity sa da zazdielat vsetko. Tu sa podpory zrejme nedockas.
Zariad sa podla toho ako to vam v rodine vyhovuje. V mojom okoli je dost zien, ktore zostali doma dlhsie, starali sa o deti, chod domacnosti. Nikto ich za to nehanil, spravili tak ako to vyhovovalo aktualnej rodinnej situacii. A s postupom casu, kazda potrebovala sebarealizaciu. Kazda si nasla svoju cestu a aspon na par hodin denne sa realizuje mimo domu, casto v inom odvetvi ako pred detmi. Drzim ti palce, aby si si nasla aj ty svoj sposob fungovania.

@zuzike123 Múdro povedané

zazka666
Dnes o 04:54

@anonym_autor veď nemusíš hneď do práce. Ale myslí na to, že potrebuješ dôchodok a ako žena v domácnosti budeš závislá na príjme manžela

andulienka65
Dnes o 07:30

Andulienka: Ahoj. Neboj sa toho to dáš. Ja som mala dve deti za sebou po roku a do práce som nastúpila hneď po rodičovskej dovolenke. Myslela si ok, že to nedám, ale bolo to super. V práci som prišla úplne na iné myšlienky a potom som sa domov tešila na deti. Všetko som stihla, aj navariť, aj sa s deťmi hrať, ísť von. Môj manžel bol tiež nonstop v práci, veľakrát aj cez víkend. Všetko zvládneš, držím palce. 😀

evelinaj
Dnes o 08:04

@anonym_autor ja ta úplne chápem, kebyže nemusím ani na jeden jediny deň by som tam už nešla, je mi jedno kto si co mysli...chcela by som byť doma ani nevieš ako veľmi

zazka666
Dnes o 09:27

Aj ja ju celkom chápem. Koľkokrát som si povedala, ako sa mi nechce do práce. Ale koľkokrát tu čítame, ako o..bali chlapi žienky domáce. Ako ťažko sa potom hľadá práca bez praxe. Ako často im muži vytýkajú , ja na teba robím. ja donášam peniaze. Radšej by som do bane sfárala, ako by som mala ostať závislá na mužovi. Vlastné peniaze sú istota. A potom, treba myslieť na dôchodok. Aspoň si plať dobrovoľný príspevok na dôchodok.

nelka93
Dnes o 10:14

A v tvojej praci by ti nevedeli vyjsť v ústrety a pristúpiť na skrátený uvazok?

majki81
Dnes o 11:05

V práci si oddýchneš, uvidis😆

anonym_41ad2e
Dnes o 11:06
@evelinaj

@anonym_autor ja ta úplne chápem, kebyže nemusím ani na jeden jediny deň by som tam už nešla, je mi jedno kto si co mysli...chcela by som byť doma ani nevieš ako veľmi

@evelinaj je to cisto tvoja vec, kazda nech sa zariadi ako chce. ale potom "nema pravo" plakat, ked ju muz opusti alebo ked bude mat dochodok 500€.

evelinaj
Dnes o 12:48
@anonym_41ad2e

@evelinaj je to cisto tvoja vec, kazda nech sa zariadi ako chce. ale potom "nema pravo" plakat, ked ju muz opusti alebo ked bude mat dochodok 500€.

@anonym_41ad2e ja plakať určite nebudem a za chlapom - žiadnym ,uz vobec nie

anonym_345f10
Dnes o 13:03
@majki81

@majki81 a ked to je,ze doslova nic nerobit je to viac unavne ako keby clovek robil.

martina_martinka
Dnes o 14:01

@anonym_autor je to úplne v poriadku a podľa mňa ak bežné. Mala som to isté, strašne som sa nechávala vrátiť do práce a presne polroka pred koncom rodičáku som začala hľadať niečo flexibilné, pripadne z domu a tak , aby som mohla deti voziť na krúžky , do skoky atd bez problémov a kedy treba s nikinostat doma keď budú choré a podobne . Dopadlo to tak, že dnes pracujem z domu , kedy chcem , s deťmi som cele leto a keď treba .. keď nechcem nepracujem .. donpeace som sa nevrátila 🙂 ak aj vy chcete niečo pripadne skúsiť nové , ozvite sa mi a pokecáme 🙂 0911 476 514

anonym_089f38
Dnes o 14:21
@majki81

@majki81 určite 🤣🤣🤣

Strana
z3