icon

Nechoďte do práce chorí

ace123
9. apr 2025

Podla mna na ludi, co chodia do prace chori caka v pekle zvlastne miesto. Minuly tyzden prisla kolegyna do prace, ze nieco na nu lezie ale v pohodke 2 dni odpracovala, ja s nou skoro 8 hodin v kuse a samozrejme ze po tych 2 dnoch to uz u nej naplno prepuklo. Ja som ochorela 4 dni po nej a niekolko kolegov so mnou. Aspon ze mozme robit home office ze? Ale ziadna slava to teda nie je lebo hned rano ta boli hlava a spal by si najradsej do 10. No najhorsie bolo ze moja mama dostala termin na operaciu a ani som sa s nou nemohla predtym vidiet osobne lebo som tusila ze budem chora aj ja. Operacia nastastie dopadla dobre ale logicky chcete svojho blizkeho vidiet pred takym niecim. Keby som nemohla poslednykrat stretnut svoju mamu lebo kolegyna prisla s nadchou do prace tak jej prepichnem pneumatiky, poskriabem auto a dam vypoved. Tak len tolko k ludom co chodia do prace chori.. Ostante doma! Nikdy neviete co nakazenim ostatnych sposobite

estellas
9. apr 2025

@ace123 U nás nemá zamestnávateľ rád keď sme často na PN. Ak by som mala by som mala možnosť home office tak by som to jednoznačne využila.

loliki
9. apr 2025

Na to je aj zákon, že chorí do práce ísť nemá. Zákonník práce. Bezohľadní by si to mohli doštudovať.

dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 Robim v skolstve a tam je tolko rozne chorych ludi naraz, ze keby ma mal rozhodit jeden ukaslany student, tak som uz davno per partes.

majamat
9. apr 2025

dost si to zovseobecnila. v kazdom zamestnani sa neda robit home office a keby ludia nechodia aj chori do prace, tak by tam nemal kto robit. a su zamestnania, kde musi niekto robit.

vzdy ludia chori robili, neboli taki precitliveli a nebyvali ani toilko chor. mali dobru imunitu.

ja neviem, ze to stale ludia nedokazu pochopit, ze imunitu sa izolaciou vypestovat neda. som s chorymi v niektorych obdobiach denne a neochoriem a rovnako aj moje kolegyne.
predavacky viacere mi potvrdili, ze chore moc nebyvaju. tiez su stale v kontakte s kdejakym chorym.

ukgirls
9. apr 2025

ty kolegovia co sa stazovali ze su chory ostali doma hned a len poslali spravu? ci aj oni prisli a nakazili zvysok-nadavas aj im? ta kolegyna to nemohla chytit od niekoho uz v praci kt posmrkoval? ako vies,ze to islo prave od nej ako prvej .. kludne si virus mohla mat aj ty v sebe ale prepukol neskor ...

estellas
9. apr 2025

@majamat Áno, ja som opatrovateľka. Musí niekto byť na zmene, nemôžeme len tak neprísť. Nemal by sa kto starať o ľudí.

viestta
9. apr 2025

@ace123 jeziskove huslicky!!!! Nezda sa ti, ze prehanas? Nepriatelstkost 🙄 Keby si bola komplena, tak si to s nou vykomunikujes aj bez toho aby si jej nadavala. ked si drzala usta tam kde ich bolo treba otvorit, tu zbytocne vypisujes

majamat
9. apr 2025

@estellas ano, kto by sa postaral o ludi, ked mnohi z personalu zostanu doma?
este aj cez kovid mohli pozitivni zdravotnici robit.

dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@viestta ona si neotvori usta, ona pojde radsej pneumatiky rozpichat, tak sa totiz spravaju tie, co nechcu byt nepriatelske😉

sszuzu8
9. apr 2025

Kým dokážem chodiť a pracovať chodím aj chorá, aj tak robíme s ľuďmi čiže nielen medzi sebou sa môžeme nakaziť ale kľudne aj od ludi

bessie12
9. apr 2025

@ace123 u nás v praci je každý druhý chorý. Teraz som bola dlho na PN a ešte stále to nie je fit. Nastupujem do práce budúci týždeň a ak by som ostala chorá, tak by som si už nemohla dovolit ostať doma. Pokiaľ by som nemala vysokú horúčku (39 a vyššie), tak do tej práce musím ísť.

biba_18
9. apr 2025

celkom ma pobavila tá logika - vidíš že na kolegyňu niečo lezie tak sa otoč na pate a choď domov 😂🤦‍♀️

matkahelka
9. apr 2025

@ace123 esteze vsetci zamestnavatelia pn-ky toleruju, vsak. zasmejme sa. moja kamoska je sestricka na ARO a nikoho nezaujima, ci je zdrava, ci ma sople, ci berie atb, kym vladze stat na nohach, do prace prist musi, pretoze su podstav na oddeleni a jednoducho su nezastupitelne. ma 12 hodin na ustach respirator a pracuje aj chora. u nas v skolke je mamicka pracujuca v pekarni a rovnako, respik na ustach a fici aj s 39 horuckami, pretoze su na zmene 3 a jednoducho 2 by nestihali napiect take mnozstvo, ake maju objednane. a skusila by ist na PN, raz a druhykrat a na dalsi krat by uz dostala vypoved. chod na malu pobocku nejakej posty, ci banky, kde su 2 pracovnicky, detto, po hlase im pocujes, ze su chore, na ustach rusko a pracuju. na SR je HO zastupeny 9.5 %, tak sa hadam nebudeme tvarit, ze vsetci mozu pracovat z domu a rovnako sa nebudeme tvarit, ze si kazdy moze dovolit byt s kazdym soplom doma. presne naopak, malokto si to dovolit moze.

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 Ty si sa tu uz kvalifikovala celkom slusne. Bude lepsie ak nebudes posudzovat druhych, lebo sa len ukazaujes, aka si Ty dobrosrdecna stvora😉

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
9. apr 2025

neviem ako kto, ale radsej ronasat bakerie ako by zo mna mala srsat jedovata slina v kadej vete

ivik4
9. apr 2025

Ved to tej kolegyni normalne cele povedz pre boha

viestta
9. apr 2025

@ace123 mam pre teba taky napad. Urcite mate v praci vyvesnu tablu na oznamy. Tak zajtra ked prides do prace vytlac oznam:
Vazeni kolegovia,
nechodte do prace so soplami.
Dakujem
Zuza

bessie12
9. apr 2025

@viestta teraz všetko maže 😂 a už aj seba ...

viestta
9. apr 2025

@bessie12 simla som si, ze uz premazala tie perly ducha co stihla popisat. Takze, husta je, ale ani na internete nie ja husta. Dnes pojde spat s dobrym pocitom ako @dskjhfdlkdjhl vytrela zrak a zajtra sa bude na kolegynu falosne usmievat, bude sa tvarit ako najsamlepsia kolegyna, mozno jej aj keksik ponukne aby ju nepopotahovali za "nepriatelskost" a 🙄

viestta
9. apr 2025

@bessie12 neboj sa, aj bez profilu moze citat a zajtra zalozi novy na synove mobilne cislo

euka210
9. apr 2025

@ace123 tak v kancliku sa to asi da ostat doma ci HO, ale u nas v restike pokial nie je horucka, tak kazdy chodi do prace... aj soplavy, aj nachladeny, aj bez hlasu, aj s kaslom, veduca aj s Atb, lebo bez nej restika proste nepojde...lebo ludia chcu jest kazdy den...

dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@viestta Ona si mozno mysli, ako mi vytrela zrak a ja ju v tom kludne necham, mozno je to jej jedina radost, sice len virtualna, ale mne to neublizi a ak ju to potesi, tak to vlastne potesi aj mna😉

bessie12
9. apr 2025

@viestta taka hustá až sa vymazala 🙈 len sa tu s tým strapnila. Namiesto písania sem, tak by si to mala vydiskutovat v praci. Ale slušne a bez nadávok a urážok. Ak to vôbec dokáže...

vanilkovazmrzka
9. apr 2025

To, ze mozes robit homeoffice, neznamena ze ked si chora, musis robit homeoffice. Normalne sa mozes dat pn ked nevladzes.

vanilkovazmrzka
9. apr 2025

@euka210 v akej restike robis? Kebyze mi uchrchlana casnicka nosi jedlo, tak uz v zivote do takej prevadzky nepridem

sante81
10. apr 2025

@ace123 keby som išla so soplom na maródku, tak by pol koňa písalo, ako využívam systém marodim s kašlikom. Keby som marodila s takouto diagnózou 5x do roka, tak mám výpoveď. Áno, chodím do práce s natchou, a nielen ja, a dala som dieťa do školy po týždni a pol s kaslom 🙂

diamand2326
10. apr 2025

@vanilkovazmrzka Presne toto ma hneď napadlo...

palculienka40
10. apr 2025

@abbey1 veru tak a cez kovid to boli ofuky ak niekto dosiel chory dobre ze ho nezlyncovali a teraz cele zle. Chyba zdravy sedliacky rozum.