Nechoďte do práce chorí
Podla mna na ludi, co chodia do prace chori caka v pekle zvlastne miesto. Minuly tyzden prisla kolegyna do prace, ze nieco na nu lezie ale v pohodke 2 dni odpracovala, ja s nou skoro 8 hodin v kuse a samozrejme ze po tych 2 dnoch to uz u nej naplno prepuklo. Ja som ochorela 4 dni po nej a niekolko kolegov so mnou. Aspon ze mozme robit home office ze? Ale ziadna slava to teda nie je lebo hned rano ta boli hlava a spal by si najradsej do 10. No najhorsie bolo ze moja mama dostala termin na operaciu a ani som sa s nou nemohla predtym vidiet osobne lebo som tusila ze budem chora aj ja. Operacia nastastie dopadla dobre ale logicky chcete svojho blizkeho vidiet pred takym niecim. Keby som nemohla poslednykrat stretnut svoju mamu lebo kolegyna prisla s nadchou do prace tak jej prepichnem pneumatiky, poskriabem auto a dam vypoved. Tak len tolko k ludom co chodia do prace chori.. Ostante doma! Nikdy neviete co nakazenim ostatnych sposobite
Ľudia chodia aj chorí, lebo by ich vyhodili. Niektorí zamestnávatelia k tomu človeka prinútia.
@liv1 asi tak to je.
Bez ohladu na autorku, ano, nie je normalne chodit do prace chory a kym to tak budeme robit, zamestnavatelia budu spokojni a nebudu mat potrebu nic riesit. Treba si vsak uvedomit, ze v praci sme nahraditelni velmi jednoducho, v rodine nie, a nevylezane choroby sa raz ozvu. Kym som bola mlada a sprosta, chodila som do prace (kde na moju statocnost a lojalnost uz vsetci davno zabudli), kym creva netiekli, v druhej praci som si povedala, ze ani bohovi a kazdu chorobu som vylezala. A, mimochodom, sefka bola nazoru - no jasne, ze mas prist, kto to za teba spravi, a ked som teda chora prisla, bola som zla, lebo ju nakazim. Normalne si dnes tukam na celo, ze pre taku som si zdravie nicila.
Nečítala som všetky príspevky autorky, ale nepísala o nádche, písala o chorobách, kde sú potrebné ATB. Úplne ste to tu otocili niektoré proti nej, ale neverím, že je Vám príjemné, keď pri Vás 8 hodín sedí usoplena a ukaslana kolegyňa na atb. Je to nepríjemné. A ano, možno výnimočne sú také povolania, kde fakt musí chory človek ísť, aj keď neviem si teraz vybaviť, kde sa to nedá, ale určite väčšina takých nie je. A ako ľudia sme bezohľadní, nepozerame na ostatných. Smutné. Autorka šla poukázať na inu vec a ani sa jej necujem, že to tu vzdala.
Očividne sa tu zisli všetky nenahraditeľné.
@liv1 nie, nestrcim dietatu palaren a nesupnem ho do skolky, ale keby som sla so soplikom za doktorkou, ze musim byt PN lebo kolegovia, tak ma otoci hned vo dverach a posle do lekarne pre vitaminy a kvapka do nosa.
@nika23t kym sa dopracujes do stavu, ze treba ATB, tak to nejaky cas trva. Kazdy dufa, ze to prejde. Ked do troch dni neprejde tak ide k lekarovi. Dovtedy chodi do roboty v nadej, ze je to len soplik a skrabkanie v hrdle.
Neviem ci niektore vobec tusia, ze aj cierny kasel sa da prechodit bez nejakych zavaznych priznakov a teplot, len s miernym kaslom a castokrat taky clovek ani netusi, ze prave roznasa nebezpecnu infekciu.
V tomto pripade autorka hlavne nepochopila, ze uplne zbytocne utoci na MK, ked kolegyni nepovedala nic. Nikto tu neschvaluje roznasanie chorob, to len autorka vsetko otocila tymto smerom, lebo sa sama nevie v kolektive normalne chovat a nevie otvorene kolegyni povedat, ze jej nieco vadi, radsej ju bude ohovarat.
@dskjhfdlkdjhl myslis, ze uz maju za sebou kavicku s keksikom?
Vidím, že sa tu vytvorili 2 tábory. Ja chápem oba.
Ak má človek prácu, kde MUSÍ prísť lebo nemajú náhradu a jeho prítomnosť je úplne nevyhnutná napr v zdravotníctve tak chápem, že prídu lebo jednoducho musia.
Ale ak sa bavíme o práci v office ako v prípade autorky, tak mi príde naopak úplne bezohľadné a stúpidne, ak niekto príde ak je chorý! Aj u nás sa to deje, a pritom tí jednobunkovci by mohli robiť z domu alebo by sme potiahli za nich dočasne. Radšej ako keď prídu a všetkých nás postupne nakazia. V októbri tu štvrtina firmy nebola čo boli chorí vzájomne od seba!
Zároveň nechápem, prečo keď ma autorka možnosť HO, tak neodišla na HO sama keď videla, že prišla kolegyňa chorá.
@petracandle mne sa to prave v tom zdravotnictve zda "chore", si zoberme, ze pacient tam bojuje s chorobou a osetruje ho chory lekar, sestricka. Chapem, ze nedostatok ludi, ale system padnuty na hlavu.
@viestta a samozrejme usmevceky k tomu😉 Ved sice vcera ju skoro od jedu roztrhlo, ale kolegyni nepovie nic, staci, ze tu vyvolala burku v serbli😉
Autorka ale nepisala o praci v nemocnici alebo v obchode. Pisala o praci, v ktorej chory clovek moze ostat na home office. Na to si nemusi brat ani PN, o peniaze teda nepride. A svoju pracu doma moze robit rovnako ako v kancelarii. Tak od takeho je bezohladne, ked pride medzi ludi a vsetkych nakazi
@mandzula tak úprimne, mne sa to zdá choré všade 😃 ale chápem, že niekde nemajú vždy možnosť zastúpenia, čiže ostať doma. A v tom zdravotníctve si aspoň dajú respirátor keď sú chorí
Nie je chory ako chory a nie je praca ako praca.
Ja mam kancel sama, ked chcem cely den nestretnem zivu dusu a home office nemame umozneny, takze s beznou nadchou bez teploty ma ani nenapadne byt doma.
len pre oživenie, v minulej práci sme mali kolegyňu, ktorá nikdy, ale nikdy nezostala doma chorá, a navyše, keď mala choré dieťa, tak ho zo soplami dovliekla do roboty, lebo šéfovi povedala, že nemá kam dať malého, lebo zavreli škôlku a či si ho môže doviesť, však on si bude iba kresliť alebo sa hrať na tablete. to robila tak 3 - 4 krát do roka. Keď jej to kolegyňa, čo s ňou sedela v kancli vytkla a povedala, že nech ide domov, tak sa na ňu sťažovala na HR, že ju šikanuje, lebo "je stará dievka a neznáša deti".
@som_realistka to bola dobra krava
@som_realistka a čo by povedal šéf keby bola dotyčná každý mesiac na očr so soplami?
@mandzula ok, len nevieme že keď napr inokedy bolo choré dieťa kto s ním bol? Len. To že 3-4 málo sople a bolo v kancli. Malé dieťa po nástupe do kolektívu môže byť choré aj každý druhý týždeň. Aj vážnejšie ako sople. Isto sa dieťa nebude hrať v kancelárii keď má 39 horúčku, zápal priedušiek alebo ovčie kiahne
@katica06 viem, aj ja som mala kedysi večne choré dieťa, no ja osobne by som ho do kancla ani s tými sopľami neťahala, hlavne nie vtedy, keď je tam aj iný človek, ktorému to môže byť nepríjemné (BOZP je na inú debatu). V takýchto prípadoch bol s dieťaťom otec alebo ja na dovolenke.
Ja som jediná u nás, ale keď cítim, že na mňa niečo lezie, alebo pokašlievam, chodím s respirátorom. Keď mám teplotu a pod. už ostávam doma. Ale kolegovia s tým nemajú problém, I s horúčkou, chrchlajúci že sa dusia chodia v pohode. Tak sa držím bokom..

@nika23t no veru, nevadi to len tomu, kto pravidelne do tej prace chory chodi sam a verim tomu ze to su presne tie matky, co rano detom supnu paralen a poslu do skolky ci skoly. Cele zle