icon

Nedarí sa mi nájsť prácu po skončení strednej

vikingi
26. okt 2025

Ahojte, už som doštudovala strednú školu s maturitou, ale nemám vôbec skúsenosti, jedine tak v Kauflande ale to zamestnávateľom nestačí a už som fakt zúfalá. Každý deň posielam aspoň 20-tim firmám životopis cez peofesiu, no ako mám získať skúsenosti keď ma nikto nechce zobrať? Väčšinou je to komplet ignorácia, ani nie žiaden "neberieme vás", proste mi neodpovedia. Čo je horšie je že neviem čo chcem v živote robiť a tak posielam ich do primitívnej práce ako je predavač, recepčná atď no veľa ľudí sa tam hlási. Ja už fakt neviem a strašne ma to stresuje, bojím sa že si nikdy nič nenájdem a skončím v budúcnosti na ulici... Má niekto podobnú skúsenosť?

Strana
z4
slnecnica30
29. okt 2025

A co tak absolventska prax?

pink_lady
29. okt 2025

tak je jasne ze ak si ako kadernicka rozosielas CV na hocake pozicie tak sa proste neozvu. to je jak by sa na pracu lekara hlasil grafik. Proste zatial sa zamestnaj ako kadernik/cka a o rok chod na vs ktora tabude bavit...Alebo sa zbal a chod skusit stastie do sveta

evkatk
29. okt 2025

To nevážiš si vôbec seba? Predsa po SŠ nasleduje VŠ. Maturita nie je vzdelanie. Kto nemá v dnešnej dobe VŠ, je akoby bez vzdelania a do budúcna to bude ešte prísnejšie. Už teraz maturita pre zamestnávateľa neznamená nič, iba to, že vieš čítať a písať. Si mladá, tak študuj, inak celý život budeš hľadať prácu a s maturitou nájdeš iba podradnú, ťažkú a málo platenú. Nechápem, ako v dnešnej dobe mladý človek sa uspokojí iba s maturitou.

luizina
29. okt 2025
@anonym_f5ef92

@anonym_5a96d6 bežne sa na korporátnu prácu (nižšie pozície) používa výraz monkey job, to je okey ale keď to niekto pomenuje po slovensky, tak je to problém. Zas sa netreba tváriť (aj ostatné, čo sa toho chytili), že robiť na recepcii alebo v obchode je jadrová fyzika, no neni. Úkon, čo robí predavačka by zvládla naozaj aj cvičená opica. Nik tu nedehonestoval ľudí, čo pracujú na týchto pozíciách, lebo sú potrební ale môže to robiť ozaj každý, zvlášť v dnešnej dobe, keď ti ešte aj kasa napíše sumu, čo máš vydať 🤦‍♀️

@anonym_f5ef92 za mna je zas skola, ktoru slecna vystudovala "primitivna", ked sa tak ohana tymto slovom, lebo ako kadernicka naozaj nemoze cakat neviem ake ponuky, alebo, ze sa o nu zamestnavatelia pobiju.. Proste v jej pripade môže byt rada, ak ju zoberu hocikde a tym myslim naozaj hocikde s takou skolou.

luizina
29. okt 2025

@vikingi tvoja skola neni žiadne terno, cize, ak chces pracovat, tak musis zobrat naozaj hocico, kde budu ochotni ta zobrat. Dcera vystudovala obchodnu akademiu, prve roky robila čašníčku (len chvíľku), vo vyrobe (naozaj mizerny plat), v DMke a teraz pracuje pre predajcu kupelnoveho zariadenia a po par mesiacoch sa stala zastupkynou veduceho. Nikdy jej žiadna robota "nesmrdela", ale vzdy sla dalej, vzdy skusa ísť vyssie, ale postupne. Ano, bola aj bez prace a poslala xy životopisou, aj bola na vela pohovoroch. Cize, rada neni žiadna, len hladat ďalej a zobrat co ponuknu a popri tom hladat zas ine miesto, alebo rozbiehat nieco svoje, ked ta bavi sitie.

abbey1
29. okt 2025
@anonym_f5ef92

@abbey1 asi sa s veľa mladými nestretávaš však? Kopec z nich nevie, čo by chcelo robiť. Aj ja som sa definitívne v 26r rozhodla pre odbor, ktorý chcem robiť. 🤷🏼‍♀️ na tom nie je nič zlé.

@anonym_f5ef92 Teraz si mimo ale že úplne. Denno denne oproti mne sedia mladí ľudia, stredoškoláciba skutočne veľmi veľmi výnimočne nemajú presný cieľ, čo chcú robiť. Väčšinou to vedia veľmi presne, zopár ich už len dolaďuje špecifické smerovanie v určitom odbore.Obcaa niekto v treťom ročníku na strednej zmení smerovanie.
Tu je autorka už po škole a stále netuší.

sfet
29. okt 2025

Do korporátu ist nechceš? Také mravenisko ludi, sice jednaku s tebou trochu ako s číslom, ale budeš mat prácu aj plat, získas trochu praxe, kontakty, oprasis jazyky a ktovie. Prepravné, colne a spedicne služby, v jednej pracujem už 4 roky. Dostala som sa tam po MD, nikoho tam som nepoznala, ani nikto mna, normálne výberove konanie a vyšlo to. Ani som nedufala, ziadne skusenosti v obore a naučila sa. Dufam len, že to bude pre teba dost nóbl. Mna napríklad práca recepcnej maximálne nebavila..

nela82
29. okt 2025

@vikingi zjavne co ocakavas od života?Myslíš,že budeš riaditeľkou veľkej firmy?Však vyhrn tie rukávy a snaž sa a uvidíš,koľko práce si nájdeš.Pecend holuby ti do pusy padať nebudú.Praca je,len vy po skole nechcete robit-chcete peniaze a byť non stop na nete....to je všetko.A mama hotel 🤣

6mia6
29. okt 2025

Tie ktoré si tu zastávate primitivnost povolaní tak sa pozrite ako to v tých obchodoch vyzerá keď to robia nekompetentní ľudia lebo však to môže robiť hocikto. Ono pokladňa a pípanie tovaru nie je všetko. Dnes som si bola kúpiť vapku, v nay, chlap sa vyrútil oproti mne, že či mi pomôže. Áno pomohol, prečítal mi cenovky a popis na krabici. Nevedel nič. Poďakovala som a ušetrila. Takýmto štýlom si ju kúpim cez net.
Postav sa za pult v železiarstve a chlapi ťa tam zožerú za živa. Nie nemôže to robiť každý.
Pozeráte Na nože tam pekne vidno keď v kuchyni robí niekto kto je inteligentný alebo len tá opica.

anonym_5a96d6
29. okt 2025
@6mia6

Tie ktoré si tu zastávate primitivnost povolaní tak sa pozrite ako to v tých obchodoch vyzerá keď to robia nekompetentní ľudia lebo však to môže robiť hocikto. Ono pokladňa a pípanie tovaru nie je všetko. Dnes som si bola kúpiť vapku, v nay, chlap sa vyrútil oproti mne, že či mi pomôže. Áno pomohol, prečítal mi cenovky a popis na krabici. Nevedel nič. Poďakovala som a ušetrila. Takýmto štýlom si ju kúpim cez net.
Postav sa za pult v železiarstve a chlapi ťa tam zožerú za živa. Nie nemôže to robiť každý.
Pozeráte Na nože tam pekne vidno keď v kuchyni robí niekto kto je inteligentný alebo len tá opica.

@6mia6 dakujem ze niekto pochopil moj komentar na primitivnost. kedze ziadna praca sa nezaobide bez trosky rozumu. ani taka upratovacka. len hlupi ludia to nechapu.
takze prirovnavat cloveka ku cvicenej opici je totalne o nicom komentar a sveci o tom, aki sme ludia sprosti a zadubeni.

anonym_5a96d6
29. okt 2025

@vikingi zvykaj si, nikto sa trhat o teba nebude, ci mas diplom ci mas bakalara alebo maturitu. musis bojovat a o tom je zivot. a tebe mozno troska skromnosti. niekedy treba zacat od 0 aby si sa dostal vyssie a vyssie. necitala som vsetky komentare, tak prepac, ak mi uplne unikla pointa. len ziadna praca nie je primitivna, mozes si vyskusat, Lidl hlada vsade predavacov kedze sa blizia sviatky vianocne

anonym_5a96d6
29. okt 2025
@vikingi

@sissy27 tu je odpoveď na všetko: zmaturovala som kaderník vizážista ale to ma nebaví, nemám k tomu vzťah. Čo ma konkrétne baví je navrhovanie a šitie oblečenia a chcem ísť na tento odbor na VŠ. Môj životopis obsahuje: moje osobné údaje, aké jazyky ovládam, vyznamenania a diplomy, ako viem narábať s počítačovými programami, znalosti, moje silné stránky.

@vikingi tu mas odpoved -

''Čo ma konkrétne baví je navrhovanie a šitie oblečenia a chcem ísť na tento odbor na VŠ.''

co ti v tom brani? ak ti chybaju peniaze, chod za kasu a mas to vybavene. ale studuj...rob co ta bavi, studuj co ta bavi, si mlada bezdetna, chod za svojim snom.

denithestrange1993
30. okt 2025
@6mia6

@6mia6 a teraz sa obzri kolko tisic poloziek maju v nayke,domnievas sa ze o kazdej by mali vediet sypat z rukava? Za mna ked ti odpovedia na otazky,akebo sa snazia prezistit cez databazu tak je to uplne postacujuce,zas necakajme ze ludia v zaplave kadejakeho rozsireneho sortimentu budu vediet dopodrobna vsetko o produktoch. Od toho vznikla AI ze si vies popripade dohladat blizsie info,to zvladnes aj bez predajcu.

6mia6
30. okt 2025
@denithestrange1993

@6mia6 a teraz sa obzri kolko tisic poloziek maju v nayke,domnievas sa ze o kazdej by mali vediet sypat z rukava? Za mna ked ti odpovedia na otazky,akebo sa snazia prezistit cez databazu tak je to uplne postacujuce,zas necakajme ze ludia v zaplave kadejakeho rozsireneho sortimentu budu vediet dopodrobna vsetko o produktoch. Od toho vznikla AI ze si vies popripade dohladat blizsie info,to zvladnes aj bez predajcu.

@denithestrange1993 su tam rozdelení na úseky. Zaujímavé, že keď som išla do inej predajne tam tí chalani vedia. Lebo ich to baví. A je to vidieť vždy keď tam idem. Len sa mi nechcelo vapku ťahať z nakupneho centra. Robila som v špecializovanom obchode a mali sme niekolkoľko tisíc položiek tiež a bez znalosti problematiky by sme mohli zavrieť. Človek ktorý tam vošiel čakal odbornú pomoc nie predavača, ktorý vie čítať.
Ďalšia vec su platení, od predaja vždy si nezabudnú títo ľudia do nejakej kolonky napísať osobné číslo ale bohužial nijak mi nepomohol.
To nie je tesco ale špaciálna predajňa elektra. Keby to nevedela predavačka v tescu ktorá, raz dopľňa minerálky, potom sladkosti a oblečenie, nakoniec sedí v kase tak tomu rozumiem.
Takže stojím si za tým, že predavača nemôže robiť každý.

Strana
z4