icon

Negatívne skúsenosti z pohovorov

gomak
9. okt 2025

Ahojte, podeľte sa so svojimi negatívnymi skúsenosťami z pohovorov. Napr. kedy Vám už na pohovore bolo jasné, že majú vybraného niekoho iného, prípadne iné kuriozity...

marsmykkok
10. okt 2025
@syslik92

@marsmykkok Mám 33. Do takmer 20tky som bola na gympli (5r odbor, ktorý si uvádzam v CV, lebo bol v AJ a dokazuje môj dlhoročný kontakt s jazykom), potom nepretržite VŠ 9 rokov. Skúsiť to podľa tvojej rady môžem. No už som si vypočula aj to, že keď budem mať/mám dieťa, tak býva často choré a potrebujú zamestnať niekoho, kto je viac v práci ako doma. Čiže kebyže poviem, že mám 13r dieťa, tak neviem, či je dostatočne veľké na to, aby bolo doma choré samé 🙂

@syslik92 No je to blbé tieto osobné otázky, hlavne teda ak riešia že prečo nemáš, že máš najvyšší čas to je cez. Ja chápem napríklad situáciu že sa opýtam či nemá žena malé deti ak napríklad v mojej firme je najviac práce cez leto a nemôže si cez leto zobrať dovolenku a to by netolerovala žiadna matka s malými deťmi, proste niekedy treba aj také otázky kvôli tomu o čom je práca, ale rozpitvávať to a riešiť prečo a tak to nechápem.

syslik92
10. okt 2025
@marsmykkok

@syslik92 No je to blbé tieto osobné otázky, hlavne teda ak riešia že prečo nemáš, že máš najvyšší čas to je cez. Ja chápem napríklad situáciu že sa opýtam či nemá žena malé deti ak napríklad v mojej firme je najviac práce cez leto a nemôže si cez leto zobrať dovolenku a to by netolerovala žiadna matka s malými deťmi, proste niekedy treba aj také otázky kvôli tomu o čom je práca, ale rozpitvávať to a riešiť prečo a tak to nechápem.

@marsmykkok Chápem, že niektoré pozície ako píšeš si to vyžadujú. No pozície v mojom odbore majú prácu po celý rok, okrem Vianoc a 2 týždňov v lete, kedy sú celozávodné dovolenky vo fabrikách aj mimo Slovenska a výroba stojí. Asi začnem odpovedať na otázky a rady o deťoch protiotázkou: "A akú prácu vykonáva vaša manželka, keď musí byť toľko doma s deťmi ako hovoríte?" 😀

biba_18
10. okt 2025

@syslik92 ak povieš že dieťa máš tak že samozrejme je zabezpečené aby si nechýbala, že mama je na dôchodku alebo otec dieťaťa pracuje na home office (alebo také niečo). mnoho žien takto funguje…
ale ja by som to asi nevravela. klamať hneď pri pohovore? úplne asertívne by som im povedala že deti nemám a bohužiaľ nebudem mať. nemusíš vysvetľovať prečo. slovo bohužiaľ musí stačiť. a keď nestačí tak ten čo sa pýta je obmedzený truľo…

kinats
10. okt 2025

Mna sa na pohovore opytal (asi majitel spolocnosti , zabudol sa predstavit) ci hram golf..., ze ako teda chcem oslovit a zohnat zakaznika na kupu bazena. Golf som hrat nezacal, zhodou okolnosti som sa zamestnal v inej spolocnosti, co ponukala aj bazeny a predal som ich desiatky a aj bez snobov z golfu a paradoxne to je asi ta najhorsia klientela: nevie co vlastne chce, ale musi to byt rols-royce za 5,-€, ziaden "chochmes", ziadna ucta (az na male svetle vynimky)

syslik92
10. okt 2025
@biba_18

@syslik92 ak povieš že dieťa máš tak že samozrejme je zabezpečené aby si nechýbala, že mama je na dôchodku alebo otec dieťaťa pracuje na home office (alebo také niečo). mnoho žien takto funguje…
ale ja by som to asi nevravela. klamať hneď pri pohovore? úplne asertívne by som im povedala že deti nemám a bohužiaľ nebudem mať. nemusíš vysvetľovať prečo. slovo bohužiaľ musí stačiť. a keď nestačí tak ten čo sa pýta je obmedzený truľo…

@biba_18 Väčšinou takto reagujem. No zatiaľ vždy to začala druhá strana "rozmazávať". A tiež nechcem klamať pri pohovore, keď mama a priateľovi rodičia robia, žijú stovky kilometrov od nás a priateľ robí na letisku, kde ho môžu nadriadení vidieť, príp. na soc. sieťach (LinkedIn) zistiť , kde pracuje. Aj keď je to možno len moje sci-fi, že takto nadriadení sledujú budúcich zamestnancov.

guiseppinka
10. okt 2025
@syslik92

@biba_18 Väčšinou takto reagujem. No zatiaľ vždy to začala druhá strana "rozmazávať". A tiež nechcem klamať pri pohovore, keď mama a priateľovi rodičia robia, žijú stovky kilometrov od nás a priateľ robí na letisku, kde ho môžu nadriadení vidieť, príp. na soc. sieťach (LinkedIn) zistiť , kde pracuje. Aj keď je to možno len moje sci-fi, že takto nadriadení sledujú budúcich zamestnancov.

@syslik92 reaguj, ze otazku tak, ze otazku deti mas vybavenu a ze tuto temu rozoberat nebudes

avicii18
10. okt 2025

Na jednom pohovore vedúceho zaujalo moje priezvisko, opýtal sa či nie som rodina s tým a tým a keď som povedal že nie, tak nejak stratil záujem.
Keď som mal nejakých dvadsať a niečo tak sa ma na pohovere spýtali či som ženatý alebo slobodný. Bol som slobodný a oni že ženatý má väčší zmysel pre zodpovednosť a ták, že im nezdrhne keď ho niečo naučia bla-bla...Chápal som ich, ale kôli nim som pred oltár nebežal.
Keď mali s nami pohovory v jednej nemenovanej kórejskej automobilke, tak mi manager hovorí, že podľa životopisu by som mal byť už riaditeľ nejakej spoločnosti. Bol to vtipálek, lebo mi dali vtedy nižšiu mzdu akú ponúkli všetkým novým zamestnancom.
Na jednom pohovore mi povedali nech počkám že príde manažér. Čakal som muža a došla žena. Ja som to "vtipne" okomentoval a už sa mi samozrejme neozvali.
Raz som hľadal nejaký job blízko svojho bydliska a našiel som, ale boli prekvapení, že mám o to miesto záujem lebo hľadali len invalidov. Dnes by som im už hádam aj vyhovoval.
Jeden zákazník o mne tvrdil, že som najlepší šofér VZV na svete. Zhodou okolností bol ten človek prítomný na jednom pohovore kde som sa uchádzal o miesto skladníka. Keby tam ten človek radšej nebol...Viete, keď vás chváli niekto kto má, povedzme zlú reputáciu (a on ju má doteraz a dedí sa to), nepôsobí to veľmi dôveryhodne. Ten majiteľ si mne musel myslieť svoje.

lucyluska
10. okt 2025

@gomak Swiss re, TL accounting.
Na prvom pohovore bolo 5 ľudí naraz.
V druhom kole sa má manažérka pýtala 2x prečo nemám vysokú školu.

lucyluska
10. okt 2025

@gomak kanadevia inova, manažér pozícia.
Jedno kolo.
Online testy.
Druhé kolo osobne. Po pohovore mi manažér chcel ukázať priestory kancelárií.

O par dní mi prišla odpoveď že berú interného kandidáta lebo rozumie ich procesom.

dvoncb
10. okt 2025

Dám ti radu ,na pohovor treba prísť posledný zo všetkých uchadzacov a ostatných pred Tebou si nepamätajú ,mám s tým skúsenosť

syslik92
10. okt 2025
@lucyluska

@gomak kanadevia inova, manažér pozícia.
Jedno kolo.
Online testy.
Druhé kolo osobne. Po pohovore mi manažér chcel ukázať priestory kancelárií.

O par dní mi prišla odpoveď že berú interného kandidáta lebo rozumie ich procesom.

@lucyluska k nim som si posielala CV na viaceré inžinierske pozície. Inzerujú ich už niekoľko mesiacov a neodpovedali mi ani raz, hoci som splnila cca 75-100% požiadaviek z každého inzerátu.

beronsche
10. okt 2025

Ja mám viac zážitkov:
- vyžadovali dobrú znalosť ang. V rámci pohovoru sme dokonca písali krátku essej.. prijali ma a nikdy som tam ang nepotrebovala. Plus som zistila, že týpek, ktorý má pohovoroval ledva zo seba vysuka po ang vetu
- v zahraničí som si na pohovore absurdne zamenila 2 vyrazy a trepala hlúposť. Aj sa mi zdalo, že im trhá kútikmi... Zrejme to vzali s humorom, lebo ma prijali.
- na pohovore sa má opýtali, ako matky po materskej, že ako budem riešiť deti..
- typek sa ma opýtal, že keďže už mám dosť rokov, či si myslím, že sa dokážem učiť nové veci.. nemala som ani 40 a on bol rovnaký ročník.. celkovo tento pohovor bol mega náročný, 4 kola a praca prezentovaná ako super odborná, pritom to bola blba administratíva, z ktorej som veľmi rýchlo zutekala..

A moja topka:
- pozvali ma na pohovor na úplne inú pozíciu, na ktorú som nemala žiadne kvalifikačné predpoklady...keď som zistila, že to nie je to, na čo som reagovala, pozrela som prekvapene na personalistiku. Ta mi celá červená všemožne nenápadne naznačovala, nech to nehovorím nahlas, došlo jej, že urobila chybu... Tu ma teda nevzali.. 🤪

kinats
10. okt 2025

Este na napadla jedna sladko-kysla spomienka ked sa otvarala ( teraz uz zaniknuta) Hasicska poistovna ja som bol prave referentom v Slovenskej poistovni a dostal ponuku, ze sa mam dojst k hasicom pozriet a ten co ma "lanaril" ma cakal uz na recepcii a ked okolo nas prechadzal ich riaditel, tak mu ukazal na mna so slovami : "toto je ta nasa posila zo slovenskej " a pan riaditel co ma videl prvy raz ma s neotrasitelnou istotou oslovil titulom a menom , akurat, že menom mojho kolegu zo slovenskej. Ked som zaoponoval, zahovoril to rychlo do stratena. Este v ten isty den konfrontoval menovaneho kolegu, ten to zahral na "partizana" ja, urcite nie ! Ja ani neviem kde ta poistovna je !? ( a o dva mesiace u nich samozrejme aj nastupil )

kubec224
Autor odpoveď zmazal
davida
10. okt 2025
@janai1

Monológ riaditeľa - A máte nejakého priateľa? Určite áno... No tak to pôjdete na materskú zachvíľu... Škoda Vás prijímať teda keď mi zachvíľu odídete. 😂

Aaa topka bola aj keď mi pani na pohovore povedala - že mám super CV, aj skúsenosti ale žiaľ jej aktuálny zamestnanci sú starší ako ja a teda ma nemôže dať na vedúcu pozíciu 😂 Doteraz neviem, načo ma na ten pohovor vlastne volala.

@janai1 ten pohovor nebol nahodou v pezinku? Tam som mala podobny rozhovor s riaditelom🤣

guiseppinka
10. okt 2025
@beronsche

Ja mám viac zážitkov:
- vyžadovali dobrú znalosť ang. V rámci pohovoru sme dokonca písali krátku essej.. prijali ma a nikdy som tam ang nepotrebovala. Plus som zistila, že týpek, ktorý má pohovoroval ledva zo seba vysuka po ang vetu
- v zahraničí som si na pohovore absurdne zamenila 2 vyrazy a trepala hlúposť. Aj sa mi zdalo, že im trhá kútikmi... Zrejme to vzali s humorom, lebo ma prijali.
- na pohovore sa má opýtali, ako matky po materskej, že ako budem riešiť deti..
- typek sa ma opýtal, že keďže už mám dosť rokov, či si myslím, že sa dokážem učiť nové veci.. nemala som ani 40 a on bol rovnaký ročník.. celkovo tento pohovor bol mega náročný, 4 kola a praca prezentovaná ako super odborná, pritom to bola blba administratíva, z ktorej som veľmi rýchlo zutekala..

A moja topka:
- pozvali ma na pohovor na úplne inú pozíciu, na ktorú som nemala žiadne kvalifikačné predpoklady...keď som zistila, že to nie je to, na čo som reagovala, pozrela som prekvapene na personalistiku. Ta mi celá červená všemožne nenápadne naznačovala, nech to nehovorím nahlas, došlo jej, že urobila chybu... Tu ma teda nevzali.. 🤪

@beronsche si mi pripomenula 2 situacie - reagovala som na poziciu k muzovi do firmy. Po case mi vravi, ze teda toto miesto obsadzovat nebudu (junior hr). Volali mi a ponukli mi miesto na oddelenie ziv. prostredia a nieco s odpadmi (okolo toho som ani nesla) a na pohovore otazka, preco sa zaujimam o dane miesto... no skoro som odpadla...

Druha pozicia bola dajme tomu statna firma, kde som sa tiez uchadzala o miesto v oblasti organizacie vudelavania a personalistk ma zavolala na pohovor na oddelenie financii a ucta (tiez som okolo toho nepachla). Bola tam veduca oddelenia a este niekto plus personalistka. Ta veduca po 2 otazkach na mna sa obratila na personalistku, ze co tam vlastne robim, ked mam uplne ine vzdelanie a aj uplne iny zaujem... tak sme si pokecali, ze co presne mozem robit s mojim vzdelanim a sla som😅

karolinakr
10. okt 2025
@negymama

alebo jeden z poslednych pohovorov.
"Kde sa vidite o 25 rokov ?"
eee, mala som 46! 😂

@negymama mala si povedať, kde sa citiš v 71rokoch - na Ibize piť drinky

janai1
10. okt 2025
@davida

@janai1 ten pohovor nebol nahodou v pezinku? Tam som mala podobny rozhovor s riaditelom🤣

@davida tento bol v BA 😀

bashkaxyz
10. okt 2025

Raz som bola na pohovore a všetko prebehlo v poriadku, potom som dostala zmluvu na prečítanie a v nej som sa dozvedela že povinne prídem o výplatu ak ukončím pomer v skúšobnej dobe lebo oni ma posielajú na školenia, že osobné ohodnotenie nedostane od začiatku ale až o 6 mesiacov a aj to len za predpokladu že to uznajú za vhodné

Druhýkrát pohovor znova prebehol v poriadku oznámili mi že ma berú a odvtedy som od nich nikdy nepocula

evansova
10. okt 2025

To sú zazitky! Nikdy som žiadny taký (a vlastne ani iný) pohovor neabsolvovala.
D
V tých časoch bolo normálne prísť osobne, predstaviť sa kto som, čo som, vzdelanie, zručnosti a bola som prijatá. Za celý život traja zamestnávatelia, ale posledných 30 rokov zamestnavam ja.

maya_hi
11. okt 2025

@gomak ani nie tak negatívna skusenosť ako komickú situáciu až šok. Na miesto pedagogickej asistentky. Mám VŠ pg. vzdelanie, a okrem iných školení, zručností, som uviedla aj ANJ B2. Nemám ale štátnicu, neučim ju. A nabehli na mňa s konverzáciou v angličtine 😁 Chytila som sa v pohode. Z 30 pozvaných záujemkýň po 2 profi kolách ma nakoniec vybrali. A s platom vtedy necelých 1000 eur mi toto prijimacie konanie, ktoré vyzeralo minimálne ako hľadanie manažéra podniku s 500 zamestnancami, prišlo celkom vtipné. 😅 Samozrejme, moje schopnosti aj využili a za tých pár šupov som tú angličtinu hneď aj učila. Asistenti vedia o čom hovorím 😉 Dlho som sa neohriala. Pri prvej príležitosti som odišla na výhodnejšie miesto.

anonym_ab1aa9
11. okt 2025

Za mna bolo maximalne trapne,ked som bola na pohovore na beznu administrativnu silu za ozaj smiesny peniaz - ziadna riadiaca funkcia, sedeli oproti mne 4 ludia - cez riaditela,financne + ine oddelenia. Skusali ma tam ako na maturite a vchol bol,ked zrazu predomna vysypali lego,ze skladajte😂 A mala som kolegynu za stenou navigovat,aby poskladala to iste,co ja a riaditel mi meral cas😂 Vtedy som si povedala,ze no vam to tu dobre kuruje🤦‍♀️ Ked mi napisali potom,ze si vybrali niekoho ineho,moja reakcia bola: "chvalabohu"🤣

anonym_e6df3a
11. okt 2025
@anonym_ab1aa9

Za mna bolo maximalne trapne,ked som bola na pohovore na beznu administrativnu silu za ozaj smiesny peniaz - ziadna riadiaca funkcia, sedeli oproti mne 4 ludia - cez riaditela,financne + ine oddelenia. Skusali ma tam ako na maturite a vchol bol,ked zrazu predomna vysypali lego,ze skladajte😂 A mala som kolegynu za stenou navigovat,aby poskladala to iste,co ja a riaditel mi meral cas😂 Vtedy som si povedala,ze no vam to tu dobre kuruje🤦‍♀️ Ked mi napisali potom,ze si vybrali niekoho ineho,moja reakcia bola: "chvalabohu"🤣

@anonym_ab1aa9 ja by som z takého pohovoru odišla, čo keď len skúšali asertivitu?

hopsas
11. okt 2025
@anonym_ab1aa9

@anonym_ab1aa9 toto by som pochopila keby išlo o pohovor do Googlu inak akože nechápem 😀😀😀

anonym_02aa61
11. okt 2025

Najhoršie na pohovoroch je keď ho vedie a to v mnohých prípadoch osoba absolútne neznalá. To sú aj mnohé personálne agentúry. Napríklad na vedúceho ťažkej strojárenskej výroby, nábor robí človek so strednou zdravotníckou školou a históriou z upratovacej firmy. Alebo päť kôl pohovoru samoststne s každým členom manažmentu, na ďalšie asi už len s upratovačkou som nešiel.

vlastnynazor
11. okt 2025

@gomak ked som strasne davno/ fakt vela vela rokov dozadu bola na pohovore v banke, kt.mala vtedy (mozno i teraz, uz sa nezaujimam) jedno zo svojich sidel v meste na namesti 1.maja v BA:
boli tam 2 slecny, jedna si pritom cely cas nieco citala, ani na mna nepozrela a druha mi povedala, ze nech zacnem. Tak som povedala. Na zaver mojho monologu som cakala priestor na otazky, kt.vsak neprisiel. Nepamatam, ako to ukoncili, ale nasledne som od kamosky dostala info, ze tam bol uz bol vybrany clovek. Akurat som nepochopila, naco robili v takom pripade pohovory.

bluka2
11. okt 2025

Mne raz niekto začal pohovor v štýle: z CV vidím, že všetko z pracovného vieš, tak mi povedz, aké máš hobby 😜

jamidea
11. okt 2025

@gomak ako pises, viem od vela znamych , ze pohovorysu velakrat len naoko. Vitaz je davno vybraty.

lienka.7
11. okt 2025
@negymama

alebo jeden z poslednych pohovorov.
"Kde sa vidite o 25 rokov ?"
eee, mala som 46! 😂

@negymama mala si povedať, že pevne verím, že už v dôchodku 🤣

anonym_63f734
11. okt 2025

@gomak môj mm bol kedysi na pohovore v personálnej agentúry, kde pohovory robila mladá zaba, ktorá nemala poňatia o com je to za práca, v podstate ani presne nevedela, čo by mm mal robiť, ale mudrovala ostošesť. Tak ju mm poslal do riti a odišiel. Na počudovanie ho nevzali 🤣