icon

Negatívne skúsenosti z pohovorov

gomak
9. okt 2025

Ahojte, podeľte sa so svojimi negatívnymi skúsenosťami z pohovorov. Napr. kedy Vám už na pohovore bolo jasné, že majú vybraného niekoho iného, prípadne iné kuriozity...

sssss123
9. okt 2025

Otázka: aké ste mali detstvo? A po psychotestoch v tej istej automobilke, prečo chcete pracovať, máte dobrú hlavu, choďte študovať právo, to bolo takmer 30 rokov dozadu, nechcem ani vedieť čo sa pýtajú teraz
Alebo tesne po škole, volám do firmy, že by som mala záujem o danú pozíciu, odpoveď bola, že som mlada, že zachvílu pojdem na materskú, hovorím, že určite nie, a on, že to hovorí každá.
Alebo to bola inzerovaná pozícia asistentky, a nakoniec bolo treba investovať už ani neviem koľko a išlo o sprostredkovanie plavieb na luxusných lodiach.
Alebo, tiež inzerovaná pozícia asistentky, nakoniec to bola modelingová agentúra a bolo treba zháňať modelky.
Alebo počas pohovoru zaklopala dievčina, a ten šéf, že ahaa, vy ste tá a tá od toho a toho, už som vedela, že ja tam pracovať nebudem.

biba_18
9. okt 2025

mne raz povedal jeden truľo na pohovore, že nemám vhodnú vš na tú pozíciu, lebo oni chcú inú a ja mám inú. potom som sa od potencionálnej šéfky dozvedela že nechápe o čom to bolo, že ani on nemá tú vš a ani nikto na oddelení a ospravedlňovala sa mi za neho 😂 a ešte jeho perla že nemám dostatočné jazykové znalosti, to bol tiež gol lebo rozprávam troma svetovými jazykmi 🤦‍♀️ buď bol zhulený alebo v takom strese že ma musí odpinkať že trepal všetky naučené frázy… btw, už tam nerobí…

biba_18
9. okt 2025

@diewcatqoo to sa mi tiež stalo - išla ma skúšať z angliny a ona vedela tak max. hello a good morning 😂

dixitka
9. okt 2025

Tretie (posledné) kolo pohovoru, mal tam byť riaditeľ plus chlapík z HR. Prišla som, sekretárka sa mi veľmi ospravedlňovala, že páni sú ešte na obede, no sama nevedela, kedy dorazia. Meškali nakoniec polhodinu a ani nevyzerali, že by ich to nejako mrzelo 😄 ani ma potom nevzali, ale to zas nemrzelo mňa, keďže som si potom našla niečo omnoho lepšie.

anonym_e6aed3
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e91b2
9. okt 2025

@gomak Kojíte?

negymama
9. okt 2025
@balerina2025

@negymama to ozaj? 😲

@balerina2025 ano, ale je pravda , ze ja posobim mlado.
drobna, stihla, nemam vrasky.
ale i tam ma to rozosmialo, skoro som odpovedala , ze "na dochodku"

hopsas
9. okt 2025

@gomak som HR. Za mňa topka jeden mladý fagan bez praxe po škole ktorý došiel na pohovor a došlo na plat a on že by si predstavoval tak 2000 v čistom. Ja na to že to určite nie. A on na to že tak teda stačí aj 800.

nikam
9. okt 2025

Išla som ako mladá žaba na pohovor do prvej práce, prišla pár minút vopred, vchodové dvere zamknuté, pred budovou už postávali nejakí ľudia. Prihovorila som sa blízko stojacej elegantnej panej, či ide tiež na pohovor. Len namosúrene pokývala hlavou, vravím si, asi je v strese. Nebola. Bola to manželka majiteľa, ktorý ju spolu s nami čakajúcimi vymkol a šiel na obed 🙂

synne
9. okt 2025

100 rokov naspäť, keď mobili ešte neboli také rozšírené ako dnes som mala pohovor v kaviarni, ktorá má 2 poschodia. Nevedela som nájsť správny stôl. Takže som sa prihovorila pár ženám, ktoré sedeli samé a vyzerali, že na niekoho čakajú. Nakoniec som slečnu, ktorá mala mať so mnou pohovor našla na vrchom poschodí pri najvzdialenejšom stole aký existoval sedieť s 2 ehm kamarátkami pri miešaných drinkoch.

anonym_ff2e72
9. okt 2025

Mňa sa dosť často pýtali na deti a tiež narážky typu že načo ma zamestnávať keď za chvíľu budem tehotná. Že každý kto sadne na tú stoličku je do pol roka tehotný a podobné kecy.
Na jednej strane chápem že je to otravné, ale na druhej strane som deti ani nechcela a keď som to povedala, tak ma vždy vysmiali a brali to že mladá, drzá, sprostá žaba im klame do očí. A ako budem o rok ináč spievať. Mala som mizerné sebavedomie a toto ma podlomilo ešte viac. Tá neschopnosť sa brániť a bezbrannosť, keď prišlo na túto tému a veru na ňu prišlo takmer vždy. Vždy som tam išla s malinkou dušičkou a odchádzala som ešte s menšou a psychicky ma celý proces totálne dokopal.... ten dlhotrvajúci neúspech a pocit menejcennosti.... až ma chytá panika že by som mala hľadať zase.
Najlepšie je že tie deti som fakt nechcela, ani ich nemám a ani ich už mať nebudem.

anonym_c08d5a
10. okt 2025

Ja som na hladani prace neznasala, ze mohli zavolat kedykolvek - ci som doma (ideal) alebo akurat cestujem niekam. Raz tak zavolali ked som bola v mhd medzi xx ludmi - nic som poriadne nepocula, a kedze tych CV som poslala vela netusila som kto vola, spomenuli ze mam prist na tu a tu adresu (nerozumela som im nic) a tak som sa spytala ci posielaju aj mail - reminder s danou lokaciou. A to som asi pichla do osieho hniezda, vyletela na mna ze ma teda nechcu a podobne, povedala som im, ze vo firme kde nevedia pouzivat mailovu komunikaciu nechcem byt.

tykat
10. okt 2025
@billy_jean

Na pohovore si ma HR manager spolu s GM fotili na mobil. Inak bol to v pohode pohovor, len ta fotka bola zvlastna a plant manager povedal HR managerovi, ze doma bude mat problem... Ale zobrali ma 🙂

@billy_jean a mal plant manager problem doma? 😁

tykat
10. okt 2025

@gomak dala som po MD zivotopis na profesiu a o polhodku mi volali ci mozem prist zajtra na pohovor. Bolo to z mojho pohladu dost daleko a v takej sa mi zdalo pr*eli zastrcenej. Tak som na babu rovno zhukla ze teda ci je to seriozna ponuka, lebo ked sa tam uz potrepem tak nech to nie je Herbalife. Zacala sa smiat ze to urcite nie. Nakoniec som tam ostala 14rokov, boli to super ludia, IT firma, a uz dlho hladali cloveka ako ja.

balerina2025
10. okt 2025
@negymama

@balerina2025 ano, ale je pravda , ze ja posobim mlado.
drobna, stihla, nemam vrasky.
ale i tam ma to rozosmialo, skoro som odpovedala , ze "na dochodku"

@negymama to si viem zivo predstavit 🙂

gomak
autor
10. okt 2025
@hopsas

@gomak som HR. Za mňa topka jeden mladý fagan bez praxe po škole ktorý došiel na pohovor a došlo na plat a on že by si predstavoval tak 2000 v čistom. Ja na to že to určite nie. A on na to že tak teda stačí aj 800.

@hopsas Ako rýchlo sa to zjednalo 😅

gomak
autor
10. okt 2025
@nikam

Išla som ako mladá žaba na pohovor do prvej práce, prišla pár minút vopred, vchodové dvere zamknuté, pred budovou už postávali nejakí ľudia. Prihovorila som sa blízko stojacej elegantnej panej, či ide tiež na pohovor. Len namosúrene pokývala hlavou, vravím si, asi je v strese. Nebola. Bola to manželka majiteľa, ktorý ju spolu s nami čakajúcimi vymkol a šiel na obed 🙂

@nikam 😂

misanthropicdann
10. okt 2025

@gomak absolvoval som 3 kola pohovorov v priebehu 2 týždňov aby mi na treťom povedali nástupný plat o 50% nižší ako som im v prvom kole povedal ze chcem. Neviem ci čakali ze si poviem ze keď som už toľko času investoval do pohovorov ze zoberiem hocičo

ema22270
10. okt 2025

Isla som na pohovor na polovicny uvazok, na poziciu pedagogickej asistentky, potrebujem sa nejako zabehnut po rodicovskej. Ale na pohovore mi samozrejme ponukali este ucenie 2 predmetov, resp jedno z toho telesnu. Velmi ma prehovarali, ale nezobrala som to, lebo to uz bolo dost hodin. Naozaj som chcela len ten polovicny uvazok.

syslik92
10. okt 2025

Ja tiež dostávam otázky na deti na väčšine pohovorov. Nemám deti, ani mať nebudem zo zdravotných dôvodov (to radšej nehovorím) a keď odpoviem, že deti nie sú a nebudú na pohovore, väčšina sa pousmeje a točí si o deťoch svoje ďalej, že mám na to vek, že to treba už začať riešiť, že neskôr to bude ťažšie, ....
Som už 7 mesiacov nezamestnaná, skúšam nájsť prácu aj mimo vyštudovaný odbor, učiť nemôžem kvôli nedávno zistenému problému s imunitou, takže mi ostávajú už len korporáty. Okrem narážok na deti som mala minulý mesiac pri pohovore takúto otázku:
"Šli ste študovať techniku kvôli otcovi alebo priateľovi?" (Otec mi zomrel rok pred nástupom na VŠ a priateľa som spoznala počas 2.ročníka a pracoval v inej sfére, personalistka po tejto odpovedi prešla na tému dieťaťa🫣).
Najviac ma štve, že neviem ako sa brániť, je to ako hádzať hrach o stenu. Priateľ mi radí odísť z pohovoru, keď sa ma pýtajú na deti, no ja stále skúšam bojovať a presvedčiť zamestnávateľov, že majú neoprávnene predsudky.

dominca222
10. okt 2025

Bola som na pohovore v jednej advokátskej kancelárii, povedali mi, že mám adekvátne vzdelanie, prax a som im aj sympatická ale bohužial nespĺňam imidž ich spoločnosti. O 3 týždne mi volali, že sa miesto znova uvoľnilo a ci mam ešte zaujem. Spytala som sa či nevadí že nespĺňam imidž ich spoločnosti 😂😂

adonish
10. okt 2025

@gomak minuly rok - pohovor po dvoch RD. Firma hladajuca niekoho do administrativy. Nakoniec z toho bol "financny poradca"..chalan, majitel firmy, mladsi ako ja, dosiel v kratasoch, zabkach, spravil si protein a začal ranajkovat 😂😂😂

anonym_c35bd1
10. okt 2025

Pohovor kedy vyberala nielen šéfka, ale aj kolegyne, dokonca z pobočky 70km od mesta kde som robiť mala ja, som prišla na pohovor a tam 10 ľudí čo ma vypočúvalo. Potom pohovor kedy tam boli len štyria z firmy, ale totálna amatérčina, ja som sa hlásila na pozíciu na polovičný úväzok, boli v tom že na pozíciu inú na plný, dohadovali sa tam medzi sebou kedy by som sa mohla zaučiť, odkedy nastúpiť, proste totálny chaos vo firme.

marsmykkok
10. okt 2025
@syslik92

Ja tiež dostávam otázky na deti na väčšine pohovorov. Nemám deti, ani mať nebudem zo zdravotných dôvodov (to radšej nehovorím) a keď odpoviem, že deti nie sú a nebudú na pohovore, väčšina sa pousmeje a točí si o deťoch svoje ďalej, že mám na to vek, že to treba už začať riešiť, že neskôr to bude ťažšie, ....
Som už 7 mesiacov nezamestnaná, skúšam nájsť prácu aj mimo vyštudovaný odbor, učiť nemôžem kvôli nedávno zistenému problému s imunitou, takže mi ostávajú už len korporáty. Okrem narážok na deti som mala minulý mesiac pri pohovore takúto otázku:
"Šli ste študovať techniku kvôli otcovi alebo priateľovi?" (Otec mi zomrel rok pred nástupom na VŠ a priateľa som spoznala počas 2.ročníka a pracoval v inej sfére, personalistka po tejto odpovedi prešla na tému dieťaťa🫣).
Najviac ma štve, že neviem ako sa brániť, je to ako hádzať hrach o stenu. Priateľ mi radí odísť z pohovoru, keď sa ma pýtajú na deti, no ja stále skúšam bojovať a presvedčiť zamestnávateľov, že majú neoprávnene predsudky.

@syslik92 Koľko máš rokov? Ak 35 plus povedala by som že mám jedno dieťa alebo dve a je/sú už dospelé, teraz sa tešíš len na vnúčatá už. Nemajú ako zistiť že ich klameš, ak už neštudujú a neuplatňuješ si daňový bonus.

marsmykkok
10. okt 2025
@anonym_c08d5a

Ja som na hladani prace neznasala, ze mohli zavolat kedykolvek - ci som doma (ideal) alebo akurat cestujem niekam. Raz tak zavolali ked som bola v mhd medzi xx ludmi - nic som poriadne nepocula, a kedze tych CV som poslala vela netusila som kto vola, spomenuli ze mam prist na tu a tu adresu (nerozumela som im nic) a tak som sa spytala ci posielaju aj mail - reminder s danou lokaciou. A to som asi pichla do osieho hniezda, vyletela na mna ze ma teda nechcu a podobne, povedala som im, ze vo firme kde nevedia pouzivat mailovu komunikaciu nechcem byt.

@anonym_c08d5a Presne, zavolajú ked si niekde kde je zlý signál alebo rušno. A potom otázka viete kde sídlime kde máte prísť? A ty ani nevieš že kto ti volá a vyzerá to ako keby si nejaký robot čo reaguje na všetky ponuky zaradom a nevie skade mu volajú. Pričom ja som nikdy nebola taká zúfalá že by som brala hocijakú prácu a vždy si pozrela detailne popis práce, sídlo firmy a reagovala maximálne na 2-3 ponuky týždenne, len ked som nerozumela názov firmy vyzeralo to tak že reagujem hromadne na všetko a nečítam nič o firme a pracovnej náplni.

synne
10. okt 2025
@marsmykkok

@anonym_c08d5a Presne, zavolajú ked si niekde kde je zlý signál alebo rušno. A potom otázka viete kde sídlime kde máte prísť? A ty ani nevieš že kto ti volá a vyzerá to ako keby si nejaký robot čo reaguje na všetky ponuky zaradom a nevie skade mu volajú. Pričom ja som nikdy nebola taká zúfalá že by som brala hocijakú prácu a vždy si pozrela detailne popis práce, sídlo firmy a reagovala maximálne na 2-3 ponuky týždenne, len ked som nerozumela názov firmy vyzeralo to tak že reagujem hromadne na všetko a nečítam nič o firme a pracovnej náplni.

@marsmykkok Tak ja neviem. Je v mojom záujme vybaviť si takéto telefonáty keď mám čas a kľud. Nikdy sa mi nestalo aby bol problém keď poviem, že sa mi to teraz nehodí, som na rušnom mieste nepočujem dobre a aby zavolali neskôr.

sandri
10. okt 2025

Kedysi som sla na pohovor na poziciu marketingovy pracovnik. Podmienkou bola plynula Aj. Ked som tam prisla, nasla som firmu v osarpanych priestoroch, po chodbach kopa skatul s papiermi. Majitela nebolo - zabudol, ze ma viest pohovor, tak ho rychlo zhanali. Nasledne mi popisoval napln prace - bola to logisticka firma. Mojou prvou ulohou malo byt zaznacit na mape pripinacikmi, kde vsade ma firma dodavatelov a inou farbou odberatelov... A plynula Aj bola nutna, aby som vedela prekladat zlozenie potravin do Sj 🤦 ked mi na dalsi den volali, ze ma beru, hned aom odmietla. A pan majitel sa na mna oboril, ze ako si to predstavujem, ze on uz so mnou pocita a ostatnych kandidatov zrusil 🤦
Druha topka - finalne kolo, pohovor s riaditelom. Presla som pred tym niekolkymi kolami, mala to byt uz len formalita s tym, ze som prijata. Isla som tam po RD, ani som sa tym netajila. A riaditel mi zadrel: "preco si mam vybrat vas, ked tu mam dalsich kandidatov, ktori deti nemaju"? Mna ta drza otazka tak sokovala, ze som len nieco zahabkala. A nevzali ma...

syslik92
Autor odpoveď zmazal
mimirka32
10. okt 2025

@gomak mna sa na pohovoroch zatial na deti nikto nepytal. Ale raz este ked som si hladala pracu po skole, tak som poslala cv do malej firmy, volal mi asi majitel a nepytal sa na nic zo zivotopisu. Pytal sa na moju vysku, vahu, farbu oci, farbu a dlzku vlasov. Potom povedal, ze ma dobry dojem a mam prist na osobny pohovor. Bola to administrava, na pohovor som nesla. A v korporaciach sa mi stava, ze z ich otazok mi je jasne, ze moj zivotopis si niektori manazeri ani nepozreli. Uplne sa spoliehaju asi na HR alebo co. Ale mna to dost odradza, beriem to ako nezaujem o mna

syslik92
10. okt 2025
@marsmykkok

@syslik92 Koľko máš rokov? Ak 35 plus povedala by som že mám jedno dieťa alebo dve a je/sú už dospelé, teraz sa tešíš len na vnúčatá už. Nemajú ako zistiť že ich klameš, ak už neštudujú a neuplatňuješ si daňový bonus.

@marsmykkok Mám 33. Do takmer 20tky som bola na gympli (5r odbor, ktorý si uvádzam v CV, lebo bol v AJ a dokazuje môj dlhoročný kontakt s jazykom), potom nepretržite VŠ 9 rokov. Skúsiť to podľa tvojej rady môžem. No už som si vypočula aj to, že keď budem mať/mám dieťa, tak býva často choré a potrebujú zamestnať niekoho, kto je viac v práci ako doma. Čiže kebyže poviem, že mám 13r dieťa, tak neviem, či je dostatočne veľké na to, aby bolo doma choré samé 🙂