Negatívne skúsenosti z pohovorov
Ahojte, podeľte sa so svojimi negatívnymi skúsenosťami z pohovorov. Napr. kedy Vám už na pohovore bolo jasné, že majú vybraného niekoho iného, prípadne iné kuriozity...
Na jednom pohovore vedúceho zaujalo moje priezvisko, opýtal sa či nie som rodina s tým a tým a keď som povedal že nie, tak nejak stratil záujem.
Keď som mal nejakých dvadsať a niečo tak sa ma na pohovere spýtali či som ženatý alebo slobodný. Bol som slobodný a oni že ženatý má väčší zmysel pre zodpovednosť a ták, že im nezdrhne keď ho niečo naučia bla-bla...Chápal som ich, ale kôli nim som pred oltár nebežal.
Keď mali s nami pohovory v jednej nemenovanej kórejskej automobilke, tak mi manager hovorí, že podľa životopisu by som mal byť už riaditeľ nejakej spoločnosti. Bol to vtipálek, lebo mi dali vtedy nižšiu mzdu akú ponúkli všetkým novým zamestnancom.
Na jednom pohovore mi povedali nech počkám že príde manažér. Čakal som muža a došla žena. Ja som to "vtipne" okomentoval a už sa mi samozrejme neozvali.
Raz som hľadal nejaký job blízko svojho bydliska a našiel som, ale boli prekvapení, že mám o to miesto záujem lebo hľadali len invalidov. Dnes by som im už hádam aj vyhovoval.
Jeden zákazník o mne tvrdil, že som najlepší šofér VZV na svete. Zhodou okolností bol ten človek prítomný na jednom pohovore kde som sa uchádzal o miesto skladníka. Keby tam ten človek radšej nebol...Viete, keď vás chváli niekto kto má, povedzme zlú reputáciu (a on ju má doteraz a dedí sa to), nepôsobí to veľmi dôveryhodne. Ten majiteľ si mne musel myslieť svoje.
Zavoli má na pohovor, aby mi povedali, že hľadajú niekoho mladšieho. V tom čase som mala 34r.
Za mna bolo maximalne trapne,ked som bola na pohovore na beznu administrativnu silu za ozaj smiesny peniaz - ziadna riadiaca funkcia, sedeli oproti mne 4 ludia - cez riaditela,financne + ine oddelenia. Skusali ma tam ako na maturite a vchol bol,ked zrazu predomna vysypali lego,ze skladajte😂 A mala som kolegynu za stenou navigovat,aby poskladala to iste,co ja a riaditel mi meral cas😂 Vtedy som si povedala,ze no vam to tu dobre kuruje🤦♀️ Ked mi napisali potom,ze si vybrali niekoho ineho,moja reakcia bola: "chvalabohu"🤣
@anonym_ab1aa9 tak ono to možno vyzerá srandovne ale vlastne testovali tvoje komunikačné zručnosti, hlavne schopnosť vyjadriť presne gramaticky aj logicky svoje myšlienky, rozsah slovnej zásoby. Ak by šlo o nejakú logistiku, kde budeš do istej miery aj zadeľovať činnosť, riešiť tvorivo problémy, bolo by to pochopiteľné. Táto metóda sa využíva v Hejného matematike. Dosť zaujímavé kde k tomu prišli. Ak ťa ale potrebovali na varenie kávy, kopírovanie, ako dievča "prines, odnes"... tak je to už cez 😏
V roku pána ma nezobrali do mekáča lebo že nemajú na mňa dĺžku nohavíc :D
@procrastique 😅
@syslik92 No je to blbé tieto osobné otázky, hlavne teda ak riešia že prečo nemáš, že máš najvyšší čas to je cez. Ja chápem napríklad situáciu že sa opýtam či nemá žena malé deti ak napríklad v mojej firme je najviac práce cez leto a nemôže si cez leto zobrať dovolenku a to by netolerovala žiadna matka s malými deťmi, proste niekedy treba aj také otázky kvôli tomu o čom je práca, ale rozpitvávať to a riešiť prečo a tak to nechápem.
@marsmykkok osobné otázky sú všetky "cez", dokonca cez zákon. Deti, vek, partner... na nič z toho sa záujemcu o zamestnanie nesmú podľa zákona pýtať.
Ja mám skúsenosť spred týždňa, ale teda ani na pohovor som sa nedostala. Firma mala vyhodenu pozíciu, ktorá akoby bola sita pre mňa, spĺňala som úplne všetko čo tam bolo. Podotýkam, že sa jedná o špecifický pozíciu, kde je ťažko zohnať niekoho, dokonca tam ponúkali ubytovanie, len aby niekoho nasli. Po dvoch týždňoch sa mi ozvali, že ak by sa so mnou chceli stretnúť na pohovore, budú má v krátkej dobe kontaktovať telefonicky. Nic sa nedialo, ale inzerát na profesii bol ešte do určitého dátumu, tak som si hovorila že určite čakajú na expiracii a potom budú volať. Prišiel ten deň, inzerát stiahli. A za dve hodiny hovtam znova dali 😳 Tak to má naštartovalo a pripomenula som sa im slušne, že som si všimla že ponúka je znova zverejnená a že teda či stále som vo výbere alebo začali odznova a ak už nie som, tak že prosím o informáciu ktorá z požiadaviek o Tom rozhodla.
Trvalo im tri dni kým mi zase odpísali, že uprednostnili iných uchádzačov 😅😅😅 Jasné a preto je inzerát doteraz zverejnený 😅😅😅
Ale čerešnička bola keď mi hneď na druhý deň po tejto správe volala tá personalistka a išla sa má vypytovať, prečo som sa práve na tu pozíciu prihlásila, že ona má pre mňa inu poziciu, čo si myslí že je pre mňa vhodnejšia 😅 Som ju už s radosťou poslala do pecka zase ja.
A ešte som si teraz spomenula na jeden pohovor. Poslala som si CV do jednej firmy, veľmi zaujímavá pozícia, hoci úplne iná výroba ako to čo robím teraz, ale tak procesy sú všade podobne. Mala som tuším online pohovor s personalistkou, na jeho základe ma pozvala k nim na pohovor. Prišiel riaditeľ firmy, tá personalistka a ešte na videohovor bol napojený nejaký zahranicnik, potenciálny priamy nadriadený. Všetko super, očividne boli všetci nadšení, aj z odborných znalostí. Na druhý deň mi volala že som sa im veľmi páčila a že posledné kolo bude online s dvomi zahranicnikmi z head quarter, poslala mi pozvánku a detaily.
Pripojila som sa na ten call, tam takí dvaja, jeden mladý, jeden starý. Vyzvali má nech poviem niečo o sebe a svojej práci. Tak som zacala a po minúte má ten starý zastavil s otázkou - že a viete vôbec čo my robíme???? Kukám na neho že samozrejme že viem. A on že to vôbec nie je nič pre mňa, že to by som ja také niečo nedala.
Tak sme sa rozlúčili po dvoch minútach hovoru.
Na ďalší deň mi volala personalistka že čo hovorím, tak som jej povedala svoje, že to bolo vysoko neprofesionálne z môjho pohľadu a že chvalabohu, lebo v takej forme ani pracovať nechcem. Bola dosť zhrozená z toho, potom mi aj písala ešte že to sa im ešte nestalo, že ju to mrzí a ze urobila opatrenia, aby sa to už viac nestalo. A že či mi môže v budúcnosti ponúknuť niečo, keď budú mať niečo voľné. Vravím že asi nie, že nemám záujem už.
Ešte sa mi po určitom čase asi 2x ozvala, že zase hľadajú, či by som im nedala šancu opraviť si meno 😅 A pridala, že ti dvaja už tam nepracujú 😅😅
Ale neušla som tam viac.
Inak som prekvapená keď tu píšete o tých deťoch, mňa sa nikto nikdy nespýtal či deti mám, nemám, plánujem, neplánujem, prípadne aké veľké. Nič, takéto otázky som nikdy na pohovore nedostala. A to sa hlásim skôr na také chlapské pozície, kde fakt ak by mohli, určite by radšej zobrali chlapa.
A ešte som si teraz spomenula na jeden pohovor. Poslala som si CV do jednej firmy, veľmi zaujímavá pozícia, hoci úplne iná výroba ako to čo robím teraz, ale tak procesy sú všade podobne. Mala som tuším online pohovor s personalistkou, na jeho základe ma pozvala k nim na pohovor. Prišiel riaditeľ firmy, tá personalistka a ešte na videohovor bol napojený nejaký zahranicnik, potenciálny priamy nadriadený. Všetko super, očividne boli všetci nadšení, aj z odborných znalostí. Na druhý deň mi volala že som sa im veľmi páčila a že posledné kolo bude online s dvomi zahranicnikmi z head quarter, poslala mi pozvánku a detaily.
Pripojila som sa na ten call, tam takí dvaja, jeden mladý, jeden starý. Vyzvali má nech poviem niečo o sebe a svojej práci. Tak som zacala a po minúte má ten starý zastavil s otázkou - že a viete vôbec čo my robíme???? Kukám na neho že samozrejme že viem. A on že to vôbec nie je nič pre mňa, že to by som ja také niečo nedala.
Tak sme sa rozlúčili po dvoch minútach hovoru.
Na ďalší deň mi volala personalistka že čo hovorím, tak som jej povedala svoje, že to bolo vysoko neprofesionálne z môjho pohľadu a že chvalabohu, lebo v takej forme ani pracovať nechcem. Bola dosť zhrozená z toho, potom mi aj písala ešte že to sa im ešte nestalo, že ju to mrzí a ze urobila opatrenia, aby sa to už viac nestalo. A že či mi môže v budúcnosti ponúknuť niečo, keď budú mať niečo voľné. Vravím že asi nie, že nemám záujem už.
Ešte sa mi po určitom čase asi 2x ozvala, že zase hľadajú, či by som im nedala šancu opraviť si meno 😅 A pridala, že ti dvaja už tam nepracujú 😅😅
Ale neušla som tam viac.
Inak som prekvapená keď tu píšete o tých deťoch, mňa sa nikto nikdy nespýtal či deti mám, nemám, plánujem, neplánujem, prípadne aké veľké. Nič, takéto otázky som nikdy na pohovore nedostala. A to sa hlásim skôr na také chlapské pozície, kde fakt ak by mohli, určite by radšej zobrali chlapa.
@zuzx otazka deti je absolutne bezna aj v at. Dokonca si este zapisu, ze kolko ich je, ake su stare atd...
@zuzx otazka deti je absolutne bezna aj v at. Dokonca si este zapisu, ze kolko ich je, ake su stare atd...
@guiseppinka to že je to bežné ale neznamená že je to správne.
@guiseppinka to že je to bežné ale neznamená že je to správne.
@zuzx ja viem, nema sa to nikde pytat, a predsa ke ro otazka vsade kladena
@gomak bola som na pohovore v banke. 2 kolá, boli spokojní a ja tiež so svojim výkonom. Mali prijať 2 ľudí, tak som bola v tom, že to mám "v kapse".
Neozvali sa niekoľko dní, tak som zavolala vedúcej, čo teda a taaak. Nuž, nevzali ma.
Cca 4 mesiace neskôr (keď sme sa rozhodli s manželom presťahovať do iného bytu v inom meste), volala mi pani vedúca, že má odložený môj CV aj s poznámkami, že som sa jej veľmi páčila, ale že MUSELA prijať niekoho iného, či by som mala záujem PRÍSŤ OPÄŤ NA VÝBEROVÉ KONANIE...
Vtedy som jej povedala, že už je to z mojej strany pasé.
@gomak bola som na pohovore v banke. 2 kolá, boli spokojní a ja tiež so svojim výkonom. Mali prijať 2 ľudí, tak som bola v tom, že to mám "v kapse".
Neozvali sa niekoľko dní, tak som zavolala vedúcej, čo teda a taaak. Nuž, nevzali ma.
Cca 4 mesiace neskôr (keď sme sa rozhodli s manželom presťahovať do iného bytu v inom meste), volala mi pani vedúca, že má odložený môj CV aj s poznámkami, že som sa jej veľmi páčila, ale že MUSELA prijať niekoho iného, či by som mala záujem PRÍSŤ OPÄŤ NA VÝBEROVÉ KONANIE...
Vtedy som jej povedala, že už je to z mojej strany pasé.
@helenbozka ja som raz mala pohovor, ktory z oboch stran nedopadol najlepsie a rozhodne som tam nechcela ist pracovat a bola som si ista, ze ma nevyberu. Bola som trochu sklamana, ze sa po osobnom pohovore vobec neozvali, ze teda aspon email mohli poslat. A oni sa prosim pekne ozvali po 13tich mesiacoch s tym, ze nasli moj zivotopis zapatroseny na stole, ze ju to mrzi, ale ze mi teda az teraz vola, ze mi chce dat vediet, ze ma nevybrali. Ako podla mna oni vobec nevedeli, odkedy tam ten zivotopis mali, ze ci mali so mnou pohovor pred mesiacom alebo dvoma. Urcite jej ani nenapadlo, ze ho tam ma uz rok, to by jej bolo trapne zavolat. Ani som nevedela, ako reagovat, len som to teda prijala ako informaciu a doteraz nechapem, co za bordel mala na tom stole :D
Zavoli má na pohovor, aby mi povedali, že hľadajú niekoho mladšieho. V tom čase som mala 34r.
@olinkahalinka blbci
@procrastique 😅
@olinkahalinka stalo sa mi to isté v tom istom veku 😀 nebola to náhodou jedna známa reklamka? Mne tam oo rfali že všetko super aj sa tam hodím. Ale že vek 34 je pre nich priveľa ..skoro ma vykotilo
@marsmykkok Chápem, že niektoré pozície ako píšeš si to vyžadujú. No pozície v mojom odbore majú prácu po celý rok, okrem Vianoc a 2 týždňov v lete, kedy sú celozávodné dovolenky vo fabrikách aj mimo Slovenska a výroba stojí. Asi začnem odpovedať na otázky a rady o deťoch protiotázkou: "A akú prácu vykonáva vaša manželka, keď musí byť toľko doma s deťmi ako hovoríte?" 😀
@syslik92 normálne by som im tam naložila koľko by sa do nich vošlo
Za 1. tieto otázky sú absolútne nevhodné, lebo ich nemá čo zaujímať tvoje súkromie, keby toto na mňa spustili tak im poviem že takéto komentáre sú pod akúkoľvek úroveň takže by som pre vás aj tak nepracovala.
Tešilo ma, prajem pekný deň
A keby som bola veľká sviňa (čo som) tak podľa §13 Zákonníka práce a antidiskriminačného zákona č. 365/2004 Z. z., zamestnávateľ nesmie diskriminovať uchádzača na základe rodinného stavu, pohlavia, tehotenstva ani starostlivosti o deti. Takže ešte by som zmienila aj sťažnosť na IP, síce tam nič nevyriesiš ale možno sa nad sebou zamyslia.
alebo jeden z poslednych pohovorov.
"Kde sa vidite o 25 rokov ?"
eee, mala som 46! 😂
@negymama mali ste mu s uplne vaznym ksichtom odpovedat ved v hrobe to by ho zlozilo idiota 😂
@gomak minuly rok - pohovor po dvoch RD. Firma hladajuca niekoho do administrativy. Nakoniec z toho bol "financny poradca"..chalan, majitel firmy, mladsi ako ja, dosiel v kratasoch, zabkach, spravil si protein a začal ranajkovat 😂😂😂
@adonish tzv slovensky sedlak podnikatel v priamom prenose
@helenbozka ja som raz mala pohovor, ktory z oboch stran nedopadol najlepsie a rozhodne som tam nechcela ist pracovat a bola som si ista, ze ma nevyberu. Bola som trochu sklamana, ze sa po osobnom pohovore vobec neozvali, ze teda aspon email mohli poslat. A oni sa prosim pekne ozvali po 13tich mesiacoch s tym, ze nasli moj zivotopis zapatroseny na stole, ze ju to mrzi, ale ze mi teda az teraz vola, ze mi chce dat vediet, ze ma nevybrali. Ako podla mna oni vobec nevedeli, odkedy tam ten zivotopis mali, ze ci mali so mnou pohovor pred mesiacom alebo dvoma. Urcite jej ani nenapadlo, ze ho tam ma uz rok, to by jej bolo trapne zavolat. Ani som nevedela, ako reagovat, len som to teda prijala ako informaciu a doteraz nechapem, co za bordel mala na tom stole :D
@anonym_31f35d

Za mna bolo maximalne trapne,ked som bola na pohovore na beznu administrativnu silu za ozaj smiesny peniaz - ziadna riadiaca funkcia, sedeli oproti mne 4 ludia - cez riaditela,financne + ine oddelenia. Skusali ma tam ako na maturite a vchol bol,ked zrazu predomna vysypali lego,ze skladajte😂 A mala som kolegynu za stenou navigovat,aby poskladala to iste,co ja a riaditel mi meral cas😂 Vtedy som si povedala,ze no vam to tu dobre kuruje🤦♀️ Ked mi napisali potom,ze si vybrali niekoho ineho,moja reakcia bola: "chvalabohu"🤣
@anonym_ab1aa9

V podstate všetky výberové konania do štátnej správy, kde sme vlastne robili akési krytie pre tých, čo prišli na test v papučkách z kancelárie a boli už na tej vypísanej pozícii v dočasnej stálej službe.
Aha, a raz ma roku pána ešte ako študentku nezobrali predávať zmrzlinu... majiteľ sa ma spýtal, či mám priateľa, ja som mu povedala, že áno a on mi na to, že berie len sympatických ľudí.. SPOILER: tú prácu som nedostala :D
@gomak môj ex priateľ raz na otázku na pohovore ze ako ake zviera sa cíti (alebo nejako ppdobne sa ho pytali) odpovedal im, že ako vôl. Ze vôbec meral cestu na takýto pohovor, kde sa ho pýtajú otázky, ako alebo chlapca a ani jedna k veci, k praci. Postavil sa a odišiel.
Kamoška zase zažila pohovor, ze sa do nej personalista (ano chlap) začal obuvat s tým, ze ked ma VS ci si myslí, ze je múdrejšia ako on, bez VS.
Ja mám skúsenosť spred týždňa, ale teda ani na pohovor som sa nedostala. Firma mala vyhodenu pozíciu, ktorá akoby bola sita pre mňa, spĺňala som úplne všetko čo tam bolo. Podotýkam, že sa jedná o špecifický pozíciu, kde je ťažko zohnať niekoho, dokonca tam ponúkali ubytovanie, len aby niekoho nasli. Po dvoch týždňoch sa mi ozvali, že ak by sa so mnou chceli stretnúť na pohovore, budú má v krátkej dobe kontaktovať telefonicky. Nic sa nedialo, ale inzerát na profesii bol ešte do určitého dátumu, tak som si hovorila že určite čakajú na expiracii a potom budú volať. Prišiel ten deň, inzerát stiahli. A za dve hodiny hovtam znova dali 😳 Tak to má naštartovalo a pripomenula som sa im slušne, že som si všimla že ponúka je znova zverejnená a že teda či stále som vo výbere alebo začali odznova a ak už nie som, tak že prosím o informáciu ktorá z požiadaviek o Tom rozhodla.
Trvalo im tri dni kým mi zase odpísali, že uprednostnili iných uchádzačov 😅😅😅 Jasné a preto je inzerát doteraz zverejnený 😅😅😅
Ale čerešnička bola keď mi hneď na druhý deň po tejto správe volala tá personalistka a išla sa má vypytovať, prečo som sa práve na tu pozíciu prihlásila, že ona má pre mňa inu poziciu, čo si myslí že je pre mňa vhodnejšia 😅 Som ju už s radosťou poslala do pecka zase ja.
@zuzx tak toto je úplne bežné. Ja som za 25 rokov praxe absolvovala pohovor asi len 4x.A teda je to nepomer k tomu koľkokrát som hľadala prácu. Väčšinou sa ani neozvali. 🫤
@zuzx tak toto je úplne bežné. Ja som za 25 rokov praxe absolvovala pohovor asi len 4x.A teda je to nepomer k tomu koľkokrát som hľadala prácu. Väčšinou sa ani neozvali. 🫤
@maya_hi toto chápem v prípade, že hľadajú nejakú bežnú admin pozíciu, kde im príde 300 životopisov behom pol hodiny. Toto čo spomínam ja je ale tak špecifická pozícia so špecifickými požiadavkami, že takého človeka je pomaly horšie ako hľadať ihlu v kope sena. Preto z mojej strany totálna nechápacka. Ale skôr sipim, že tá personalistka tam bude trochu v mínuse, lebo tie pozície tam má vyhodené permanentne, stále hľadajú veľa ľudí.
Mne na jednom pohovore povedali, že som bola z uchádzačov najlepšia. Paradoxne ma ale nevzali.
@unicornlady adi lepsia ako tvoj toxicky manager, bezna prax, bud rada aj tak by ta donutil odist