Negatívne skúsenosti z pohovorov
Ahojte, podeľte sa so svojimi negatívnymi skúsenosťami z pohovorov. Napr. kedy Vám už na pohovore bolo jasné, že majú vybraného niekoho iného, prípadne iné kuriozity...
Monológ riaditeľa - A máte nejakého priateľa? Určite áno... No tak to pôjdete na materskú zachvíľu... Škoda Vás prijímať teda keď mi zachvíľu odídete. 😂
Aaa topka bola aj keď mi pani na pohovore povedala - že mám super CV, aj skúsenosti ale žiaľ jej aktuálny zamestnanci sú starší ako ja a teda ma nemôže dať na vedúcu pozíciu 😂 Doteraz neviem, načo ma na ten pohovor vlastne volala.
@gomak najdivnejší pohovor bol s dvoma arogantnými típkami, ktorí sa tvárili ako veľkí šéfovia, až som sa zdvihla a odišla po 5minútach, lebo ma prešla chuť debatovať v štýle “masírujeme si egá navzájom a ty si hovno, ktorému budeme platiť” 😂🤦♀️
@gomak pohovor v cudzom jazyku, ktory som neovladala na pozadovanej urovni nakolko HR zle precitala moj zivotopis
Mne na jednom pohovore povedali, že som bola z uchádzačov najlepšia. Paradoxne ma ale nevzali.
Mala som prist na poziciu, kde sa vyzadoval AJ a pohovor mal byt v AJ. Pohovor robil sef, ktory nevedel AJ, ale hovoril len taliansky. Ja taliansky vobec.
Mne na jednom pohovore povedali, že som bola z uchádzačov najlepšia. Paradoxne ma ale nevzali.
@unicornlady fúha bizar 😃 možno si to nemohli dovoliť, nevypytala si si vyšší nástupný plat?
po vyske, ked sa ma potencialny sef spytal ze ci som slobodna, lebo on je
Na pohovore si ma HR manager spolu s GM fotili na mobil. Inak bol to v pohode pohovor, len ta fotka bola zvlastna a plant manager povedal HR managerovi, ze doma bude mat problem... Ale zobrali ma 🙂
Čo robí môj otec, aké má zamestnanie 😃 a ešte, či mi nerobí problém aj upratať a umyt podlahy kancelárie, pozícia účtovník 😃
@anonym_e6df3a O plate sme sa ani nerozprávali.
ale stalo sa mi raz aj, že boli 3 kolá (administratívna pozícia)
1. kolo bolo praktická skúška- rýchlosť písania, nejaké základné otázky
2. kolo bolo s riaditeľom
potom malo ísť 3. kolo s ďalšou spolumajiteľkou firmy, ale stále nič. Volám tomu riaditeľovi, povedal, že ešte s ňou nehovoril, ešte sa dohodnú. Po ďalšom týždni som volala späť babám, čo boli na tom administratívnom oddelení, a tie povedali, že vraj sa to odložilo a neberú (vraj) nikoho. A to mali vyberať 2 ľudí, lebo jedna im odchádzala na materskú a ´dalšia niekam inam.
Celkom čerstvo nedávno, pozícia pre administratívnu pracovníčku v malej rodinnej firme. Šéf a vedúca officu manželia. Pohovor som mala s pani manželkou, ktorá sa ma hneď pri vstupe pýtala, či som slobodná, lebo tu pracuje veľa mladých mužov (technici), ktorí potom majú problém sa sústrediť. Stále vravela niečo o kolektíve a tom, že je ťažké tam zapadnúť, čo mi mohlo dojsť, zjavne tam tie ženy o chlapov súperia :D zavolala ma tam, čítala môj životopis a za každou položkou povedala "nooo, ale ja tu mám aj lepších uchádzačov". Doteraz neviem na čo ma tam volala. To, že to bolo za minimálnu mzdu a prvý mesiac som sa tam mala chodiť zaúčať zadarmo bez zmluvy, je na inú debatu.
Celkom čerstvo nedávno, pozícia pre administratívnu pracovníčku v malej rodinnej firme. Šéf a vedúca officu manželia. Pohovor som mala s pani manželkou, ktorá sa ma hneď pri vstupe pýtala, či som slobodná, lebo tu pracuje veľa mladých mužov (technici), ktorí potom majú problém sa sústrediť. Stále vravela niečo o kolektíve a tom, že je ťažké tam zapadnúť, čo mi mohlo dojsť, zjavne tam tie ženy o chlapov súperia :D zavolala ma tam, čítala môj životopis a za každou položkou povedala "nooo, ale ja tu mám aj lepších uchádzačov". Doteraz neviem na čo ma tam volala. To, že to bolo za minimálnu mzdu a prvý mesiac som sa tam mala chodiť zaúčať zadarmo bez zmluvy, je na inú debatu.
@frederikasucha38 no, niekedy si búchame hlavu o stenu, že na čo sme na ten pohovor vôbec išli...
Pohovor na prevadzkarku veganskej kaviarne, kedze som sa venovala niekolko rokov svojmu foodblogu, ktory bol vegan zamerania, myslela som si, ze ma volali na pohovor kvoli tomu. Majitel pocas pohovoru otocil rozbovor v zmysle, ze sa len okato tvarim, ze sa venujem tejto oblasti aby si ma vybrali. Potom mi povedal, ze mu strasne vadi jeden moj pramen vlasov, ktory si mam prehodit na druhu stranu. Neskor mi volal, kedy mozem nastupit, povedala som, ze nemam zaujem o takuto pracu.
Pohovor na asistentku v advokatskej kancelarii, kde sa vyzadoval strojopis, ktory sice neovladam, ale pani si ma na pohovor zavolala, diktovala mi text, ohrnala nado mnou nosom, ze to neovladam, ale uznala ze pisem rychlo a bolo to ok, ale dala mi pocitit, ze neovladam strojopis, ze som stara, nemala som ani 30 a bola som po skole, ze nemam ziadnu prax a co chcem v zivote dosiahnut. Odchadzala som s vedomim, ze toto bol omyl. O par dni mi zavolala, ze ma berie, povedala som jej ze nemam zaujem a tlacila na mna ze musim prist a ona si ma vybrala 🫠
Pohovor na prevadzkarku veganskej kaviarne, kedze som sa venovala niekolko rokov svojmu foodblogu, ktory bol vegan zamerania, myslela som si, ze ma volali na pohovor kvoli tomu. Majitel pocas pohovoru otocil rozbovor v zmysle, ze sa len okato tvarim, ze sa venujem tejto oblasti aby si ma vybrali. Potom mi povedal, ze mu strasne vadi jeden moj pramen vlasov, ktory si mam prehodit na druhu stranu. Neskor mi volal, kedy mozem nastupit, povedala som, ze nemam zaujem o takuto pracu.
Pohovor na asistentku v advokatskej kancelarii, kde sa vyzadoval strojopis, ktory sice neovladam, ale pani si ma na pohovor zavolala, diktovala mi text, ohrnala nado mnou nosom, ze to neovladam, ale uznala ze pisem rychlo a bolo to ok, ale dala mi pocitit, ze neovladam strojopis, ze som stara, nemala som ani 30 a bola som po skole, ze nemam ziadnu prax a co chcem v zivote dosiahnut. Odchadzala som s vedomim, ze toto bol omyl. O par dni mi zavolala, ze ma berie, povedala som jej ze nemam zaujem a tlacila na mna ze musim prist a ona si ma vybrala 🫠
@anonym_5437a6 jaj, pani dôležitá... ešte asi nezažila odmietnutie...
@anonym_5437a6 ta pani bola asi advokatka, nie? :D
@gomak
Pohovor sa skladal z troch kôl.
Prvé kolo bol krátky telefonický pohovor, počas ktorého sa ma pýtali na klasické základné otázky. Ďalšie dve kolá prebiehali osobne na pobočke. Druhé kolo bola jazyková skúška (preklad textu zo slovenčiny do angličtiny a naopak) a tretie, záverečné kolo, bol pohovor v angličtine.
Povedali mi hneď, že ma berú a zaviedli ma za riaditeľom pobočky, aby sme si prešli detaily ohľadom nástupu a dokumentácie. Riaditeľ ma však výslovne poslal preč, pretože vraj chce aby tam pracovali iba ľudia, ktorí bývajú (pochádzajú) priamo z daného mesta. Ja som bývala o dve mestá ďalej.
Veľmi ma to nahnevalo lebo moja adresa bola uvedená v životopise, pýtali sa ma na ňu počas oboch pohovorov a nikde nespomenuli, že by to mohol byť problém. Ak to bola podmienka, mali ju uviesť priamo v inzeráte (samozrejme, že uvedená nebola inak by som na túto ponuku ani nereagovala)
Na testoch a pohovoroch som strávila minimálne dve hodiny takže úplná strata času.
Bola som iba mesiac po zrušení zásnub. Snažila som sa nájsť si prácu v rodnom meste. Šla som na pohovor kde sa ms tiež pýtali iba na to či mám partnera, kedy sa vydávam, kedy plánujem deti. Ani jedna veta nepadla, čo by súvisela s danou pozíciu. Opakované som sa vyjadrila že deti ešte neplánujem chcem sa venovať svojej kariére mala som vtedy iba 25r ale on sa opakovane k tomu vracal
Bola som na pohovore v nejakom pneuservise na administratívu a asi hodinu mi tam dával šéf riešiť rôzne matematické slovné a logické úlohy a príklady... Ani ma nevzali 🤣našťastie🤣
ja som bola na pohovore, pozicia uctovnik v uct. firme.
Uz v chodbe a zo schodiska som citila stuchnuty zapach plesne. no zbohom - som astmaticka.
a rovno na tej chodbe nas viacerych posadili na stolicky a na kolena nam dali vyplnit uctovny test, uct. pripady. Boli inak lahke, este som pomahala oproti sediacemu 😀
druhe kolo, bolo o tom, kolko firiem by som uctovala, ake agendy ovladam, ci zvladnem mzdy atd. Vsetko bolo OK, mala som dojem ze by ma vzali /brali min. 2/, a na dverach sa jeden z pohovoru spytal , ze co mam s nohou, ja ze mam chorobu klbov. Vsak ale pri sedavej praci to nevadi...
Nevzali ma. Asi aj dobre. Tá plesen!!
Chceli vediet aky budem chciet plat o 2 roky 🤷😀
alebo jeden z poslednych pohovorov.
"Kde sa vidite o 25 rokov ?"
eee, mala som 46! 😂
Všetko prebiehalo ok, povedali sme si všetko čo bolo treba a aké sú platové očakávania, aj by ma hneď brali a dohodla druhé kolo priamo a riaditeľom a potom z nej vypadlo len tak mimochodom že počas skúšobnej doby bude plat nižší či to teoreticky nebude vadiť. Tak som sa teoreticky rozlúčila a hľadajú doteraz 😆
eee, mala som 46! 😂
@negymama wau.....musíš vyzerať fakt mlado
@gomak kto bol na pohovore na poziciu Administrativna praca zverejnenom na bazosi okolo roku 2012 vie o co slo 😂OVB. Vtedy este mlada neskusena žaba študentka som bola stastna ze si ma niekto vola na pohovor,ze neviem ani ako sa vola firma mi bolo vtedy jedno 😂
odpoveď po pohovore: ste prekvalifikovaná a nemôžeme vám ponúknuť adekvátne mzdové ohodnotenie.
Pohovor cez video prebiehal skvelo, chvalila ma a potom padla otazka, ze byvam v meste xy a toto je ab a ako budem dochadzat, ze to bude masaker a ze mi dakuje.
Iny pohovor bol uplne najsibnutejsi. Riaditel predstavil jednu zamestnankynu, meno druhej mu vypadlo. Prva ich otazka na mna bola o mojich ocakavaniach od danej pozicie. Lovila som v pamati, co by asi mohli chciet. Dalsia otazka pracujete radi v time alebo sama? Po mojej odpovedi mi bolo povedane, ze tu by som bola sama. Termin nastupu este vlastne nevedeli, lebo este nevedeli, kedy konci dana pracovnicka a kedy pojde do dochodku. Jedine plus bol fakt super plat. Ale inak nic...
eee, mala som 46! 😂
@negymama to ozaj? 😲
Mne raz hneď ako ma zbadali povedali, že no…vy ste taká neskúsená…neviem, z čoho to hneď usúdili. Ale bola to ich prvá veta….

Keď to mal byť pohovor na účtovníčku a na pohovore bola síce aj tá žena, ktorá uverejnila inzerát (ktorá účtovnícku firmu má), ale pohovor robil chlap a začal mi tam o poisťovaní, že či viem, koľko som mohla kedy ušetriť, aké peniaze získať... Najprv som bola trochu zmätená, že o čom to tu je, ale potom mi došlo, že toto je "odrb".