Nemám právo byť na sviatky doma?
Uz budem zase sviatky robit. Kolegyne budu doma lebo ja nemam dieta. Nevadi, ze kilegyna nema male dieta staci aj vnuca. Pride mi to hrozne nefer, pretoze vedia, ze ja deti nemozem mat. Preco ja nemam pravo byt na sviatky doma? A aj ked som zmenila zamestnanie, vzdy to vide na mna. Len na mna.
Som z toho nestastna 😪
☹️ je to smutne, hlavne keď deti mať nemôžeš. Keby si sa skúsila nastaviť tak, že tie deti potrebuju mamku doma? Ja len premyslam, ako by som sa nastavila pozitívne k danej situácii🫣 ale to som ja🤷♀️ vždy pomáhať aj na úkor mna 🤦♀️🤔
@janai1 povedali mi otvorene ze nemam dieta tak musim
Tak kým som bola slobodná, bezdetná, tiež som dostávala cez sviatky služby ... takže určite nie si jediná ... úprimne, mne to nevadilo, zvláštne by som sa cítila, keby kolegyňa - matka cez sviatky robila ... teraz dieťa mám, cez sviatky som väčšinou doma, mladé bezdetné kočky robia ... ale teda ja nemám problém ani teraz na deň, dva cez sviatky do roboty ísť.
@jaass mame doma maciatko aby som tu materinsku lasku aspon u niekoho dala ale ked som stale v praci, muz mi povedal, ze treba ho dat prec lebo same doma sa trapi. Mna to psychicky polozilo lebo som sa nan upla 😔
Autorka 2,5 ročné dieťa po vážnej operácii, prepustené z nemocnice 23.12., doma ďalšie dieťa 4 ročné, hádaj kde som bola celé sviatky, soboty, nedeľe aj na Silvestra. No predsa v práci...a som tu.
@dzulli1980 ano ale ja uz 15 rokov som cez sviatky v praci. Ani raz som nemala este volno
@katica06 15 rokov?
S muzom sme si splnili sen. Kupili sme domcek a chcela som konecne aspon tento rok mat prvy krat vianoce aj s nim doma. Moja rodina somnounrni nikdy na stedry vecer a mazel uz caka 10 rokov
V jednej práci sme to mali nastavené tak, že kto mal voľno na Vianoce, pracoval na Silvestra, a naopak. Každý si vybral podľa seba a všetci boli spokojní.
Autorka - tak si spravte s mužom Vianoce o deň ne/skôr. Veď nejde o dátum, ide o iné. Akože chápem ťa, že ti to je ľúto, ale skús sa prestať ľutovať a buď zabojuj za seba, ak ti ozaj tak veľmi záleží na dátume alebo si proste spravte Vianoce iný deň. Btw, v zahraničí sa napríklad oslavuje 25-teho, náš Štedrý deň majú klasický pracovný a slávnostný obed majú až 25.
Mas robit cez statne sviatky 24/25/26 alebo ta hneva, ze ti nedali dovolenku medzi sviatkami?
Nie neoperovali mi dieťa furt 15rokov na každé sviatky. Ja ti nebudem radiť zmeniť prácu, adopciu, profi rodičovstvo. Vieš čo daj výpoveď začni podnikať a buď sama sebe pánom .
Autorka, deti nemáte, manžela mas tak kde je sakra problém urobiť si sviatky o par dni skôr alebo neskôr??
My sme boli na sviatky chory aj s detmi. Vies kedy sme mali Vianoce s večerou aj darčekmi? Presne 30.12! Maly vtedy dátumy ešte neriešil ani do skolky nechodil. Keď muz robieval 24.12, riez sme kludne o deň ci dva Vianoce posunuli. A keď sme obaja robili sezóny v gastre, co Vianoce, to najviac roboty. Tak sme vianocovali potom cez voľný deň. A sme tu. Horšie pre mna by bolo, keby to už deti v nemajú a ja by som musela robiť. Ale aj to by sme vyriešili keby treba.
Tak ak to je tak ako píšeš zmenila by som prácu.Ono asi schvalne je to tak neverim že človek vidi len seba a ženy ktore majú deti a rodiny.A stale ta ista musi cez sviatky prácovať čuduješ sa mužovi že je nahnevaní ja nie.Lebo aj môj muž chodi cez sviatky do roboty ale nikdy sa nestalo aby robil cele sviatky každý rok a už sme bezdetný dcérka zomrela ale nikdy sa nestalo že ako píšeš TY 10 rokov po sebe vždy vyjde len na teba vysrala by som sa im na hlavu a nech si robia.Toto náhoda nemôže byť nemam rada ak sa niekto vezie na úkor druheho že chceš byť aspoň raz za čas na sviatky doma a si v robote. Lebo debilný chory argument že nemám deti a keby si tie deti mala tak kto by pracoval. Idu sa posrať lebo chcu byť na sviatky doma a TY čo ked by si deti mala dajme tomu adoptovane tak čo aký by bol argument.Iba ťa využivaju hnusne ja by som si hľadala inú prácu a nenechala sa využivať. Prepáč ale čudujem sa Ti že sa nevieš ozvať.Toto je diskriminačne toto by som sa ostro ohradila.Teraz akože čo ked nemáš deti musiš každe Vianoce slúžiť ľudia sú zlí primitivny sebecký a každý mysli len na seba aby mal čo najviac výhod. Cele zlé roky na Vianoce nebiť doma aj môj muž ide aj na štedrý večer do roboty ale nikdy sa nestalo aby za 10 rokov po sebe na Vianoce vždy robil nikdy.Poriadne sa treba ozvať.Ked si ticho čušiš tak ťa využivaju. Prepáč toto nie je ničom inom ako o využivaní a klamstve o ničom inom.Teraz oni maju deti chytro posrať sa treba aby sedeli pri štedrovečernom stole a v duchu sa TI smiali do ksichtu však sa našla obeť hlúpa prepáč za vyraz čo robi a my mame doma pohodu.
Dovolenka?
Prepac ale podla mna si ako mala.Fakt.Dava to zmysel ako to je.Moj muz ma pomahajucu profesiu a tiez niekedy robime Vianoce o den dopredu alebo neskor,proste je to tak.Lekari,hasici,policajti musia byt v praci a nikto sa ich nepyta.Vzdy si medzi sebou kamarataky rozlozia sluzby podla toho kto ma rodinu.A ty sa ides oduvat lebo chces dat materinsku lasku maciatku.Prepac, ale pride mi to cele detinske.Macicka bude mat na Vianoce panicku doma ale dieta maminku kvoli tomu nie.Dost divne,nie?
daj sa na PNku a uvidíš, či sa za teba zrazu nájde náhrada na sviatky 🙂
@maminkadeticiek ty pises, ze niekedy robite Vianoce dopredu, ona 15 rokov cez sviatky stale robi. Nie ze niekedy. To jednoznazne nie je fer a je uplne jedno, ze ostatne zeny maju deti, ich problem, mali ratat s tym, ze ked si vybrali taku profesiu, tak niekedy na sviatky nebudu doma. Preco si ony nespravia Vianoce raz za cas dopredu? Moja suseda je sestra na detskom, ma tri deti a veruze nebola kazde sviatky doma..Vsetko doma pripravila, navarila, napiekla a isla do nocnej a nestazovala sa.
Autorka ja byt tvojou kolegynou, sama by som sa ponukla, ze to zoberiem za teba, aj ked mam dieta, lebo by mi to uz bolo maximalne trapne, kazdy rok ta vyuzivat.
Ja ti rozumiem, lebo tiez nemam deti a nemozem mat. Ale teda ja som si dovolenku nahodila a mam ju schvalenu. Na tvojom mieste by som sa hadala. Nechapem preco sa ma pristupovat v praci k jednemu zamestnancovi inak ako k inemu. Maju snad rovnaky plat, rovnaku poziciu, rovnake povinnosti. Ked mas takto ustupovat, tak nech ti aspon daju vyssi plat. Deti kolegov su ich sukromna zalezitost. Ty mozes mat starych rodicov, ktori by bez teba ostali na vianoce sami alebo iny sukromny dovod, do ktoreho je tvojich kolegov nic. Keby ma nutili ustupit, ja by som si hladala inu pracu. Ale teda ja taku moznost mam. Neviem v akej oblasti pracujes.
Dovolenku nemam. Cez sviatky nam dovolenku nedaju. Menila som kvoli tomu pracu kazdy rok a vzdy to vyslo na mna. Moj muz je cez sviatky doma vidim ho max. 4 hodiny rano a 4 hodiny vecer. Aky to je zivot?
@maminkadeticiek chcela som tento rok volno pretoze mi zomiera mamka na rakovinu. Bola to moja jedina ziadost. Vsetci vedia, ze je vazne chora a su to jej posledne sviatky ktore by aspon raz zazila somnou a ja som jej to chcela splnit. Nebolo mi vyhovene.
Ty si nebola 15 rokov na Vianoce doma ? To co máš akú pracu ?
Jasne ze to nieje fér. Mala by si sa ale za seba trochu postaviť, podľa mňa si ten nekonfliktný obetavý typ a veľa ľudí ta zneužíva lebo sa nevieš ozvať.
Chapem.Pozri kazdy ma vzdy moznost volby.Vzdy je moznost najst si inu pracu.
Na tvojom mieste by som uprednostnila mamku pred pracou. Dala by som výpoveď, alebo oznamila ze proste nepridem. Prácu si nájdeš aj inú, ale tie spomienky na mamku budeš ľutovať, že nemáš.
Každý rok meníš prácu? Takže si ešte nikdy nerobila 2 vianoce v tej istej práci?
@janai1 v tejto praci som uz 5 rokov
Ked ti mamina umiera a majú to byt posledné vianoce určite nechoď do prace
Normálne to v práci oznam, na vianoce budeš s umierajúcou mamou alebo dávaš výpoveď. A ak ti povedia ze výpoveď podľa zákona až koncom decembra tak by som sa na nich vysrala úplne a strávila celý december na PN
Autorka veď oznam šéfovi to čo píšeš tu. Že máš umierajucu matku a posledne Vianoce chces byť s ňou a s rodinou. Ak to nepochopia daj výpoveď.
Skor spomenies maciatko ako mamu zomierajucu na rakovinu? Bullshit cele
Toto ozaj nie je fer a je jedno, ci deti mas, nemas alebo nemozes mat. Ide o princip. 15 rokov nemat sviatky nie je fer..musis sa za seba asertivne postavit. Mali by ste sa proste prestriedat. Nevesaj hlavu: len to je stratene, coho sa samy vzdame ;) bude sa ti to diat a opakovat v kazdej praci, pokial nieco nezmenis a nenaucis sa z toho, co treba ;)

Plakanie na koňovi to isto vyrieši.
Treba ísť za manažérom/vedúcim a stáť si sama za sebou.