Nemožné si nájsť robotu
Ahojte,mala som školenie na úrade práce,som evidovaná a poberám podporu.Pani keď ma uvidela povedala že to ste vy čo hľadáte na jednu smenu.Ano od 7 do 15tej.Ze to je nemožné si nájsť takú robotu mi povedala.Aj vy si to myslieť že je to nemožné?A čo mám byť x rokov evidovaná na úrade pokiaľ deti nebudú mať 10 rokov a môcť ostať aj samé doma a ja môcť chodiť na smeny?Poraďte mi akú prácu by som mohla robiť na jednu smenu?Dakujem
@janage no už vidím, ako sa idú cudzie ženy potrhať, aby jej strážili dieťa. Napríklad u nás to takto nefunguje, ako si napísala. Každý si drží odstup, pozdravíme si, alebo prehodíme pár slov a tým to hasne. Nikto z nás nemá záujem sa navšetevovať a pozývať na kolaudačné párty a podobne. Keď idem dom za domom, každý má svoj život, prácu, príde z práce a je rád že je rád. 😖 Neviem si predstaviť, žeby mi nejaká suseda denne vyberala dieťa. Nepoviem, raz, dvakrát, keď fakt nestíham, pomožeme si keď treba, ale to naozaj výnimočne. Každý má svoj život a ani by ma to nenapadlo žiadať. Nie vždy to funguje, tak ako si prestavuješ...
@marryen Presne aj u nás tak,každý sa stará o svoju rodinu.
@cicikmicik Ponuky su rozne, mozno je vhodne si to aj osobne pochodit, porozpravat sa, ze zatial by sa ti dalo na 8cky, a ked budu deti vacsie tak aj na 12stky, neviem teda ako si na tom atd. ale je vzdy sanca, u toho zubara tiez, ak nemas prax tak sa zarucit ze sa vsetko naucis a mat proste o pracu zaujem, ja osobne som zato, ked zamestnanca vopred vidim pocujem
@cicikmicik A jasneze nemat ocakavania, ze zarobit 1000 eur v cistom za tie 8cky 🙂 to nemusim ale ani pisat
Autorka ja len tak z praxe poviem príklad keď sa zdvihneš a ideš... Zaujala ma ponuka práce ktorú som našla večer, na ďalší deň ráno som išla osobne zaniesť životopis, zvoním, nik neotvara.. Prišlo auto odtiaľ vystúpila pani a zašla za roh.. Tak som išla za ňou že sa spýtam ,či stojím pri správnom vchode. A už aj som išla dnu, povedala som že som videla pracovnú ponuku a chcela priniesla som životopis a zrazu som v to ráno 10min rozprávala so samotnou riaditeľkou - pani za ktorou som sa šla spýtať či dobre zvoním bola riaditeľka, možno prácu nedostanem, lebo je to mimo môj obor, ale chcela by som ju, tak som skúsila... No malý úspech je už to, že kým im tam denne chodia e-maily so životopismi, ja som už sedela s riaditeľkou a rozprávali sme sa osobne..A momentálne len dúfam, že sa mi ozvú. Ale ak aj nie... Základ je vstať a ísť sa pýtať ma prácu a potom možno nájdeš aj tú na 4 či 8hodin. A nie len "rozmýšľať"..
Autorka odkial si?
@leskovael lenže ona je limitovaná tým, že je sama. Teda musí si nejaké vzťahy, stačí pár, vybudovať. Tie situácie čo som písala, som ja napr. reálne musela riešiť. To nemať žiaden plán a spoliehať sa, že nič sa nestane, mi príde veľmi naivné a aj nezodpovedné voči tým deťom.
Ona má len 2 možnosti, bud bude sedieť zalezená doma a vyplakávať ako sa nedá alebo s tým skúsi niečo robiť.
Ak sú susedia starší miesto koláča, či opekacky, sa môže ponúknuť, že im donesie väčší nákup, či inú pomoc. A krok po kroku budovať vzťah. To isté s rodičmi kamarátov deti. Možno si sadne až s 5 či 6 človekom, ale neverím ze zo 3 kamošky v dedine si nenájde.
Ešte aj tá práca sa často nájde práve cez známych.
A vzťahy sa budujú od seba k iným. Niekedy práve tí, čo si na začiatku držali odstup sú skvelí ľudia a priatelia.
Nemať vybudovaných aspoň par kontaktov a byť sama je v jej situácii veľký nerozum, nech je sebeväčší introvert.
@janage nemusí ísť nato kamarátsky, ja by som napr v prípade núdze normálne v dedine hladala nejakú mamičku, možno na materskej, ktorá by mi vykryla 1-2hodiny s tým že jej za stráženie zaplatím.... Autorka nieje samoživitelka, muž platí účty, akurát nieje doma. Takže ak by chcela, nájde si už dávno brigádu alebo prácu na skrátený úväzok aby stíhala aj zaviesť deti aj vyzdvihnúť a nevadilo by jej ze zarobí malo, lebo by to bolo aspoň niečo do rodinneho rozpočtu. Tak nech pokračuje a o pol roka založí ďalšiu diskusiu s vyplakavaním.. Nad všetkým premýšľa, ale nič sa nedá lebo... Niektorím ľuďom zbytočne radiť.
@marryen ja si nepredstavujem, ja mám reálne skúsenosti s fungovaním, keď muž je služobné často mimo domu a rodina nemôže pomôcť.
Ona je sama a musí sa zariadiť podľa toho. Vybudovať dáke vzťahy, začať od seba. Lebo potom sa niečo stane a decká budú vystresované 2x. Raz samotným problémom a druhýkrát, že sú zvyknuté len na mamu a ona nebude môcť.
Ak nemôže jedna mamka, rozdelíme medzi 3 a dáko sa odoplatím. Každý priateľ, kamarát, známy bol na novom mieste najprv cudzí.
A teda fakt som vďačná, že fungujem medzi ľuďmi, kde sa vzájomná pomoc berie ako niečo normálne. A na začiatku sme si všetci boli cudzí.
Autorka z ktorej si oblasti? Mozno.by ti vedel niekto nieco poradit
@leskovael aj s tým sa dá súhlasiť. Nedaj Bože ako tu často baby píšu muž o 7 rokov zahlási odchod a ona bez priateľov, vzdelania, praxe, pracovných skúseností, bez peňazí...no super vyhliadka
A čo keď dopadne ako ja, že to dieťa napriek všetkému bolo choré každú chvíľu celý prvý stupeň? Nebude ďalších 10 rokov robiť či ako?
A v podstate, keď im to s mužom a deťmi tak vyhovuje nech tak robí, len dúfam, že má dosť rozumu, majetok je spoločný, účty tiež, muž jej bude platiť odvody a sporiť dáku rezervu, kým ona sa bude starať o dom a deti.
@janage A čo mám mať aký plán,jaj že o týždeň ma zrazu auto a budem v nemocnici.Ja myslím pozitívne.A získať nové vzťahy není také jednoduché.S jednou mamičkou sme sa stretli dva krát aj s našimi deťmi.A nemali sme si čo povedať.Uplne iné povahy sme boli.
@leskovael Ja chcem zarábať normálne,nie 100-200 eur to je málo.Preto hľadám 8 hodinovy úväzok so všetkým.Aby som mala nárok aj na dovolenku,na paragraf.Normalne na zmluvu aby sa mi to rátalo aj do dôchodku.
@janage Nie nechcem byť doma do 10r detí.Mame spoločný majetok s manželom,účty máme každý zvlášť,no mám prístup k jeho účtu.Vlastne ja mám na starosti platenie všetkých výdavkov.
@kvetinka75 Od NR
To myslis vazne? Tam stale beru sanitarov. Chod do NR FN a mozes hned nastupit. Spravis si skolu ' nemocnica ti vide vustrety. Mala som takto kopu spoluziacok a budes mat aj lepsi plat. Su tam rozne moznosti. Keby si napisala vychod ale NR? TU je roboty a roboty. Aj na 1 zmenu. Takisto aj upratovanie. Kopa ponuk . Keby som nemala robotu tak hned zozeniem a aj na 1 zmenu
Plán, kde budú deti. Vôbec Ťa nemusí zraziť auto a je to aj malo pravdepodobne, ale môžete sa vymknúť, jedno z deti môže v noci mať príznaky akútneho zápalu slepáku, môžeš ty mať banálne úraz a skončiť v nemocnici. Za tie roky som toho riešila dosť.
To ani na dom a auto nemáš poistku lebo ty myslíš pozitívne?
Ja mam skúseností z x krizovych aj bežnýchých situácii( ako jedno dieťa choré a druhé bolo treba odviest do školy, na krúžok, nakup spravit...) čo som musela vyriešiť. Bez pomoci by to nešlo.
Tak mysli pozitívne, že deti budú v škôlke, škole zdravé, že majú druzinu a dodrzia sa riadne "otváracie hodiny", a nie problém.
Môže Ti pani na úrade hovoriť, že je práca pre Teba nereálna, Ty hneď sa zajtra dvihneš ako Ti radili, obeháš osobne ponuky v meste a do týždňa jej zamávaš pracovnou zmluvou.
Ty máš len požiadavky a komentáre prečo sa nedá.
Asi Ti aj dobre padlo, že pani na úrade povedala, že to nepôjde. Máš argument ostať doma.
Mimochodom aj si osobne niekde bola sa spýtať na robotu, či čakáš, že ti na úrade nájdu?
A máš pravdu autorka, získať nové vzťahy nie je jednoduché, treba na tom pracovať ako na všetkom.
@janage Nie nečakám na úrad,chodím osobné a hľadám.
Autorka aj nitrianske pekarne stale niekoho hladaju. Skus aj tam.
Skus sa popytat na dobrovoľnícku pracu napriklad v skolke u vás aspon daco by si mala ak si na Up
@babeinka inak aj sukromne skolky jasle beru. Staci si potom spravit kurz opatrovania. Treba sa popytat. Kamaratka tak robi do 16 hod. Ale ma aj kratsie dni
Alebo aj upratovanie firiem kancelarii alebo priamo v upratovacej firme
Ja na edujobs vidím stále, že školy a škôlky hladaju niekoho do kuchyne. To by sa podľa mňa dalo stíhať. Aj keď nie priamo u vás v dedine, veď prečo nemôžeš dochádzať za prácou?
Potom ešte obchodné reťazce. Pýtala si sa, či by ťa nevzali na jednu zmenu? Robila som roky riaditeľku v Tescu a mala som ženy, ktoré mohli napríklad len ranné, alebo len poobedné, alebo len vikendy. Keď som potrebovala človeka a bolo malo záujemcov a bol niekto, kto chcel pracovať, vedela som mu vyhovieť.
Len ty musíš aktívne obehnúť všetko a zaujímať sa. Pýtaj sa, rôzne životopisy, skúšaj.
@kvetinka75 súkromne škôlky a jasle potrebuju pedagogické vzdelanie. Nestačí len kurz. Teraz som do jedných nastúpila a keď som chodila po pohovoroch, všade pytali pedagogické vzdelanie.
@kate_cs nie vsetky. Ale externe sa da spravit aj pedagogicka a ma to zase plus
@kate_cs jedna kamaratka tam vypomaha aj v skolke. Kuchyna , s detmi, co treba
@kvetinka75 áno, ja som si tak začala počas rodičovskej k môjmu pedagogickemu vysokoškolskému vzdelaniu dorábať aj večerné dvojročné štúdium na učiteľku v MŠ. Lebo som už počas RD premýšľala vopred, že čo s deťmi po rodičovskej 🤷🏼♀️ proste človek musí aktívne riešiť a hľadať možnosti.
Skus crystall call, data call praca z domu a ked sa chces vzdelavat, na platforme skillmea- mas mnoho kurzov- zaplatis si samozrejme za ne sama

@miamaria keby mi niekde povedia že sa sa aj na 8hodin ,utekám tam 150😄