icon

Nepodpísanie výpovede

14. jan 2023

Zdravím
Šéf mi nepodpísal výpoveď dohodou. Chcem sa spýtať, čo mi hrozí ak jedodnucho už neprídem?

maranco
14. jan 2023

Ani nemohol, lebo výpoveď dohodou neexistuje.
Pravdepodobne si mu dal "dohodu o ukončení pracovného pomeru" a s takou dohodou musia súhlasiť obidve strany.

Môžeš dať výpoveď, ak tam robíš viac ako rok je zvyčajne výpovedná lehota 2 mesiace, začala by sa počítať od 1.2.2023 a v práci by si skončil 31.3.2023.

Okamžite skončiť pracovný pomer môžeš len z vážnych zdravotných dôvodov.
https://www.akmv.sk/skoncenie-pracovneho-pomeru...

moonlight1210
14. jan 2023

Vypoved je v takomto pripade najjednoduchsia cesta.

rony2255
14. jan 2023

Ako píše maranco, keď zamestnvateľ nepodpísal "dohodu o ukončení pracovného pomeru", podaj výpoveď. Alebo sa skús dohodnúť na inom dátume ako si si napísala.
Ak už jednoducho neprídeš, máš absencie, hrubé porušenie pracovnej disciplíny, nevyplatia ti poslednú výplatu...

autor
14. jan 2023

To mi je jasne, že nevyplatia poslednú výplatu avšak hrozí mi pokuta?

mamalen
14. jan 2023

Dovod je aky? Chces nastupit do inej prace?

sonnenshein
14. jan 2023

Ak neprides, moze s Tebou ukoncit pracovny pomer z dovodu hrubeho porusenia pracovnej discipliny, co nielenze bude vidiet Tvoj buduci zamestnavatel, ale asi by bolo fajn zvazit aj moralne hladisko.

amonet
14. jan 2023

@sonnenshein a nahradu usleho zisku

ja_mama
14. jan 2023

Ak si chces pisat tento pracovny pomer do zivotopisu, dala by som si na to pozor a urcite neodisla zo dna na den "len tak" bez dohody/dodrzania vypovednej lehoty. V dnesnej dobe je na dennom poriadku, ze si novy zamestnavatel bude na teba zistovat referencie u toho predchadchajuceho a takyto odchod ti moze teda dost skomplikovat hladanie novej prace.