icon

Nepredĺženie pracovnej zmluvy zo strany zamestnanca

nikiya1
6. sep 2025

Dobrý deň chcem sa opýtať, 14.9.2025 mi končí pracovná zmluva nechcem ďalej pracovať v tom zamestnaní chcem sa spýtať či mi automaticky 14 zanikne alebo ako to funguje. Samozrejme o tom budem informovať aj zamestnávateľa. Vopred ďakujem za odpovede 🙂

minenkaa
6. sep 2025

Ano

doriiis
6. sep 2025

No povieš,že nechceš predĺžiť a oni ti ju nepredlzia

nikiya1
autor
6. sep 2025
@doriiis

No povieš,že nechceš predĺžiť a oni ti ju nepredlzia

@doriiis A musím ešte odpracovať do toho 14steho ?

doriiis
6. sep 2025
@nikiya1

@nikiya1 ...samozrejme.Do 14 teho máš normálne platnú pracovnú zmluvu

aliziana
6. sep 2025
@nikiya1

@nikiya1 alebo môžeš skončiť dohodou, len s tým musí zamestnávateľ súhlasiť. Dovolenka Ti nezostala?

bashka80
6. sep 2025

@nikiya1 áno, zanikne a pokiaľ nemáš ešte zvyšnú dovolenku, ktorú si môžeš vyčerpať, mala by si tam zostať do toho 14.9.

nikiya1
autor
6. sep 2025
@aliziana

@nikiya1 alebo môžeš skončiť dohodou, len s tým musí zamestnávateľ súhlasiť. Dovolenka Ti nezostala?

@aliziana Nie dovolenku už nemám odpracujem teda do toho štrnásteho.Tým pádom už nenastupim ďalej do práce. A teda nemusím už nič spisovať?

stanka_k
6. sep 2025

@nikiya1 asi im to daj vedieť. Mňa sa ešte ani v jednej práci nikto nikdy neopýtal, či chcem zmluvu predĺžiť a automaticky to všetci brali, že pokračujeme ďalej 🤔🤷🏼‍♀️😃

anonym_7f6c6e
6. sep 2025
@nikiya1

@nikiya1 Záleží od pracovnej zmluvy, po dohode. Ale po skončení pracovnej zmluvy už druhý den do práce nenastúpiiš.Končí dňoch ako končí zmluva.

sevrin
6. sep 2025

14.9. budeš mať výstup, pracovať už nebudeš, uzavrieš svoje pôsobenie po formálnej stránke, môžu ti dať podpísať papiere, že všetko je vyrovnané, odovzdáš náradie a montérky ak si vyfasovala, rozlúčiš sa s kolegyňami, potrasieš si ruku s majstrom a na vrátnici im ukážeš prostredník. Solved.

rachel36a
6. sep 2025
@sevrin

14.9. budeš mať výstup, pracovať už nebudeš, uzavrieš svoje pôsobenie po formálnej stránke, môžu ti dať podpísať papiere, že všetko je vyrovnané, odovzdáš náradie a montérky ak si vyfasovala, rozlúčiš sa s kolegyňami, potrasieš si ruku s majstrom a na vrátnici im ukážeš prostredník. Solved.

@sevrin a na to si ako prišla? Pokiaľ jej trvá prác.zmluva do 14teho...tak je to jej normalny pracovný deň,, cize ho normalne musi odpracovať a v rámci neho odovzdať zverené prostriedky...

zelenykvet
7. sep 2025

@nikiya1 no, pokial tuto temu neotvoril zamestnavatel, 14.9. normalne pracuj a poobede zbehni na hr, nech ti v ten den urobia offboarding, aby tam prislusna panicka bola a nezmeskala si ju. Sice urobis vseobecne povzdvizeni a par ludi bude na infarkt, no to je riziko povolania😁. Naucia sa tak, ze o zamestnanca sa maju zaujimat, nie brat ho ako samozrejmost.Mna sa mojej terajsej praci manazerka osobne prisla zo zahranicia spytat, ako to vidim s pokracovanim v praci. Spojila to s pravidelnym review, ktore mavame. Bolo to cca tyzden pred koncom zmluvy na dobu urcitu. No ona ma vysoky osobny standard jednania s ludmi.