icon

Neprijatie do práce pre materstvo: Máte skúsenosti?

8. feb 2025

Zeny mam az pomaly sklon k depresii… v oktobri mi konci rodicak. Od synovych 6 mesiacov - oktobra 2024 som aktivne pracovala na dohodu. Potom som odisla nakolko v tej firme sa nedalo zamestnat na TPP a od dedembra si hladam trvale TPP. Za 2 mesiace mi prislo 15 zamietnutych ponuk ! Vsade som splnala kriteria , prax, skusenosti … Ano v zivotopise uvadzam ze som na RD . Za svoj zivot som bola na urade prace mesiac ..Vzdy som pracu mala. A tu prichadza moja otazka a teoria ze zamietaju mi to kvoli tomu ze mam dieta ! Kedze nie je mojou povinnostou to uvadzat, odstranila som uz skutocnost ze som matka a citila som sa najhorsie na svete… za 1 den ma pozvali na 2 pohovory. Je to brutalne svinstvo podla mna. Mam manzela ktory ma pracu ze vie byt so synom 24/7. Po druhe - Chodi do jasli. Nie je jeden dovod aby bol moj syn alebo fakt ze som rodic dovod na neprijatie do pracovneho pomeru. Mate s takym niecim skusenosti ? Ako chce stat vobec inspirovat ludi mat deti ked nam podkopavaju nohy ?

Strana
z4
deti95060810
8. feb 2025

a to si len teraz nato prišla ? ... moja mama toto vedela pred mnoha mnoha rokmi... x krát dostala od nadriadeného na tácke že keď má malé deti tak má sedieť doma na riti ....

autumm
8. feb 2025

Uuuplne bežná prax. Oni rátajú aj s tým ze dieta bude často choré a ty vypadnes. 😄

colsami
8. feb 2025

Ano nie je to fer. Na druhej strane, kedze aj zamestnavatelia maju rodiny a deti tak vedia, ze pri x mesacnom babatku je ovela vyssia sanca ze matka proste bude "odbiehat" viac nez ta s odrastenymi detmi alebo bez deti. To je proste holy fakt.
Druhy holy fakt je ten, ze ano, niektore matky s malymi detmi su potom viac doma nez v praci.
Kazda minca ma dve strany.... A to hovorim ako matka.

pribinak
8. feb 2025

Tak prestaň uvádzať že si na rodičovskej

autor
8. feb 2025

Cize mysliste ze mam nadalej neuvadzat fakt ze som matka ? V zivotopise… extrem

autor
8. feb 2025

@pribinak Bohuzial budem musiet 🙏🏻

mamina7070
8. feb 2025

a pred MD si kde pracovala tam si sa nemohla vratit? Vies neuvadzaj tu matersku lebo teraz je taka moda pocas RD nastupit do prace a hned sa hodit na PN a cerpat PN aj RP sucasne
rodicovska nesuvisi s tvojou pracou

vivi2023
8. feb 2025

Nie je to svinstvo, ale je ti pre matku tazka situacia. Tak povedz si, keby zamestnavas, radsej by si zamestnala niekoho kto nema deti a moze sa venovat kariere alebo niekoho kto bude furt na OČR, po lekaroch s detmi a spol. A zamestnavstel ti to i tak preplati ked nie si v robote, aj ked je stratovy. Ale ak patris medzi tie, ktorych by sa to netykalo a do roboty by si sla aj napriek chorobam deti, normalne si to tam napiš, ze sice si na RD, manzel by s nimi bol a nie je to problem.

autor
8. feb 2025

Ženy ja nemam v planie dalsie babatko ani PN OCR nic normalne chcem chodit do prace a zarabat 🙏🏻 pisem uz vyssie ze na PN budem maximalne sama so sebou kedze manzel pracuje pernamentne z domu. Viem ze kazda to ma inak ale ja nechcem s nikym nijako vybabrat🙏🏻

petronelag
8. feb 2025

Ale tak môžete uvádzať, že ste matka, ale hned s tým aj poznámku, že o dieťa máte zabezpečenú opateru.

pribinak
8. feb 2025

Prečo? Toto nie je žiadny povinný údaj

autor
8. feb 2025

@mamina7070 nie zial ta firma skrachovala… ratali so mnou ale zial uz nie je

balerina2025
8. feb 2025

prepac, ale preco sa cudujes? dieta je v case skolky skoro stale chore, takze zamestnavatel vidi pred ocami samu OCR.

autor
8. feb 2025

@balerina2025 uz poslednykrat napisem tebe ze maly bude s manzelom v tomto pripade kedze pracuje z domu😊🙏🏻

autor
8. feb 2025

Viem a citam niekedy ze zeny sa chcu zamestnat otehotniet vyratat nejake peniaze ist na pn atd … baby ja sa do toho ani nevyznam .. chcem len chodit do roboty ako normalny clovek ktory ma doma vsetko usporiadane.

balerina2025
8. feb 2025

a to asi tazkom uvedies do CV ze? tak potom to spomen na pohovore. aby si to hned ujasnila. drzim palce

lebo zas neuvadzat co si robila 3 roky zivota, tie nie je koser a recruiter nie je sprosty

muchotrafka298
8. feb 2025

Ja Ti napisem opacny pripad, moja kolegyna sa vratila po materskej a jej argument komplet na vsetko, na pracu, na to co ma robit, co sa ako robi, co je po nej pozadovane je tento "ALE JA MAM MALE DETI". Takze vsetkych XY dalsich ludi musi tolerovat to, ze ona pracuje vlastne kedy chce, kedy moze, lebo ona ma male deti. To ze iks dalsich ludi ma u nas v praci deti, ani jeden z nich sa nikdy takto nevyhovara. Ked nechcela ist od deti prec, tak mala zostat doma a nie ist do prace. Ona si myslela, ze si bez roboty odsedi 8 hodin na zadku v kancelarii a dostane vyplatu. Akosi pozabudla, ze bez ohladu na deti je platena za plnenie pracovnych uloh.

balerina2025
8. feb 2025

@muchotrafka298 ano myslim ze zeny s malymi detmi su velmi diskriminovane.

lauriik
8. feb 2025

Tak hlavny problem je, ze zamestnavatel nevie, ze mas zabezpecenu opateru pre dieta. A ked to do zivotopisu napises tak ti moze aj nemusi verit.

zuzanka.zuzu
8. feb 2025

a to načo tam vôbec uvádzaš?? 😂 ako prispievajú ku tvojej profesnej kvalifikácii materské zručnosti?? 🙈 ak ideš robiť povedzme ekonómku, nikoho nezaujima že poznáš pesničky Paci Pac 😂 žena maj trochu súdnosti a nefňukaj

autor
8. feb 2025

@balerina2025 no treba citat pozorne co pisem lebo ano pracovala som pocas RD takmer cele 2 roky 🙂 Nevies preco tu do mna ides vyskakovat takymto stylom. Vyskakuj na javisku ked si balerina

autor
8. feb 2025

@lauriik :/
@zuzanka.zuzu Tak som z toho sklamana ako….

doriiis
8. feb 2025

V živote som do CV neuvadzala rodičovskú dovolenku ani fakt,že mám deti.
Netreba do všetkého pchať city a fakt,že si matka.

autor
8. feb 2025

@muchotrafka298 vidis a ja proste toto nikomu nebudem davat na nos vykrikovat. Za 1,5 roka som nikdy nemala problem. Pracovala som na dohodu vsetko bolo uplne super. Potrebujem uz ale fixny prijem tpp

zuzanka.zuzu
8. feb 2025

joooj ja som sklamaná z mnohých vecí 😀 treba sa prispôsobiť 🤷 áno je to tak ako píšeš, už je na tebe ako to vyriešiš

iwesska
8. feb 2025

Naco si pises do zivotopisu,ze si na RD? Koho to zaujima? To sa uvadza len v pripade,ze mas v zivotopise dieru aj 2-3r. Za dalsie,ta uz na pohovory zavolali,tak co riesis? Ano,je logicke,ze zena s malym babom je pre zamestnavatela neistota. Kazdy rata s tym,ze dieta je furt chore.

muchotrafka298
8. feb 2025

@balerina2025 su aj nie su, pretoze ked sa pozries na to zo strany zamestnavatela, tak nemozes vediet, ze ci a kolko odpracuje, kolko bude doma s detmi a podobne. lebo fakt nemoze nikto vediet, ze ako to ma dana matka zabezpecene. Ci uz len taku vec, ako je vyberanie deti zo skolky/skoly. Lebo ak mas pracovnu dobu do 17,00 napriklad, tak skolka je uz davno zatvorena (teda vacsina "statnych" skolok).
Ja som mala kolegynu, ktora tak krasne vedela system vyuzivat, ze by mohla vychcanost vyucovat. Jej sa pracovat nechcelo a tak bola raz s jednym dietatom na OCR, potom s druhym, potom si par hodin paragrafu dala a takto fungovala. Ze z mesiaca odpracovala 1-2 pracovne dni. O peniaze nudzu nemala, ale potrebovala zamestnanie.

stanislavicenka
8. feb 2025

Vysvetlite mi niekto, načo uvádzate v CV, ze ste na materskej/rodičovskej dovolenke. Co je to za blbosť? Nikdy som to nikde nepísala, nie je to relevantná informácia. Väčšina vás je predsa stále v pracovnom pomere

autor
8. feb 2025

Som aspon ponaucena. Zmazem viac uvadzat nebudem. Nastastie tam dieru nemam aby som to vyslovene musela uvadzat.

tahomi
8. feb 2025

Ja po precitani diskusii tu sa zamestnavatelom necudujem.
KOooopec zien hlada len moznost ako vybabrat so systemom a zamestnavatelom, kadejake fiktivne a ucelove PN, OCR, predlzene RD a rozne ine. Zial, doplacaju na to aj zeny, ktore pracovat chcu.

A suhlas, nikoho nemusi zaujimat, ze mas dieta a si na RD. S pracou to nema nic spolocne, pokial to nechces mat ako baranidlo na vyhody vid vyssie co pisu baby.

Strana
z4