icon

Nepríjemná kolegyňa

10. apr 2023

Som zatiaľ brigádnička s tým, že mám sľúbený trvalý pracovný pomer.
Pracujem tu cca dva týždne. Pracujem v azylovom dome pre mužov. Je tu aj nocľaháreň. Ja mám len denné služby, tie nočné na nocľahárni má iný kolega. Stala sa taká vec, že dnes mi tu zvonili dvaja páni, že si zabudli v nocľahárni veci, nejaký batoh. Ja som nevedela, či som kompetentná im veci vydať, tak som im povedala, že sa ospravedlňujem, ale budú musieť prísť večer, keď tu bude kolega.
No a zrazu počujem kolegyňu, ako hovorí "ja tu takú kolegyňu nechcem" , narážala na mňa. Vošla ku mne do kanclu, vzala kľúče od nocľahárne a dala im veci .
Ako fajn, možno som ich im mohla vydať, ale tým, že tu som nová a nebola som si istá, tak som to neurobila. Mňa sklamalo, že toto povedala, že ma takto aj pred nimi zhovadila. Mohla im povedať niečo v štýle, že kolegyňa je tu nová a ešte nevie. A mne mohla tiež povedať niečo ako, počuj kľudne im môžeš veci vydať ak by sa niečo také znova stalo.
Proste normálne komunikovať a nie , ze ona tu mňa nechce. Je tu tri roky, tak teraz mám trocha strach aby mi to tpp dali.

zorkahorka
10. apr 2023

Ona mohla, ona mohla... a ty si nemohla - pivedat, ze sa ti to nepacilo, ako sa vyjadrila?

lindous
10. apr 2023

Ja si myslím, že nad tým zbytočne príliš veľa premýšľaš a vidíš hneď ten najviac katastrofický scenár ako kvôli tomu nedostaneš zmluvu...okrem toho, že si nemyslím, že by hneď utekala za vedením kvôli jednej takejto veci a aj keby hej, všetci vedia, že si tam nová, je normálne, že neovládaš všetko, nabudúce budeš vedieť, že radšej sa spýtať a keď hovoríš, že s ňou bežne nerobíš a nechceš sa jej na to spýtať, tak to pusti z hlavy... obe ste mohli niečo spraviť inak, ona si na teba pofrflala tam, ty tu, ale nejde o život..

matullienka
10. apr 2023

Vieš ono je to tak keď chcem zmeniť správanie iných najlepšie je začať od seba. Ale podľa tvojich komentárov sebe chyby pripúšťaš len veľmi ťažko a a na druhých ti kolu oči. A ja veru na tom nevidím nič zle ako navrhovala
@mamina7070 urobiť kávu a ponúknuť koláčik a otvorene sa porozprávať. Ty budeš radšej vypisovať na mk ale rady neberies

janinah
10. apr 2023

Tiež by som batoh nevydala,vôbec nemusel patriť tým dvom.Nemate na toto nejaké pokyny? A kolegyňu by som neriešila.Tvoje zotrvanie v tej práci nezáleží od jej poznámok.Ale nerozumiem prečo si sa nepýtala jej co máš robiť,ak tam bola prítomná a zjavne už má s tým skúsenosti....

leskovael
10. apr 2023

Nuž keď nevieš normálne otvorene komunikovať tak kašli nato a viac to už teraz nerieš. Ked v práci kde som nová niečo neviem, pýtam sa..mala si sa ísť pýtať aj ty. Ked si tak neurobila tvoja chyba, ale ked si počula čo povedala, nemala si sa tváriť že nič, ale mala si sa jej narovinu spýtať o čo ide a aký má problém.. Riešiť veci (aj tie menej príjemné) s kolegami sa dá normálne, otvorene, bez emócií.. Treba sa to naučiť v živote sa to hodí...

autor
10. apr 2023

@janinah Pretože mi to došlo neskoro. Spýtať som sa mala. To mi je jasné. Ja v tej časti nerobím, preto ani neviem aké tam majú pokyny.

janinah
10. apr 2023

Tak sa asi nebudeš s tou kolegyňou stretávať,keď v tej časti nerobíš.. nerieš.

autor
10. apr 2023

@janinah Nie, teraz výnimočne lebo zastupujem. Lenže tých bezdomovcov budem stretávať často.

mamina7070
10. apr 2023

pls co si zapisala do hlasenia? ze odpocuvala kolegynu pri rozhovore s klientami ? a ze si myslis ze je to o tebe? to ako really?

a z toho ako vystupujes sa ma tu pracu velmi nehodis popravuj najprv na sebe. aj lidia bez domova su ludia a schopnost bez emocii a bez bztahobavnosti je zaklad pre pracu v socialnej oblasti

autor
10. apr 2023

@mamina7070 Nie, napísala som tam, že tu boli dvaja páni vraj z nocľahárne a prišli si pre veci, ktoré si zabudli. A že som ich nevydala, keďže som si nebola istá, či je to správne. Buď taká láskavá a prestaň písať svoje výmysly. Ďakujem.

smajlik323
Autor odpoveď zmazal
autor
10. apr 2023

@mamina7070 Ja mám pre túto prácu srdce. Ale chápem, že ma musíš zhodiť.

autor
10. apr 2023

Už to tu ide smerom, akým som nechcela. Tak pekný deň a pekne sviatky prajem.

januska12323
10. apr 2023

Príliš dramatizuješ. Nevedela si, ona to vybavila, pofrflala na teba a ideme ďalej.

0silvia0
10. apr 2023

Moj pohlad: ty si tam pre tych ludi, mas jednat k spokojnosti klientov. Cize prva chyba bola z tvojej strany, poslala si ich prec miesto toho, moment, zistim, ci vam veci mozem vydat.
Druha chyba bola na kolegyninej strane, ze neprofesionalne zhodila kolegynu pred klientami.
Ja osobne by som isla za kolegynou, priznala chybu a spytala sa na presny postup ak by sa taketo nieco opakovalo s poznamkou, ze ta situacia mrzi. Ju by som neriesila, nebudes s nou prichadzat casto do kontaktu.
Nemusis sa lucit, ved si chcela poznat pohlad na situaciu.

syslik81
10. apr 2023

obe ste spravili chybu -je tam dlhsie moze ti poradit pomoct ... ty ani nevies ci to bolo na teba a ani nevies,ci tie reci co si o nej pocula su pravdive .. vlastne nevies nic len si myslis ... normalne chod za nou ... povedz jej co si pocula a ze ta mrzi,ze ste tak zle zacali .. a ze by si to rada napravila a spytaj sa ak nabuduce nebudes vediet ci mozes ist z nou a spytat sa kedze ma viac experience ...

autor
10. apr 2023

@0silvia0 Presne tak, bola to chyba. Väčšinou vždy keď niečo neviem volám kolegovi s ktorým mám smenu. Tu som bohužiaľ nejak zle vyhodnotila situáciu..

0silvia0
10. apr 2023

Nevadi, stava sa, ale si tam kratko, skus to s tou kolegynou trocha urovnat, niekedy je vhodnejsie radsej ustupit ako ist zbytocne do konfliktu. Hlavne ak ta praca bavi.

autor
10. apr 2023

@0silvia0 Viem, ja ani do konfliktu nejdem, napísala som sama do hlásenia, že som veci nevydala, pretože som si nebola istá. Ak sa ma na to vedenie príde spýtať , prípadne vynadať tak ok.. Mňa len nahnevalo, že ma zhodila. A bola tu dole za mnou keď im dala veci a nepovedala ani slovo.

mamina7070
10. apr 2023

nikto ti nevynada 😉 proste to hod za hlavu nerozmazavaj to si poucena nabuduce sa opytas ved si zastupovala si tam kratko aj s cestou 😉

0silvia0
10. apr 2023

Kasli na to, ludia su rozni. Aspon vies, aku ma kolegyna povahu. Nikdy si kazdy nesedi s kazdym. Ak to bude vedenie riesit, vyjadris sa k tomu. Nic viac teraz urobit nevies.

autor
10. apr 2023

@mamina7070 Ďakujem 🙂

deti95060810
10. apr 2023

nosiť koláčik... kolegyňa na ňu kydá a autorka jej má doniesť koláčik... tiež by som sa vykašľala....
kolegyňa jej mohla slušne povedať že môže veci vydať pánom a nie mať blbé reči...

janikk54
10. apr 2023

no vztahy v praci vedia byt niekedy zlozite. teraz uz ozaj zalezi iba na tebe, ako sa k tomu postavis. bud si to nechas a dovolis jej spravat sa takto tebe, alebo sa jej postavis a ukazej jej, ze sa nebojis. pracujes tam rovnako ako ona, je jedno, ze je tam tri roky a ty dva tyzdne. nedaj sa!

maxalla
10. apr 2023

Tak v prvom rade by som urcite neodbila ludi s tym, ze maju prist vecer len kvoli tomu, ze nieco neviem. Sla by som sa opytat a zariadila sa podla toho. Je to vazne zvlastny pristup, neoputat sa, ked nieco neviem, namiesto toho im svojvolne zadrziavat ich veci do vecera. Byt ja na mieste tych muzov, tak by tu nebola tema o neprijemnej kolegyni, ale o neprijemnom muzovi.

Co sa tyka kolegyne, asi by som to tentokrat presla a riesila az ked sa to bude opakovat, no najprv s nou, nebezala by som za vedenim. To by prislo na rad az ked by sa to opakovalo a neuvedomila sa.

domkakvet
10. apr 2023

Preco by si im nemohla dat ich veci, to nechapem, uplne nelogicke, ale ked si uz nebola ista, ci mozes, tak si sa mala opytat, ved ked si v nejakej praci nova, tak je predsa normalne, ze sa pytas, za dva tyzdne nemozes vediet vsetko, podla toho ako pises mi pride, ze ta moze brat ako odmeranu, alebo namyslenu, ked ze nekomunikujes, za inych okolnosti by som to riesila, ale v takomto pripade nie, skor by som sa viac snazila a hlavne viac komunikovala, ved sa pytaj co ako tam funguje, aky maju system.

oslo1
10. apr 2023

Vykasli sa na to, takych situacii Este Bude.

andy_sixx24
10. apr 2023

Veď s ňou hoď reč nie? Ústa predpokladám, že máš. Tiež som sa v práci zaúčala, tiež som urobila niečo zle, tiež ma sprdla kolegyňa tak som jej narovinu povedala, že ak mieni byť na mňa takáto tak jej zmluvi nepodpíšem a môže si hľadať druhú kolegyňu. Odvtedy bolo všetko tip top.

zuzanka.zuzu
10. apr 2023

zlý zlý zlý nápad ísť za vedením pri prvej prkotine a aj to aj napriek tomu, že si napísala, že sa tam nejdeš sťažovať ale "len spýtať ako postupovať" - to je jedno, takto sa veci neriešia a nikdy sa nevypláca preskakovať "poradie".... AK to chceš riešiť, tak najskôr sme kolegyňa ale ja by som túto hovadinu ani viac nerozoberala.

bloger
10. apr 2023

Počínala si si podľa mňa opatrne a správne. Nemôžeš za to, že kolegyňa je krava. Chce ťa vyštvať lebo ty máš pre tú prácu srdce. Dúfam, že si ťa vedenie zastane a, že ti TPP dajú. Nech by pukla od závisti. Držím ti palce. A krásny Veľkonočný Pondelok.