Nepríjemné otázky pri pracovných pohovoroch
Mám sa vrátiť po rodičovskom období do práce, hľadám si a dnes som našla ponuku v ktorej bolo uvedené, že hľadajú na administratívu a vybavovanie telefonátov, komunikácia s klientmi, ak ťa naša ponuka zaujala pošli nám váš životopis.
Žiadny email tam nebol,len číslo.
Bolo to okolo 6 ráno,tak som tam zanechala sms, kam mám poslať životopis a poďakovala som a pozdravila.
Len žiaľ, nepodpísala som sa priezviskom.
O pol 9 mi odtiaľ volala pani a spustila na mňa, že kto jej písal smsku že sa ani nepodpísal a ona nevie s kým hovorí. Ona mi volala ale vôbec sa mi nepredstavila a mne to išla vytknúť a ani nepozdravila....
Samozrejme do telefónu som sa jej predstavila....potom sa ma pýtala kde som čo som teraz a keď som povedala, že doteraz som bola RD, tak sa ma spýtala že koľko mám detí.
Ja neviem, mám z toho taký zvláštny pocit,veď to je každého osobná vec koľko má detí.
Má vôbec právo na tieto otázky?
Ano, aj ona sa spravala nevhodne. Uprimne? Keby ze ma zobudis o 6 rano, tak ti to tiez " vysvetlim" ze je rano! A chybu si urobila ako prva....
Autorka, ja presne viem, ako to myslíš. Tiež v čase, keď som si po RD hľadala prácu, tak som pozerala vsade, dokonca aj na bazos. A tiež som mala nejednu nepríjemnú skúsenosť. Tu síce nájdeš ženy, ktoré ochotne a múdro poradia, ale škoda, že viac je takých, čo z Teba za každu cenu idú robit uplne neschopnu osobu. Také, čo všetko vedia, všade boli, so všetkým majú skúsenosti a nerobia chyby. Každopádne, držím palce, nech rýchlo nájdeš pracu, ktorá Ti bude vyhovovať. A tiež som reagovala hocikedy, nie je jej povinnosť reagovat hneď. Aj mne chodia smsky a maily vždy, ja reagujem, keď mám čas. A ver mi, že uviesť meno viac nezabudneš 😊
Ano, aj ona sa spravala nevhodne. Uprimne? Keby ze ma zobudis o 6 rano, tak ti to tiez " vysvetlim" ze je rano! A chybu si urobila ako prva....
@beata_k máš problém čítať s porozumením? Jej vadilo akurát to, že som sa nepodpísala. Okolkej jej pristála v mobile sms o tom nebola reč. Chápeme?
A ty co nechapes medzi riadkami? Nepovedala ti to na rovinu, ze si ju zo-bu-di-la. Joj s tebou skoda reci. Na to, ze mas VS si toho vela nepobrala.
A ty co nechapes medzi riadkami? Nepovedala ti to na rovinu, ze si ju zo-bu-di-la. Joj s tebou skoda reci. Na to, ze mas VS si toho vela nepobrala.
@beata_k no kam sa ja na teba hrabem
To mas pravdu. Ani omylom by mi nenapadlo niekomu vypisovat o 6 rano.
@beata_k 👋 čítaj medzi riadkami
Tiez tak 🙋
@autor Inak naco zakladas 2 identicke temy? Jedna nestaci?
Este raz: ludom sa nepise o 6 rano, praca (ziadna) sa nehlada na bazosi, staci jedna tema
Zacinam si mysliet, ze to je fake, lebo toto snad ani nie je mozne
@mircalla kde akože? Asi by som nezakladala dve rovnaké témy. Tady ste schopné napísať podobnú a capnúť to ako anonym a ja si teraz zlíznem, že som založila ďalšiu
@mircalla kde akože? Asi by som nezakladala dve rovnaké témy. Tady ste schopné napísať podobnú a capnúť to ako anonym a ja si teraz zlíznem, že som založila ďalšiu
@autor Mam to v notifikaciach, ale uz vidim, ze ti ju premenovali. Takze moja chyba.
Kazdopadne neries bazos, nic dobre ta tam necaka
1. Nabudúce píš sms od 8.00 hod (to je väčšinou čas, kedy sa v kancelárii začína )
2. Predtým ako niečo pošleš, si nájdi info o firme na Google
3. Prácu si hľadaj na profesia, linkedIn....nie bazos
4. Maj dobre vypracované CV (štruktúrované, bez chýb)
"chce sa stretnúť, keď som jej povedala, že mám VŠ a že s deťmi by nebol problém....povedala že príďte k nám na adresu 16:00 a buďte dochvílna !
Ale vôbec nemám po tomto chuť. Zruším to"
Velmi zvlastne jednanie. Ja by som schodzku zrusil uz len skrz komunikacie.
Preco ti prizvukuje, ze mas byt dochvilna? To, ze k nim ini prisli neskoro na pohovor neznamena, ze aj ty budes v tomto ohlade nezodpovedna.
Uz len to, ze zavolala a nebola schopna sa slusne opytat kto je na druhom konci spojenia pretoze sa clovek zabudol podpisat ukazuje, ze to zrejme ani na pohovore nebude na urovni, ale skor ako v krcme...
Ahoj, vykasli sa na nu a hladaj dalej. Podla mna islo o financne poradenstvo alebo nieco take, nahanala by si klientov, mozno pre nu. Tam niekedy robia taketo uvrieskane kreatury, drbu svojich agentov a ku klientom su ako medik.
Ja robim v sluzbach pre klientov a vzdy som bola slusna a ustretova, ale casom... uz som aj zlozila telefon, na mna nikto kricat nebude.
Kedbola na teba hnusna, mala si jej povedat, ze do cirkusu robit nepojdes, ked davaju tavu k telefonu
Takže máš VŠ. Reagovala si na ponuku z Bazošu. Reagovala si na ňu SMS-kou. O šiestej ráno. Nepodpísala si sa. V tom inzeráte nebol ani názov tej firmy a napriek tomu si sa ozvala. Jeden prúser za druhým.
Keď si pomyslím, že takíto ľudia majú vyštudovanú VŠ, tak si hovorím, že možno nie som až taká blbá a mala by som skúsiť VŠ aj ja.
@yelena159 zase nebuď zlá. Ktovie koľko je doma s deťmi a veru človek pri tom ľahko zblbne, vlastná skúsenosť. Tiež som mala pocit, že riešim len plienky, kašičky, sople atď a na iné nezostávala mozgová kapacita.
pravo na to nema pytat sa ta na rodinny stav a to zo zakona a po pravde ja by som hladala dalej robotu lebo ak toto je prvy dojem tak nic dobre ta tam necaka
Ja Ti neviem. Ale mne je jedno, kedy mi kto napise. Ja mam do 7h rano a po 21h vecer atutomaticky vypnute cudzie cisla, dovolaju, dopisu sa mi len vybrane osoby. To ma snad uz kazdy telefom. Nechapem, preco sa nastvala. Ja tiez napisem aj skor a predpokladam, ze firemny mobil, je firemny a zapina sa v pracovnej dobe. Ak ho pouziva ako sukromny, jej problem. Tiez niekedy pre vytazenost nemam cas cakat do 8h a aby som nahodou nezabudla, tak radsej napisem skor, ako vobec. A ze si nenapisala meno? No a, ved ma usta, spyta sa.
Ja bybsom do takej firmy nesla, nemam rada nervoznych ludi a ludi, co sa nevedia ovladnut.
nesmie sa pytat na deti, tehotenstvo a pod. Ale bud si ista, ze tito ta nezamestnaju, aj ked je to svinstvo - jednak bude problem s detmi, jednak je HR pekna p*ca, ked takto komunikuje s potencialnou kolegynou
Ahoj
Moj názor je že keby sa bavila so mnou takto asi by som sa poďakovala a zložila telefón. Úprimne ,nechcela by som pracovať s niekym kto sa takto baví cez telefón s niekym koho ani nepozná.
A odpoveď na otázku: nie nemá sa právo pýtať koľko
máš deti. To je diskriminačné. Je to tvoja súkromná vec ale samozrejme, keď sa spýtajú čo odpovedať?!
Ja som povedala nebojte sa o moje deti je postarané a tým som ukončila debatu, preto že keď som povedala ze mam 3 deti tak mi povedali "ďakujem ozveme sa " takže cele zle ani tak ani tak Treba si hľadať prácu kde im to nevadí a neriešia deti ... ja si tiež hľadám a nieje to ľahké .držím palce nech darí

@kiki68 Mozno robi z domu? To vobec, ale vobec nie je ospravedlnitelne niekomu vypisovat o 6 rano. To su uuuuplne zaklady slusnosti.
@beata_k takže základy slušnosti len jednostranne,hej?