Ako zvládať neustále telefonáty od šéfa?
Ahojte príde vám normálne keď som od pondelka doma chorá sefovi som dala vedieť a on mi každý jeden deň od pondelka volá ale ráno keď ja ešte spím?? A hodnotí môj hlas či znie už lepšie horsie… včera osm mu to ani nezdvíhla spala som ďalej a za 10 min volal zas…
vypnúť telefón, môže si volať koľko chce, nijak jeho obťažovaním tvoje uzdravenie neurychli
Ak si PN a si zastúpená inou kolegyňou nemá ti prečo denne volať, raz by som zdvihla, oznámila že som na PN do pondelka ďalšieho týždňa a už mi nezdvíhala viac
Vypla by som telefón a nezdvíhala kým nehorí.
vypnúť zvonenie, telefón dať do inej miestnosti a zapnúť až po zobudení. Si PN a dobrý, dlhý spánok patrí k liečbe a rýchlej rekonvalescencii.
Nie nie je to normalne, je to dokonca obtazovanie a protizakonne... a nezdvihla by som, ani keby som mala firmeny telefon. Prvykrat ok, urobime checking, najma ked PN je nahla ale tie dalsie su nepripustne. Ak je nieco surne co nemoze urobit nikto iny, da sa SMS
Vypnúť mobil a hotovo. Si PN, nemáš žiadnu povinnosť dvíhať mobil.
Sa čudujem že si vôbec ochotná mu toto robiť.
nie, nepride mi to normalne. ked normalne oficialne marodis, tak nevidim dovod na to, aby ti volal a kontroloval, ako ti je.
Čisto teoreticky ťa prvých 10 dní môže prísť skontrolovať zamestnávateľ domov a môže to kľudne robiť aj denne. Ja by som tiež nedvíhala vôbec telefón, to čo opisuješ vnímam ako teror z jeho strany.
na kontrolu prist moze ci dodrziavas liecebny rezim, ale na diagnostiku je tu lekar. takze ak lekar povedal PN do pondelka, tak nema co skumat ako velmi si este chora. ale rozumiem, ze tazko sa sef odpalkuje, vazime si svoju pracu a je lepsie sa zachovat tak, aby neskor nebolo na pracovisku dusno. asi by som nedvihala a povedala, kedy mas dohodnutu kontrolu u lekara a ze sa ozves ak by sa nieco zmenilo
@tiika nie práveže prvých 10 dní platí zamestnávateľ PN preto ma pravo on skontrolovať zamestnanca. Po 10 dňoch to už preberá SP a zamestnávateľ má právo ich požiadať o prešetrenie ak si mysli ze zamestnanec nedodržiava PN
@mimuska328 môže skontrolovať, či sa zdržiava na určenom mieste (to však cez mobil nezistí), ale či dodržiava liečebný režim môže zisťovať len u SP aj ked začiatok PN platí
píšu tu nemysli zamestnávateľ nemá oprávnenie kontrolovať zamestnanca pokiaľ je PN od toho sú kontroly posudkoveho lekára 😁😁 neviem odkiaľ ste nabrali takú blbosť 😁 zamestnávateľ môže dať podnet cez súd a prokurátora pokiaľ má podozrenie na zneužívanie PN...
@suzitok ja som zamestnávateľ a v živote by ma nenapadlo ísť k niekomu domov na kontrolu 😁😁😁 Kontrolu dodržiavania liečebného režimu Sociálna poisťovňa tak vykonáva na podnet: posudkového lekára,
ošetrujúceho lekára, zamestnávateľa (kontrola sa vykoná vždy, ak o to požiada predseda súdu alebo vedúci prokurátor),
inej fyzickej alebo právnickej osoby.
vypni si zvonenie a nedvihaj. Nie je to tvoja povinnost. Ak chce robit kontrolu, moze v spolupraci so socpoist... nie len tak z ebude chodit niekoho obtazovat domov.
Nema ti vôbec čo volať mimo pracovnej doby..ja som nezdvihalal ani firemný telefón mimo prace..môže poslať tak akurát personálne oddelenie na kontrolu pokiaľ viem počas prvých 10 dní.. potom už kontroluje socialka 🙏
@marcellka32 Ja som mala covid v dosť zlom stave, že som vôbec nemala hlas a mne zase kolegyňa volala denne, že kedy prídem. Keď som mala teplotu a príznaky ešte aj druhý týždeň,narobila mi také peklo v práci, že sa s ňou už nikdy viac nedalo vydržať v kancelárii.
A to ma vôbec nezastupovala, len mi proste závidela, že vraj som doma oddychovala.
Asi si predstavovala, že ležím na Bahamách s drinkom v ruke.
@anetka34 prečo si zdvihala mobil???
@marcellka32 Lebo robila divadlo, že tam sa robí aj na smrteľnej posteli. Pred šéfkou ma zhodila , že som nedvíhala a vraj išlo o veľmi dôležilú vec (nešlo ale podala jej to tak). Už s ňou našťastie nerobím. Robila mi peklo ešte pár mesiacov po chorobe. A to som bola chorá jedenkrát.

A pyta sa len, ako sa citis, alebo ma skutocnu otazku ohladne prace? Ak nemas firemny telefon, kaslala by som na to... a kym sa nezobudis, proste ho maj vypnuty.