icon

Nevhodné otázky na pohovore

Včera o 19:38

Ahojte, stalo sa vám už, že ste sa na pohovore dostali do bizarnej situácie alebo vám kládli nevhodné otázky? Na mňa napríklad pred rokmi pozreli s komentárom či sa nechystám mať čoskoro deti.

Strana
z2
martinmmartin
Včera o 19:41

@anonym_autor Predbehni ich a zacni ty . Ci sa stalo s doterajsim pracovnikom na tejto pozicii. Ake su najvacsie nedostatky vasej firmy?

anonym_e88455
Včera o 19:51

mne sa to nikdy nestalo, ale ja som sa vzdy len hlasila do velkych korporatov, casto americkych, a tam mi pride ze su HR pani ovela profesionalnejsie nez co som pocula skusenosti z mensich lokalnych firiem

ivicatolic
Včera o 20:02

@anonym_autor zažila som veselo.... že či som rodina pána xxx ....bolo to zo známeho filmu, cítila som sa dosť trápne ,😄😄😄

anonym_b67979
Včera o 20:07

Opýtala sa ma aké som znamenie .Ja že panna .Vzali ma.Casom som pochopila že sme tam samí kozorozci,panny, pár blížencov 😄

anonym_92ae49
Včera o 20:44
@anonym_b67979

Opýtala sa ma aké som znamenie .Ja že panna .Vzali ma.Casom som pochopila že sme tam samí kozorozci,panny, pár blížencov 😄

@anonym_b67979 panny sú dôsledné punktičkárske, kozorožci veľkí pracanti, a tých pár blížencov budú asi nejakí predajcovia a pod., tí sú komunikatívni 😉

martinmmartin
Včera o 20:45
@anonym_92ae49

@anonym_b67979 panny sú dôsledné punktičkárske, kozorožci veľkí pracanti, a tých pár blížencov budú asi nejakí predajcovia a pod., tí sú komunikatívni 😉

@anonym_92ae49 ja poznam troch kozorozcov a su to najlenivejsi ludia planety, uplne nezavisle

anonym_92ae49
Včera o 20:57
@martinmmartin

@anonym_92ae49 ja poznam troch kozorozcov a su to najlenivejsi ludia planety, uplne nezavisle

@martinmmartin 🤷‍♀️

anonym_7a8b5c
Včera o 21:31
@anonym_92ae49

@anonym_92ae49 čo keby som povedala baran?

anonym_92ae49
Včera o 22:37
@anonym_7a8b5c

@anonym_92ae49 čo keby som povedala baran?

@anonym_7a8b5c povedala by som, energický, akčný, ale sebecký

anonym_256391
Dnes o 06:26

@anonym_autor ano to je normalna otazka, kde sa vidis v dohladnej dobe. lebo zienky vychytrale sa mnohe zamestnaju len preto aby to vyuzili vo svoj prospech

anonym_9b42cd
Dnes o 07:12
@anonym_b67979

@anonym_b67979 same panny, ale len do prveho vianocneho vecierku...

anonym_b67979
Dnes o 07:24
@anonym_9b42cd

@anonym_b67979 same panny, ale len do prveho vianocneho vecierku...

Žiadny večierok tam nikdy nebol .Takže pokus o vtip stroskotal

anonym_b67979
Dnes o 07:26
@anonym_92ae49

Zamestnávateľ si tak vyberal 🤷aspoň sme si s väčšinou sadli 😄

anonym_44014d
Dnes o 08:10

Zažila som pohovor s 2 arogantnými chlapmi. Po 5 minútach som sa zdvihla a odišla so slovami, že sa to nedá počúvať, lebo celých 5 minút si tam vzájomne masírovali egá, nulová pokora. Jeden mi ešte potom zavolal “nakoniec sme si vybrali iného uchádzača” - aké nečakané. 😀

anonym_5affd8
Dnes o 12:13

Mne pán zo ZSE na pohovore povedal, že čo jeho podriadení robia hodinu, to on zvládne za 5 minút. Plus vysmievanie sa z toho, čo som hovorila ja o mojej predchádzajúcej práci. No bola som rada, že ho viac neuvidím. Pracovný inzerát bol zverejnený ešte dlho potom na profesii. Asi pôsobil ten pako rovnako aj na ďalších ľudí.

beronsche
Dnes o 12:16
@anonym_256391

@anonym_autor ano to je normalna otazka, kde sa vidis v dohladnej dobe. lebo zienky vychytrale sa mnohe zamestnaju len preto aby to vyuzili vo svoj prospech

@anonym_256391 normálna otázka pýtať sa na možné tehotenstvo?
Tak to ťažko.
Toto je hádam najlepší príklad nevhodnej otázky.

googlinqa
Dnes o 13:23

@anonym_autor na také otázky sa treba vopred pripraviť a nemusíš im hovoriť pravdu

iwesska
Dnes o 13:28

Mna sa raz pytali,ze ake som mala detstvo😂🤦‍♀️

luccija
Dnes o 13:40
@iwesska

Mna sa raz pytali,ze ake som mala detstvo😂🤦‍♀️

@iwesska to je milé😜ja som raz bola na pohovore u Majskeho synov v spedicnej firme a povedali mi, že to som dlho musela byť na úrade práce, keď mi preplatili drahy kurz😆na up som ani nebola a kurz som si platila sama.To bolo hrozne dvaja namysleni arogantní chlapi.Mala som 22 r teraz by som si už ústa otvorila vtedy ma úplne zhodili.A potom ešte raz jedna pani v telefóne či plánujem deti a, keď som povedala, že moje dieťa má 14 r tak mi polichotila, že v životopise na fotke vyzerám mladšie a mám mladý hlas.Mala som vtedy 43 r tak asi už deti neplanujem

michal6677
Dnes o 17:46

tak ale keby ja som majitel firmy a hladam cloveka tiez ma zaujima, ci mi clovek hned po nastupe neodide na 3 roky na matersku a potom nasledne kazdu chvilu na ocr a kazdy rok minie vsetkych moznych lekarov na 100%...nerozumiem, co je na tom nevhodne

mizoko
Dnes o 17:58
@michal6677

tak ale keby ja som majitel firmy a hladam cloveka tiez ma zaujima, ci mi clovek hned po nastupe neodide na 3 roky na matersku a potom nasledne kazdu chvilu na ocr a kazdy rok minie vsetkych moznych lekarov na 100%...nerozumiem, co je na tom nevhodne

@michal6677 že potom počúvame vkuse reči ako klesá pôrodnosť a ale sú ženy sebecké,že nechcú deti 🤣🤣🤣 no prečo asi. Ja som s týmto problém nikdy nemala. S mužom sme sa pri deťoch striedali keď boli choré. Ono je to o Tom,ako si to doma nastavia. Je smiešne,že stále sa to berie tak,že doma s deckom má ostať žena. No lenže nemusí. Ale mužov sa to nikto nepýta. Navyše pracovala som aj v jaslickach a tam sme mali deti od troch mesiacov. Takže tá žena vypadla z práce max na 4 mesiace 😏 a to môže ktokoľvek ak vážnejšie ochorie. Aj muz

anonym_5affd8
Dnes o 18:16
@michal6677

@michal6677 materská je len čosi vyše polroka a naozaj slúži na zotavenie po pôrode a privyknutie si na starostlivosť o bábätko. Potom je rodičovská. V mnohých prácach sa dá robiť aj z domu na skratený úväzok a žena tak môže v pohode robiť hneď po materskej, pokiaľ nemá nejaké zdravotné problémy ona alebo dieťa. Aj ja som tak robila. Tým pádom som nebola 5 rokov doma len s deťmi, ale mohla som sa aj pracovne trochu angažovať.

michal6677
Dnes o 19:10

@mizoko
@anonym_5affd8
ano da sa robit z domu, da sa vsetko mozne ale statisticky kolko % ludi na materskej to robi? a na inu debatu je, ci je lepsie aby dieta bolo pri matke/otcovi prve 3 roky alebo slo co najskor do jasiel. A ano mali by sa to pytat samozrejme aj chlapov, kedze aj ti su bezne na "materskej" (ja som bol) a tak isto ostavaju na ocr atd.
Ja len hovorim, ze to je uple normalna otazka. Ak vy potrebujete doma elektrikara a prihlasia sa vam dvaja, jeden moze hned zacat a do mesiaca spravi novu elektriku a druhy moze tiez hned zacat, tyzden popracuje, necha to rozpaprane a potom sa k tomu vrati o pol roka, ktoreho si vyberiete?

A dalsia vec je, ze je uplne bezne, ze zena ma po prvom dietati druhe a to sa uz bavime o 6tich rokoch (poznam vela takych). To moze byt cela existencia mensej firmy.

anonym_a17202
Dnes o 19:14

Tak mna sa opýtali že keby som bola záhradným náradím tak akým a prečo 🙃 neviem či spadá úplne do kategórie nevhodných ale debilnych určite

mizoko
Dnes o 19:14
@michal6677

@mizoko
@anonym_5affd8
ano da sa robit z domu, da sa vsetko mozne ale statisticky kolko % ludi na materskej to robi? a na inu debatu je, ci je lepsie aby dieta bolo pri matke/otcovi prve 3 roky alebo slo co najskor do jasiel. A ano mali by sa to pytat samozrejme aj chlapov, kedze aj ti su bezne na "materskej" (ja som bol) a tak isto ostavaju na ocr atd.
Ja len hovorim, ze to je uple normalna otazka. Ak vy potrebujete doma elektrikara a prihlasia sa vam dvaja, jeden moze hned zacat a do mesiaca spravi novu elektriku a druhy moze tiez hned zacat, tyzden popracuje, necha to rozpaprane a potom sa k tomu vrati o pol roka, ktoreho si vyberiete?

A dalsia vec je, ze je uplne bezne, ze zena ma po prvom dietati druhe a to sa uz bavime o 6tich rokoch (poznam vela takych). To moze byt cela existencia mensej firmy.

@michal6677 takže vlastne ženy by nemali vôbec pracovať a všetko by mali zaobstarať muži. Alebo ženy nebudú mať vôbec deti a vykapeme. Gratulujem 😁

mizoko
Dnes o 19:15
@anonym_a17202

Tak mna sa opýtali že keby som bola záhradným náradím tak akým a prečo 🙃 neviem či spadá úplne do kategórie nevhodných ale debilnych určite

@anonym_a17202 retardovanych

michal6677
Dnes o 19:18
@mizoko

@michal6677 takže vlastne ženy by nemali vôbec pracovať a všetko by mali zaobstarať muži. Alebo ženy nebudú mať vôbec deti a vykapeme. Gratulujem 😁

@mizoko ale to som nepovedal 😀 este raz, hovorim, ze je normalna otazka sa spytat noveho cloveka na pohovore ako s nim mozem v buducnosti pocitat a planovat. Ak mi treba cloveka na dolezity projekt teraz hned tak podla toho vyberam, pripadne zoberiem na tu poziciu rovno 2 ludi aby som pocital s vypadkom.

michal6677
Dnes o 19:21
@mizoko

@mizoko mam kolegu co siel na rok na cestu okolo sveta na motorke, bral neplatene volno. Je uplne legitimne a fer ak o tom zamestnavatel vie dopredu, ze bude mat rok vypadok jedneho cloveka aby mohol planovat. Preco by sa na taketo veci nemohli pytat?

mizoko
Dnes o 19:54
@michal6677

@mizoko mam kolegu co siel na rok na cestu okolo sveta na motorke, bral neplatene volno. Je uplne legitimne a fer ak o tom zamestnavatel vie dopredu, ze bude mat rok vypadok jedneho cloveka aby mohol planovat. Preco by sa na taketo veci nemohli pytat?

@michal6677 hej,lebo sa nemôže stať že sa dieťa "zadarí" 🤣🤣🤣 och,prepáč ale vážne mimo uvažovanie. Vieš ženy už i tak dostávajú za rovnakú prácu menej lebo veď raz pôjdu na materskú. Je to ako trest za to,že si dovolia mať deti. Ale na mužov sa to neaplikuje. Prečo sa na to nikto nepýta mužov? Veď sa stáva,že žena odíde a nechá decko mužovi. Nie je to časté,ale stať sa môže. Alebo že na materskej ostane muž,tak ako si bol ty. Prečo sa to pýtajú len žien? Pozri mne je to už jedno. Ja mám deti už veľké a ďalšie neplánujem a keď je niektoré choré tak môj muž si vie zobrať Homeoffice alebo aj ja na striedačku 😏 ale sú to upln choré otázky. A keď mladá žena povie že dieťa nechce vôbec,tak je hneď za divnu a aj tak jej neveria.

michal6677
Dnes o 20:15
@mizoko

@michal6677 hej,lebo sa nemôže stať že sa dieťa "zadarí" 🤣🤣🤣 och,prepáč ale vážne mimo uvažovanie. Vieš ženy už i tak dostávajú za rovnakú prácu menej lebo veď raz pôjdu na materskú. Je to ako trest za to,že si dovolia mať deti. Ale na mužov sa to neaplikuje. Prečo sa na to nikto nepýta mužov? Veď sa stáva,že žena odíde a nechá decko mužovi. Nie je to časté,ale stať sa môže. Alebo že na materskej ostane muž,tak ako si bol ty. Prečo sa to pýtajú len žien? Pozri mne je to už jedno. Ja mám deti už veľké a ďalšie neplánujem a keď je niektoré choré tak môj muž si vie zobrať Homeoffice alebo aj ja na striedačku 😏 ale sú to upln choré otázky. A keď mladá žena povie že dieťa nechce vôbec,tak je hneď za divnu a aj tak jej neveria.

@mizoko ak sa dieta zadari to nie je predsa plan. Cize odpoved na otazku planujete v blizkej dobe dieta? Nie neplanujem. Zadari sa? No zadari ok, taky je zivot.

Preco sa to nepytaju muzov? Ja sa na pohovoroch ludi bezne pytam, co planuju, ci nahodou nechcu v blizkej dobe ist na par rokov nepracovat, mat deti, okolo sveta, nemaju ine projekty, co ich zamestnavaju atd. Mna sa to uz tiez viac krat pytali. Ved predsa je uplne klasicka pohovorova otazka, kde sa vidis o rok, dva, pat. Ak sa vidis materskej, v pakistane na motorke alebo na podpore v nezamestnanosti, tak by som o tom rad vedel. Ako mam planovat ak zamestnam 10 ludi a z toho 9 najblizsie 3 roky bude mat ine zaujmy/povinnosti ako pracu?

Strana
z2