Neviem sa asi "predať"
Trapi ma jedna vec, ze neviem sa "predat". Mam vystudovanu VS, skoncil mi rodicak, ale neviem najst pracu. Neviem ani kde hladat, ako hladat. Pozvali ma na pohovor, aj aom bola nakoniec ma nevzali. Plat bol dobry cca 1900 -2000 eur. Uplne ma to vzalo. Teraz cez leto ppzeram ponuky a nik sa uz neozval. Som.uz celkom v depke, obvinujem sa, ze je to moja vina. Muz je vele dni v praci. Konci o 19.00. Nezarobi ani nejako extra vela cca 1300 eur...:( znalosti mam take priemerne, motivaciu mam, chut ucit sa tiez, ale praca ani tuk
Musíš si to aj cvičiť, komunikáciu, seba prezentáciu, normálne doma pred zrkadlom. Tak isto životopis a motivačný list by mal vyzerať na úrovni, moderne s fotkou, krátky a výstižný. Kľudne ho upravuj na každú pracovnú pozíciu zvlášť ak sú rozdielne. Treba mať pripravené odpovede na klasické otázky, naštudovanu firmu a keď niečo nevieš, tak reaguj pohodovo, zasmej sa... Mňa zobrali napríklad preto, lebo som povedala, že práce môže byť veľa a môže byť aj náročná, ale keď je super kolektív, tak sa všetko dá zvládnuť. Zvládneš to neboj 😊 držím palce.
Daj viac info - aká škola, aké máš pracovné skúsenosti, ako dlho si bola na MD/RD, máš nejaké výrazné preferencie (napr pracovná doba len od-do konkrétny čas), čo ťa baví?
A co ked ta nevzali? Vezmu ta do inej. Preco sa hned opustas? Ja som tiez kedysi chodila na pohovory so strachom. Az po tom,co som videla,co za individua si k nam posielali zivotopisy a chodili na pohovor, sa mi zdvihlo sebavedomie. Fakt by si neverila,aky je problem zohnat kvalifikovaneho cloveka a ako su radi,ak taky pride.Ak mas VS,aj skusenosti,treba len skusat.Mozno nevyjde 1.,2. pohovor,ale vyjde 3.alebo 4. Vsetko su to dobre skusenosti a bude tak,ako byt ma 😉
@gabika128 toto mam vsetko zmaknute...len zo 100 ludi ma pozvali na 2 pohovory. Ten druhy chceli iny uvazok :( preto ma nevzali, to by bola pre mna praca snov :(
@iwesska ja som praveze bola na takom cudnom pohovore. Jednalo sa o analyticku poziciu a mala som pocit, ze som bola az moc aktivna. Ten co ma pohovoroval mi povedal, ze veci davaju do suflika. Bola to statna sprava. Ja som zostala zarazena a som mu povedala, ze ja rada vidim vysledky svojej prace a bojujem za svoje zasady a nazory...a islo to do kytek asi..na druhej strane nechapem naco ma potom volali🥲 platovo to bolo praveze dobre
najskôr si ujasni svoje priority...lebo plat kde je 1500-2000 eur si vyžaduje zrejme aj prácu nadčas a byť flexibilný, čo v prípade malého dieťaťa nie je veľmi reálne....takže skús pozerať skôr ponuky s nižšou mzdou, tam je aj väčší predpoklad že ťa vezmú s malým dieťaťom....nie je to ani tak o vedomostiach alebo čo by človek zvládol, ale pri malom dieťati nie si až tak časovo flexibilná ako potrebuje zamestnávateľ a ten to aj vie......čiže pri malom dieťati pozeraj naozaj prácu kde si aj reálne časovo od-do a nehrozia nadčasy, lebo treba dokončiť projekt, lebo ešte príde klient a ty už máš padla....takže na tvojom mieste si pozerám ponuky v štátnej sfére....
Teraz je obdobie dovoleniek, na jeseň sa to zas celé rozbehne
@jazula mam male dieta, bola som 3 roky na RD a MD. Pracovala som ale 4 roky po VŠ. Mam zial nestastnu kombinaciu pravo :( nechcem to ale robit, nenasla som sa v tom 🥲 je tu asi vela ludi s pravnickym zameranim co to nerobi...predtym som robila tiez take nic blizsie specificke prace..
@mogaa nepytal sa ma na dieta...toto nebol problem...ja som nespominala. Cas bol v pohode 8 hodin nejaky HO
@pribinak aj si myslim, ze asi teraz netlacit na pilu...lebo pozeram vela tie portaly a nic
nuž treba byť aj reálny, na jedno miesto sa hlásia desiatky ľudí, takže pravdepodobnosť že vyberú práve teba vysoká nie je - taká je realita....takže si pozvú viac uchádzačov, znova si prejdú životopisy a vyberú si najvhodnejšieho z uchádzačov....je jasné že ak sa im hlásila slobodná baba po VŠ tak skôr vezmú ju ako teba s malým dieťaťom(máš to uvedené aj v životopise), rovnako skôr vezmú niekoho kto podobnú prácu už robil ako niekoho koho musia všetko učiť
@mogaa sorry co to trepes, plat v BA medzi 1500-2000 vobec nemusi byt o nadcasoch.....
teda neviem kde autorka v akom meste hlada, ale analytik uplne normal plat, bez nadcasov.....
neviem kolko rokov praxe ma, co vystudovane, ale teraz je samozrejmost linkedin profil (pre it, analyzu....) nutnost, to dufam ze mas....
pokual mas, posli mi do ip link, viem ti ho pozriet, minimalne mame analytikov na oddeleni, viem co musia vediet....
Toto čo si spomenula na pohovore.... Sama si videla ako tú pozíciu prezentujú a koho hľadajú a ty si im ponúkla opak. Na niektoré pozície proste len hľadajú človeka čo príde a odrobí si prácu, nechcú tam ambiciózneho človeka čo bude každú chvíľu chcieť niečo meniť a po čase frflat. Občas musíš aj zmeniť /zmierniť svoju osobnosť podľa danej práce/ pozície. Veľa krát si pracovníka vyberá riaditeľ, vedúci oddelenia a vyberajú ho aj tak aby tam zapadol.
@gabika128 ja som praveze povedala pravdu. Klamat neviem...bol to sok, ze zax rokov co su tam nic neurobili🙄
@lucik194 linkedIN este je v stadiu pripravy, ale mozem ti ho poslat do IM v priebehu tohto tyzdna? Dnes to asi nestihnem doklepnut😊
@gabika128 ja praveze hladam dobry kolektiv. Mam velmi zlu predchadzajucu skusenost s kolektivom a uz len chcem bud HO, ale to nedostanem, alebo normalny kolektiv
@boldo87
Aha, takze mam vysledky svojej prace a celeho timu splachnut do suflika niekde na urade a tesit sa, ze dostavam plat zadarmo? Bez moznosti pomoci Slovensku? Okej, potom to vyzera na Slovensku tak, ako vyzera...preto sme v srackach a 30% voli smer hlas a kotlety. 😵
S tymto postojom by si mozno uspela na nejakej veducej pozicii. Tu sa zlakli ze by si im vsetko otocila hore nohami a prevalcovala ich
kludne ked budes mat hotovy profil pošli do ip
Nerozumiem celkom, hladas nieco v korporaciach? Entry poziciu ci nieco senior? Jeden ci dva pohovory nic neznamenaju, proste bol niekto lepsi alebo viac pasujuci.
Ty chces pomoct Slovensku a zdeptá Ta jeden pohovor?
Ak vieš aktívne cudzí jazyk, hľadala by som v korporátoch. Business ťa naučia a prístup máš podľa mňa veľmi fajn, poznámky o teamovej práci sú viac ako žiadúce 🙂. Tam je väčšinou aj plat ok aj možnosť HO. Aj tam majú bežne otvorených naraz viac pozícií.
Ja chápem, že máš svoj názor a zásady, ale ak ideš na pozíciu podriadeného, treba vystupovať zo začiatku miernejšie. Nie vždy sa to dá vycítiť, čo presne hľadajú, niekedy proste bude nadriadenej vadiť aj, že máš krajší zadok 🤷♀️ ja by som napríklad svoju zasadovosť, inovativnosť atď prezentovala nejakým príkladom z predchádzajúceho zamestnania, ale inak by som sa v tom nešprtala na pohovore ohľadom novej prace, ktorú reálne neovládam a neviem presne ako to tam funguje. Vo veľa firmách sa robia aj testy osobnosti a aj na základe týchto testov ťa nemusia zobrať, ak sa v nich označíš ako vysoko dominantná alebo ľahko ovplyvniteľná...
Áno, Slovensko potrebuje šikovných ľudí čo chcú niečo zmeniť, ale tí ľudia sa na tieto pozície musia najskôr dostať cez zaprdenych, vyhorenych a možno nie veľmi šikovných nadriadených.
Na pohovore stacilo povedat,ze rada vidis vysledky svojej prace,resp.celeho timu. O tom,ako chces bojovat za svoje nazory a zasady radsej nabuduce pomlc. Potom,ked ta prijmu sa mozes prejavit,ale ozaj to skor odradi, ak chces na poziciu s viziou presadzovat si svoje,ked ani nevies,ako to tam chodi.
ak máš chuť učiť sa, tak dnes takmer všade treba počítačové zručnosti a cudzí jazyk. Preto by som sa dala popri hľadaní aj na certifikát ICDL a medzinárodne uznávaný jazykový certifikát B1 alebo B2. A právo by som nezahodila - personalistom to hovorí o tebe, že si inteligentná a disciplinovaná v tom, čo práve robíš (áno, na úspešné skončenie tejto školy bez konexii treba vyššiu inteligenciu aj určitú disciplinovanosť). Apoň také pozície, čo s ním súvisia - personalna oblasť (pracovné právo), nehnuteľnosti, preklady (ak viem a som si ochotná doplniť kvalifikáciu na jazyk), inštitúcie. Škoda by to bola.

Skús to trochu rozvinúť, akú školu si vyštudovala, v akom odbore si hľadala prácu, resp. aká pozícia to bola.. pred rd si pracovala, máš prax?