Neviem si nájsť prácu. Mám sa neustále sťahovať?

26. aug 2022

Ahojte. Žijem v Humennom a neviem si tu nájsť prácu. Posielam životopisy, volám tam , bola som aj osobne a vôbec nič. Už som sa 3x sťahovala kvôli práci. Aj tu som prišla za prislubenou prácou no po roku ma prepustili kvôli tomu že som marodovala a nechcú na vziať späť. Nebudem hovoriť kde.... Mám sa neustále sťahovať za prácou ? Ja už nevládzem ... Tým sťahovaním som prišla úplne o rodinu a priateľov. Nemám nikoho. Nadviažem kamarátstvo a potom sa znova sťahujem za prácou. Už to nedavam.

ms_green
26. aug 2022

Možno sa treba zamyslieť prečo ťa z každej práce prepustia. Čo znamená, že si "marodovala"? Ak je človek občas chorý to nie je dôvod na prepustenie. Spomínaš, že to nebola prvá práca o ktorú si prišla? Prečo bol skončený pomer v ostatných prípadoch?
Posielaš životopisy na pozície na ktoré si kvalifikovaná? Akú pozície to sú? Pridávaš aj motiviačné listy?

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

možno by stálo za uváženie presťahovať sa z východu bližšie k BA, je tu väčšia šanca sa zamestnať, ale teda aj prehodnotiť svoj prístup k práci

autor
26. aug 2022

@ms_green nikde som nenapísala že ma z každej práce prepustili ;)

ms_green
26. aug 2022

Potom prepáč vyznelo to tak. Ak ťa z predošlých prác neprepustili, prečo si sa potom 3x sťahovala kvôli práci. Nerozumiem.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
26. aug 2022

Aké máš kvalifikácie atď? Pripadne chod do zahraničia na turnusy ak si nevieš nájsť stabilnú prácu doma na Slovensku

barborachors
26. aug 2022

Na zapade bezna vec. Bud si na stahovanie zvyknes, alebo sa presun do regiona, kde je väčšia zamestnanost.

ms_green
26. aug 2022

@barborachors Na akom západe? Však do BA sa všetci hrnú za prácou.

spadnutaslivka
26. aug 2022

@ms_green možno myslela západnú európu 😉 slováci sú podstatne viac inštalovaní na svoje vlastné bývanie, v zahraničí viac fičí nájom a tým pádom sú ľudia ochotnejší a schopnejší sa sťahovať kvôli práci

melanta
26. aug 2022

A čo je dôvodom toho, že už 3x si sa musela kvôli práci sťahovať? Poznám v Humennom pár ľudí, majú roky stabilnú prácu. Detto v iných menších mestách na Východe. Takže otázne je, prečo sa tebe nedarí prácu si udržať.