Nočná služba v DSS - pracovná náplň
Pekný podvečer všetkým. Mám otázočku. O mesiac začnem pracovať v DSS, viem,plat nič moc,no som rada že mám daku prácu, v našom regióne sa dosť prepúšťa a ktovie čo bude po novom roku 😢. Budem pracovať 12tky,čo mi tiež nevadi... zmeny 6-18hod. a 18-6 hod. Je mi jasné, že na dennej službe sa asi nezastavím, no čo robíte prosím ,keď máte nočnú? Jasné,večer ešte večera...atď...určite behačky,no keď všetci spia, máte nejaké konkrétne úlohy? Veľmi ďakujem, budem rada, ak mi budú odpovedať len ľudia, čo majú reálne skúsenosti.
A kde sa prepúšťa? Ja vidím všade inzeráty, všade niekoho hľadajú.
@alica110 vážne? V našom regióne zavreli veľkú firmu, cez 600 zamestnancov prepustili, na celom Slovensku firmy zatvárajú..... žiaľ, my sme malé mesto a niekde sa zamestnat nie je také jednoduché ako možno v blave
neviem ako konkrétne v tom dss kde budeš, ale u mamy majú večernú hygienu po večeri a potom čo je treba, sa vyskytne nehoda a kontrolujú potom na kzbách či je všetko ok…
@alica110 vážne? V našom regióne zavreli veľkú firmu, cez 600 zamestnancov prepustili, na celom Slovensku firmy zatvárajú..... žiaľ, my sme malé mesto a niekde sa zamestnat nie je také jednoduché ako možno v blave
@anonym_autor a z akého regiónu si? Západ? Východ? Sever? Juh?
@alica110 a sorry ale to som riešiť nechcela, načo sa zapajas,.keď mi nevieš dať odpoveď na moju otázku???
@anonym_autor a z akého regiónu si? Západ? Východ? Sever? Juh?
@stellarstar sever
Kolegyňa robila len nočné a ona musela kontrolovať klientov inak bola na izbe a šla len tam kde zvonček zvonil
@stellarstar sever
@anonym_autor nejak si drza? To nevieš normálne odpovedať? Tak teba by som v DSS nechcela mať
@anonym_autor nejak si drza? To nevieš normálne odpovedať? Tak teba by som v DSS nechcela mať
@stellarstar nič v zlom, ale ani ty si autorke normálne neodpovedala. autorka je zjavne spokojná, že si našla prácu a pýta sa konkrétnu vec. a ty jej odpovedať otázkou, z ktorého regiónu ona je? však to je úplne od veci. a potom, keď ti odpovie nahnevaná, lebo však to vôbec nesúvisí s jej témou, tak ju označíš za drzú. divné chovanie.
@stellarstar nič v zlom, ale ani ty si autorke normálne neodpovedala. autorka je zjavne spokojná, že si našla prácu a pýta sa konkrétnu vec. a ty jej odpovedať otázkou, z ktorého regiónu ona je? však to je úplne od veci. a potom, keď ti odpovie nahnevaná, lebo však to vôbec nesúvisí s jej témou, tak ju označíš za drzú. divné chovanie.
@amdornik tak zaujímalo ma kde sú tie výpovede lebo fakt nič som nepočula nezastrehla že by niekde dávali až 600 výpovede
@stellarstar prečo drzá? Veď som sa prišla len niečo opýtať 😢a niekto má ide presviedčať že koľko je ponúk práce, keď to tak žiaľ nie je. A ty si sa tiež tým komentom zachovala ku mne drzo. Fakt
@amdornik tak zaujímalo ma kde sú tie výpovede lebo fakt nič som nepočula nezastrehla že by niekde dávali až 600 výpovede
@stellarstar dávali aj v správach, aj u nás v meste ide prepúšťať firma, takže áno, deje sa to.
@stellarstar tak googli
@stellarstar prečo drzá? Veď som sa prišla len niečo opýtať 😢a niekto má ide presviedčať že koľko je ponúk práce, keď to tak žiaľ nie je. A ty si sa tiež tým komentom zachovala ku mne drzo. Fakt
@anonym_autor nie ja som sa nezachovala drzo normálne som sa pýtala ktorý región si
@stellarstar určite je teraz dosť veľa firiem, ktoré prepúšťajú, nie raz o tom čítam v správach, konkrétne ti teraz neviem vymenovať, ale to je pre inú tému a diskusiu. založ takú, ak ťa to zaujíma. tu ide o prácu v DSS na nočnej zmene...
@stellarstar dávali aj v správach, aj u nás v meste ide prepúšťať firma, takže áno, deje sa to.
@anonym_6178f4 u vás v meste kde?? Vieš sk je veľké, ďakujem
Asi záleží od zariadenia, ale v tom,čo ja robím opatrovateĺky okrem večerného prebaĺovania a kontroly neviem o koĺkej hodine presne si pozrú v pohode telku, aj si pospia.Keď niekto náhodou niečo, sú na telefóne.Denná aj kúpe,ale na nočnej oveĺa väčší veget -aj podĺa ich slov.
@stellarstar určite je teraz dosť veľa firiem, ktoré prepúšťajú, nie raz o tom čítam v správach, konkrétne ti teraz neviem vymenovať, ale to je pre inú tému a diskusiu. založ takú, ak ťa to zaujíma. tu ide o prácu v DSS na nočnej zmene...
@amdornik no nie vďaka
@anonym_autor prebaľovanie, polohovanie klientov a ked treba tak akutne riesit.....
@anonym_autor ja len chcem povedať, ďakujem ♥️,že máš chuť a odhodlanie pracovať v DSS. Je to určite ťažká práca aj po psychickej stránke,ale určite to nie je len preto,že nie sú aj iné možnosti,keď chceš pracovať v DSS. Určite je tam aj tá chuť byť tu pre iných a pomáhať Opatrovala som starkú,čo je rodina a poviem ti úprimne,dalo to zabrať (ale urobila by som to znova,keby som aj poznala,čo táto práca obnáša),hlavne viac trpezlivosti a sebazaprenia. Čiže je úctyhodné,bo veľa ľudí sa už do tejto oblasti nehrnie. Neviem ti poradiť,ako to funguje v DSS,ale keď je váš tam viac opatrovateliek, určite sa to dá ľahšie zvládnuť. Veľa šťastia a ešte raz ďakujem aj za starých,aj imobilných ľudí odkázaných na tých druhých.
@stellarstar tak googli
@anonym_autor opýtas sa ma z akého som regiónu, ja ti slušne odpoviem, že sever a ty mi napíšeš ,že som drzá!!!! Ty si fakt milý človek. Pozri si Ecco
@anonym_autor ja len chcem povedať, ďakujem ♥️,že máš chuť a odhodlanie pracovať v DSS. Je to určite ťažká práca aj po psychickej stránke,ale určite to nie je len preto,že nie sú aj iné možnosti,keď chceš pracovať v DSS. Určite je tam aj tá chuť byť tu pre iných a pomáhať Opatrovala som starkú,čo je rodina a poviem ti úprimne,dalo to zabrať (ale urobila by som to znova,keby som aj poznala,čo táto práca obnáša),hlavne viac trpezlivosti a sebazaprenia. Čiže je úctyhodné,bo veľa ľudí sa už do tejto oblasti nehrnie. Neviem ti poradiť,ako to funguje v DSS,ale keď je váš tam viac opatrovateliek, určite sa to dá ľahšie zvládnuť. Veľa šťastia a ešte raz ďakujem aj za starých,aj imobilných ľudí odkázaných na tých druhých.
@zuzanita1609 ďakujem krásne 😍❤️🍀, ja sa na to teším, ja mám starých ľudí veľmi rada a mám k nim veľký rešpekt. A uvedomujem si, že raz každý z nás bude potrebovať pomoc. Dám do toho moje srdce ❤️
@zuzanita1609 ďakujem krásne 😍❤️🍀, ja sa na to teším, ja mám starých ľudí veľmi rada a mám k nim veľký rešpekt. A uvedomujem si, že raz každý z nás bude potrebovať pomoc. Dám do toho moje srdce ❤️
@anonym_autor si zlatá žena 🤗♥️, kiež by bolo viac takých ľudí pod ☀️. Silno držím palce,nech sa ti darí.
@anonym_autor si zlatá žena 🤗♥️, kiež by bolo viac takých ľudí pod ☀️. Silno držím palce,nech sa ti darí.
@zuzanita1609 ešte raz ti veľmi ďakujem za milé slová,❤️😍zahriali ma na duši. Prajem všetko dobré 🍀🍀🍀
ahojko mas moj velky obdiv aka mas k tomuto vztah. sestra tak tiez robi. je to namahava praca. aj v noci sa dost robi stary ludia tolko nenaspia casto su hore a treba ich obriadovat. casto zvoni zvoncek nepretrzite celu noc. ale predsa je to len o nieco jednoduchsie ako denna. drzim palceky
V nursing home som robila iba v UK pred 20 rokmi, ked som cakala na registraciu do britskej komory sedtier.
Takze nocna, bolo sme 2 opatrovatelky a jedna sestra. Sestra neviem co robila.
My dve sme urobili vecernu hygienu a Dali vsetkych do postele.
Potom jedna Isla do pracovne, kde davala prat , susit a potom aj manglovala utoerky, plachyy a pod.
Druha nachystala nonce drinky, okolo 9 SA podaval can, cokolada.
Potom SA v noci chodilo prebalivat, kontrolovat a ráno o 6 SA zacinala ranna hygiene.
Dufam, ze som pomohla x
Ecco prepúšťalo už dávnejšie. od 1.9boli všetci na UP.
Kia tiež už robila zoznamy na prepúšťanie. No bieda.

@anonym_autor viem, ze v jednom zariadeni museli byt k dispozicii, ak by napriklad niekomu prislo zle, alebo by nieco potreboval, okrem toho ich museli v noci kontrolovat, ci sa nic nestalo.