Nočné zmeny muža narúšajú dennú rutinu
Ahojte baby, môj muž pracuje na zmeny, nočné, ranné, poobedne. Nočné sú pre mňa strach a hrôza. Ten týždeň ako ma môj muž nočné, nesmiem nič, ani buchnut, ani dýchať hlasnejšie. Momentálne som tehotná a začína ma to už vážne hnevať. Vždy aj teraz len čakám kým sa zobudí aby som mohla fungovať, napr. treba lo by upratať byt, len musím počkať kým sa zobudí a to znamená ze mam po celom dni zabitom...
Nevravím, treba sa vyspať ale preboha živého aby mu vadilo, že ja budem v byte popri jeho spánku fungovať, variť, umývať riad, vysavat, upratovať? A keď sa malé narodí hneď vravel ze bude chodiť spať k rodičom. Už som vytocena. Ako to máte prosím VY? 🙂
Fuu to je blb a nie muz...prepac ale aby uz teraz sa zichroval tym ze ked sa dieta narodi bude chodit spavat k rodicom je sila...velmi smutne ...este k tomu ak pises ze ma pracu aku ma...
To co potom ked dojde po rannej ty sa zbalis a pojdes si oddychnut k rodicom?Ako by sa na to pozeral...zle..treba si to vyriesit asi radsej teraz...
@lilizzachy ved pánko vraj pôjde ku rodičom aby si vyspal, genialny nápad
Aj moj ma nočné a ked spi ako normalka navarim poupratujem jasne ze nevysavam .Ked varim tak sa snažím potichu nebuchat veľmi. Ked sa nam narodilo 1 dieta tak ked plakal tak som ho nosila po rukach len aby bol ticho .No pri druhom som povedala dosť ja neprídem o ruky a kríže . Plače tak Plače musí to dospat v noci potom.Je to na figu dosť tie nočné. Alebo oddychovať pokiaľ manžel spí a ked sa zobudi uvarit mu rychlo špagety a potom šup nech pomôže s upratovaním 😀Raz dva ho to prejde ze sa nemôže nic pokiaľ on spí 😉 😀
Ja som po nočnej vedela spať max 2hodky ale podvečer to na mňa prišlo. Proste o 7mej som prišla z nočnej spala som do 9tej potom som fungovala ale o 18tej som uz bola k.o
Pochopi len ten, kto nocne pracuje. Obaja s manzom robime aj nocne. Aa sme k sebe ohladuplni. Manzel ma velmi lahky spanok, takze ked je po nocnej, bud si urobim vlastny program alebo som uplne potichucku, kuknem si tv a upratujem varim az ked manzel vstane. Takisto hked som ja po nocnej, deti vedia ze maju byt ticho a manzel si urobi svoj program. Alebo si ticho pozera tv😊a ty bud viac ohladuplna, chudak chlap.
Ja si dávam štuple do uší aj skrabosku po nočnej a spim od 7-7.30 do 13.00-13.30,ale keby môj začal vysavať to by som nedala. To by si fakt nemusela... Nechápem konkrétne toto jedno ako to vôbec napadlo, že je v poriadku robiť a ešte v byte 🤯... A nuž je nervózny z nedostatku spánku sám, ale keď píšeš, že by si aj vysávala, predpokladám, že úplne najtichsie veci nepokladás a nezatvaras 🤔
Môj muž keď je po nočnej normálne si upratujem , varím, spraceme mycku čo sem tam teda riadne bucham pri Tom ....ale.vysavanie nechávam až keď sa.zobudi
No vysavac by asi vadil aj mne,ale to ostatne je veru prehnane
Robim na 3smeny nejaký rok takze ho aj na jednej stránke chápem .Muž robi na home office takze žiadne vysávanie , búchanie atd .”najtvrdší” spánok mám okolo 9-11. Čiže sa viac menej na nejaké buchotanie nezobudim Podľa toho či bývate v byte alebo v dome.My sme v dome spálňu mame ďalej takze až tak to nepočujem .zobudím sa ked niekto otvorí spálňu vtedy by som vraždila je to iné ako nočný spánok .
Tvoj muz je rozumný v tom, ze po nočnej sa chce vyspať. Je to pre telo a mozog velmi dolezite. Ak by to zanedbal, moze sa to vratit na zdravy. Porozmyslaj ako by ti to vyhovovalo, ked pride dieta. Asi bude rozumnejšie aby sa isiel vyspať k rodicom alebo si hladal inu pracu, kde bude mat iba denne a poobedne.
Ja by som sa skôr opýtala aké máte manželstvo lebo toto by milujúca žena nemala riešiť. Ako ti je lepšie keď muž vstane oddychnuty a usmiaty na teba ale unavený nahnevaný asi to prvé však ...
No tak to by mal asi zmeniť urýchlene prácu.. my máme 3 deti, z toho najstaršie ZTP (autizmus plus ďalšie dg.), manžel takisto pracuje na 3 smeny, deti sú so mnou doma a teda ticho tu určite nie je. Samozrejme keď nie je zle počasie ideme na 2-2,5 hodiny von, no väčšinu jeho spánku sme aj tak doma. Neviem si predstaviť že by robil kvôli tomu cirkus 🙄 skús mu kúpiť štuple do uší 😁
Ale zase vysávať veru vtedy nevysavam, to by si naozaj mohla robiť až vstane 😆 ani žiadne iné hlučné činnosti nerobím, napríklad nepoužívam mixér a podobne 🙂
Hehe to co je pardon za chlapa, to ja mam problemy so spanim ked nieco len tukne sa zobudim aj so zaspavanim a neprezivam to tak, moj chlap neriesi nic je rad ze si moze ist lahnut 😂a nevadi mu nic ani keby mu deti po hlave skakali, ako nejaka tolerancia musi byt ale to ze pojde spat k rodicom ked bude babo to ma zabilo to je moc 🙈😂
Tak nech ide k mamičke do detskej izby. Nevidím dôvod prečo by si sa ty mala obmedzovať navyše keď bude dieťa bude to zase iné a nie len po nočnej. Dieťa môže v noci plakať a to sa bude sťažovať že sa nemôže vyspať atd vždy si nájde niečo. U nás s tým problém nie je, a to mame dvojičky a ešte dve staršie deti 😁 keď sa náhodou prebudí len sa otoci na druhý bok a spi ďalej nikdy ma to neobmedzovalo že on je po nočnej
@sisaka Kúpila som mu štuple do uší. Máme dve deti,hádam ich nezabijem za to,že on potrebuje prespať komplet cely deň😉
Môj keď pracoval 12hod nočné prespal kedy ako niekedy iba do obeda ,niekedy aj do 15-16tej a nikdy mi nic nenaznačil lebo spal jak drevo . A spálňu máme situovanu tak že môže v byte prebiehať normalny životný režim bez ujmy na jeho spánku. To skôr mňa hnevalo že robí nočné bo z toho dňa pred aj po nič nemal. Teraz už našťastie takto nepracuje a myslím že je to celkovo lepšie aj u nás v rodine.
Držím ti palce aby pochopil čím skôr že nie je pupok sveta 😅
Pokial sa nevie vyspat, tak to treba riesit inak a nieze sa nikto nesmie v byte ani pohnut. Manzel kym byval u rodicov v dome, sa po nocnych lepsie vedel vyspat. Odkedy sme v byte, je to horsie. Ale kupili sme zatemnujuce zavesy, pouziva vacsinou aj stuple a snazime sa s dcerkou byt co najtichsie, do akej miery sa da. Je pravda, ze odkedy mame dieta, aj lahsie zaspi, lebo sme celkovo unavenejsi pri nej. Ale tak musi to byt obojstranna dohoda, on chape, ze my tu cez den musime fungovat a my sa zase snazime byt co najtichsie. Potom jedine asi kupit velky dom a aby soaval v cez den v jednej casti a vy aby ste fungovali v druhej. A kebyze mame dost penazi, aj to tak spravime, lebo cez den v bytovke spat po nocnych, ked aj susedia hucia, aj izby su strasne blizko seba, to je naozaj dost narocne
Ak su male deti schopne zvyknut si na starsich surodencov a vyspia sa aj popri hluku ktore robia, mozu si zvyknut aj dospeli. Rovnako je mozne si zvyknut na hluk, ked niekto byva pri dialnici ci zeleznici. Chce to cas, trpezlivost a mozno aj nejaku tu volu.
A mozno po dvoch nevyspatych tyzdnoch s uplakanym babatkom bude tak unaveny, ze kludne budes moct aj vysavat.
Dufam, ze to nie je typ muza, ktory ma vseobecne pocit, ze sa musi chranit/setrit... v tom pripade bude musiet na sebe popracovat, inak to bude s dietatom velmi tazke a nie len kvoli nocnym.
Ahoj, nech skusi stuple do usi alebo nejaky "biely sum" / dazd/ hudbu do izby - tlmi to vnimanie zvukov... a ak by sa bal, ze sa nezobudi na budik, tak sa dohodnite, ze si nastavis aj Ty a zobudis ho... taktiez na oci "nocne okuliare" tie platene zatemnlvacie myslim...
My sme na intraku takto fungovali - mali sme iny bioritmus + brigady, ale boli sme na jednej izbe, nebolo kam odist, toto nam vela veci vyriesilo 🙂 (samozrejme, snazili sme sa byt i ohladuplne a nerobili neviem aky ramus, len bezne nevyhnutne veci - jedenie, ucenie, a pod...)
Potom je pekne na nervy sory on.... veľa šťastia. Lebo normálne unavený človek jak pes počasie zaspí.... keď aj po 30min. Potom čakaj že dieťa ho už dorazí ak bude v noci pracovať.. budeš chodiť asi kočíkom povonku. :/
Moj prestal robit nocne preto ale ked sa inak neda tak stuple do uší
Ako zas treba mat kusok odhladuplnosti,on funguje v noci,logicky ze dalsi den sa chce vyspat,cize urcite by som doobedu nevysavala. Zas ani by som nechodila po spickach,musi pochopit to,ze on ma nocne neznamena ze svet sa zastavi a napr susedia nebudu prerabat,vonku sa nebude kosit...
Uff. Toľko neohladuplnych a zlych žien sa na jednom mieste len tak nevidí. Ak ho miluješ, urobíš všetko pre to aby sa vyspal. Ženám, ktoré súdia mužnosť na základné toho ci sa niekto budi alebo nie prajem, nech si raz zažijú tazku nespavosť. Karma je zdarma, pamätajte.
Toto môže povedať len žena čo nezažila nočnú, treba byť ohľaduplný, štuple veľmi nepomahaju zazila som.. vždy som sa po nočnej zobudila rozbitá, ako opica mi to prišlo, a či niekto viac robí alebo menej mi pripadá smiešne.. nech zmení robotku ak sa dá, ja som zmenila, veď klobúk dole pred ľuďmi čo vedia roky rokúce takto fungovat, na telo je to nálož. A áno k rodičom ak pride dieta, alebo do domu.. keby sa malo variť a pratat po mojej nočnej, ťa by som hnala muža s dieťaťom na prechádzku (ak si to vezmeme inak) trošku sa treba vcítiť aj do druhého, on robí v noci, ty nie..vieš.
Môj pracuje zatiaľ na zmeny tak ako aj tvoj...týždeň poobedné, ranné aj nočné. Máme veľký dom a horné poschodie prakticky neobyvané, tak počas nočných zabuchne za sebou na schodoch dvere a spí v hornej spálni. My fungujeme dole normálne, on sa vyspí. Ale nemám rada ten týždeň, kvôli strachu o neho. Jednak to šoférovanie po nočnej keď je unavený, už raz dostal mikrospánok a ocitol sa v protismere, našťastie sa nič nestalo 🙄🙏 je to záťaž na telo, na trávenie, kto neverí nech si skúsi pár dní v noci odrobiť a uvidí aké je to eňo ňuňo spať počas dňa, ani zatemňovacie závesy nezabezpečia takú tomu ako v noci, nehovoriac o hluku z vonku.

Pochopi len ten, kto robi nocne. Aky rozdielny je ten nocny a denny spanok.
Nepozname jeho verziu, mozno tiez len zvelicujes. Vysavat by si fakt nemusela, aj to varenie, pokial pouzivas hlucny mixer alebo co, celkom chapem. Na druhej strane budete onedlho rodicia, dieta len tak nevypnes, bude si musiet zvyknut aj na hluk.