icon

Nová práca - darček

14. okt 2023

Dava sa este darcek, kolace, alkohol a podobne ak sa clovek dostane do nejakej mensej firmy? Kedysi sa to tak vraj robilo ked prisiel niekto novy a firma nebola moc velka ze sa nieco donieslo

muchotrafka298
14. okt 2023

Zalezi od firmy, u nas kto chce donesie, kto nie, tak nie. Prislo dost vela novych kolegov tento rok a nepriniesol nikto nic. Najlepsie bude, ze ked nastupis, tak sa rovno tam niekoho opytas, ze ako to je u nich zauzivane.

dzulli1980
14. okt 2023

Hovorí sa tomu "prískočné" ... u nás v práci sa toto nepraktizuje.

autor
14. okt 2023

@dzulli1980 Ano, ten nazov som nevedela. Tato firma je malinka tak 12 ludi, kazdy robi sice nieco ine a niesme uplne spolu, kuchynka je spolu a zvykne vzdy niekto kolac a podobne doniest. Zvykne sa to hned alebo až po skušobnej dobe?

domkakvet
14. okt 2023

Ja som o tomto este ani nepocula.

pribinak
14. okt 2023

Alkohol by som nenosila. Koláč môžeš priniesť

mikadooo
14. okt 2023

U nás sa to nepraktizuje. Je nás asi 20.

muchotrafka298
14. okt 2023

Niekde sa to nosi hned par dni po nastupe, inde po prvej vyplate. Alkohol urcite nie, do prace nepatri a niekde je ho zakazane dokonca do prace prinasat.

zuzanka.zuzu
14. okt 2023

ja som priniesla, bolo leto a priniesla som ovocie 🙂 či sa to robí alebo nie som neriešila, zobral si úplne každý, hoc len jedno jablko, niekto celú misku (boli aj celé kusy, aj som nakrájala a vedeli si zobrať mix)

tramtada31
14. okt 2023

Kolac pre kolegov by bol fajn a bonbonieru tomu, kto ta zauca.

sissy27
14. okt 2023

Neviem ako inde, ale u nas je konzumacia alkoholu alebo vobec pritomnost v praci pod vplyvom alkoholu hrubym porusenim pracovnej discipliny s okamzitym skoncenim pracovneho pomeru, tak ten alkohol by som nenosila 😃
Ale kolac urcite potesi, u nas sa to zvykne nie ako priskocne, ale len tak pre sprijemnenie dna, pripadne na nejaky sviatok.

zobaka
14. okt 2023

to som este nepocula

mirkam3
15. okt 2023

Koláčik môžeš doniest ak chceš. Alkohol- chápem, že tam nebudete (snad) chlastat už od obeda 🤣, ale v žiadnom prípade sa to nehodí.

buberova
15. okt 2023

Tiež to poznám ako prístupné... Ja si na tom nijak extra nezakladám, ale po prvej výplate by som asi niečo doniesla.. aspoň maličkosť pod zub

mk1111111111
15. okt 2023

Mozes, ale nemusis. Samozrejme alkohol nie. Ak kolacik, nakrajaj na mensie kusky a daj do kuchynky, nic tym nepokazis, ked pises, ze sa tam kolaciky bezne nosia. Ja by som priniesla 1.den, nie po mesiaci, lahsie sa zoznamite, prehodite par slov

danica2711
15. okt 2023

my sme tiež malá firma, prískočné nie je pravidlom, ale ak sa niekto spýta, tak býva zvykom, že ženy upečú/kúpia sladkosti, chlapi objednajú pizzu. Ak sa niekto nespýta a nedonesie, aj tak OK. Alkohol na pracovisku netolerujem, pozvanie na pivo alebo panáčka po práci mimo pracoviska je OK