Nové zamestnanie
Ahojte, od 01/2023 nastupujem do nového zamestnania (na pozíciu personálneho referenta v štátnej správe). Od zajtra sa idem zaúčať, nakoľko slečna/pani tam končí ku 31.12.2022. Pravdupovediac, neviem čo mám od toho očakávať. Táto sféra je pre mňa úplne nová, nikdy som nepracovala v štátnej správe a ani na pozícií personálneho referenta. Od zajtra sa tam idem "zaúčať" s tým, že sama neviem, čo ma čaká. Na jednej strane sa teším, že konečne sa mi podarilo nájsť zamestnanie a na druhej strane mám obavy. Obavy z toho, že ako bude prebiehať zaškolenie, či to všetko zvládnem za tak krátky čas nakoľko sa blížia Vianoce a bude tam istotne nejaké čerpanie dovoleniek. Je to pre mňa úplne nová sféra a hlavne, ako zvládnem fungovať od toho Januára, keďže tam na to budem tak nejak "sama". Ďakujem za každú radu alebo odporúčanie ako to zvládnuť s nadhľadom a bez zbytočného stresu.
@m_gajd nasa personalistka robila vyplaty, zmluvy/dohody/ukoncenie prac.pomeru.jej sme davali dovolenky,vykazy,.viedla zlozky zamestnancov.mala na starosti sklad
@olivia1425 V tomto prípade by mala mať mzdy na starosti kolegyňa (tá im ale včera dala výpoveď). Vôbec neviem ako to tam bude nakoľko tá agenda tam je veľmi rozsiahla a je tam príliš veľa vecí o ktorých ja nemám ani tušenia.
@m_gajd uprimne ak si nerobila mzdy a mas ist robit a nebude tam niekto skusenejsi asi by som do toho nesla
@loginexistuje Práve toho sa bojím a desím, včera ma to dosť zaskočilo, že im mzdárka dala výpoveď. Tak nejak som dúfala, že sa na ňu budem môcť obrátiť v prípade potreby. Neviem čo robiť, bohužiaľ tlak rodiny a okolia mi nijako nepomáha, keďže údajne to "moc prežívam". Ale videla som ako to tam funguje včera a mala som dosť. Už včera som sa tam cítila veľmi zle, a to som si myslela, že zvládam stres v pohode.
@m_gajd akože ty sa stresujes sama už teraz a ešte sa ani nezaucas. Veď si povedz že pôjdeš tam naučíš sa niečo nové máš stále zamestnanie a no bohužial tie Vianoce nejako prejdú zabehnes sa a potom od januára pôjdeš ako píla. Každý kto šiel do nového zamestnania sa musel učiť niečo nové novým zvykom a tak. Prečo sa sama stresujes už teraz? Veď hľadaj pozitíva. Ja som nastúpila do novej práce po roku čo som bola doma a akože neviem si vynachváliť. Áno mám nasekané smeny ale mám super kolegov aj sa posmejeme ale zarobím peniaze a užívam si voľno keď ho mám. Držím prsty v novej práci
@m_gajd a co ti povedali ze co bude tvoja napln prace ?
@loginexistuje Úprimne? Nikto tu nemá na mňa čas, nieto mi ešte niečo vysvetľovať, keď sa pýtam. Včera ráno som sem prišla a nikto tu o mne ani nevedel a pozerali po mne ako po debilovi, že čo tu vlastne chcem.
Všetko závisí od toho, koľko je zamestnancov celkovo a koľko na personálnom oddelení. Práca ako taká sú väčšinou rutinné úkony, hlavné je ovládať vyššie spomínané zákony. Tento typ práce je veľmi dynamický, zákony sa menia, vydávajú sa nové vyhlášky. Ale uvidíš, po pár mesiacoch, keď získaš prehľad, ti pôjde všetko odruky. Isto sa nájde niekto, kto ti pomôže, poradí, keďže tie agendy sú vzájomne dosť prepojené. Neboj sa ničoho, len si zapisuj, naštuduj, čo treba a dobre bude 😀
@andrea_ff Ahoj, neostala som tam nakoniec. Čo viem, rotácia zamestnancov je tam stále vysoká, vymenil sa aj riaditeľ, pravidelne inzerujú voľné pracovné pozície. A od známych som tiež nepočula pekného slova na toto "zariadenie". Čiže za mňa osobne som rada, že som dala na svoju intuíciu a prvý dojem...

@nikdenikto Ďakujem 🙂 Uvidím či z toho niečo bude nakoniec, vzhľadom na to ako tam dnes prebiehalo.