icon

OČR a konflikt so šéfkou

8. dec 2025

Ahoj dievčatá. Musím si vziať OČR na manžela, je po ťažkej operácii a potrebuje pomoc. Povedala som už o tom šéfke a nebola nadšená, vraj viem o tom, že si v tomto období nemáme už brať dovolenky. Povedala som jej, že o tom viem, ale môj manžel si nehodu a následnú operáciu nenaplánoval.

Ku mne - pn som mala naposledy v roku 2022 na 5 dní kvôli covidu. Som inak zdravá ako ryba, takže nezneužívam pnky. Takisto je toto moja prvá OČR.

Ďalšia vec, v priebehu mojej OČR budeme mať poradu v práci kam chce, aby som prišla. Neviem ale, či si to môžem dovoliť, keď mám OČR?

mamina7070
8. dec 2025

ak bol manzel hospitalizovany aspon 5 dni tak mozes mat OCR az 90 dni, pocas OCR ty nie si viazana liecebnym rezimom tj na tu poradu mozes ist ak chces ako gesto dobrej vole alebo sa pripojit vzdialene ale je to len a len na tebe, nie je to ziadna povinnost
zastupovanie je problemom sefky

sissy27
8. dec 2025

@anonym_autor nie, nemoze. Si ocr, adekvatne tomu ti ubudne z platu, tak hadam nebudes pracovat. O ocr / pn sa neziada, to sa oznamuje. By som sa jej spytala, ci bude platit odskodne, ak sa nieco tvojmu muzovi stane, lebo potreboval pomoc napr na wc, ale ty si bola na porade a on to sam nezvladol.

melanta
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
8. dec 2025

Sefka povedala od srdca,, ze jej teraz pred vianocami chybaju ludia, dovolenky rozplanovane a budes jej chybat. Na tu jednu poradu chod - si na ocr a nie PN. Teda ja by som isla.

melanta
8. dec 2025

Že sa šéfke nepáči tvoja OČR - ignoruj. Čo sa týka porady, OČR nie je PN, tam nemusíš sedieť doma. Ale zásadne by som na poradu nešla, ak nejde o niečo mega dôležité, čo ti výrazne sťaží prácu, ak sa nezúčastníš. V živote som nemala poradu tak dôležitú, aby som na ňu nútila prísť človeka, ktorý je na pn, očr či dovolenke a to som ako člen korporátneho boardu teda mala naozaj dôležité porady. Pretože nič nie je tak dôležité ako postarať sa o blízkeho. Ja osobne s mojou náturou by som zrejme šéfke pri ďalších nátlakoch povedala, že mi je ľúto, že nemá v živote nikoho tak blízkeho, aby to dokázala pochopiť.

autor
8. dec 2025

Ďakujem dievčatá, manžel bol hospitalizovaný týždeň, má za sebou ťažkú operáciu zlomenín. Bez mojej pomoci sa ani neokupe, nehovoriac o bolestiach.
Šéfku chápem, že som jen urobila “škrt”, ale môj manžel je dôležitejší. Teraz ma potrebuje najviac.

Čo sa porady týka, nič extra dôležitého sa tam nerieši a navyše máme k dispozícii vždy zápis z porady.

melanta
8. dec 2025

Šéfku pozdravuj. Ako píšeš, muž je dôležitejší. A mužovi prajem rýchle zotavenie a tebe veľa síl a trpezlivosti. 🍀🍀🍀

autor
8. dec 2025
@melanta

Šéfku pozdravuj. Ako píšeš, muž je dôležitejší. A mužovi prajem rýchle zotavenie a tebe veľa síl a trpezlivosti. 🍀🍀🍀

@melanta Ďakujem, si zlatá ❤️

martinkatinka
8. dec 2025

Je to opravnena OCR, na poradu by som ale nesla.

autor
8. dec 2025

Teraz mi “vyčistila” žalúdok, vraj kedy som jej to chcela povedať. Odpovedala som, že toto naplánovať nejde, manžel potrebuje pomoc a ja som jediná, ktorá sa oňho môže starať. A že ma z jej strany mrzí takýto postoj, manžel si nehodu a následnú operáciu nenaplánoval.

Pre mňa osobne je toto posledná kvapka, už dlhšie plánujem odísť, akurát sa mi to znova potvrdilo.

martinkatinka
8. dec 2025
@anonym_autor

Teraz mi “vyčistila” žalúdok, vraj kedy som jej to chcela povedať. Odpovedala som, že toto naplánovať nejde, manžel potrebuje pomoc a ja som jediná, ktorá sa oňho môže starať. A že ma z jej strany mrzí takýto postoj, manžel si nehodu a následnú operáciu nenaplánoval.

Pre mňa osobne je toto posledná kvapka, už dlhšie plánujem odísť, akurát sa mi to znova potvrdilo.

@anonym_autor nestresuj sa, nemozes za nacasovanie. Chapem, ze ona ma teraz starost, ma o cloveka menej, ale jej naplnou prace je aj toto a teda, to co ti povedala, to je neprofesionalne.

anonym_b5edb5
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor o aky druh prace sa jedna?

anonym_78c9a8
8. dec 2025

Poradu môže vyriešiť online prenosom, dá na stôl NB, budeš mať zvuk aj obraz aj vieš na nich rozprávať.

januska12323
8. dec 2025

OCR nie je dovolenka a nedá sa plánovať. Na šéfku sa vykašli a potiahni OCR koľko potrebuješ. Skoré uzdravenie želám.

3petka
8. dec 2025

@anonym_autor A nevieš byť na porade online?? Budeš doma ale budeš vedieť o všetkom. Však dnes je doba moderná, dá sa to aj takto.
Viem presne čo píšeš, ja som tiež takto mala muža po nehode doma. Prvé dni nevedel ísť ani na WC a i potom som mu musela pomáhať cca 3 mesiace.

oriesocek
8. dec 2025

ak by si OCR brala vtedy, ak manzela prepustaju z nemocnice (konkrétne v posledný den hospitalizácie), tak más narok an 90 dnovu OCR. ak si chces zobrat po prepusteni, tak uz tusim iba 14 dní a zvysok neplatená... my sme to riesili na otca, tak nam bolo vysvetlené.

lesik
8. dec 2025

Ahoj.Máš nárok aj na dlhodobú očr teda 90 dňovú,ja som ju mala tiež so súrodencom a striedali sme sa. Ak bol hospitalizovaný v nemocnici,tak ti ju aj tam vystavia,iba tam! A potom žiadaš o pokračovanie u ošetrujúceho manželovho lekára. Hospitalizácia musí byť dlhšia tuším ako 5 dní. Vystavujú ju s dátumom prepustenia,ale reálne na ňu môžeš nastúpiť resp.jej čerpanie može nastať aj týždeň,dva po vystavení.

lesik
8. dec 2025
@anonym_b5edb5

@anonym_autor o aky druh prace sa jedna?

@oriesocek @anonym_b5edb5 áno,presne,vypisujú ju v deň prepustenia z nemocnice,teda uvádzajú ten dátum,maminu prepúšťali v máji,bol štátny sviatok a ja som ju išla vyzdvihnúť na dokumentačne´oddelenie nemocnice o dva dni...pani ju mala vystavenú už s dátumom prepustenia...ale čerpala som ju až o dva týždne,nemohla som z práce ihneď odísť,toto neskoršie čerpanie je prípustné,potom sa ti čerpanie bude počítať až od reálneho dátumu tvojho nástupu na ňu...

janinah
8. dec 2025

Moja scera po uraze na treti den uz bola doma( uraz hlavy) ,citila sa nie najhoršie a bum.skolabovala v kupelni.Kebyže jej nechodim v patách a nechytam ju v kupelni či nefajbože sefim kdesi na pirade tak to mohlo dopadnuť ozaj zle.Oznam šefke začiatok očr kludne aj cez sms a viac nerieš.Na piradu nechoď.