Odchod z práce kvôli šikanovaniu
Ahojte, chcela by som sa opýtať na váš názor 😊 V práci som dala výpoveď kvôli mojej kolegyni, ktorá ma sústavne šikanovala (zistila som, že z rovnakého dôvodu odišli už viaceré kolegyne predomnou). Riešila som to aj s nadriadenou, tá je jej kamoška, samozrejme sa jej vo všetkom zastáva.... V práci sme iba my dve. Myslíte si, že jej mám pred odchodom niečo kúpiť, ako poďakovanie.??... Teda vôbec na to nemám chuť, ale neviem či to nebude neslušné z mojej strany, hoc kamošky zrovnanie sme... Neviem ako sa zachovať, ona sa teraz tvári, že všetko je ok, iba z toho dôvodu, lebo som sa sťažovala. Príde mi to celé falošné,je mi z toho zle...
Myslus ze ked jej donesieskolac tak nebude ta ohovarat kade tade ? Ked je raz niekto taky nepomoze ani mega darcek. A este sa bude citit ze nad tebou vyhrala a moze hockoho ovladat.
Mozno by som jej aj posledny den dala riadnu drzkovu-vyhubovala jej. Len na to musis byt silna osobnost co to vie ( ja tiez nie som a nedala by somto, hlas by sa mi triasol )
Poznáš film The Help? Tak taky koláč by si jej mohla doniesť 😂
Nekupovala by som nič. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale keď dávam výpoveď v práci, kde nadriadený nerieši šikanu, ako haló? To sme už kde.
prosim aky kolac ??? nic by som jej nedala a ak by skusila povedat ze este ona bude na teba hovorit tak jej poviem ze nech sa kroti lebo ju budem riesit cez inspektorat prace a ani omylom by som nic nedoniesla este by som jej povedala co si o nej myslim priamo do oci a klidne aj pred svedkami
Tá šéfka je aj majiteľka? Ak áno, tak kašlať na ne, ale ak nie, podala by som určite informácie majiteľovi alebo šéfovi šéfke. Aby dotačný vedel, prečo je u nich taká fluktuácia. Ja ako majiteľ by som to chcela vedieť, robí to zlé meno firme. A sorry, ale je fakt hlúpe dať niečo na rozlúčku takejto nešťastnej osobe.
Jedna moja mila žienka tu na MK mi raz napísala jej zazitok z prace keď odchádzal jej kolega- dostal ANANÁS.
- akože odchadzaš, “a na nás” si sa vysral.
Dala by som ho dotyčnej pani do ruky pri rozlúčke povedala že “Odchádzam aby ste na mna mysleli som vám doniesla, ABy vám to vždy napadlo🙂” …
Ja kupujem darčeky skúsim ktorých si vážim a mám rada.Takze za mňa nie nič by som nedoniesla.
@ivkazba riešila som to s ňou, bez efektu, sú kamošky,stojí za ňou za každých okolností....možno to pochopí,keď sa jej tam budú striedať ľudia každých pár mesiacov...
@ivkazba ja som vydržala až polroka 😃
Čiže šéfka je majiteľka? Tak potom kašlať na ne. Nič nenos, nie je dôvod. Jediné, čo by som zrejme ja urobila, že by som tej kolegyni pri odchode kľudným tónom povedala, že mi je jej ľúto, že má taký smutný a nešťastný život. Lebo človek, ktorý je v pohode, nepotrebuje robiť zle iným. Toť vsjo.
mama raz robila v statnej organizacii, bolo tam kolektiv mozno 40 zamestnancov. najprv bolo vsetko fajn, mali ludskeho sefa, praca nebola narocna. ale potom prisla nova sefka a bola zvlastna, nevedela vystupovat pred ludmi, hovorila zvlastne veci. ked odchadzala aj ona, tak sa prisla rozlucit so zamestnancami a kupila im nejake detske hovadiny. kazdy zamestnanec podakoval a zobral, ale mysleli si o nej svoje. nikto sa nevyjadril ani k darceku a ani k jej praci, pritom vyhrady mali. ale nikto jej to nechcel povedat do oci. mali vsak jedneho kolegu, on bol ZTP, bol postihnuty telesne a aj mal autizmus. a on jediny si odmietol ten darcek vziat.
chcela som tym povedat, ze mame strach byt priami, stale mame obavu, co si ten druhy pomysli, ako to vezme, ci sa ho to dotkne. ja som tiez taka. ale obcas treba odhodit masku a povedat slusne pravdu. nemusis kolegyni, iba sefke. a nedavala by som nic, lebo po mojich slovach by jej aj tak nic nechutilo.
@ivkazba nie je,iba tam robí,je to moja kolegyňa, je tam dlhšie tak si myslí, že niečo viac znamená...máš pravdu,je to tak 🙄
chces nieco doniest na rozlucku, lebo sa to tak ma, lebo je to predsa slusne (za normalnych okolnosti ano).. a sikanovanie je tiez slusne a na pracovisku sa to tak ma?! za usetrena prachy by som si kupila vino a doma si zagratulovala, ze som sa zbavila toxickeho prostredia. (pises,ze este aj depky z nej mas 🙈 )
Neviem, ale ja by som nedoniesla nic. Neboj sa isto jej bolozo strany vedicej povedane, preco odhcadzas a ak to uz spravila viacerym pred tebou tak naco. Bud nieco myslim uprimne alebo nie. Sama pises, ze ti to pride take proti srsti, tak si myslim, ze si si odpovedala sama
daju sa kupit tie vtipné darčeky,napríklad šibeničný uzol.
To je asi zly vtip kupovat darcek na rozlucku pre niekoho kto ta vystve z prace... ci nejaka nova moda??? A pokial nie si jedina, tak co si nesla vyssie sa stazovat? Majitel? Ak sa da samozrejme...
Ak trvas na darceku, posielam ti tip na taky, aby bol v tejto situacii vhodny
@gabu_lienka boduješ😀
Nie. Nemusíš nič. Ešte aby som im koláč piekla a darčeky kupovala lebo ma z roboty vyštvali....
kedysi mlada kolegyna bola tiez v praci sikanovana, mali sme taku sefku velmi zlu a aj riaditelku. ked sa do nej pustili, bolo to hrozne, kazdy sa bal zastat jej. tak si vybavila pracu na inom úseku, ale mala vyhodu, ze jej pomohol najvyssi riaditel. riaditel poznal nase sefky a vedel, aky je u nas pohyb ludi kvoli ich povaham. a tak to mladej kolygni umoznil. v den D zavolal nasej sefke a v telefone jej oznamil, ze zamestnankyna dnes konci, je v praci posledny den. boli sme vo vedlajsej kancelarii, dvere otvorene a poculi sme ako jej vola.
najprv sme mysleli, ze zacne zurit, ale vedela, ze si to nemoze dovolit a tak sa tvarila, ze v pohode. kolegyna nam vsetkym doniesla zakusok - veternik a sefka si ho dala, mala rada kolace. a este aj nechtiac zasuchla svoje papiere na stole zboku do toho kolaca, tak si ich zamastila 😂 vtedy sme si tu chvilu uzili, lebo sme sa tam mali naozaj zle, ale to bolo uz davno, boli sme mlade a nechali sme si skakat po hlave.
Otvorena konzerva so sardinkami do sufliku a vyhodit kluce....to by som jej priniesla😉🙃
Ty si ta kucharka v skolke?
Nic preboha nekupuj, pozdravila by som sa zbohom a uz by ma nebolo
@trema nie 😃
Upeč koláč, daj doňho prehanadlo, alebo jej ten koláč tresni o hlavu.
Neda sa pozvat na zakusok osobne vsetkych okrem nej?Tym by si jej dala najavo ze tam nepatri.

@mala_zabka mám trochu viac rokov .. ona je odomna o rok staršia 🙄 ale asi máš pravdu, malo by mi byť jedno čo si o mne myslia...