Okamžité ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
Dobrý deň, som v skúšobnej dobe, dnes chcem ísť z vedúcou a povedať jej, že to chcem skončiť. Môžem to aj takto zo dňa na deň? Ďakujem.
áno môžeš, si v skúšobnej dobe
Niekto sa nerači ani oznámiť
áno môžeš, si v skúšobnej dobe
Niekto sa nerači ani oznámiť
@anonym_aed7c5 to je take primitívne, nič nepovedať, neposlat ani mail, len proste neprísť
ano, ja som to davala po prvom mesiaci, ked mi volali z inej prace, kde som chcela robit, ze ma beru, rychlo som napisala list a odovzdala
@anonym_aed7c5 to je take primitívne, nič nepovedať, neposlat ani mail, len proste neprísť
@anonym_505c9d mas pravdu ale medzi mladymi dost bezna prax
@abc123abc123 mozes, aj ked to nie je uplne fer.
Zakonnik prace doporucuje (neprikazuje), urobit tak aspon s trojdnovym predstihom.
My sme mali raz v práci pani, ktorá hodila o zem zásteru a povedala " A ja vám to tu môžem je..." /Rozčúlil ju zákazník/...... Bolo to celkom ako vo filme kurvahosigutentag, kde odišiel vrchný z tej kaviarne 😁😁😁👍👍👍
Ano, mozes kludne aj zo dna na den. Len ten posledny den, ktory neodpracujes potrebuje vykryt dovolenkou alebo paragrafom apd. To uz je na tebe. Ak odpracujes ten den, tak je to v poriadku.
@anonym_505c9d zazili sme parkrat. Ze jednoducho nasiel dalsiu pracu a jeden den uz neprisiel. Bez slova, bez oznamenia. Museli sme si zistit, co s nim je, aby sme vedeli, ci ho odhlasit, alebo je len chory, alebo co.
O rok sa dostavil znova na pohovor, lebo ta nova praca mu prestala vyhovovat. Bol prekvapeny, ze si ho pamatame (ked sa tak “zapisal”).
A potom neskor aj dalsich takych.
Prekvapivo prave tieto lahostajne typy, co myslia len na seba a vedia len svoje prava, su celkom cirkulujuci zamestnanci.
@anonym_505c9d zazili sme parkrat. Ze jednoducho nasiel dalsiu pracu a jeden den uz neprisiel. Bez slova, bez oznamenia. Museli sme si zistit, co s nim je, aby sme vedeli, ci ho odhlasit, alebo je len chory, alebo co.
O rok sa dostavil znova na pohovor, lebo ta nova praca mu prestala vyhovovat. Bol prekvapeny, ze si ho pamatame (ked sa tak “zapisal”).
A potom neskor aj dalsich takych.
Prekvapivo prave tieto lahostajne typy, co myslia len na seba a vedia len svoje prava, su celkom cirkulujuci zamestnanci.
@moonlight1210 toto som v práci zažila aj ja, mlady pán sa ani neunúval dať vedieť, že konci, len proste neprišiel
Tiež mu museli z HR volať kde je čo je, aby ho odhlásili z poisťovne a tak.
Po roku nám na vyberko prišlo jeho CV na veľmi dobrú pozíciu a hoci spĺňal predpoklad ani sme sa ho nezavolali, presne pre jeho prístup
@anonym_505c9d mas pravdu ale medzi mladymi dost bezna prax
@eeffka robia to všetky vekové kategórie, je to skôr vec povahy a postoja k práci ako veku
@eeffka robia to všetky vekové kategórie, je to skôr vec povahy a postoja k práci ako veku
@anonym_505c9d robim na hr a starsi aspon povedia, mladi proste nepridu 🤣 clovek ich zhana, ci sa im nieco nestalo a oni nam dali telepaticky vypoved. Resp volas a pride ti sms " uz nepridem nikdy". Praca s ludmi je na nezaplatenie
No niektori nastupia do prace, pocas prvej prestavky sa spytaju, ci dostanu zalohu … nie. Z prestavky sa uz nevratia … pripadne sa opytaju hned pri prichode na 8.00 - nie, tak sa otocia a idu prec. Fantazii sa medze nekladu…
Ano, mozes kludne aj zo dna na den. Len ten posledny den, ktory neodpracujes potrebuje vykryt dovolenkou alebo paragrafom apd. To uz je na tebe. Ak odpracujes ten den, tak je to v poriadku.
@billy_jean aká dovolenka? Aký posledný deň?
@moonlight1210 toto som v práci zažila aj ja, mlady pán sa ani neunúval dať vedieť, že konci, len proste neprišiel
Tiež mu museli z HR volať kde je čo je, aby ho odhlásili z poisťovne a tak.
Po roku nám na vyberko prišlo jeho CV na veľmi dobrú pozíciu a hoci spĺňal predpoklad ani sme sa ho nezavolali, presne pre jeho prístup
@pribinak Mne normalne rozum zastavuje, ze niekto moze byt tak tupy, ci lepsie napisane, tak nesmierne drzy, ze sa znova prihlasi do rovnakej firmy.
@pribinak Mne normalne rozum zastavuje, ze niekto moze byt tak tupy, ci lepsie napisane, tak nesmierne drzy, ze sa znova prihlasi do rovnakej firmy.
@zelenykvet tiež sme len pozerali, že nestali sme ani za mail, že ukoncujem pracovný pomer a bum odrazu sa hlási na novú pozíciu 🤷♀️
Ako som napísala, po jeho prístupe a ukážke zodpovednosti sme ho na pohovor ani nepozvali 😒😒
@anonym_505c9d robim na hr a starsi aspon povedia, mladi proste nepridu 🤣 clovek ich zhana, ci sa im nieco nestalo a oni nam dali telepaticky vypoved. Resp volas a pride ti sms " uz nepridem nikdy". Praca s ludmi je na nezaplatenie
@eeffka
moj muz hivori, ze za pracu s ludmi by mali platit bolestne 😁
Áno môžeš skončiť aj hneď. Treba ale oznámiť že chceš skončiť a viac neprídeš aspoň aby vedeli
Úprimne je bežné že ľudia zrazu už neprídu ani bu ani mú. Alebo sa zdvihnú počas práce a odídu, nevrátia sa s prestávky a podobne.

@abc123abc123 áno, ale treba to písomne.