Oplatí sa otvoriť hračkárstvo na dedine?
Ahojte maminky… mala by som taký napad otvoriť si hrackarstvo a drobnosti pre menšie aj väčšie deti na dedine v ktorej nič take ani jej okoli nieje a dosah do mesta je cca 20min. Autom. Navštevovali by ste taký menší obchodík s deťmi alebo radšej by ste deťom niečo kúpili v meste v rámci veľkého nákupu?
Záleží napríklad aj od otváracích hodín a sortimentu. Možno taká kombinácia s papiernictvom (základné školské potreby a pomôcky) by bola lepšia. Ale pokiaľ nemáš nejaké extra možnosti na výnimočne nízke nákupné ceny, tak by som s nejakým extrémnym ziskom nepočítala, ak vôbec s nejakým.
20 minút je príliš blízko na takýto obchod. Skôr potraviny alebo zmiešaný tovar.
Zmiešaný tovar ak tak. U nás na dedine je majú tam sortiment - drogeria, hracky, papiernictvo, domáce potreby, dokonca aj nejaké farby a laky. + prevádzkujú tipos. Celkom dobre sa im darí.
Neviem, v poslednej dobe som si aj ja zvykla vsetko z internetu objednavat. Ak by sme boli niekde na vylete, ze si nieco odnesieme ako suvenir, tak ano, ale inak skor nie.
Zalezi co by to boli za hracky. Dnes su uz domacnosti prehltene hrackami, kazdy v rodine alebo komunite nosi kvantum hraciek detom. Neviem, podla mna to nema potencial
Akože podľa mňa by ti to išlo, nie konkrétne len hračky ale také vsehochut by som odporúčala, hračkaren+papierníctvo+chovateľské potreby granule a také pre zvieratá to by šlo, daka drogéria atď. čisto len hračky nie
Ale cosi... to je obrovsky risk.
Aspon co mam skusenost. Ak uz ides tak do mesta na vacsi nakup kde si kupis ozaj vsetko. A ak nie tak online z overenych predajni....
To už radšej butik s oblečením.
znama si otvorila darcekovu predajnu... hracky a darceky... za mesiac a pol zatvorila... v dedine to nema sancu prezit a podla mna ani v meste. Clovek uz vsetko kupi v ramci vacsieho nakupu kdekolvek mimo dediny... internet ani nespominam...
Na dedine by som si otvorila jedine lekáreň alebo potraviny. Všetko ostatné je odsúdené na zánik. Nebudeš vedieť konkurovať cenami obchodom v meste a už tobôž nie na internete.
Veď píšem hračky plus drobnosti v dedine je veľká skola je to blízko obchodu s potravinami blízko detského ihriska taká fajn lokalita. Ale hej aj papiernictvo a potreby do školy take nemáme možno aj nejaká drogeria takze v podstate aj taký zmiešaný tovar.
Ja napríklad keď idem do obchodu často by som mojim deťom kúpila takú drobnosť (gumu pero omaľovánky…..) len tak pre radosť ale nieje to tu. Takze preto sa pýtam lebo mne niečo takéto u nás chyba napríklad.
ak v dedine nemate okrem obchodu nic, isla by som radsej do trafiky a alkoholu. U nas je obchod ktory je kazdy den otvoreny od 8-20. Predavaju rozne druhy alkoholu, nejake noviny, cigarety, nealko a nejake drobne sladkosti. Ten fakt ze ide... hlavne aj zato ze ked Jednota zavrie o 19tej, tak fajciari stihaju do 20tej do toho obchodu. Sobotu a nedelu ani nehovorim....My tam chodime len ak ideme na nejaku neplanovanu navstevu - kupit flasu a nieco sladke ale poznam ludi co tam chodia fakt casto
Presne ako pise @tundra, ekonomicka samovrazda. Lebo ty musis ratat aj s tym, ze nieco stoji prenajom, musis niekoho zaplatit, co Ti tam bude predavat a vela penazi budes mat v tom tovare. Hrackarstvo nema vyznam, ludia kupia cez internet a tiez je na zamyslenie, odkial budes tie veci kupovat? Z Aliexpresu?
@kachiiis skor to papiernictvo... zalezi kolko ludi byva v dedine a okoli... 5000, 10000, 30000? Sprav si biznis plan. Najomne plus naklady na tvoj plat plus nakup tovaru... a teraz aku marzu bides mat na "nejakej malej hluposti"... gume, pere, zosite za par centov... napriklad 50 centov... nech 1 euro. Ak naklady za mesiac hudes mat 2500 eur (tvoja superhruba mzda par stovak najomne, elektrina, poistenie, uctovnicka)... to som velmi konzervativny... musis predat 2500 veci s marzou 1 euro za mesiac, aby si bola "na nule"... je to realne?
Na dedine by som neotvárala nič. V podstate už ani v meste. Kamenné obchody vymierajú.
Na Slovenskej dedine má šancu prežiť jedine krčma. Bohužiaľ, ale taká je realita.
@anna777115 presne. Krcma ta nesktachuje
No ak nemáš čo robiť, máš kopec peňazí ktoré nebudú chýbať tak otvor. Inak nie.
Čo máme rodinu v dedinách, tí všetko nosia z mesta, keď idú z práce, na dedine majú len potraviny a oni chcú mať aj potraviny pestrejšie, aj hračky zoberú deti,aby si vybrali v meste, aj oblečenie. Do toho dedinského obchodu chodia veľmi málo.
Ziskové by to určite nebolo.
@kachiiis Odpovedz si podla toho, ze si to skus vypocitat:
Kolko mate v dedine obyvatelov, kolko z toho deti - skus si to aspon odhadnut.
Kolko by si musela mat predajov, aby si sa uzivila za mesiac? Je to pri danom pocte deti v dedine mozne dosiahnut? A skus pocitat naozaj cisty zisk - to znamena, od toho co zarobis na marzi, odrataj najomne, odrataj si odvody co ako zivnostnik ci firma si budes musiet sama platit..
Ak by si mala mat tovar skladom - mas peniaze na jeho zakupenie do zasob? Musela by si si aj pokladnu zakupit, musela by si robit uctovnictvo - vies si to sama, ci mala by si uctovnicku? Aj to je dalsi poplatok do nakladov...
... keď si presvedčená, že spraviš dieru do sveta skús... keď nevyskúšať, vedieť nebudeš...ale ja myslím, tiež že to strata času a peňazí...ja by som skôr otvorila cukráreň,alebo masiarstvo
Biznisova samovrazda.
Hračkárstva sa na dedine neuživí. Ak si chces otvorit nejaky obchod, tak musis predavat tovar o ktory budu mat zaujem aj ludia z mesta a budu za nim cestovat na dedinu.
@kachiiis U nás asi 2500 obyvateľov - v pohode sa uživia 3 potraviny, 1 mäsiar, 1 kvetinárstvo, 2 záhradníctva, 1 papiernictvo + hračky a drobnosti + kopírovanie, 1 drogéria + zelenina + zmiešaný tovar, 1 stávková kancelária, 1 cukráreň, 1 lekáreň, 1 reštaurácia. Do mesta tiež asi 20 minút autom alebo 30 minút autobusom.

@kachiiis v dnesnej dobe internetu a nakupnych centier,je to ekonomicka sebevrazda...