Ošetrovanie člena rodiny cez vianočné prázdniny

alenkay7
3. nov 2018

Mozem byt na ocerke cez vianocne prazdniny a moze ma vypisat aj iny doktor ked nas ma dovolenku, resp. Zastupujuci

nikoletah
3. nov 2018

Ano.

loginexistuje
3. nov 2018

@alenkay7 pa uz trraz vies ze dcera bude cez sviatky chora?

alenkay7
autor
3. nov 2018

@loginexistuje to nie ale lekara vypise ked nema byt s kym a dovolenku mi nedaju. Halo svet nie je vzdy ruzovy.

loginexistuje
3. nov 2018

@alenkay7 ja to viem velmi dobre ze svet nie je len ruzovy ale ziadat toto od zastupujuceho lekara je drzost a nespoliehaj sa nato ze ti vyhovie nieco ine je ak vasa lekarka pozna tvoju situaciu aj povedzme socioekonomicku a ine prist za zastupujucim

monro
3. nov 2018

Ja by som si z tohto dovodu u zastupujuceho ani neopovazila ocr pytat.

0silvia0
3. nov 2018

@alenkay7 poväčšine sa dá očr čerpať na zdravé dieťa do 10 rokov, ak sú napríklad chrípkové prázdniny, čiže je materská alebo základná škola zatvorená rozhodnutím príslušného orgánu. Ale dá sa to aj pri bežných prádzninách?

hettinka
3. nov 2018

@0silvia0 nie, legálne sa na zdravé dieťa počas bežných prázdnin OČR čerpať nedá.

Ak matka nedostane dovolenku, tak jedine zapojiť babku, susedu, kamoskou, alebo zaplatiť opatrovateľku. Niekde fungujú aj tábory, alebo CVČ.

katarinamarkova
3. nov 2018

@alenkay7 nie so zdravým dietatom na ocr byt nemozes výnimkou sú karantenne opatrenia ako napr.chripkove prázdniny. Zastupujuci lekár riesi len surne pripady akútne chorých...ak to nie je tvoj známy tak ta z tejto požiadavky rýchlo preberie........ak už zavrieme všetkých 10 oči,prečo nejdes dopredu za svojou lekarkou??

wieruska1
3. nov 2018

Ako prist a povedat ze dieta grca a je spave je najmenej.... overitelnost nulova a ocr v penazenke..... ano pri “chorobe “ vypise aj zastupujuci lekar. Moralistky, odpovedam na otazku alebo ju preskocim. Mudrovat vie kazda 🙈

zuzanockamt
3. nov 2018

@wieruska1 ale snáď lekár to spavé a grcajúce dieťa aj potrebuje vidieť kým niečo vypíše...a rozlíšiť zdravé od chorého dokáže aj nelekár veľmi hravo

wieruska1
3. nov 2018

@zuzanockamt jasne ze musi prist s nim a ak tam mamicka nechodi kazdy druhy tyzden nemyslim ze by jej neveril...

zuzanockamt
3. nov 2018

@wieruska1 tak by musel byt slepy a podstupit lobotomiu mozgu,aby si nevsimol,ze dieta je zdrave

hettinka
4. nov 2018

@wieruska1 pozri, tie peniaze na OČR idu aj z mojich odvodov. Keby to takto zneužívala každá, kam by sme prišli? Ja som na OČR bola 2x v živote a mám 2 veľké deti. Cez prázdniny čerpám NV, dovolenku. Za cenu toho, že počas školského roka nemám šancu vziať si ani jediný deň voľna, nevyšlo by mi to. Aj za cenu horsie platenej prace, deti sú teraz priorita.

zuzanockamt
4. nov 2018

@hettinka presne o to ide,že aj my platíme tie zbytočné očr a pn

alenkay7
autor
4. nov 2018

@zuzanockamt to ze to ide aj z tvojich aj mojich odvodov a vzivote som ani raz nebola na ocr. Lenze teraz to ozaj nemam ako riesit tak musim. Vela ludi to zneuziva a myslim si ze aspon raz to mozem vyuzit aj ja ked si platim odvodi preco by som to mala platit ostatnym a ja ako hlupana to nevyuzijem ani raz, robim to koli mojmu dietatu a to je na prvom mieste nie vase odvodi

hettinka
4. nov 2018

@alenkay7 veď v pohode využi, keď bude dieťa choré, máš právo s ním ist na ošetrenie a aj zostať doma 10 dni. Ale nie so zdravým.

alenkay7
autor
4. nov 2018

@hettinka a co mam robit ked mi nedaju dovolenku? Ake riesenie by si navrhla

zuzanockamt
4. nov 2018

@alenkay7 starí rodičia,tety,rodičia spolužiakov,kamarátky,zmáme,opatrovateľky

alenkay7
autor
4. nov 2018

@zuzanockamt robia a na opatrovatelky nemam keby mal kto tak by som to tak asi riesila dalsie riesenia?

zuzanockamt
4. nov 2018

@alenkay7 Všetci pracujú? Ja keď som nemala inú možnosť,tak dieťa bolo so mnou v práci.

simca06022011
4. nov 2018

@alenkay7 choď na PN so sebou :D a máš vybavené

alenkay7
autor
4. nov 2018

@zuzanockamt tak to mas fajn ja nemozem

zuzanockamt
4. nov 2018

@alenkay7 každý má tak,ako si zariadi 🙂

terezka1947
4. nov 2018

@zuzanockamt nie vsade vies dieta zobrat a zase,je dieta a dieta. Ked nema autorka babky,dedkov,rodinu ci ochotne kamosky,tazko sa sami s manzelom pocas prazdnin prestriedaju. No a opatrovatelky...v mestach este mozno ano,akonahle par km dalej,maloktora bude cestovat a ked aj,ked si zrata benzin,samotne strazenie,uuuf

hettinka
4. nov 2018

@alenkay7 a čo otec dieťaťa? Tiež dovolenku nedostane?

alenkay7
autor
4. nov 2018

@simca06022011 pn je takisto platene z odvodov len este sa nemozes pohnut z domu

petulda333
4. nov 2018

Boze zeny! Pisete akoby isla spachat minimalne vrazdu! Dobre,z moralneho hladiska by sa klamat nemalo,ale co ma teraz robit? Dat vypoved? Ked nema nikoho kto by jej dieta postrazil. A opatrovatelku,no neviem ci si ju kazdy moze dovolit!
Nam v praci tiez nedali na vyber. 3m sa bude prerabat predajna a povedali nam,ze si mame setrit dovolenku aby sme ju pocas prerabky cerpali a kto nema tolko dni tak marodka alebo neplatene volno! Niekedy vas situacia prinuti,urobit aj maly prehresok

simca06022011
4. nov 2018

@alenkay7 ale vypise ti pn tvoj lekár 🙂)) na čo sa pýtaš takúto blbosť neviem,nehnevaj sa, jasne že zastupujúci lekár môže ocr vypísať a môžeš byť doma. Ak ti vypíše. Iba tu rozprúdis debaty o podvodoch a ocr a pnkami a to ti netreba vôbec, či?

simca06022011
4. nov 2018

@petulda333 v práci nemajú právo toto vám nariadiť, majú vám dát volno kvôli prekážke na strane zamestnavatela.

hettinka
4. nov 2018

@alenkay7 neverím, že komplet cele príbuzenstvo a všetky kamošky, susedy, mamy spolužiakov sú cez Vianoce v robote. Chce to trochu organizačného talentu, možno ak nejaký deň zaplatiť nejakú študentku na pár hodín opatrovania a dá sa. Pripadne so zobrať paragraf na dieťa, na seba - to sú hneď 2 dni, ktoré platí zamestnávateľ. Aj PN platí prvých 10 dni zamestnávateľ, nejde to z odvodov. Ak si samozivitelka, argumentovala by som v práci aj tým. Ak máš partnera, prestriedajte sa.

@petulda333 zamestnávateľ vás nemôže nútiť do pn a OČR. Ak nemá prácu, mal by vam platiť 60% z platu aj ak ste doma. Pripadne vam môže dat v tom čase robiť niečo v sklade, upratovať a tak. Dovolenku môže určiť aj celu. Ale 3 mesiace nevykryjete.