Otázka na pohovore. Kde sa vidíte o 5 rokov?
Buduci tyzden mam pohovor. A tak sa zamyslam : preco otazka kde sa vidite o 5r ?
Ved co o rok bude clovek nikdy nevie 😳
Je to blbe odpovedat : preco sa nebavime o pritomnosti, co bude za 5r v tomto monentalnom svete ani srnky netusia🫣?
Ja tie blaboly nemam rada 😃
Tato otázka je podľa mňa otrasné klišé, ktoré niekde personalistky čítali a prišla im “cool”. Ja som sa na toto nikdy nepýtala uchádzačov.
A povedala by som priamo, že je to podľa mňa veľmi dlhá doba. Že sa sústredím na prítomnosť. Ale o päť rokov by som chcela byť spokojná.
Vybavené.
Alebo ako môj muž odpovedal “Na vašom mieste” Vzali ho 😀
@kate_cs 😂👍
Povedz: to sa este niekto pyta takuto otazku?
@kittykat22 fakt tieto všeobjímajúce žvásty niekto ešte žerie???? To sa svet HR 20 rokov nikam nepohol?🙈
Mna sa to nikto nikdy neopytal 🤷🏻♀️
Ale v sucasnej praci sa ma sef (majitel firmy, ktory si velmi dosledne vyberal zamestnancov) spytal ci v najblizsich rokoch planujem ist na matersku. Co ine ako nie som mala povedat 😅 a hadaj co? Po 8 mesiacoch som dala vypoved, takze on sa len chcel uistit, ze pri lepsel ponuke z inej firmy nezdupkam, lebo vedel do coho idem, ze prace je enormne vela aj na 2 ludi, nie na jedneho, a ze maju extra vysoku fluktuaciu. Takze mu to pomohlo velke makove, aj tak koncim a nie kvoli materskej.
@jabadabadu no a ešte povedzte svoje 3 zle vlastnosti... Tieto otázky ta mJu dostať do pomykova
Joooj tato otazka a este „ake su vase silne a slabe stranky“. Evergreeny 😂
Ja by som asi povedala (ak by som zvladla neprevratit oci) nieco v zmysle „nemam ziaden presny plan, momentalne je pre mna dolezite najst pracu ktora ma bude bavit, s dobrym kolektivom, zaucit sa. A potom casom sa mozno poobzerat po nejakych on top ulohach a projektoch.
Asi najdolezitejsie je ostat autenticka. A tu odpoved „na vasom mieste“ poculi na pohovoroch uz 300krat. Nie je to ani originalne, ani vtipne.
Moj otec na tu otazku odpovedal, ze ziadna firma v ktorej robil nevydrzala viac ako 5 rokov, lebo bud jej skoncili danove prazdniny, alebo skrachovala alebo sa premiestnila do lacnejsej krajiny 😂 Ale on pracu mal tak si to dovolit mohol a aj tak ho vzali len mu ponukli biednejsi plat ako mal, chore toto, takze tam nakoniec nesiel
Este super otazky: kolko balonov vojde do tejto miestnosti? Kolko ludi je o piatej poobede v obchodnom dome (dopln meno)?
@pribinak toto nie je vyslovene slovenska vec, kazda firma na svete chce výkonneho a efektívneho zamestnanca vo svojej firme, produkujúceho benefity pre firmu atd. To je jeden zo zakladov vacsiny korporatov.
Takmer ziadna firma nechce nikoho "odvazne mysliaceho" lebo ten s najvacsou pravdepodobnostou berie zamestnanie len ako rozbeh/plan B, nauci sa tam maximum co sa da a potom odide a zalozi si nieco svoje...
@pribinak No a hlavne mne by prislo uplne o nicom pytat sa otazku, ktora je vseobecne znama a kazdy si moze na nu vopred pripravit nejake kecy.
Ja som raz robila pohovory s mamou do jej firmy a nic taketo sme sa nepytali, davali sme proste odborne otazky a vyberali sme podla toho. To sa vyplatilo najviac. Plus ked ma clovek aky-taky cit na ludi, tak pomerne rychlo zbada, s akym typom ma do cinenia.
@marianarem presne! Autentické nenacvicene odpovede.
Alebo potom otázky týkajúce sa odbornosti
Na takú otázku musíš odpovedať iba: na vašom mieste 😀 a potom si užiť tie ich výrazy a smiať sa na tom v duchu ešte pol roka, vždy keď si na to spomenies.
Mňa sa naposledy pýtali, ak zoberiem túto prácu a o rok ju strašne nenávidím, čo sa muselo stať? To ma tiež tak pobavilo, že som sa musela smiať. Hovorím, že to som ešte nepočula a musím sa zamyslieť. Ešte pred tým začal vysvetľovať, kde takú otázku našiel na internete. Po malej vtipnej pauze som im povedala, že neznášam mikromanagement, čo nemyslím, že bude jeho štýl, takze taká situácia asi ani nenastane…
Nič by som si nepripravovala, spontánne odpovede sú naj. Však ideš im ukázať kto si a nie nejaký fake
@pribinak “ Chcem byt výkonný a efektívny zamestnanec vo Vašej firme, produkujúci benefity pre firmu i spoločnosť z ktorých bude prosperovať aj nasledujúca generácia …..” tak takáto odpoved by mi úplne stačila na negatívnu odpoved. Možno v čine, Japonsku a tak by to mohlo mať ešte úspech niekde, kde sa treba naspamäť učiť blaboly ako telemarketing a pod.
Ahoj, tiež som dostala tuto otazku nedavno, nastastie iba dotazniku :D bola som zaskocena, lebo myslim ze málokto odpovie pravdivo. Mne veľmi pomohli videa z YouTube, kde vysvetľujú prečo sa to pýtajú a ako na to odpovedať a podla toho som niečo napisala.
@power_of_now mozes pískať link na nejaký? Dakujem
@kittykat22 asi preto, že už tá otázka sama osebe je neprofesionálna🤷♀️ale fajn, že si jej poradila👍
Mňa sa to spýtali v októbri 2021 na pohovore, kedy ešte intenzívne doznievali koronové opatrenia a všetko to bolo ešte také živé a čerstvé, že som nevedela či sa mám smiať alebo plakať nad tou otázkou. Odpovedala som pani, že doba nám ukázala že plány môžeme mať akékoľvek vždy to môže skončiť inak a ja teda nemám relevantnú odpoveď na túto otázku. Miesto som nedostala, ale super, lebo teraz mám lepšie, ktoré som získala mesiac po tomto pohovore. Som rada že som sa nevidela v ich firme 😂
@power_of_now dakujem, popozeram
Ja som odpovedala ze byt vydata a mat deti 😂😂 a vzali ma 😂😂😂

Poslednýkrát čo sa ma toto opýtali na HR pohovore som povedala že v inej práci 😀