icon

Otvorenie cukrárne: Isť do biznisu v dnešnej dobe?

14. jún 2024

Išli by ste v tejto dobe do biznisu a otvorili si cukráreň?

ivka67
14. jún 2024

Ja hej niet nad dobrú cukráreň s poctivými maslovými zákuskami domácej výroby , nie s tými margarinovymi náhradami alebo aj pekáreň to je top ...

anjelicek26
14. jún 2024

Ak mas ten spravny koncept a prax (napr. pecies doma dlhodobo a dari sa ti), tak ano urcite... neni nad dobru kavu a poctivy zakusok bez stuzovacov a umelin...radsej spravit denne menej a mat vecer vypredane, ako toto.. u nas sa velmi dari royal donuts a podobnym konceptom, ale musis si najst to vlastne..

peter0123
14. jún 2024

Poďla mňa veľa závisí od regiónu, ponuky konkurencie, ceny stď

simona20201309
14. jún 2024

Určite nie. Ja ani neviem ci vôbec je niekde v našom meste cukráreň, ani ma to nezaujíma a ani by som nešla. Dnes je prave opačný trend - žiť zdravšie, pripadne piecť doma. Neviem ci je dostatok ľudí ktorí by si išli sadnúť na koláč. Možno niekde na stanici, na letisku... ale len tak?
Každý má asi iný názor ale ja ani neviem oceniť nejaké kvalitné cukrárske umenie. Pre mňa je to cukor a múka a ak mám chuť je mi jedno ci to kúpim v lidl, v kauflande ci v miestnej pekárni. Nie som náročná 😀

simona20201309
14. jún 2024

A ešte som bohužiaľ nenašla kaviareň kde by som dostala lepšiu kávu akú mám doma.

simona20201309
14. jún 2024

@anjelicek26 áno aj u nás fungujú ,,donutarne" , ale majú len donuty, bežné koláče by podľa mňa nešli.

butterflyeffect
14. jún 2024

Podla mna dopyt by bol, samizrejme moze byt ze iny kraj iny mrav…Oproti praci mame stanok s kolacmi prevazne cheesecake a veru takmer kazdy den maju vypredane a to nie su najlacnejsi, zakusky maju chutne, bezne ludia kupia aj cely ako tortu… taktiez moja znama pecie a teda o sviatkoch ma co robit, ja som bola az prekvapena kolko ludi si objednava zakusky na vianoce, velku noc a podobne…samozrejme dolezita je kvalita lebo mozu byt sebekrajsie a ked nebudu chutit ludia viac nekupia…

vanilkovazmrzka
14. jún 2024

@simona20201309 😂😂😂😂

muchotrafka298
15. jún 2024

Nie. Pretoze je s tym spojena administrativa, musis splnit hygienicke poziadavky, nalejes do toho tisice a na to z predaja zakuskov nezarobis.

barbie00
15. jún 2024

Hmm, možno s pozmeneným konceptom by to nebolo zle. Mať výrobňu koláčikov na objednávku + pár dní v týždni pár druhov v malej vitrinke na voľný predaj. Takýto podobný kontext som videla v NR a myslím že im to celkom ide.

martinka13
15. jún 2024

Hlavne zvážiť konkurenciu. U nás konečne otvorili dobrú cukráreň a ide im to. Samozrejme poctivé zákusky ( aj keď za vyššiu cenu). Torty na objednávku.

egonsk
15. jún 2024

mam dlhorocnu klientku, ktorej dcera si otvorila cukraren-minivyrobnu. Co vsetko musela splnit je na mensi roman a ked zacala fungovat a mala privysoku kvalitu za dobru cenu, tak si jej klucku par krat odovzdavali kontrolori, ktorych tam poslala konkurencia. Zatial to zvlada, ale keby nemala silnu povahu a este silnejsie zazemie vo svojej rodine, tak to zabali, take tlaky na nu boli.
Takze mozes si kludne otvorit cukrarnicku, ale pokial budes robit velmi poctivo, rataj s tym, ze ti bude ko kurencia aspon nejaky cas podkopavat biznis.

margotka17
15. jún 2024

Treba skúsiť, veď vždy môžeš skončiť, ak sa nebude dariť. Dobrá cekraren je vždy vítaná. Ak aj zákusky a rôzne iné dobrotky budú domácej výroby, je to veľké plus. Treba rátať s častými kontrolami z hygieny.

lakebabe
15. jún 2024

Záleží od oblasti a konkurencie zatiaľ čo otvorili kvalitné cukrárne v okolí robia aj dobru kávu tak im to ide perfektne stále plno. Pri svokrovcoch otvorili cukráreň spojenú s raňajkami a dostaneš tam aj výber proseca takže super ťah doobeda dospeli na raňajkách a cez den milión deti na kolac a vecer pariky na kolaci a prosecu. Za mňa super radi tam chodíme keď je kvalitný kolac

luccija
15. jún 2024

@simona20201309 až som sa musela pozrieť kde bývaš🙂
Autorka ja mám v okolí 3 cukrárne každá v inej dedine a všetky idú veľmi dobre.Torty na oslavy, zákusky káva, ovocné limonády často idem doobeda okolo a plne stoly.
Jeden robí aj raňajky.Ale treba veľa peňazí na chladiace boxy atď neskutočne podmienky od hygieny .A hlavne miesto mesto, dedina, pri kanceláriách, paneláku? Konkurencia?už vieš od koho by si brala tovar?