icon

Patrí sa odmietnuť pohovor v nevhodnom čase?

23. jún 2025

Pred vyše týždňom ma volali na pracovný pohovor, na neskoré poobedie ba až večer. Mám za sebou pár pohovorov ale ešte nikdy nikto nechcel aby som šla na pohovor v čase keď je už škôlka dávno zatvorená.
Pán ktorý ma kontaktoval, povedal že sa ozve s iným termínom, keďže nevolal celý minulý týždeň , ráno som zavolala ja a pozícia už je obsadená.
Patrí sa podľa vás odmietnuť pohovor v nevhodnom termíne?

Strana
z3
melanta
23. jún 2025

Konkretizuj, o aký čas išlo. Ak išlo o stretnutie o 16:00, považujem to ešte za normálny čas. V tom čase sa bežne pracuje v obchodoch a aj v kanceláriách, o takom čase sa napríklad v korporátoch na niektorých úsekoch konajú aj meetingy. Ak išlo o 18:00, tak to vhodné nie je.

autor
23. jún 2025
@melanta

Konkretizuj, o aký čas išlo. Ak išlo o stretnutie o 16:00, považujem to ešte za normálny čas. V tom čase sa bežne pracuje v obchodoch a aj v kanceláriách, o takom čase sa napríklad v korporátoch na niektorých úsekoch konajú aj meetingy. Ak išlo o 18:00, tak to vhodné nie je.

@melanta o 17:30

autor
23. jún 2025

Mimo náš okres

melanta
23. jún 2025

17:30 je už neskoro. Pre dotyčného zrejme ešte bežný pracovný čas. Takže zrejme nemáš čo ľutovať, ak potrebuješ prácu, kde chceš stihnúť škôlku do 16. Info o okrese je irelevantná.

martul
23. jún 2025

Akože nerozumiem, čo má čas pohovoru spoločné so škôlkou. Možno bol on ešte v práci, cez deň rieši všeličo iné a na toto si vyhradil čas navečer, keď sa už môže na to sústrediť.

mondolina
23. jún 2025

podľa mňa normálny čas.
hlavne teraz v lete.
o akú prácu sa jednalo?

autor
23. jún 2025
@melanta

17:30 je už neskoro. Pre dotyčného zrejme ešte bežný pracovný čas. Takže zrejme nemáš čo ľutovať, ak potrebuješ prácu, kde chceš stihnúť škôlku do 16. Info o okrese je irelevantná.

@melanta žiaden korporát, obyčajná firma, malé okresné mesto náplň práce a plat lepší ako čo mám teraz

gribka1
23. jún 2025

Tak tým, že si odmietla, vzali ochotného záujemcu,

klotildabazarik
23. jún 2025

Pan asi nebude moc seriozny😂,

petkavka
23. jún 2025

To je iba normalny filter, ci je pre teba 17;30 normal alebo problem. Obe strany ste si usetrili cas za pohovor. Ja ked som mala 30, tak som kludne mala pohovor aj o 19:00 a este som bola na pohodu ;). Teraz sa spytam o skrateny uvazok 🙂

rikarika
23. jún 2025

V letnom čase je 17.30 v pohode čas.

autor
23. jún 2025
@mondolina

podľa mňa normálny čas.
hlavne teraz v lete.
o akú prácu sa jednalo?

@mondolina prácu v administratíve. Za hodinu nedokážem nájsť nikoho kto by vyzdvihol deti. U nás začneme radšej oveľa skorej ako sú horúčavy, ale po piatej nie je chladnejšie

autor
23. jún 2025
@gribka1

Tak tým, že si odmietla, vzali ochotného záujemcu,

@gribka1 wau.... na to som prišla asi sama

martul
23. jún 2025

Takže by si to mohla upresniť, 17.30 je ich pracovná doba? Alebo ti dal len termín na pohovor?

autor
23. jún 2025
@petkavka

To je iba normalny filter, ci je pre teba 17;30 normal alebo problem. Obe strany ste si usetrili cas za pohovor. Ja ked som mala 30, tak som kludne mala pohovor aj o 19:00 a este som bola na pohodu ;). Teraz sa spytam o skrateny uvazok 🙂

@petkavka už dávno nemám 30, vstávam pred piatou o 19:00 je hodne neskoro

gribka1
23. jún 2025

Ja sa čudujem, že sa čuduješ.

autor
23. jún 2025
@martul

Takže by si to mohla upresniť, 17.30 je ich pracovná doba? Alebo ti dal len termín na pohovor?

@martul nie je prac doba, ale po pracovnej dobe termín keď som sa mala dostaviť na pohovor

lienka.7
23. jún 2025
@anonym_autor

@melanta žiaden korporát, obyčajná firma, malé okresné mesto náplň práce a plat lepší ako čo mám teraz

@autorka pokial mas o prácu záujem, tak si čas nájdeš aj o 18. Nie každý má čas cez deň. Navyše, keď robíš, tak je ti to lepšie, lebo sa nemusis pýtať z prace. Ten 1x si sa mohla dohodnúť s hocikym iným z rodiny, ze ti vyberie deti a nemusela si byť teraz prekvapená, že si vybrali ineho

martul
23. jún 2025

no tak a to bol problém, aby ti jeden jediný raz niekto deti o 17.30 postrážil? Fakt stále nechápem.

hederamonstera
23. jún 2025

No tak ako zaujemca o pracu vacsinou tahas za kratsi koniec, takze mohlo ta to kludne vyselektovat prec, a ak mu k tomu este prisiel niekto vhodnejsi... Ale mohol ta aspon informovat.

buberova
23. jún 2025

Možno to bol test či si flexibilná a neprešla si ním

autor
23. jún 2025
@martul

no tak a to bol problém, aby ti jeden jediný raz niekto deti o 17.30 postrážil? Fakt stále nechápem.

@martul keby bol zavolal .deň vopred tak to poriešim, ale muž končí až večer a deti nedajú len tak hocikomu, za ten krátky čas by som sa ledva dostala do susedného okresu a bolo by takmer nemožné nájsť niekoho kto by zašiel po deti.

pralinka86
23. jún 2025

17:30 je taky hranicny termin podla mna, ale zase dovtedy byva bezny pracovný cas... Takze ak by mi na tej práci zalezalo, tak by som stihala urcite..predpokladam, ze mas dopredu zabezpecene strazenie deti. Ak nemáš, tak jedine spoliehať sa na cas pocas skolky a dufat, ze aj druha strana ma vtedy cas.. ale to nie je moc dobra taktika, kedze byvaju casto aj poobede pohovory, doobeda maju mozno skor meetingy. na pohovore si uz vies urobit obraz potom
Nuz teda asi hladali rychlo a nasli zhodu s dalsim volanym kandidatom

martul
23. jún 2025

Píšeš jak hotentót, človek aby vyzvedal na trikrát, že ako to vlastne bolo. Takže sme sa konečne dozvedeli, že ti zavolali v ten deň, že máš prísť na pohovor, ale ty si nemala kde nechať deti, tak si neišla.
Tak to nerieš, nemohla si ísť a hotovo.

lienka.7
23. jún 2025
@martul

Píšeš jak hotentót, človek aby vyzvedal na trikrát, že ako to vlastne bolo. Takže sme sa konečne dozvedeli, že ti zavolali v ten deň, že máš prísť na pohovor, ale ty si nemala kde nechať deti, tak si neišla.
Tak to nerieš, nemohla si ísť a hotovo.

@martul autorka tu rieši, ze nemohla ísť na pohovor po 17.ci koľkej to, lebo musela ísť po deti. Ze je to mimo okres. Muž robi do večera... potom ako chce stíhať skolku v bežný deň.

martul
23. jún 2025
@lienka.7

@martul autorka tu rieši, ze nemohla ísť na pohovor po 17.ci koľkej to, lebo musela ísť po deti. Ze je to mimo okres. Muž robi do večera... potom ako chce stíhať skolku v bežný deň.

@lienka.7 ja to už chápem, ale z jej prvého príspevku to vôbec nieje takto zrejmé
Všetko som sa vypytovala a postupne to upresnovala a odpovedala

sarandon
23. jún 2025

A keby to bolo cez deň hneď si vypíšeš dovolenku v aktuálnej práci a bežíš?
Inak za mňa normálny čas. Čas kedy má aj personalista na to kľud a priestor. Tak isto u teba,už nie si v práci máš čas a priestor.

autor
23. jún 2025
@pralinka86

17:30 je taky hranicny termin podla mna, ale zase dovtedy byva bezny pracovný cas... Takze ak by mi na tej práci zalezalo, tak by som stihala urcite..predpokladam, ze mas dopredu zabezpecene strazenie deti. Ak nemáš, tak jedine spoliehať sa na cas pocas skolky a dufat, ze aj druha strana ma vtedy cas.. ale to nie je moc dobra taktika, kedze byvaju casto aj poobede pohovory, doobeda maju mozno skor meetingy. na pohovore si uz vies urobit obraz potom

@pralinka86 ešte raz ....u nás ani v tej firme 17:30 nie je bežný pracovný čas

lienka.7
23. jún 2025
@pralinka86

@pralinka86 my keď sme robili pohovory a povedali sme doobeda, tak zase každý jeden, ze nemôže, lebo do 17.je v praci. Táto zase nemôže po 17. No tak si vyber 🤷‍♀️ v každom prípade platí, ze ked mam záujem, riešim možné-nemožné. Tiez sa mohol muž vypýtať z roboty, mama, otec, sestra, sesternica... a zavolám do skolky ze ja nemôžem prísť, príde ta a ta osoba.

pralinka86
23. jún 2025
@anonym_autor

@pralinka86 ešte raz ....u nás ani v tej firme 17:30 nie je bežný pracovný čas

@autorka, dobre teda... Takze uz chapem, volal, ze o par hodin mas prist a bezne tam nikto nie je o tom case... V tom pripade asi si neprisla o nic extra.. zvycajne sa takto nepostupuje
A neriad sa tym, ze ako to je u tvojej firmy. Vsade je to inak. Aj ked neviem zase odkial vies, ako to bolo zauzivane v tej firme kam si chcela ist

Strana
z3