Pečenie tort na zákazku. Ako začať podnikanie?
Ahojte. Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? Popri materskej som piekla,tak rozmyslam ze zas zacnem. Lebo v praci chcem dat vypoved. Manzel pracuje a tiez ma nieco pomimo prace. Vyhovovalo by nam keby som ja doma a len si takto privyrabam. Lebo dve deti,kazdy praca plus muzove fušky to sa stihat neda. Je dopyt po tortach? Ja by som nepiekla draho. Ked vidim tie ceny toriet len pozeram. Vdaka.
@13uzivatelka11 lebo chce robiť sama na seba.Nechce hľadať inú prácu možno má také vzdelanie, že všade by to bolo rovnaké, dochadzanie atď ..ak je pravda, že robí nočné pri deťoch tak to je drina
@anonym_3f1f67 ja si praveze chcem hladat inu pracu,aj hladam. Vzdelanie mam VŠ a aj tak nic. A nie som jedina. Neda sa momentalne nic najst. Vsetko len toto co mam. Fabriky na zmeny,alebo Tesco,Kaufland,Lidl a pod.
@anonym_autor
Ako by si nazvala svojho manzela, aby zarobil 300 eur?
@zmrzlinka2021 ???
@zmrzlinka2021 nie je praca absolutne. Aj ked poslem zivotopis nikto sa neozve
@anonym_autor
Pises, ze nezijete v zapaakove, ani na vychode a potom pises, ze tam nie je praca? No tak je to zapadakov.
no takto, zaujem bude, pokym ta niekto nenabonzuje. Neviem ci sledujes situaciu aktualnu v state, ale vela ludom na cierno fungujucim odzvonilo. Uz minuly rok zacalo tolko danovych kontrol, beznym podnikatelom, co roky nebolo. A teraz ako pritrvdzuju, pred vianocami sa v mediach toto domace pecenie riesilo, budu podla mna aj dalsie institucie riesit. Tak opatrne.. potrbeujes priestory, hygienu vybavit, zivnost... na cierno, tak kamaratke po ustnej dohode, odnesies, bez dokazu a stopy. Buchni si niekde reklamy na FB, insta a mozes byt v krci, ci pride niekto/nepride. A nie nebudes to vediet, to si len zakaznik objedna tortu a skontroluje ta.
Neviem ci to tu bolo spomenute, ale ako budes vedena? Ako dobrovolne nezamestnana? Vies, ze si teda budes musiet platit zdravotku okolo 120€/mesacne? Cize zarobis 200€ a zostane ti 80€. Ak si nebudes platit socialku, nebude sa ti to zapocitavat do dochodku. Aj to vies? Ci s tym si neratala? To nie je len tak, ze budem doma a bude mi sveta hej…
Ak to tu bolo, sorry
Prúser tohto štátu je, že v podstate nie je reálne si tu len tak privyrabat, v zmysle tých pár eur - 300-400 , čo mnohým rodinám veľmi pomôže. V normálnych krajinách majú buď limit na zárobok, pri ktorom človek nemusí v podstate nič riešiť, žiadne odvody a dane. Alebo majú tak nízke odvody, že nikomu ani nenapadne to robiť na čierno, lebo zaplatiť 20 eur mesačne je v pohode. Novými mikroodvodmi sme sa tu dostali do bodu, že aj tí, čo si privyrábali, budú musieť zavrieť, pretože sa im to neoplatí. A úplne absurdné sú podmienky pri činnostiach, ako to pečenie tort, kde nie je absolútne šanca to robiť v malom "na kolene". A to je smutné. Nejaké ohananie sa hygienou a pod. je úplne absurdné. Tvárime sa, že vo velkovyrobe je to 100% čisté a nezávadné, ale ono to tak vôbec byť nemusí. Prečo potom je dovolené predaj z dvora rôznych produktov, ktoré tiež môžu podľahnúť skaze a spôsobiť problém. Proste naša krajina trpí na to, že tu súkromné podnikanie bolo vždy považované za niečo, čo je zarucene podvod a oje..nie. Ale ono by to malo byť presne opačne. Ľudia by mali mať možnosť si privyrobiť bez buzeracie štátu.
@anonym_f4af0b kde pisem ze mam dve male deti? Este raz sa pytam
@anonym_autor KRISTEBOZE...aaaaa. V uvodnom prispevku pises 2 deti. To, ze su male, si si domyslela ty, to som nepisala ja. Hotentot je nic. Pomoc.
no takto, zaujem bude, pokym ta niekto nenabonzuje. Neviem ci sledujes situaciu aktualnu v state, ale vela ludom na cierno fungujucim odzvonilo. Uz minuly rok zacalo tolko danovych kontrol, beznym podnikatelom, co roky nebolo. A teraz ako pritrvdzuju, pred vianocami sa v mediach toto domace pecenie riesilo, budu podla mna aj dalsie institucie riesit. Tak opatrne.. potrbeujes priestory, hygienu vybavit, zivnost... na cierno, tak kamaratke po ustnej dohode, odnesies, bez dokazu a stopy. Buchni si niekde reklamy na FB, insta a mozes byt v krci, ci pride niekto/nepride. A nie nebudes to vediet, to si len zakaznik objedna tortu a skontroluje ta.
@simca06022011 ja by som cudzim nepiekla urcite. Len rodine a kamoskam.
@anonym_autor no ved daj odpoved
@zmrzlinka2021 nerozumiem otazke asi. Muz ma podporuje. On chce aby som bola doma. Riesila by som deti,domacnost. A privyrabala si. Vidi ze toto uz nezvladame.
@zmrzlinka2021 nerozumiem otazke asi. Muz ma podporuje. On chce aby som bola doma. Riesila by som deti,domacnost. A privyrabala si. Vidi ze toto uz nezvladame.
@anonym_autor koľko tort mesačne by si musela tej rodine a známym upiecť aby si mala tých spomínaných 200-300 eur ?
A čo odvody ? Minimálne zdravotka.
@anonym_autor
Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? NIE
Je dopyt po tortach? NEVIEM
len odpovede na tvoje otázky
@anonym_autor
Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? NIE
Je dopyt po tortach? NEVIEM
len odpovede na tvoje otázky
@anonym_91b00f dakujem. To som chcela pocut.
Neviem, aky ma zmysel robit si VŠ a potom byt cele roky doma/robit nocne(ak je titul z Dubnice a pod., potom rozumiem). Dostavat 200 e za mesiac, stale v strachu, ci ma niekto neuda a nebudem platit pokutu v tisicoch. Wow🙄 Ak si myslis, ze vsetci tvoji znami su nevinne kvetinky a neurobili by to, tak to asi nepoznas ludi. Plus zdravotne poistenie, sporenie na dochodok? Potom bude stat zly, ked nebudes mat narok, ze. Klasika.
Tak poďme čisto na fakty:
- chceš predávať iba známym a kamarátkam, ako tvrdíš
- na jednej torte zarobíš podľa teba 20 eur
- budeš dobrovoľne nezamestnaná, čiže budeš si musieť platiť minimálne zdravotné poistenie, ktoré je v tomto roku 120 eur
- chceš zarobiť 200-300 eur, budem počítať 200
- 200 plus 120 je 320 eur, deleno 20 eur zisk na kuse je 16 tort.
Čiže každý mesiac aspoň 16 tvojich kamarátok a známych kupuje tortu? Fakt? Wau!!!
Neviem, aky ma zmysel robit si VŠ a potom byt cele roky doma/robit nocne(ak je titul z Dubnice a pod., potom rozumiem). Dostavat 200 e za mesiac, stale v strachu, ci ma niekto neuda a nebudem platit pokutu v tisicoch. Wow🙄 Ak si myslis, ze vsetci tvoji znami su nevinne kvetinky a neurobili by to, tak to asi nepoznas ludi. Plus zdravotne poistenie, sporenie na dochodok? Potom bude stat zly, ked nebudes mat narok, ze. Klasika.
@anonym_f4af0b tak moze to byt aj sused, alebo tak, co uvidi, ze sa z tade kazdy tyzden hrnu krabice s niecim.
Tak poďme čisto na fakty:
- chceš predávať iba známym a kamarátkam, ako tvrdíš
- na jednej torte zarobíš podľa teba 20 eur
- budeš dobrovoľne nezamestnaná, čiže budeš si musieť platiť minimálne zdravotné poistenie, ktoré je v tomto roku 120 eur
- chceš zarobiť 200-300 eur, budem počítať 200
- 200 plus 120 je 320 eur, deleno 20 eur zisk na kuse je 16 tort.
Čiže každý mesiac aspoň 16 tvojich kamarátok a známych kupuje tortu? Fakt? Wau!!!
@melanta zabudla si na soc, mikroodvod 133€ po pol roku ešte takže jej ostane 😵🤐😂ale tak tu ti napíšu niektoré baby že je to v poriadku ,
"Ja by som nepiekla draho. Ked vidim tie ceny toriet len pozeram. "
a to ta vôbec nestve, zeby si pracovala, hoc aj na cierno, pod svoju cenu a hodnotu?
lebo piect lacno znamena, ze:
1. tam budu lacne suroviny (napr. miesto masla margarin)
2. si nevazis svoj cas
3. chutovo nie su ok (lebo tak povezdme si pravdu, ze nie vsetky torty a to aj profi su chutne)
4. vyzorovo nic moc (cize ziadne modelovanie, nove techniky a pod)
lebo ak si vsetko poratas, + este aj upratovanie, tych 20 € nie je bohvieco. Preco asi su tie torty cenovo tak ako su? 😉
@anonym_f4af0b tiež ma fascinuje neskutočne prachy ide na vš vzdelania a nakoniec jej v podstate stači učnovka alebo kurzy
@anonym_autor však v pohode len si zober papier a kalkulačku , máš skreslene predstavy
@anonym_f4af0b tiež ma fascinuje neskutočne prachy ide na vš vzdelania a nakoniec jej v podstate stači učnovka alebo kurzy
@sara07 a co mam robit ked si neviem najst prácu? Jasne ze by som rada vyuzila skolu. Ano kopec penazi,casu a ucenia islo do toho a nie z toho.
@anonym_f4af0b nemam titul z Dubnice. Ale z ekonomickej univerzity.
@anonym_autor prečo to ale teda nechceš robiť normálne ?
Áno, je to investícia na priestor, vybavenie atď, trilión papierov. Ale keď budeš piecť chutne, budeš sa učiť nové a nové veci, tak z toho môžeš žiť.
@anonym_autor Tak ale potom je chyba v tebe, nie v skole. Prepac.
@sara07 a co mam robit ked si neviem najst prácu? Jasne ze by som rada vyuzila skolu. Ano kopec penazi,casu a ucenia islo do toho a nie z toho.
@anonym_autor neviem , ja som tuto krajinu nedoviedla do tejto situacie
ked si nevieš nájst prácu - čo ti verim , bráškovia ako skutočne aktivne hladali skoro 9 mesiacov, aktivne čiže denne niekolkokrat pozerali ponuky, rozosielali životopisy a aj tak skončili na type práce pomocnik na stavbe a sanitar v dds - a su vdační že niečo maju ,prepuštali
ja som nevymyslela a neschvalila zákony ktore znemožnuju si ako szoč v malom pracovat
ver že aj ja som zufala s noveho mikroodvodu a po xy rokoch ideme stopnut na 3 roky a čakat kym im dopali žeby to mali zmeniť alebo zrušit , máme zamestnanie radi by sme ho zmenili ale ano nie kde a čo a do blavy sa mi nechce stahovat, ano tam je to o niečo lahšie
@anonym_autor nejaké učtovnictvo ? alebo niekomu robit učotvnictvo ,ano nie je to kreativna praca ale je to praca z domu

@zmrzlinka2021 preco luzer? Stacilo by nam to financne keby si ja takto privyrabam.
@anonym_autor
Ako by si nazvala svojho manzela, aby zarobil 300 eur?