icon

Pedagogický asistent bez pedagogického vzdelania

14. aug 2020

Ahojte, prosim vas, je sanca zamestnat sa ako pedagogicky asistent alebo asistet ucitela?
Mam maturitu plus vs obe nepedagogicky smer.
Plus doplnkove pedagogicke studium.
Dakujem

Strana
z2
uzanka16
14. aug 2020

@hettinka ja mam Mgr. učiteľka učila som po skončení výšky a po materskej som nešla najst miesto učiteľky tak som brala aj asistentku. Viem porovnať obe pozícii, práca asistentky za 680€ v čistom luxus robota, nie náročné na čas, žiadne prípravy, proste prišla som domov a mohla som sa točiť okolo domácnosti a svojich detí. V práci so žiakmi som len robila, čo mi nakazali kolegyne, s čím pomáhať atď.takze žiadne prípravy. Pani nech ide kľudne do toho ak jej stačí bez adaptačného 619€ a po skončení AV 680€ v čistom - smelo do toho.

luccija
14. aug 2020

@hettinka kedy, ak nie teraz dobre rozhodnutie

sorciera24
14. aug 2020

@uzanka16 popravde, ked som to prehodnotila, tak vacsina mojich asistentov si ani ten plat nezasluzi....mate pravdu.....ja si predstavujem aj adekvatnu robotu...ale ak to niekto ide robit len kvoli prac. dobe a ako tu bolo spominane "postrazit deti", tak si viac ani nezasluzi....
stratila som iluzie, nase skolstvo je v...🙏

uzanka16
14. aug 2020

@panelacikova konečne niekto dobre napísal 🙂

panelacikova
14. aug 2020

@timusenka222 myslím si, že reálne to je, len závisí od vedenia, ako sa k tomu postaví. vzdelanostne ale na to predpoklady už spĺňaš tým, že študuješ.

sara07
14. aug 2020

@hettinka škoda reči, si naozaj myslíš že ked sa rodičia stažuju že ich vyhodia , nie, su radi že tie deti vôbec niekde chodiat žial, možno kde je viac škôl to ide ale kde je 5a pol toho nenavyberaš at d

hettinka
Autor odpoveď zmazal
hettinka
14. aug 2020

@sara07 my syna vozíme od 1. triedy do krajského mesta. Je zo náročné, aj na čas, aj finančne, ale boli sme spokojní na Zs, aj teraz na 8-ročnom gymku.

hettinka
14. aug 2020

@uzanka16 inak, ja tiez nepracujem v sobotu, nedeľu, cez prázdniny mám 6 týždňov dovolenku, cez sviatky voľno, o 14:00 tiež idem domov... akurát plat mám o vyše 300€ vyšší ako ty (čo je, myslím si, dosť) a nemusim sa na hodine nikomu podriaďovať a nikoho “poslúchať”. Len poctivo odučiť, aby deti boli spokojne a vedeli, aj zmaturovali s peknými výsledkami, čo sa darí 👍
A keďže mám odučených pekných pár rokov, mám už aj prípravy, testy, ktoré už iba upravujem a prispôsobujem podľa potreby, takze už je robota tiež “luxus”.

Predsvackam prácu nezávidím, ale tiež si dorobia len 40 hodín do týždňa a “padla”, hlava čistá, nenosia si robotu domov. A ak pracujú cez vikendy, majú pekne príplatky a cez týždeň potom aj 2 dni voľno. Cez sviatky nerobia, je zatvorené zo zákona.

uzanka16
14. aug 2020

@panelacikova moja mama je vedúca v coop jednote, je na predajňu sama, musí tam byt od 6:00 a domov odchádza 17:00,voľno ma utorky a nedele, ceez letné prázdniny žiadna dovolenka až po sezóne vždy môže mať, je tam sama takže je vedúcou, upratovačku, skladnickou, poklladnickou, robí účtovníctvo, vykladá tovar, kontrolovať pravidelne záruky a som sa jej pýtala koľko má v čistom tak s príplatkov vedúcej 525€ za takúto drinu, takže si dobre vystihla prácu v obchode.

sara07
14. aug 2020

@hettinka 😂no neuveríš ale aj náš dochádza 23 km a keby bolo po mojom tak dochádza 55 km ale to by sme potrebovali už sukromného asistenta čo by ho vozil z a do aj okrem iného , mat ešte viac prachov tak ideme do toho

hettinka
14. aug 2020

@sara07 nám už nás mladý navrhol aj sťahovanie 😂, že keby sme bývali tam, kde má školu, mohol by dlhšie spat a bolo by to jednoduchšie s tréningami.

luccija
14. aug 2020

@uzanka16 moja krstná vedúca v Samoske pon-pia pracuje do 16:30 výnimočné, ak chýbajú ľudia do záverečnej 19 skôr robí cenovky, dodacie listy, určuje kto čo vyloží viac menej sedí v kancelárii víkendy voľné plat 800 eur čisté nechce sa mi teraz rátať koľko hodín odrobi tvoja mama s či to je adekvátne hodinami a sumou asi to budú mini potraviny, lebo si neviem predstaviť dostať tovar a prebrať ho, keď sedí za pokladňou.

uzanka16
14. aug 2020

@luccija väčšia predajňa ale nie sú také tržby lebo mala aj dedina a bohužiaľ keď príde tovar musia ľudia čakať kym preberie, svokra robila tiež v coop ako predavačka, prevádzka mala extra tržby ale mala 360€ v čistom

uzanka16
14. aug 2020

@hettinka pokecaj si s mojou mamou ktorá robí v predajni a bby si nechcela robiť to čo ona a čistú hlavu nemá, aj svokra pracovala ako predavačka a fyzicky sa strašne zničila v predajni zas. Ale vidím ze ty si budeš aj tak po svojom vravieť. Škoda slov.

hettinka
15. aug 2020

@uzanka16 aj moja mama robí v predajni 😉

hettinka
15. aug 2020

@uzanka16 tvoja mama si dávno mohla vybaviť živnosť a prevádzkovať na dedine predajnu sama. Aj tak robí všetko sama. A bola by si sama sebe pánom, otvorene podľa potreby, na leto nejakú študentku na brigádu a aj voľno by mala. Aj tovar taký, aký ľudia pýtajú a nie to, čo dodá Jednota... a plat podľa toho, ako sikovna by bola... treba porozmýšlať.

uzanka16
15. aug 2020

@hettinka otvoriť obchod nie jee len taak a mat ho, máš strašne ružové okuliare, v našom okrese veľa ľudí otvorilo a zatvorilo co nevynasali tie obchody lebo ľudia všetko nakupovali v hypermarketoch, a o dedinách ani nevravím, v niektorých sa už zatváraju aj prevádzky coop jednota co to nevynasa.

hettinka
15. aug 2020

@uzanka16 moji rodičia takto majú obchodík. Už su teraz dôchodcovia, dá sa to, len sa do toho pustiť. Viem, že to nie je “len tak”, ale ak to clovek vie robiť, pozná prácu, co ľudia pýtajú, dá sa. Milióny to nevynáša, ale žiť sa z toho dá.
Teda momentálne pre coronu je dosť problém (ale to je otázka posledného pol roka), ale všeobecne...

autor
16. aug 2020

@luccija mojim cielom je ucit odoborne predmety, ktore som vystudovala na VS.
Ale nie je vela takych skol, co hladaju ucitela na ne.
Docasne by som chcela robit pracu asistenta a mozne je, ze by mi aj praca na zakladnej skole vyhovovala viac ako so stredoskolakmi.
Dakujem za odpovede aj nazory

autor
16. aug 2020

@timusenka222 napriklad v ponuke na poziciu asistenta, kde chcem reagovat ja, je podmienka ukoncene VS druheho stupna.
Skus pohladat vyhlasku

alex188
23. aug 2020

@uzanka16 pls a akú školu potrebujem na pozíciu asistenta učiteľa?

Mam vysokú školu odbor elektronicky obchod a manažment a chcem tento rok začať s externým štúdiom 2 ročného pomaturitné štúdia odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovavatelstvo.... To mi asi nestačí 🤔

uzanka16
23. aug 2020

@alex188 no u nás v škole majú takúto podmienku bud ma strednú pedagogickú školu urobenu, potom Bc nejaký pedagogický smer alebo Mgr. ttieez pedagogický smer alebo pedagogické minimum mat. Ak si spravíš to učiteľstvo pomaturitné odbor učiteľstvo tak istotne môžeš asistentku robiť.

alex188
23. aug 2020

@uzanka16 aj keď je to učiteľstvo pre MŠ?

uzanka16
23. aug 2020

@alex188 áno s tým sa môže asistencia.

Strana
z2