Pedagogický asistent bez pedagogického vzdelania
Ahojte, prosim vas, je sanca zamestnat sa ako pedagogicky asistent alebo asistet ucitela?
Mam maturitu plus vs obe nepedagogicky smer.
Plus doplnkove pedagogicke studium.
Dakujem
@uzanka16 popravde, ked som to prehodnotila, tak vacsina mojich asistentov si ani ten plat nezasluzi....mate pravdu.....ja si predstavujem aj adekvatnu robotu...ale ak to niekto ide robit len kvoli prac. dobe a ako tu bolo spominane "postrazit deti", tak si viac ani nezasluzi....
stratila som iluzie, nase skolstvo je v...🙏
@panelacikova konečne niekto dobre napísal 🙂
@timusenka222 myslím si, že reálne to je, len závisí od vedenia, ako sa k tomu postaví. vzdelanostne ale na to predpoklady už spĺňaš tým, že študuješ.
@uzanka16 inak, ja tiez nepracujem v sobotu, nedeľu, cez prázdniny mám 6 týždňov dovolenku, cez sviatky voľno, o 14:00 tiež idem domov... akurát plat mám o vyše 300€ vyšší ako ty (čo je, myslím si, dosť) a nemusim sa na hodine nikomu podriaďovať a nikoho “poslúchať”. Len poctivo odučiť, aby deti boli spokojne a vedeli, aj zmaturovali s peknými výsledkami, čo sa darí 👍
A keďže mám odučených pekných pár rokov, mám už aj prípravy, testy, ktoré už iba upravujem a prispôsobujem podľa potreby, takze už je robota tiež “luxus”.
Predsvackam prácu nezávidím, ale tiež si dorobia len 40 hodín do týždňa a “padla”, hlava čistá, nenosia si robotu domov. A ak pracujú cez vikendy, majú pekne príplatky a cez týždeň potom aj 2 dni voľno. Cez sviatky nerobia, je zatvorené zo zákona.
@panelacikova moja mama je vedúca v coop jednote, je na predajňu sama, musí tam byt od 6:00 a domov odchádza 17:00,voľno ma utorky a nedele, ceez letné prázdniny žiadna dovolenka až po sezóne vždy môže mať, je tam sama takže je vedúcou, upratovačku, skladnickou, poklladnickou, robí účtovníctvo, vykladá tovar, kontrolovať pravidelne záruky a som sa jej pýtala koľko má v čistom tak s príplatkov vedúcej 525€ za takúto drinu, takže si dobre vystihla prácu v obchode.
@uzanka16 moja krstná vedúca v Samoske pon-pia pracuje do 16:30 výnimočné, ak chýbajú ľudia do záverečnej 19 skôr robí cenovky, dodacie listy, určuje kto čo vyloží viac menej sedí v kancelárii víkendy voľné plat 800 eur čisté nechce sa mi teraz rátať koľko hodín odrobi tvoja mama s či to je adekvátne hodinami a sumou asi to budú mini potraviny, lebo si neviem predstaviť dostať tovar a prebrať ho, keď sedí za pokladňou.
@uzanka16 tvoja mama si dávno mohla vybaviť živnosť a prevádzkovať na dedine predajnu sama. Aj tak robí všetko sama. A bola by si sama sebe pánom, otvorene podľa potreby, na leto nejakú študentku na brigádu a aj voľno by mala. Aj tovar taký, aký ľudia pýtajú a nie to, čo dodá Jednota... a plat podľa toho, ako sikovna by bola... treba porozmýšlať.
@hettinka otvoriť obchod nie jee len taak a mat ho, máš strašne ružové okuliare, v našom okrese veľa ľudí otvorilo a zatvorilo co nevynasali tie obchody lebo ľudia všetko nakupovali v hypermarketoch, a o dedinách ani nevravím, v niektorých sa už zatváraju aj prevádzky coop jednota co to nevynasa.
@uzanka16 moji rodičia takto majú obchodík. Už su teraz dôchodcovia, dá sa to, len sa do toho pustiť. Viem, že to nie je “len tak”, ale ak to clovek vie robiť, pozná prácu, co ľudia pýtajú, dá sa. Milióny to nevynáša, ale žiť sa z toho dá.
Teda momentálne pre coronu je dosť problém (ale to je otázka posledného pol roka), ale všeobecne...
@luccija mojim cielom je ucit odoborne predmety, ktore som vystudovala na VS.
Ale nie je vela takych skol, co hladaju ucitela na ne.
Docasne by som chcela robit pracu asistenta a mozne je, ze by mi aj praca na zakladnej skole vyhovovala viac ako so stredoskolakmi.
Dakujem za odpovede aj nazory
@timusenka222 napriklad v ponuke na poziciu asistenta, kde chcem reagovat ja, je podmienka ukoncene VS druheho stupna.
Skus pohladat vyhlasku
@alex188 no u nás v škole majú takúto podmienku bud ma strednú pedagogickú školu urobenu, potom Bc nejaký pedagogický smer alebo Mgr. ttieez pedagogický smer alebo pedagogické minimum mat. Ak si spravíš to učiteľstvo pomaturitné odbor učiteľstvo tak istotne môžeš asistentku robiť.

@hettinka ja mam Mgr. učiteľka učila som po skončení výšky a po materskej som nešla najst miesto učiteľky tak som brala aj asistentku. Viem porovnať obe pozícii, práca asistentky za 680€ v čistom luxus robota, nie náročné na čas, žiadne prípravy, proste prišla som domov a mohla som sa točiť okolo domácnosti a svojich detí. V práci so žiakmi som len robila, čo mi nakazali kolegyne, s čím pomáhať atď.takze žiadne prípravy. Pani nech ide kľudne do toho ak jej stačí bez adaptačného 619€ a po skončení AV 680€ v čistom - smelo do toho.