icon

Plat muž verzus žena

23. máj 2023

Vadilo by vám, keby váš muž zarábal oveľa menej?

Strana
z2
beronsche
23. máj 2023

@terry658 to je dobry nezmysel... Dieta potrebuje zakladnu vztahovu osobu, ktora mu da bezpodmienecne prijatie a lasku. Ci je to mama, otec, babka, na tom az tak nezalezi..
A chcela by som vidiet tu "studiu", ktoru spominas..

Do zdr.vyvoja dietata vstupuje mnozstvo faktorov, takto zjednodusene, ako si to ty predstavujes to nie je ani len nahodou.. Ale pokojne v sebe ziv svoje predsudky aj nadalej...

jj298
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
23. máj 2023

záleží aký by bol nízky a od iných okolností. Ak robí svoju prácu rád a je užitočný OK, ak sa len poflakuje, nechce sa mu robiť, a stačí mu to, tak to nie.

autor
23. máj 2023

@anjelicek26 práveže si myslím, že si neuvedomuje moje pracovne vyťaženie. Domácnosť+deti je asi tak 70:30 v jeho prospech🤨 nevie variť, nevie ani dať do pračky detské veci v zmysle pretriedit to… prach na policiach nevidí…umývanie okien je ženská robota…finančne “ nekulhame” koli mne. On si aj dovolí , keďže mame účet spoločný. Už som rozmýšľala, že sa odseparujem a nech skúsi vyskakovať s tým čo zarobí.

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
23. máj 2023

@vilma7 možno nespravím, len ma zaujima názor ostatných.

anjelicek26
23. máj 2023

Skuste sa este raz o tom porozpravat, ze to takto nejde. Ze potrebujes, aby zarobil viacej. Cisto a jasne, ze bud - zamaka viac v praci - alebo zamaka viac doma a odlahci ti domacnost. Ina varianta neexistuje. Co sa tyka spolocneho uctu, tak je normalne, ze si kazdy vybera podla potreby, len to vacsinou byva v opacnom garde... inak suhlasim co pisala @jj298 - vy mate problem hlavne v tom, ze ty mas plnu dvojitu zataz a on sa plnohodnotne nesnazi ani doma...

puertorico
23. máj 2023

aj mne by to vadilo, ak by sa nesnažil a bol by spokojný s tým málom, a ja ako taká krava by som sa nadrela a on by veselo rozhadzoval moje ťažko zarobené peniaze. Tiež by som ho odstrihla na istý čas nech sa zobudí .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
julish
23. máj 2023

@terry658 no práve, že som take nenašla 🙂

hope87
23. máj 2023

Suhlasim s tym, co pisu zeny, ze vas zakladny problem je niekde inde a to hlavne v starostlivosti o deti a domacnost. Tym, ze ty sa nadries v robote aj doma + k tomu zarobis viac, pocitujes nespravodlivost a ta jeho "lenivost" sa ti prieci, co je uplne logicke. Keby doma robil viac a aj sa naucil varit (dnes sa uz podla receptu da navarit kadeco a velmi jednoduche jedla...), aj sa o deti viac staral, tak by si tu dnes neriesila, ze by mohol byt problem, ze ty zarobis viac. Sadni si s nim a porozpravaj sa s nim. Resp. už ste toto niekedy riesili?

sense
23. máj 2023

Nie nevadilo by mi, ale musel by aj doma zastať to co ja. A teda čoby mi viac vadilo keby tie peniaze bezhlavo míňal.

number19
23. máj 2023

Mne by to vadilo, zo zasady. Pracujca zena pokryva podstatne viac uloh v domacnosti ako muz a este viac zarabat, to mi pride fakt divne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mira0611
23. máj 2023

@terry658 prepac, ale su muzi, ktory sa vie o deti postarat 100%, aj o domacnost.
Problem je vtedy, ak muz si mysli, ze je opatrovtel a staci ak na diera dohliada, ale nestara sa ani o dieta ani o domacnost. A zena, po praci este musi upratat, navarit, oprat tak to uz nie je najlepsie.
🙂

viestta
23. máj 2023

Co je ovela? Ak by sme dobre vysli z peniazmi, vobec by mi nevadilo, ze by muz zarabal menej ako ja. Zijem(e) v 21. storoci a normalni ludia toto neriesia, lebo maju spolocne financie, spolocnu domacnost, spolocne deti a kazdy sa podiela tak ako najlepsie moze, bez ohladu na to "co by si to tom ludia pomysleli"-
Ak by nezarabal, lebo by bol lenivy, tak to by bolo uplne nieco ine. Ak by zarabal menej, e este aj neprelozil doma slamku krizom, tak to by sa dozvedel svoje.

jana_eyre_2
23. máj 2023

Keďže nezarabam nejako úžasné, tak áno vadilo by mi keby môj muž zarábal menej 😅 ale keby som zarábala tak ako on, tak potom by mi nevadilo že zarába menej.. ja ale nie som ambiciózna ako on, takže do takej situácie sa asi nedostaneme..

zmrzlinka2021
23. máj 2023

Nevadí, zarábam viacej a sú to naše peniaze. Sme manželia a teda rodina. Vás problém nie je výška platu ale tvoja prepracovanost

autor
23. máj 2023

@mira0611 takto presne to je u nás. Keby sa staral o deti popri domácich prácach tak sa pos..e.

autor
23. máj 2023

@hope87 riešili samozrejme. Aj včera. Povedal mi len toľko, že ja nikdy nebudem spokojná s tým čo zarobí 🙈😂

autor
23. máj 2023

@sense on ani nie že bezhlavo ale na kvalitu si veľmi potrpí. Ja som skôr tá, ktorá rada šetrí. Nemám problém kúpiť niečo aj druhej ruky , jemu sa to protiví.

autor
23. máj 2023

@anjelicek26 ja napr.rada upratujem, som spokojná, keď je domácnosť po mojom. Lenže všetko momentalne robím v mojim voľnom čase. Film pozerám pri zehlení, učím sa s deťmi pri varení,… keď všetci idu spat dám si konečne hudbu do uši a umývať kúpeľnu. Niekedy si pomyslím , či by mi nebolo samej lepšie ale asi nie🙈

lenkakravcova
23. máj 2023

@lelelienka to by som nepovedala, že sú úplne vpohode. Poznám kopu ľudí, ktorí pochádzajú z neúplných rodín. A sami hovoria ze im niečo v živote chýbalo. Kamarátka, ktorú vychovával otec podľa jej vlastných slov mala "chorý" príklad a ženskosti sa musela učiť inak, lebo nemala príklad..

lenkakravcova
23. máj 2023

Ak ty viac robíš v domácnosti, tak on by mal viac finančne prispievať, aby to bolo vyvážené a spravodlivé.

autor
23. máj 2023

@lenkakravcova áno, tak by to malo byť .

mira0611
23. máj 2023

To je mi luto! 😔 neviem preco, niektori muzsky jedinci, sa spravaju ako idioti. Potom sa cuduju, preco je doma dusno, preco je zena psychycky a fyzicky vycerpana a nechce sex, lebo ked si moze vybrat medzi sexom a spankom tak si pospi.
Okrem toho, ak sa citi ako sluzka a nie ako, zena /manzelka/ tak pravda, ze nema na muzicka naladu!
Spytaj sa ho, ci chce zenu alebo sluzku! Ale sluzka nesexuje, tak aby nefnukal.

hope87
24. máj 2023

A co ti povedal na to, ze nepomaha v domacnosti tolko kolko by mal? Ked je on s peniazmi spokojny, nech vyvazuje jeho postavenie vo vasom vztahu. Co je na tom tazke pochopit? Ale nie, aby si ty robila pomaly vsetko. Tvoj muz sa musi poriadne zamysliet...

melanta
24. máj 2023

Čiže zhrňme si to. Muž zarába menej ako ty, s tým že nároky na kvalitu má vyššie. Viac zarábať však odmieta, lebo chce mať kľud. Lepšiu pozíciu v práci odmietol, lebo chce mať kľud. Doma takmer nič neurobí. Že ty zarábaš viac aby ste si mohli dovoliť aj tú jeho očakávanú vyššiu kvalitu nerieši. Nerieši, že ty viac robíš a ešte k tomu upratuješ, varíš a staráš sa o deti. Vieš aký je váš hlavný problém? TY. Ty, pretože si sa rozhodla mať deti s lenivým chlapom, ktorému nevadí mať rodinu, kde je všetko od zarábania peňazí po staranie sa o domácnosť a deti na žene. Takže čo by som urobila okamžite je to, že znížila by som výdavky na jeho stravu a na všetko, čo sa týka kvality na ktorú si on potrpí. Zadelila by som mu pracovné povinnosti na každý jeden deň. Ak by pindal, prestala by som mu variť a prať. Ak by pindal aj na to, dostal by podmienku, že začne viac zarábať a podielať sa na domácnosti a deťoch fifty - fifty. Ak nie, pa pa.... Ja fakt nerozumiem tomu, prečo toto ženy dobrovoľne robia. Žijú s takýmito chudákmi, kde žena musí ťahať rodinu finančne a ešte ten lenivý smrad ani doma nič neurobí. Tu nepomôžu rozhovory. Tu musíš tvrdo nastaviť režim a držať sa ho. Inak zmena nenastane.

katkaseiner
26. máj 2023

Už niekoľko rokov môj muž zarába trochu menej, bývalo dokonca aj o dosť menej. Teraz ma vyhodili, mám prácu novú a budem zarábať menej ja. Nemá s tým problém ani on ani ja. Dokonca ja popri Tom že budem menej zarábať, budem musieť aj častejšie cestovať do práce, kým on bude pracovať z domu. Ja nechápem tieto otázky. Ak ste s tým vy dvaja ok, čo koho do toho? Ak ti tu povie 90% ľudí že to nie je v poriadku, rozides sa?

katkaseiner
26. máj 2023

@melanta no ty brdo, čiže to nie je čisto že len menej zarába...súhlasím s tebou

Strana
z2