Plat predavačiek
Chcem sa opýtať je to pravda, že štát nedokáže nijako pomôcť predavačkám? Napríklad pokiaľ ide o Coop Jednotu. Ak ich napríklad nútia ťahať 12tky a porušujú aj zákonník práce? Proste pracujú do vyčerpania. A nie sú ani adekvátne ohodnotené. Podnik im nedá primeranú mzdu. Môžu sa vôbec nejako brániť? Problém je, že to ticho trpia a nevzbúria sa. Inflácia sa týka aj ich. A podnik im nepridá nič.
nehnevaj sa na mna, mas na vsetko vyhovorku. Nemozes one, nemozes toto, nemas cas, nevies... Nestazuj sa a zacni veci riesit. Cakas, ze niekto, najlepsie stat, vyriesi tvoje problemy. Nie, nikto tvoje problemy nevyriesi. Musis ich zacat riesit ty. Si chora? Chod na PN. Ked budes dlhodobo na PN, zas az tak vela na plate nestratis ako ked budes PN tyzden. Mas syna choreho a nemoze pracovat? Zacnite riesit invalidny dochodok. Alebo nech si hlada robotu. Pretoze poznam XY chronicky chorych ludi, ktori normalne chodia do roboty.
Kazda ti tu napisala co mozes robit. Uz si si aspon zistila adresu Inspektoratu prace, kde sa mozes stazovat na zamestnavatela?
Nemozem si pomoct, ale ty si presne ten typ stazovatela, ktory okrem stazovania sa a obvinovania nic ine nerobi aby mu bolo lepsie. A najlepsie sa stazuje na imaginarny stat. A aj ten imaginarny stat sa velmi jednoducho obvinuje.
A ked mas 6 rokov do dochodku, tak uz si naozaj dost stara na to aby si aspon co to o Zakonniku prace, pravach a povinnostiach, ktore dava tebe aj zemestnavatelovi, vedela. Zamestnana si minimalne 25, rokov. To sa na teba muselo nieco nalepit aj keby si nechcela.
Je ľahké na zamestnávateľa nadávať.. ale z druhej strany.. vieš, aká je celková cena tvojej práce - koľko stojíš ty ako zamestnanec svojho zamestnávateľa? Pozri si koľko máš na páske v čistom a ten rozdiel medzi CCP platí on odvody za teba
Kým bude odvodová zaťaženosť na SK taká vysoká, platy pôjdu ťažko rýchlejšie hore..
Až keď dostaneš prvý dôchodok, až potom pochopíš, ako sa stará štát o zraniteľných. O vydieračov lekárov v nemocniciach sa postaral, úplatky berú naďalej a úspešne sa pred príbuznými hospitalizovaných schovávajú. A hospitalizovaný ich vidí len pri rýchlovke, ktorá sa nazýva vizita.
Po ďalšie. Z práce som dobrovoľne odišla ako 45 ročná. Zamestnať som sa dlho nevedela, lebo som bola "stará ". Našťastie, tá doba už pominula a nemyslím, že by si sa 6 rokov pred dôchodkom nezamestnala kvôli veku. Ako sekretárka managera nie, ale v robotníckom povolaní áno. Veď dnes robí aj veľké množstvo dôchodcov.
Po ďalšie. To by si na svoje roky mohla vedieť, že koľkokrát sa zvýši minimálna mzda, toľko krát sa zvýšia ceny tovarov a služieb. Lebo každý svoj zisk chce a spotrebitelia sa naň poskladajú. Takže tvoja situácia by sa zvýšením minimálnej mzdy nijako nezmenila.
A posledné. Možno osud zariadi za teba a tvoja predajňa bude zrušená. Dnes som čítala, že Jednota ide zrušiť 300 predajní, hlavne na vidieku.
Bože! toľko zlých žien pokope! Bez kúska empatie 😢 to sa naozaj nedá čítať. Autorke želám šťastie, aby si našla ľahšiu prácu. Skúste poriešiť synove zdravotné problémy cez rôzne vyšetrenia a ak naozaj nezvládne žiadnu prácu tak invalidný dôchodok. Viem si predstaviť ako Vás ťaží zdravotný hendikep Vášho dieťaťa. Džte sa, prajem Vám veľa zdravia ❤
Kriste taký plat je na zaplakanie a hlavne v tejto dobe.
Ak syn nie je postihnuty, a nepracuje, vyxhovali ste lenivca prizivnika a je to Vas problem a Vasa chyba
Ja ti dam jednu radu. Vymaz tuto diskusiu a uz NIKDY si nepytaj radu na modrom konovi. Je to tu tlupa zakomplexovanych zien, ktore sa sem chodia odventilovat tým, ze do cloveka, ktory sa trapi si tu "kopnu" proste hnusne bestie bez stipky empatie. Prajem ti v zivote vela stastia aj tvojmu synovi ❤
Autorka, už si trosku vymýšľať. Na PN žiadne známosti mat nemusíš. Ideš k Dr a máš. Zamestnávateľ s tým nič neurobí... detto mzda = máš takú aká je stanovená. Ja teda nepoznám reťazce, ale nejak pochybujem ze obchod ako jednota neplatí ľuďom podla ZP. Ved by mal neskutočne natahovacky a obrovské pokuty. Proste nájdi si pekne inšpektorát, napis tam a nie rozprávky, ale fakty. Mzda =, odpracovaný čas mesačný, týždenný, vikendy=. Nie tvoje pocity krivdy, že si chorá v praci atď, lebo to je tvoje rozhodnutie. Ty ako chorá, podľa mňa v potravinách ani nemáš čo robiť...
@niki5555 vyžalovat sa vyzalovala ale to je tak všetko, kopec rad dostala, odpovede o ničom výhovorky. Chorý syn, zeny ktorá už pomaly pôjde do dôchodku mal byť zabezpečený, čiže aj tie neprijemne komentáre v podstate pravdu majú. Pravda nie je cukríkova, dospelý človek sa môže vyzalovat ale mal by vedieť aj riešiť už niečo...
si typicky toxicky clovek
v prvom rade si vyries syna nechapem preco ho zivis z paltu predavacky a on nerobi
ak ma diagnozy ma ziadat o ID ak ma tuleniu nemoc tak ho do roboty proste vyhnat
to je tvoj zakladny problem a aj lidia s ID pracuju tak nech robi aj on
a ty sa daj psychicky dokopy odrob si svoju robotu skus mozno hladat aj ine napr optrovanie starych ludi cez obecny urad
synovi ak zije s tebou vyclen kolko bude prispievat
@niki5555 vyzalovala sa, aj dostala dobre rady co ma robit. Lenze cim viac prispievala, tym bolo kazdemu sudnemu cloveku jasnejsie, ze ona nechce radu,. ona sa dosla vystazovat na to, ze nikto za nu nic neriesi. Problemy, ktore ma ona sa daju riesit, ale treba zacat nieco s tym robit, nie len sa stazovat a cakat, ze sa "stat" postara. Takeho cloveka treba nakopnut, aby sa pohol dalej. Lutost je im uzitocna ako mrtvemu perina.
@simca06022011 jasne, ze tam nemá čo chorá hľadať. Kontaminuje potraviny. Dnes sú zákony tak prísne a na hlavy postavené, že keby len na pár sekúnd vyšla predavacka von pred predajňu v pracovnom oblečení, ked sa vrati, musi sa prezliecť, lebo jej pracovny plast je vraj kontaminovany prachom zvonku.... jednota veľmi dbá aj na pravidelné školenia o hygiene atď. vedúce chodia každé 2 mesiace a potom skolia nás....A ona si ide chorá do roboty, sopli a chrchli nad pečivom, mäsovými výrobkami.... bez hanby
@danielinaa :D potom chlap dotiahne rozky v bednickach po ceste... :D po podlahe :D atd.. minule som to videla a len som sa pousmiala. Ale to len tak mimochodom :D
len tak mimochodom, keby COOP neplatil milióny za reklamy v mediách možno by boli peniaze na platy predavačiek. Aj keď sú ich reklamy celkom vtipné stačila by jedna reklama za deň. Videla som aj iné diskusie na tému platov v COOP Jednote a teda, je to fakt úbohé, že ľudia musia takto ťažko pracovať za 500-600 €😢
@niki5555 A máme pritakávať, ak píše nepravdy? jednota určite zákonník práce neporušuje čo sa týka toho, že by robili viac ako je možné. Nejaké nadčasy sú všade, ak niekto vypadne. A ak majú kolegyňu, čo si vymýšľa a vkuse je doma, je to o tej kolegyni, nie o Jednote. Bolo by dobré sa spojiť v robote kolektív a znepríjemniť jej to, prípadne žiadať, nech ju preradia. A plat, ten v obchodoch ide od náročnosti. V Lidli je najviac, ale je tam najviac stresu a roboty. Potom sú tu Tesco, Kaufland, na konci Billa, Coop. Ale nik jej nebránil odísť a isť do Tesca alebo Lidla, minimálne ked bola mladšia.
Takze namiesto argumentov ma radsej da vymazat aj ked moj prisoevok ma lajky.v skratke znova mudre sliepky su a budu len sliepky.v reali su to tie ktore ohovaraju na pracovisku a strkaju sa vieme kde...namirsto argumentov podlo osocuju alebo vas dqju proste vymazat.typicky liberalne.este raz ked tento tupy narod nepochopi ze musi drzat spolu inak tu nebude.ano vela z vas by sa hodilo ako nejaka dozorkyna a ak sa stanete veducich poziciach tak ste presne tie typy ktore ludia neznassju v praci.tieto zeny tu dokonc dokazu zavidet ze niektore robia 12 namuesto 13 hodin a za dalsie pozdravujem tu co ma dala vymazat uz neviem ktora to bola a nemienim sz zaoberat jej prispevkom uz.proste tieto zenske povefia ze ak si meni spokojna tak mozes ist robit este horsie a pre tieto tupe zeny je to ok ze sa tu ludia zdieraju.uz su tak oblbnute ze nevedia uz co je normal a potom su yo oresne tie typy co vas zdieraju v tych potravinach.

Tak nevedomosť neospravedlňuje. Vieš ako sa hovorí. Zamestnávateľ a aj štát je rád, že má takých ľudí okolo seba, nevedia, nepýtajú sa, sklopia uši a robia, nezaujímajú sa. Čo ich po Tom, že plačeš, len na nesprávnom mieste. Ja byť na tvojom mieste, tak idem na úrad a opýtam sa aké mám nároky na príspevky, keď mám chorého syna. A musím sa o neho starať.