icon

Plat učiteľov

12. feb 2022

Koľko skutočne zarobí učiteľ? Viem, že sú dve skupiny ľudí, jedna čo tvrdí, že učitelia si nezaslúžia väčšie platy a že majú príliš veľa dovolenky. A potom tá druhá, ktorá si myslí, že zarábajú málo. Prosím vás, ako to v skutočnosti je? Naozaj majú učitelia toľko voľna? Viem, že majú tabuľkový plat, ale nevyznám sa to tej tabuľky

xckaret
12. feb 2022

@zuzanockamt pravdepodobne aj ucitelka bola v karantene, neviem. Ale je to tak aj tento tyden mala distance vyucovanie 2, 3, 4 hod.

janba
12. feb 2022

Mám 45 dní dovolenky, čo nevykryje dovolenku, keď si ju musím zobrať počas všetkých prázdnin. Dovolenka mimo nehrozí. Ostatné dni si musím nadrobiť.
Mám mgr., 7 rokov praxe (1.stupeň ZŠ) a zarábam 850€ v čistom.

sasa1983
12. feb 2022

@janba a to v Ba?????

zuzanockamt
12. feb 2022

@xckaret Ja som si aj počas mojej karantény musela mladšie dieťa poriešiť. Keď bolo aj ono v karanténe, brala som očr, z domu sa mi pri ňom nedalo učiť.

heni79
12. feb 2022

@sasa1983 Platy učiteľov sú tabuľkové. Všade rovnako.

zuzanockamt
12. feb 2022

@sasa1983 plat učiteľa je rovnaký v BA aj na Orave

sasa1983
12. feb 2022

@heni79 a prečo to robíte ? Za také malé peniaze ? Pýtam sa normalne a slušne

ava11
12. feb 2022

@sasa1983 to je tabuľkový plat, v každej škôlke ho budem mať rovnaký 🤷🏻‍♀️ A robím to preto, lebo mi tá práca robí radosť. A môj muž je našťastie ochotný ma živiť 😂

mimi3008
12. feb 2022

@zuzanockamt je to malo v dnesnej dobe, to ano, ale chcem povedat, ze aj neatestovany lekar v nemocniciach sukromnych firiem (Penta, Agel...)zarobi cca 1200, 1300 eur, vratane nocnych, vikendovych 24 hod. sluzieb a "nacierno" odrobenych 32 hodinovych sicht (cize vkuse den, noc, den) asi 4-5x mesacne...pri com v okresnych nemocniciach je aj mlady neatestovany lekar v sluzbe sam a sam zodpoveda za ludsky zivot. Odmena za narocne 6rocne studium, ale ano, robim to preto, lebo to bol vzdy moj sen, cize nemam si preco stazovat, len vravim, ze je to smutne, no ak by to chcel niekto robit pre peniaze, velmi by nepochodil

sasa1983
12. feb 2022

@ava11 áno..ale na súkromnej škole by ste možno k to u tabuľkovému mala o 200-300 e navyše.

lauricka
12. feb 2022

@fidka79 ak nie ste spokojna so svojou pracou, treba nieco zmenit, nie zavidiet ostatnym. V prvej vlne bol kazdy novacik v tejto situacii. A podla toho to aj vyzeralo. Bola to situacia, ktoru si nik nevedel ani len predstavit predtym. Asi necakate, ze bude kazdy okamzite perfektny pri praci online, ktoru nikdy nerobil.

ava11
12. feb 2022

@sasa1983 v súkromnej som robila dva roky a zarobila som ešte menej 🙈 Na súčasnom pracovisku som spokojná, platovo je to síce bieda, ale inak to má pre mňa mnoho výhod.

sorciera24
12. feb 2022

@sasa1983 nie je sukr. skola ako sukr. skola, toto je fakt o vedeni, su sukromne skoly, kt. ti nedaju ani fuk navyse a potom skoly, kt. cosi rpidaju...nie je to loteria a uz vobec nie viac o 200-300e....mozno v BA ano, ale zvysok SR tazko.... ak som ja chcela vyssi plat, porobila som si atestacie, vzdelavania a robim xfunkcii, kt. mi daju aspon trosku navrch,a le nie je to vobec o take penaize...

lauricka
12. feb 2022

@nominativ no klobuk dolu, ze ste ochotna toto robit za tie peniaze. Neskutocne, tento stat sa sprava k svojim zamestnancom ako taka hnusna macocha a v poslednej dobe je to velky problem.

annamalaga
12. feb 2022

@deti95060810 stavala som tak, je to ale ľahšia práca oproti učiteľstvu a za tým si stojím. A môže mi hovoriť kto chce , čo chce.

heni79
12. feb 2022

@sasa1983 Ja nerobím v škôlke.

v_alika12
12. feb 2022

@pininka1 ja robim v specialnej skole a mam 1111€ na ucet. Prax 10 r. 1.atestacia.

@ukulela mame 9 tyzdnov dovolenky rocne

@fidka79 kamaratka nastupila po materskej v okt ako sestra do ambulancie na poliklinike. Do nemocnice sa kvoli nocnym a cestovaniu nechcela vratit. Plat ma 1050€ netto. V nemocnici by mala o 600€ viac.

lauricka
12. feb 2022

@janka1011 kolko zlosti vo vas a zavisti a neprajnosti, co z toho mate? Nerozumiem.

luliu
12. feb 2022

@heni79 ja? Nechápem čo tým chces povedať.....a prečo označujeme mňa

luliu
12. feb 2022

*oznacujes

tortelinka
12. feb 2022

@xckaret zas hodnotenie všeobecne, že dištančné 3,4 hodiny? No ako kde, u nás komplet rozvrh

heleninamama
12. feb 2022

@mimi3008 Lenže lekár si atestaciami a rokmi praxe plat minimálne zdvojnásobí. Učiteľ po dvoch atestáciach a 30-ročnej praxi dostane pred dôchodkom ako odmenu ten nízky lekársky nástupný plat. 😂
A medicína si stále drží ako škola prestíž, lebo na prijímačky sa robí výber a počet miest je stále obmedzený. Nedostane sa tam hocikto, nedá sa študovať externe, ani nahradiť si riadne VŠ vzdelanie dvojročným víkendovým kurzom, ktorý má úmyselne nastavenú takú nízku úroveň, aby ho zvládli aj ženy, ktoré kedysi horko-ťažko zmaturovali, pripadne si aj maturitu dokúpia na nejakej súkromnej strednej škole. (takéto diskusie sú tu pravidelne).
A takýto polointeligenti a diletanti sú hanbou školstva a podla nich potom rodičia súdia aj ostatných. V školstve sa stratí aj jedinec s podpriemerným IQ, z nemocnice by ho hnali, lebo tam ide predsa o život. A v školstve ide len o deti a ich vzdelanie - to je predsa podradný odbor, tam môže pracovať hocikto...

mimi3008
12. feb 2022

@heleninamama hej, je to cele postavene na hlavu v nasom state

anja27
12. feb 2022

@nominativ presne toto som si aj ja vsimla. Napr aj u nas v praci uvediem priklad. Poviem ze sa necitim dobre alebo ma boli hlava tak mam tam kolegov ktori zacnu vzdy ze aj ich strasne boli hlava a este tamto hento. To je len jeden priklad. Normalne mam pocit ze aj choroby a ine nestastia zavidia Slovaci naozaj a predbiehaju sa kto je vacsi chudak. A najlepsie je ked sa o tom cloveku co sa denne lutuje dozvies ze nema zdaleka take problemy o ktorych hovori. Ach

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janka1011
12. feb 2022

@lauricka toto je diskusné fórum, takže každý si tu môže vyjadriť svoj názor. So zlosťou a závisťou máš zrejme problém ty, keď ju vidíš aj v obyčajnom príspevku 😉

mareka49
12. feb 2022

Napríklad učiteľ je obmedzený vždy keď sa jedná o dovolenku.
Všetko je na pokrytie prázdnin.
Napriklad mi nenávidím teplo a radi by sme išli dakam v júni a alebo septembri.
No nedá sa.
Áno dní je veľa, ale sú vždy keď je všade planka alebo hic🤭

janka1011
12. feb 2022

@mareka49 vieš ale učiteĺ nie je jediný, kto je obmedzený dovolenkou. Väčšina ľudí v tomto štáte má nariadenú dovolenku od zamestnávateľa vtedy, keď on určí. Vrátane mňa a to nerobím v školstve. Zákon to dovoľuje, že zamestnávateĺ ti môže disponovať s takmer celou dovolenkou.

nikaeli
12. feb 2022

... a čo má robiť učiteľ počas prázdnin, keď nie sú deti v škole? viac dovolenky majú preto, že je ich "pracovný materiál" doma.. akú prácu by mali vykonávať celé 2 mesiace počas leta? o týždeň máme jarné prázdniny, celý týždeň budem v škole, čaká ma aktualizačné vzdelávanie a papierovačky.. nemôžem si vziať dovolenku, ani home.office a robiť to doma, musím ísť do práce a drobca dať do zbernej triedy. V čase najviac nakazených počas celej pandémia je to fakt super.

Je zaujímavé, že nikomu nevadí, koľko voľna majú vojaci, poslanci, divadelní herci,... vždy len učitelia.. bolo by fajn začať si vážiť jeden druhého, každý z nás je dôležitý! nemôže byť každý doktor, či právnik. Potrebujeme kaderníčky, potrebujeme smetiarov. Každý z nás je človek, tak sa k sebe správajme s úctou, neurážajme, nezáviďme a veďme k tomu aj deti. Správajme sa k iným tak, ako chceme aby sa správali k nám 💗

janka1011
12. feb 2022

@nikaeli však nikto nehovorí, že učiteľ má počas prázdnin robiť, je logické, že tiež musí mať vtedy dovolenku...ale nech sa nesťažujú, že jej majú málo a nemôžu si ju vybrať kedy oni chcú...pretože druhí ľudia tej dovolenky majú oveľa menej (25 dní) a tiež si ju nemôžu vybrať, kedy sami chcú...to je celé