Plat v tejto dobe
Ahojte. Zaujima ma váš nazor, Myslite si ze je v poriadku pracovať v tejto dobe za 500e? Napr od 8-17 + cesta 30min ..totizto sem-tam si pozriem profesiu, a ako vidím väčšina platov sa pohybuje tak v rozmedzi od 500-600 v cistom a nejak mi nejde do hlavy pri takychto cenach, dostat takto plat na účet 🤔 ja len tak, tema na odreagovanie, nieje to ziadne podrypavanie ani nic. 👍
@tilly
A lekár si tú prácu nevybral sám tak isto ako autobusár? A aj vodiči autobusov sú aj v štátnom sektore,tak isto ako lekári aj v súkromnom sektore.
@riyadh
Ano s tým výsluhovým s tebou súhlasím,zaslúžilo by si aj zdravotníctvo tak isto ako napr vojsko. Ja som 12 rokov pracoval ako záchranár a keď som to tak zhodnotil,tak hasiči mali naozaj ťažšiu prácu ako mi na zachránke,myslím napr vylovenie utopených,vynášanie mŕtvol, asistencia pri nehodách a podobne. Veľa krát sme volali mi ich na pomoc.
@nepic kamoš ma v nemocnici cca 5 tis. a párkrát za mesiac chodí do Viedne a Brna, tak ma spolu hádam aj 10 tis.
@tilly Ale ved ja nepisem o kazdom.
Ja osm pisala o svojich spoluziackach a proste som videla, ze boli tupela, ze na odpovedi len "otvorena huba" s bezprizornym pohladom.
Potom sli na dievčenské skoly a potom studovat tieto odbory.
@nepic
Si ochotny platit trojnasobny poplatok za smeti ak zvysia platy smetiarom?
Si ochotny platit naras cien na vykrytie miezd pomocnych prac?
Si ochotny platit za chlieb 5-6 EUR s tym, ze pekar bude zarabat 1500?
Tieto populisticke zvasty o "rovnakom bruchu" si nechaj na jednoduche deti, co maju v rukach karafiaty a miluju populistov a mafianov... ale mozu cestovat "zadara" - teda za moje peniaze a peniaze pracujucich ludi
@riyadh
A preco nedat vysluhove dochodky vsetky?
Vsetci v 40tke pojdeme na dochodok 😀
Ale zrusime materske, RD, OCR, PNky a vsetko sa presunie na nase vysluhove dochodky...
@malinovka333 a čo je najlepšie , že sa tu ešte nejaký blázni v parlamente snažia pretlačiť voľne nedele ! A presne tu sa platy zabrzdili v minulom storočí ! Ceny máme ako v rakusku ! Bola som naposledy v obchode skoro ma tam porazilo ! Inak chodí moj muž a vravím že už ani nepôjdem lebo toto je niečo neuveriteľne čo sa tu na Slovensku deje ! A ešte chcú aj ľudom kecat do toho či si majú privyrobiť v nedeľu ! Myslím že uz dosť uribilo predavačkám sviatky za ktoré mali príplatok a pekný peniaz k výplate. Čo ma ale zaráža neskutočne , že tu nikomu nic nevadí a ľudia sú ticho. 😔
@gondyo akoto ze joe?je to povinne zo zakona mat priplatky za pracu v nedelu tak neverim ze to nemaju.a ked noe nech sa ohlasia
@malinovka333 no nie všetci,čo pracujú so a ne majú aj príplatky..zo zákona..koľkým zamestnávateľom hovorí niečo zákon?..keď sa im to zdá veľa,tak ich nevyplatia..
Tak nízkokvalifikovaní ľudia robia aj za tých 600 v čistom. Otázne je, čo stým. Buď sa uspokojiť a živoriť alebo začať so sebou niečo robiť a platovo aj profesne sa posunúť ďalej.
No mňa by zaujímalo skôr, ktorá časť Slovenska. Nakoľko ja pracujem vo fabrike západné Slovensko na jednu zmenu 6-14h plat v čistom 980€ bez nadčasov ak robím nadčas sú tam dobré príplatky len sa robia väčšinou iba cez leto.
@tilly ucitelia si adekvatne zaplateni vzhladom nato kolko denne odrobia.nepoznam.ucitelov ktori odrobia denne 8- 8,5h hlavne u nas a aj prvy stupen.ked ucitelia idu po 3 alebo 4h domov.
@gondyo vieš prečo si zamestnávateľ dovolí? Lebo vie, že ten zamestnanec s tým nič neurobí. A vieš prečo s tým zamestnanec nič neurobí? Lebo nevie, že s tým niečo urobiť môže. A mal by! Problém na oboch stranách. Právne bezvedomie niektorých zamestnancov len posilňuje aroganciu a drzosť niektorých zamestnávateľov. Začarovaný kruh.
@darinkal ak budu volne nedele tak predavacka bude mat menej aj o 150€. Co si nie kazdy uvedomi.
@17alexis lebo kazdy ma moznosti ze?toto povie len ten kto si nevidi dalej od nosa
@zmrzlinka2021
Možno by ani nemuseli tak ceny rásť,stačilo by možno ubrať resp dať nejaké špeciálne dane tým,čo majú napr 5000+.
Ale ano,tieto reči si nechám a už idem pretože si to TY povedala. 🤣🤣🤣
@malinovka333 záleží, čo vie taký človek rschopný naučiť sa. Ako študentka som bola vždy naj v triede z cudzieho jazyka, no po škole som dlho nemala možnosť niečo s ním robiť. Začala som chodiť do jazykovky, kde som si ho oprášila a našla prácu, kde som zarábala 2x toľko ako v predošlej a nedalo sa to porovnať ani čo sa prístupu zamestnávateľa týkalo. Jednoducho, ak je niekoho ťažšie nahradiť, aj sa k nemu inak správajú. Moja bývalá kolegyňa vždy snívala, že bude robiť asistentku niekde v kancli. No je síce pekné, ale čo z toho, keď ani jednoduchú tabuľku v exceli nevie urobiť...asi ťažko ju bez zručnosti niekam vezmú...a teda je jedna z tých, čo zarábajú tých 600€ a ešte je sama s dieťaťom.
500-600e nema v cistom ani predavacka v jednote,to ake inzeraty pozeras?
@zoro9836 skús vyštudovať dve vysoké školy, naučiť sa 3 jazyky, vymyslieť podnikateľský nápad, ktorý má šancu uspieť, ísť do rizika, vraziť všetko do svojho biznisu, vybudovať niekoľko dobre platených pracovných pozícií, stabilnú sieť klientov; zase investovať, diverzifikovať, prispievať na x filantropických projektov ročne a potom s úsmevom na tvári prijať fakt, že vďaka nejakému debilnému návrhu ti dane zredukujú zisk. A to len preto, aby sa nejaký nemakačenko, ktorý nevie ani ceknúť cudzím jazykom, nemá šoferák, chlastá ako Dán, fluktuuje viac ako šľapka po bordeloch, resp. visí na dávkach od ukončenia školy, mohol rochniť vo svojom "blahobyte". Skús to a potom si povieme. A trepeš hovadiny. Na "spoločnosti, v ktorej všetci žijú" úspech mojej firmy rozhodne nikdy nestál. Na jej úspechu sme sa podieľali výhradne len MY (ja a moji kolegovia) ako team. Nehovoriac o tom, že 95 % našich klientov bolo zo zahraničia. Takže si tie žvásty nechaj.
@malinovka333 V práci som odrobila 7 hodín (7:00-14:00) a teraz sadám za NB a idem ešte makať. Som učiteľka.
@malinovka333 vôbec netuším, ako sú učitelia platení, ja som len písala, že robili aj počas lockdownu. Možno si niekomu inému chcela odpovedať...
@nepic kde som napisala, ze si to nezasluzi?! Z coho si usudil, ze si nevazim pracu inych ludi?! Predstav si, ze my si vo firme upratujeme male veci po sebe cez tyzden sami, spravili sme si rozpis sluzieb (kuchyna, riady, wc, spolocne priestory). Na konci tyzdna k nam upratovacka chodi upratovacka, vzdy jej podakujem. Vies rozdiel je v ohodnoteni aj kvoli tomu, ze upratovacku ci predavacku mozeme nahradit takmer vsetci, zatial co nasu pracu ona neurobi. To ze su tie nekvalifikovane pozicie platene na hrane toho, z coho sa da prezit, za to moze celkovo vykonnost ekonomiky, nie ja.

@tatramatka @riyadh Inak, obe ste vtipne, lebo ja neucim a nikdy som neucila :D Pisala som, ze mam skusenosti s pracou v skolstve, ale tato praca nikdy nebola so ziakmi.