Plat - zdravotnícky asistent

papulka22
16. jún 2013

Aké sú platy pre zdravotníckeho asistenta na východ. Slovensku? Aké máte skúsenosti s jednaním u zamestnávateľa? Ja som sa stretla už aj s tým, že mi navrhovali pracovať ako sanitár. Tak potom na čo som študovala 4 roky zdravotnícku, ked je to v praxi takto?

vcielka114
16. jún 2013

@papulka22 plat okolo 400 eur, záleží aj od toho, či budeš pracovať osmičky, alebo na smeny... vo viacerých nemocniciach je to tak, že asistenti niekedy zaskakujú sanitárky, ak chýbajú.. je to však o dohode s vrchnou sestrou. Ak povieš, že nebudeš robiť sanitárku, lebo ty máš iné kompetencie, tak ťa nemôže k tomu nútiť.

janinah
16. jún 2013

@papulka22 u nás na operačnej sále robia zdr.asistentky aj ako sanitárky = normálne upratujú aj podlahu umývajú 😉 ale samozrejme aj odbornejšiu prácu....teoria je jedna vec a prax druhá,ak chcú mať robotu,tak držia hubu a krok 😒 mala by si dostať náplň práce,ale býva tam vetička,že robíš prácu,ktorú ti zadá nadriadený ......

papulka22
autor
16. jún 2013

Ďakujem dievčatá za vaše príspevky, pracovala som v Prahe vo Všeobecnej fakultnej nemocnici a vo Fakultnej nemocnici na Bulovke, takže som to nemala s čím porovnať. Tam je to viac odpornejšie a platovo výhodnejšie ako tak pozerám.

rodinnevikendy2
21. jún 2013

Ahojte, surne hladam ZDRAVOTNIKA na detsky pobytovy tabor na Kysuciach 27.7.-3.8.2013, musi byt minimalne BC zdravotnicka skola, student VS min. 6 semestrov ukoncenych. zdravotna sestra BC.
Dakujem 🙂