Počet pohovorov na získanie pracovného miesta
Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem
@karolinakr Ano je to frustrujuce, ale je to tak. A nie len na SK. Super nefer. Ale vzdy lepsie aspon nejaka praca ako ziadna.
@elementissa Este mi napadlo, ze mozes mat napriklad iste nadanie ci talenty na iste veci, ktore na niektorej pozicii nemusia byt ziaduce. Napriklad ja som dost ctiziadostiva, pedantna, proste mam niektore schopnosti, co by sa dali vyuzit mozno na zodpovednej pozicii a tak. Lenze ked som sla ako student na pohovor do Mekaca, tak som vedela, ze budem musiet drzat hubu a krok a tak som k tomu pohovoru aj pristupovala a tak som aj fungovala vo firme 😀 . Uvedomovala som si svoju poziciu a to, ze som tam len cislo, ktore ma makat a nie vymyslat nejake nove postupy, snazit sa kritizovat inych alebo take cosi. Sice by sa to dalo, ja vzdy mam kadejake napady a vylepsenia a podobne, ale tam na to boli ini, ja som mala makat. Uz zase ked som hladala pracu, kde sa vyzadoval zodpovedny pristup, tak som na pohovore aj inak vystupovala, snazila som sa dat najavo tie veci, ktore potrebovali. Taze mozno aj to vyskusaj. Ked sa uchadzas o pracu ako upratovacka, tak chcu vidiet, ze vies drzat hubu a krok, nebudes odporovat, ale vies si bez reci spravit svoju pracu. Ked sa uchadzas o pracu ako riaditelka banky, tak chcu vidiet, ze vies si svoje povedat, mas vlastne nazory, si sebavedoma, si dostatocne vzdelana a dostatocne dobre svoje vzdelanie vies predat ci ukazat. Ten pristup na pohovoroch musi byt ciastocne individualny.

@elementissa Ahoj. Nestiham citat celu diskusiu, tak sa mozno budem opakovat. Myslim, ze je velmi individualne, po kolkych pohovoroch cloveka prijmu. Ide o to, co vies ponuknut, ake mas vzdelanie ci prax (ale na danu konkretnu poziciu, diplomovaneho profesora tazko prijmu ako kuchara do kuchyne napriklad). Vela ludi prijmu na prvy raz, lebo zareaguju na vhodnu ponuku, priamo pre nich, to je podla mna najdolezitejsie. Lenze na vhodnu ponuku, kde clovek splna poziadavky, zaroven vie vela ponuknut a vyhovuje mu aj plat, aj podmienky a praca by ho bavila... Na to sa niekedy caka velmi dlho. Pises, ze si najprv bola uprimna a potom si sa popaila, tak si si nastudovala co mas robit. Mozno Treba hladat zlaty stred, nebyt uplne uprimna, ale tak nejak so zdravym gazdovskym rozumom odhadnut co je dobre povedat a co nie. Lebo tie naucene odpovede, to tiez vedia vycitit, takze si myslim, ze ani to nie je ideal. je dobre si precitat nejake clanky a nastudovat si veci, ale neriadit sa tym zase na 100%.
A dolezita vec, ci chceme ci nie, na pohovoroch sice kladu rozne otazky, ale nejde vzdy ani tak o tie odpovede. Casto ide skor o to, ze zamestnavatel s tebou chce rozpravat, aby z rozhovoru videl, aka si. Nie vzdy ide o konkretnu odpoved, skor o reakciu. Ja ked som si raz hladala brigadu, necakane ma vzali na pohovor, ja som bola uplne sokovana, este som ani nevedela co to je pohovor, blbosti som jej tam povedala da sa povedat. Lenze veduca mi potom sama povedala, ze jej neslo o to co poviem, ale chcela so mnou chvilu rozpravat, aby videla, ci sadnem do partie. To je niekedy velmi dolezite, ze zamestnavatel chce, aby clovek sadol do partie, nepotrebuje riesit konflikty navyse. Len toto, ze to sa zase neda ovplyvnit, ak partia nema rada zeny, lebo su to chlapi, tak zamestnavatel jasne, ze nebude chciet prijat zenu, ak sa tomu bude dat vyhnut, aby nemusel potom riesit problemy (to je ako priklad samozrejme).
Taze na tvojom mieste by som sa snazila ubrat z uprimnosti, ale aj z naucenosti. Vyberat si medzi inzeratmi take, co su fakt pre teba, to ti zvysi sance. Cize take, co na ne mas aj nadanie, aj skusenosti, aj vsetko. Aby z teba nebolo citit nejake zufalstvo, ze beries vsetko, ze ti to je jedno. A nevesat hlavu, lebo vies... Na kazdy pohovor pride aj 10 ludi, aj viac, niekedy menej. Vzdy je dost velka sanca, ze niekto bude o cosi lepsi napriklad kvoli praxi ako ty. Este je korona, vela ludi meni pracu, niekedy to jednoducho trva, netreba sa vzdavat.