icon

Podnikanie s online obchodom s oblečením popri škole

lauraa107
1. mar 2025

Ahojte dievčatá, ma tu niekto ako podnikanie online obchod s oblečením? Rozmyslam že to rozbehnem ale popri VŠ neviem či to stihnem časovo kvoli škole. A tie odvody.. neviem či sa mi to oplatí. Pri napr. 40 tisic eurovom obrate ročne aby som platila odvody 9000€ je prilis.. keď pri oblečení z jedného kusu ani taký zárobok nie je. Sro ma tiež napadlo ale tam časovo evidovať výdavky a tak ďalej neviem, či vôbec časovo stihnem. Ako by ste to riešili?

veltraud
1. mar 2025

Vies, ake naklady to obnasa (web stranka, skladove zasoby, uctovnicka, fakturacny program, marketing, pravnik etc.)? Mas dodavatela? Budes v niecom jedinecna? V com?
Ak to ma byt bezny online butik, nesla by som do toho. Je ich vela, a konkurovat velkym hracom ako zalando, about you...nebude lahke.

melanta
1. mar 2025

Otázky znejú takto:
1. Koľko peňazí máš na tovar, ktorý budeš mať na sklade (pretože z každého kusu musíš mať z každej veľkosti niekoľko kusov), takže to bude nie pár tisíc, ale viac.
2. Aký tovar chceš predávať, ktorý tu nie je? Aktuálne si vieš online kúpiť od Shien, cez H&M či Next po Moshino, v kamenných predajniach lacné Pepco či Sinsay. Takže čo nové, čo na trhu nie je, máš nachystané?
3. Máš dodávateľa? Čiže už si tomu venovala mesiace práce? Pretože toľko trvá nájsť v zahraničí dodávateľa, ktorý má kvalitu za dobrú cenu a ktorý na Slovensko ešte nedodáva. Alebo nemáš dodávateľa, pretože sama navrhuješ detské oblečenie a máš desiatky návrhov, máš niekoho, kto ti to bude strihať a šiť? A kto ti to bude šiť v predstihu vo veľkých počtoch na sklad, aby si mala všetko na sklade ihneď na odoslanie (viď otázka 1)?

iwesska
1. mar 2025

Mas pocit,ze dokazes konkurovat obrovskym odevnym gigantom ako Shein, Temu, Ali + dalsie lacne retazce? Cim budes vynimocna? Ze objednas to,co si dokazu ludia objednat sami a das si k tomu prirazku? Tak ako to robi vacsina sucasnych eshopov na FB?

rozculena
1. mar 2025

a čo také interesantné chceš predávať?

koniarova
1. mar 2025

Prepáč, ale nerob to. Radšej poriadne študuj.

muchotrafka298
1. mar 2025

Ked chces mat takyto eshop, musis prist s niecim, co tu este nie je. Konkurencia jednak online je obrovska a je aj hromada klasickych obchodov, kde si ludia kupia co potrebuju. Pokial nemas desattisice na rozbeh a nebudu Ti chybat, ked Ti to nepojde, tak do toho ani nechod. Odkial chces tie veci brat? Si snad nemyslis, ze lacno pokupis po vypredajoch a budes to potom predavat....lebo ak ano, tak sa smejem do zajtra.

koniarova
1. mar 2025

@muchotrafka298 mňa by skôr zaujímalo, kde ich chce skladovať.

tehulka2011
1. mar 2025

ocividne v tom mas gulas… obrat, odvody, atd, daj si to vysvetlit

muchotrafka298
1. mar 2025

@koniarova doma pod postelou v sufliku 😂

lenkakravcova
1. mar 2025

@lauraa107 podnikať s oblecenim v malom sa dnes nevyplatí.
Jedine ak niečo špecializované. Ale taký obrat potom nečakaj. Budeš rada za 15.000€ ročne.

denkabemommy
1. mar 2025

@tehulka2011 ja mám pocit, že si to autorka predstavuje ako deti platy - keď zarábaš 1000€ mesačne tak máš na konci roka odložených 12000€ 😅