Podnikanie s online obchodom s oblečením popri škole
Ahojte dievčatá, ma tu niekto ako podnikanie online obchod s oblečením? Rozmyslam že to rozbehnem ale popri VŠ neviem či to stihnem časovo kvoli škole. A tie odvody.. neviem či sa mi to oplatí. Pri napr. 40 tisic eurovom obrate ročne aby som platila odvody 9000€ je prilis.. keď pri oblečení z jedného kusu ani taký zárobok nie je. Sro ma tiež napadlo ale tam časovo evidovať výdavky a tak ďalej neviem, či vôbec časovo stihnem. Ako by ste to riešili?
Otázky znejú takto:
1. Koľko peňazí máš na tovar, ktorý budeš mať na sklade (pretože z každého kusu musíš mať z každej veľkosti niekoľko kusov), takže to bude nie pár tisíc, ale viac.
2. Aký tovar chceš predávať, ktorý tu nie je? Aktuálne si vieš online kúpiť od Shien, cez H&M či Next po Moshino, v kamenných predajniach lacné Pepco či Sinsay. Takže čo nové, čo na trhu nie je, máš nachystané?
3. Máš dodávateľa? Čiže už si tomu venovala mesiace práce? Pretože toľko trvá nájsť v zahraničí dodávateľa, ktorý má kvalitu za dobrú cenu a ktorý na Slovensko ešte nedodáva. Alebo nemáš dodávateľa, pretože sama navrhuješ detské oblečenie a máš desiatky návrhov, máš niekoho, kto ti to bude strihať a šiť? A kto ti to bude šiť v predstihu vo veľkých počtoch na sklad, aby si mala všetko na sklade ihneď na odoslanie (viď otázka 1)?
Mas pocit,ze dokazes konkurovat obrovskym odevnym gigantom ako Shein, Temu, Ali + dalsie lacne retazce? Cim budes vynimocna? Ze objednas to,co si dokazu ludia objednat sami a das si k tomu prirazku? Tak ako to robi vacsina sucasnych eshopov na FB?
a čo také interesantné chceš predávať?
Prepáč, ale nerob to. Radšej poriadne študuj.
Ked chces mat takyto eshop, musis prist s niecim, co tu este nie je. Konkurencia jednak online je obrovska a je aj hromada klasickych obchodov, kde si ludia kupia co potrebuju. Pokial nemas desattisice na rozbeh a nebudu Ti chybat, ked Ti to nepojde, tak do toho ani nechod. Odkial chces tie veci brat? Si snad nemyslis, ze lacno pokupis po vypredajoch a budes to potom predavat....lebo ak ano, tak sa smejem do zajtra.
@muchotrafka298 mňa by skôr zaujímalo, kde ich chce skladovať.
ocividne v tom mas gulas… obrat, odvody, atd, daj si to vysvetlit
@koniarova doma pod postelou v sufliku 😂
@lauraa107 podnikať s oblecenim v malom sa dnes nevyplatí.
Jedine ak niečo špecializované. Ale taký obrat potom nečakaj. Budeš rada za 15.000€ ročne.
@tehulka2011 ja mám pocit, že si to autorka predstavuje ako deti platy - keď zarábaš 1000€ mesačne tak máš na konci roka odložených 12000€ 😅

Vies, ake naklady to obnasa (web stranka, skladove zasoby, uctovnicka, fakturacny program, marketing, pravnik etc.)? Mas dodavatela? Budes v niecom jedinecna? V com?
Ak to ma byt bezny online butik, nesla by som do toho. Je ich vela, a konkurovat velkym hracom ako zalando, about you...nebude lahke.