icon

Podnikanie s predajom zmrzliny. Ako začať?

patuska00
30. mar 2025

Ahojte prosím vás pomôžte mi a poraďte mi chceli by sme podnikat ako predaj zmrzliny nie v meste ale v dome alebo vo dvore dajaky altánok alebo také auto s predajom zmrzliny no ako keď vidíte na jarmoku také auta myslím a čo sa týka zmrzlín tak by sme chceli asi objednávať ale dajú stránku s predajom zmrzliny ... Ale nevieme ktoré sú naj ďakujem pekne

Strana
z2
denisa_deniska
30. mar 2025

@patuska00 objednávať zmrzliny?

zuzuliennka1
30. mar 2025

@patuska00 zacala by som na tvojom mieste prislusnymi uradmi, zivnost, hygienic. preukaz,… si nemysli ze to bude len tak

oceanahory
30. mar 2025

@patuska00 Rodicia maju zmrzlinaren pred domom uz cez 30 rokov, takto podnikaju, ale predavaju domacu varenu zmrzlinu...asi aj preto tak dlho "prezili" 😁. Tie praskove smejdy sa zmrzlinou nedaju nazvat a podla mojich skusenosti s tym podnikatelia velky uspech nemaju. 🫣

domka222
30. mar 2025

Až sa smejem ako jednoducho si to predstavuješ, nakoľko viem,koľko mal brat s tým roboty a vybavovania.

zuzinka888
30. mar 2025

Musis si zalozit zivnost, zaregistrovat pokladnu, priestory ti musi schvalit hygiena, ty musis mat hygienicke minimum. Musis mat "skolenie" na vyribu zmrzliny a "kupit si recept". Po rodicovskej som predavala zmrzku u nas v dedide a majitelka davala za recep 800€- bola par dni niekde v zahranici. Zmrzlinu si chodila varit sama a ja som len predavala. Nemohla som sa ani pozerat na zmesy ingrediencie. Vsetko mala zamknute. Hovorila ze naucila kamosku pre pripad zastupovania ci choroby- a ona si potom otvorila konkurencnu zmrzlinaren🙈. Dobre prevadzky si receptury strazia.

danica2711
30. mar 2025

kupovať zmrzlinu a predávať ju, to je podnikanie jak divá sviňa... na tom chceš zarobiť?

patuska00
autor
30. mar 2025

@zuzuliennka1 áno určite vybavovať živnosť,hygiena...

patuska00
autor
30. mar 2025

@oceanahory ja myslela nie také z obchodu čo kupim a budem predávať nie také čo na gastro majú tiež na predaj

zuzuliennka1
30. mar 2025

@patuska00 🙄?? samozrejme ze ano. Predavat a manipulovat s jedlom - mimo vlastnej kuchyne - na to potrebujes hygienu. Preukaz. Dokonca aj ja keby som chcela ist len kdesi brigadovat do nejakej pizzerky, stanku,.. musela by som si tento preukaz riesit. Ty si strasne naivna 🙂

patuska00
autor
30. mar 2025

@danica2711 vlastne si nemyslí že budem kupovať z Kauflandu alebo Tesco a budem predávať veď nie som hlúpa majú na predaj aj gastro zmezlinaren majú tiež na predaj a predávajú tým iba čo majú zmzliren alebo cukráreň napr

patka06
30. mar 2025

@patuska00 Hlavne si pred vybavovaním, riadne prepočítaj náklady, či sa ti takéto podnikanie vôbec oplatí
Zhodnoť komu a koľko by si predala.

patuska00
autor
30. mar 2025

@patka06 veď to 🙄

zuzuliennka1
30. mar 2025

@patuska00 zmrzlinarne si zmrzlinu chystaju same, vlastna receptura.
mas recept na zmrzlinu? musis si vsetko zaregistrovat, vybavit tak asi milion veci,.. a potom mozes predavat zmrzlinu

kavasmliekom
30. mar 2025

@patuska00 a to ma aky význam kúpiť zmrzlinu, nahodiť si na ňu maržu a predávať? Myslíš ze to budeš predávať len tak v nejakom karavane? Potrebuješ povolenie, od úradov, hygieny... Atď.

patuska00
autor
30. mar 2025

@zuzuliennka1 nie som naivná veď viem že treba preukaz manžel tiež má preukaz do práce a tiež mali preukaz naši keď podnikali veď vieme čo chceme a ďakujem

zuzuliennka1
30. mar 2025

@patuska00 tak zacni tak, ako pisu ostatne. Zivnost, registracia, hygiena, skolenia, povolenia, receptura, schvalene priestory,…

patuska00
autor
30. mar 2025

@kavasmliekom veď áno treba najprv vybaviť živnosť hygiena musí prísť hygiena musí povoliť... A

domka222
30. mar 2025

@patuska00 ak ti mám povedať pravdu,tak túto sezónu nebudeš mať šancu to otvoriť. Brat si začal dávať do poriadku stánok rok dopredu a výrobňu tak isto. Zrátaj si náklady na vodu,elektrinu,kornútky, obaly na zmrzlinu,lyžičky a podobné somariny,odvody do sociálnej, nákup samotnej zmrzliny,vybavenia stánku, pokladňa, za tú teraz brat dal len vyše 500€,chladiarenska vitrína,mraziak.... Je toho kvantum čo som ešte nespomenula. A plus ešte všetky kontroly a povolenia pred otvorením

luccija
30. mar 2025

@patuska00 rýchlo na to zabudni😉

oceanahory
30. mar 2025

@patuska00 Prepac, vobec nechapem, aku zmrzlinu chces teda predavat... Pokial viem, tak su dve moznosti. Kupit praskovu a zarabat tu, samozrejme ju predava vela predajcov, ale ja osobne tie umeliny nemozem ani citit alebo sa kvalitna a dobra zmrzlina normalne vari podla vlastnej receptury resp. da sa este odkupit priamo od ludi, ktori zmrzlinu varia a tak posuvat dalej, k tomu ale potrebujes dobre konexie.

luccija
30. mar 2025

@denisa_deniska áno, môže objednávať od druhých čo majú recept, ale to sa oplatí niekomu na vychytenom mieste.To už by som si radšej taký pojazdný stánok spravila s kávou nemáš odpisy, keď nepredás.

gov
Odpoveď bola odstránená
tundra
30. mar 2025

@gov min.2€,vsetko zdrazelo...

evcagabi
30. mar 2025

Mna by zaijimalo, ako ta vobec takato kravina napadla

miggy
30. mar 2025

Ja aj myslím, že má na myslí také veľké boxy 5 litrové. Ako zase sa tu nemusíte vysmievať hneď 🙈 u nás to majú cez sezónu v jednej kaviarni, nejakých 5 nádob. Ale široko-ďaleko nič podobné nie je. Tie nádoby po otvorení vydržia max 10 dní. Každú chvíľu majú kontrolu, presne na tieto dátumy.

Plus ako ti tu písali - povolenia, hygiena, živnosť, prevádzkareň.......toto leto zabudni.

gov
Odpoveď bola odstránená
tundra
30. mar 2025

@gov minuly rok na dovolenke v Rakusku 2,30 az 2,70 🤷‍♂️

gov
Odpoveď bola odstránená
petulda333
30. mar 2025

@gov minule tu pisali,ze v BA kopcek stoji od 2,4-4€!!! U nas v MI kopcek (80ml) 1€ ale zmrzka je fakt uzasna,ale uz teda casto chodit nebudeme

Strana
z2