icon

Podpísanie výpovede dohodou po zdravotných problémoch

14. feb 2025

Ahojte v skratke bola som zamestnaná a bola som pol roka PN po operácii mala som byť dlhšie PN no na vlastnú žiadosť som ukončila PN lebo jedna kolegyňa odišla z práce nastúpila som do práce odrobila pár zmien a dnes keď som šla na obednú má zavolala šéfka a dalai výpoveď vraj kvôli môjmu zdravotnému stavu aby som si vraj neublížila ostala som v šoku . Ani neviem ako zrazu mi dala podpísať výpoveď dohodou hneď k dnešnému dňu. Až teraz mi dochádza čo sa stalo. Urobila som dobre že som podpísala ukončenie dohodou?

Strana
z2
kavasmliekom
14. feb 2025

Ci si urobila dobre, alebo nie, je už asi jedno, ukončenie PP platí aj s podmienkami, ktoré si podpísala.

balerina2025
14. feb 2025

och toto sa takto nerobi
dali ti aspon odstupne? lebo to je ich problem ze ti nevedia najst miesto, ktore by ''vyhovovalo tvojmu zdrav stavu''
a neriesi sa to takto zbrklo, to co je za pracu. nejaky sukromnik?

autor
14. feb 2025

@balerina2025 žiadne odstupné

cacianka
14. feb 2025

NIE.
ale čo s tým chceš robiť, keď si takto zbrklo a nezodpovedne podpísala bohviečo ?

autor
14. feb 2025

Už asi nič

balerina2025
14. feb 2025

och to si nemala takto podpisat ! kolko si tam robila? ako dlho.
oni ta predsa mali preradit niekam kde by si si neublizila a ked take miesto nemaju, mas narok na odstupne kvoli zdravotnym dovodom,

katica06
14. feb 2025

Vráť sa na PN ak si chorá

autor
14. feb 2025

Od 1.5 2024 som tam robila

kavasmliekom
14. feb 2025

Dnes si podpísala ukončenie? Ak áno, choď na PN 🤭

marci77
14. feb 2025

ano do 7 dni od skoncenia prac.pomeru mas narok este na platenu PN

skoda, ze si to hned podpisala

autor
14. feb 2025

@kavasmliekom dnes som prišla na obednú a hneď mi dala podpísať

balerina2025
14. feb 2025

a kolko si tam realne odrobila, ked si bola polroka PN.

kavasmliekom
14. feb 2025

Ale dlho si tam nerobila, keď z toho polroka si bola na PN.

balerina2025
14. feb 2025

@kavasmliekom tak to sa potom vlastne tej veducej ani necudujem.
autorka, ved ty si tam riadne ani nerobila, ty si co hned po skusobnej sla na PN?

vikusjk
14. feb 2025

Zial, mala si si rozmysliet predtym, nez si to podpisala, ze co vlastne robis. Ponaucenie do buducna

martul
14. feb 2025

Preboha, prečo si vôbec niečo podpisovala?! Prečo si sa nechala tak obabrať?!

lienka.7
14. feb 2025

@autorka nič v zlom teraz, robíš od 1.5. 2024 a už pol roka si PN? Cize si tam odrobila reálne koľko? Tipujem ze po skúšobnej dobe si sa hneď hodila na PNku. Moja zlata, aj ja by som ta hneď prepustila, sorry.

kavasmliekom
14. feb 2025

@martul možno aj dobre, keď v máji nastúpila porobila v skúšobnej a hneď išla na PN

martul
14. feb 2025

@kavasmliekom
@balerina2025 otázka znie úplne inak. Nemáme tu polemizovať, prečo len toľko odrobila a že sa nečudujete.
Ja som pracovala pol roka a bohužiaľ som musela ísť na operáciu a PN pol roka, nikto ma nevyhodil.

kavasmliekom
14. feb 2025

Autorka, vidíš, ako to mení celú situáciu, zo začiatku sme ti písali, že si nemala podpísať a keď si napísala, že si tam vlastne ani nerobila, už je to o inom. A som na strane zamestnávateľa.

balerina2025
14. feb 2025

@martul tak jej sefka to videla inac.

kopec ludi nastupuje do prace len kvoli novym vymerom na PN preto odpracuju 3 mesiace a sup PN...

balerina2025
14. feb 2025

@kavasmliekom presne o tom su pisane polotexty a POLOinformacie v uvodnych textoch na MK.
potom my davame vlastne polopravdy a polorady
potom vyzerame ako poloneprajnicky poloradiace polotesujucuce polodoprajuce

kavasmliekom
14. feb 2025

@martul no ale ona sa čuduje, mohla hneď napísať, že robila od 5/2024 ale musela ísť na PN.

autor
14. feb 2025

Ja som nešla na PN dobrovoľne že by som chcela koncom augusta som skončila v nemocnici operovali mi chrbticu teda platničku . Nečakala som že pôjdem na PN . Dobrovoľne som ukončila PN a šla som späť do práce

kavasmliekom
14. feb 2025

A za ďalšie, bola to plánovaná operácia?

kavasmliekom
14. feb 2025

Tak chod naspäť na PN, máš na to právo.

autor
14. feb 2025

@kavasmliekom nebola plánovaná operácia

balerina2025
14. feb 2025

operacie chrbtice, asi si mala uraz. tak to je mi luto

co poznam ludi a maju operacie chrbtice, tie su dlho posudzovane a ludia su dlshie lieceni, nie zo dna na den. a pri operacii chrbtice, su ludia PN par mesiacov. nie kratko. toboz ty asi robis fyzicky, pises o zmenach

lindus_esterka
14. feb 2025

autorka, či si urobila dobre, že si to podpísala, musíš vedieť ty. Ak zo zdravotného hľadiska tú prácu vykonávať nemôžeš, tak by aj tak nemalo zmysel tam zotrvávať, čiže tak či onak ak by si sama neskončila, tak by si buď dostala výpoveď zo zdr. dôvodov (ak by si to papierovo podložila, potom by si teoreticky mohla počas výpovedky byť ten mesiac doma na náhrade mzdy, ak teda pre teba nemali inú pozíciu), alebo by ti predpokladám dali výpoveď z nadbytočnosti. Ani v jednom prípade nemáš nárok na odstupné. A nechápem, že si si "dobrovoľne ukončila PN" - o tom snáď rozhoduje lekár, či si schopná pracovať vzhľadom na zdravotný stav

kavasmliekom
14. feb 2025

Tak stáva sa ze mame nejaký úraz, náhlu zmenu zdravotného stavu atď. Nečudujem za zamestnávateľovi, že ti dal výpoveď, ale mohol to urobiť aspoň s dostupným, už keď ti dal taky blbý dôvod, že sa o teba bojí.
Ty si nemusela dohodu prijať, dal by ti asi výpoveď tak ci tak, len s výpovednou lehotou.
Môžeš ísť aj na PN.

Strana
z2