icon

Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov

luciad7
13. jan 2015

Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem

Strana
luba41
13. jan 2015

vraj bližšie info zverejnia na stránke Ministerstva práce v najbližších dnoch...má to platiť od februára..
@luciad7

k_a_j_k_a
14. jan 2015

Som zvedava, ako to bude praxi fungovat.

meluela
14. jan 2015

Táto ponuka sa týka všetkých krajov okrem bratislavského. 😠 😠 😠
akoze v bratilave asi pre matky uplna pohodicka ...

happynka88
26. jan 2015

Zatiaľ som nič tam nové nenašla a vy? ?

janja2323
30. jan 2015

ja som to pozerala na stranke ministerstva prace dneska a stale nic nove, tak neviem kedy to tam chcu dat

nibiru
30. jan 2015

Zeny ved to je len navrh

dai
30. jan 2015

tak matky... dufam ze ste o tom pozerali spravy... ja kedze som z ba tak sa ma to samozrejme netyka kedze tu pecene holuby priamo do huby matkam padaju🙂
v kazdom pripade chce fico platit 700euro na miesto - tak verim ze si vypytate aspon taky plat🙂

v kazdom pripade je to len dalsi pokus ako z dani uz pracujucich matiek naliat prachy svojim kamosom - a nazvat to akoze podporou matiek ( cize ficov kamarat vam da plat 400 euro, 300 si schova do vacku a vy budete na neho muklovat zadarmo🙂 ) - tod krasna podpora matiek....

kisovka
5. feb 2015

Ešte stále žiadne info o tejto téme?

libka1
5. feb 2015

Blizia sa volby co? Bratislavsky kraj nikdy neoplyval volicmi Smeru, takze tam davat peniaze je zbytocnost 😀

eeffka
5. feb 2015

@kisovka
mne posllai toto, tak sledujem zatial nic ( www.iazasi.gov.sk) :

Dobrý deň, ďakujem za Váš záujem a posielam stručnú informáciu.

Cieľom projektu Rodina a práca je zlepšenie podmienok pre zosúladenie rodinného a pracovného života žien, ktoré sa starajú o deti do veku 10 rokov, konkrétne zvýšením počtu predškolských zariadení a uľahčením návratu žien do trvalého pracovného procesu.
V rámci projektu budú podporené nové pracovné miesta, ktoré budú obsadené buď osobami na rodičovskej dovolenke, alebo s dieťaťom pred nástupom do školy (cca do veku 6 rokov). V takom prípade budú pracovné miesta dotované vo výške 90 percent reálnej celkovej ceny práce, maximálne však do výšky priemernej mzdy v národnom hospodárstve. V druhom prípade – pri zamestnávaní matiek s deťmi vo veku 6-10 rokov – bude forma podpory vo výške 50 percent z celkovej ceny práce.
Prostredníctvom projektu podporíme taktiež služby starostlivosti o deti, teda predškolské zariadenia, detské kútiky, ktoré vytvoria buď priamo zamestnávatelia alebo spolupracujúce organizácie poskytujúce služby starostlivosti o deti. Preplatené budú náklady celkovej ceny práce vychovávateľky či vychovávateľa, najviac však vo výške celkovej ceny práce vypočítanej z mediánu mesačnej hrubej mzdy na tejto pracovnej pozícii ( ide o cca 700 eur hrubej mzdy).
Predpokladáme, že koncom mesiaca januára 2015 bude zverejnená výzva pre zamestnávateľov na zapojenie sa do projektu, v ktorej budú určené presné podmienky pre získanie podpory aj obmedzenia, ktoré neumožnia spoluprácu v tejto oblasti. Pokiaľ zamestnávateľ splní podmienky, bude mu poskytnutá finančná podpora z projektu s tým, že sa bude zohľadňovať poradie v akom sa zamestnávateľ do výzvy prihlásil.
V projekte budú podporené nové pracovné miesta, flexibilné formy práce ako aj domáca práca, delené pracovné miesta, telepráca aj kratší pracovný úväzok, v súlade s §49, §49a, a §52 Zákonníka práce.
Odporúčame Vám sledovať webovú stránku Implementačnej agentúry pre Operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia, kde budú zverejnené aktuálne informácie o výzve na web stránke www.iazasi.gov.sk , v časti „Aktuality“ alebo „Výzvy“.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
odbor rodovej rovnosti a rovnosti príležitostí
Špitálska 4, 6, 8
816 43 Bratislava

kisovka
5. feb 2015

@eeffka ďakujem 🙂

zuzuv
9. feb 2015

Viete mi niekto poradit od kedy to bude v platnosti/vytvorenie prac.miesta do 6 rokov dietata/,alebo to je iba zatial navrh v parlamente 😉

mimaso78
16. feb 2015

Malo by to byt najskor od 1.3. Zamestnavatel bude musiet matku zamestnat na dobu neurcitu a nejde to z dani ale z europskych fondov.

lenka47
19. feb 2015

Dnes zverejnili výzvu 🙂

lucikaa
21. feb 2015

Vysli ste z tej vyzvy, ake % nakladov bude dostavat zamestnavatel od statu?

diablikovci
21. feb 2015

Ako je prace dost, ale taka praca od 8 do 16 hod tej je ako safranu.

lucikaa
21. feb 2015

nahodou @zalka nejake info k tomu? citala som k vyzve, co je napisane, aj prilozene ziadosti a dokumenty. Preplaca sa 85% celkovych nakladov, pricom je nejaka max. hranica?A ten datum 31.10.2015? dovtedy sa teda bude zamestnavatelovi preplacat celkova cena prace? po tomto termine uz nie? vdaka 🙂

lenka47
21. feb 2015

Max hranica je primeraná mzda na sk, preplácať by mali do výšky 90 %, a to len prvých 10 mesiacov

lenka2007
5. mar 2015

Môžem sa opytať moc tomu nerozumiem ak by som dostala v hrubom tych 700 euro. Koľko je to v čistom. Ako si to vypočitam. Koľko je z toho tych 90% ktore preplatia zamestnavateľovi. A čo bude po tych 10 mesiacoch keď štat prestane platiť. Čo keď ma zamestnavateľ prepusti.

eeffka
6. mar 2015

baby ale to musite mat tie 3 podmienky a to : domacku pracu, zdielane miesto alebo skrateny uvazok.... no kto uz len toto ma...

@lenka2007 700v hrubom je cca 551 EUR v cistom, no a po 10 mesiacoch sa ti moze/ nemusi stat to ze ti skonci zmluva na urcito a pojdes papaaaaa

lucikaa
6. mar 2015

@eeffka jednou z podmienok je, ze zmluva musi byt uzatvorena na dobu neurcitu, nie?

eeffka
6. mar 2015

@lucikaa ano, ale je tolko moznosti ako cloveka vyhodit ze by som to nebrala ako istotu... podla toho co som citala staci z deleného miesta spravit fulltime a "matka" je v ...., ked ma raz nastaveny zivot na 1/2prac casu
Cela tato vyzva mi pride taka naoko, pokial viem BA je vyluucena a inde sa "felxibilne formy prace" velmi nevyuzivaju, zamestnavatel chce zamestnankynu na zadku vo firme aspon 10hod a jednu, nie ze platit 2ludi za jedno... som sklamana 😀
chcela som firme usetrit ale nemame sancu... by som skusila niektorej zene navrhnut skratenie uvazku , samozrejme aj platu... 😖

libka1
6. mar 2015

Nemala som cas to citat, ale plati to pravidlo ze pre matky deti do 6 rokov prispieva stat viac ako pre tie do 10 rokov?

lubkasungirl
14. mar 2015

baby - neviete,môze aj manzel zamestnat manzelku?

luba41
15. mar 2015

@lubkasungirl ak vytvorí nové pracovné miesto, tak prečo nie?

etella01
16. mar 2015

ahojte baby.je tu niekto kto by vedel poradit ohladne postupu pri žiadosti o príspevok.ja so momentálne vedená na UP, na RD je manžel(dcérka bude mat v juli 3 roky), chcela by som aby ma zamestnal švagor na prácu na doma, je szco ale nema žiadneho zamestanca, tak či by to išlo aj v tomto prípade.

Strana