icon

Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov

luciad7
13. jan 2015

Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem

tish1986
16. mar 2015

@etella01 Na tejto linke si mozes stiahnut celu prirucku s podmienkami: http://www.eduworld.sk/sk/projekt-rodina-a-prac...

Spomina sa tam, ze miesto ma vytvorit zamestnavatel, , t.j. "Zamestnávateľ je právnická alebo fyzická osoba (príspevková organizácia; rozpočtová
organizácia; obec/mesto; vyšší územný celok; občianske združenie; nadácia a
neinvestičný fond; nezisková organizácia poskytujúca všeobecne prospešné služby;
cirkev, náboženská spoločnosť a cirkevná charita; právnická osoba založená štátom,
obcou alebo vyšším územným celkom; fyzická osoba – podnikateľ; ostatné právnické
osoby), ktorá zamestnáva aspoň jednu fyzickú osobu v pracovnoprávnom vzťahu a ak to
ustanovuje osobitný predpis, aj v obdobných pracovných vzťahoch a má sídlo alebo
sídlo svojej pobočky, v ktorej bude miesto výkonu práce podporeného pracovného
miesta, na území SR okrem Bratislavského samosprávneho kraja."

Cize ano, moze to byt aj SZCO. Lenze ak je na RD manzel, musite sa prehodit a na RD musis byt ty, ak chces, aby teba svagor zamestnal a poziadal o ten prispevok.

tish1986
16. mar 2015

PS: este dolezita vec. Zamestnavatel musi najprv uzavriet Zmluvu s implementacnou agenturou, ktora ma projekt na starosti, a az ked zmluvu schvalia, vtedy treba podpisat s novym zamestnancom pracovnu zmluvu, nasledne, ako zacne pracovny pomer, moze zamestnavatel ziadat o refundaciu max.90% z CCP alebo 50% z CCP, spatne za 1 kalendarny mesiac. Refundaciu moze zamestnavatel poberat max. 10 mesiacov.

etella01
16. mar 2015

@tish1986 ďakujem za info.

tish1986
16. mar 2015

To mi odpisala priamo pani z tej implementacnej agentury. Tu je oficialna stranka projektu aj s presnym postupom: http://www.iazasi.gov.sk/sk/narodny-projekt-rod...

lubkasungirl
16. mar 2015

este uupozornujem,ze cerpat refundacia sa da iba do 30.10.2015 - dlhsie nie!

lucikaa
16. mar 2015

@tish1986 ja mam zas info - volala som na tu informacnu linku, ze ak som na urade prace, mam dieta (2r) a manzel je na materskej, tak aj napriek tomu spadam do 1. cielovej skupiny - rodic s rodicovskymi povinnostami na rodicovskej dovolenke. Cize nemusim ja byt na materskej, ani rodicovskej.

tish1986
17. mar 2015

@lucikaa to by bolo este lepsie, snad je to pravda ;)

tish1986
18. mar 2015

ma to este niekto potvrdene? Lepsie je od nich dostan pisomne takuto informaciu emailom, tym telefonickym sa nemusi dat 100% verit.

lucikaa
18. mar 2015

@tish1986 mas pravdu,radsej overim a budem mat cierne na bielom.;)

anika666
19. mar 2015

Ahojte, keď sa takto zamestnam, stratim nárok na materské popripade na rodič. prispevok, alebo môžem poberať aj rodičovsky - ktorí je najnižší aj plat. Dokopy oba?

lucikaa
19. mar 2015

@tish1986 pisala som teda a tu je odpoved:
Dobrý deň,
ste rodič s rodičovskými povinnosťami a zamestnávateľ Vás môže prijať na dobu neurčitú na niektorú z flexi foriem zamestnania - §49, § 49a) alebo § 52. Podľa veku dieťaťa bude mať zamestnávateľ nárok na nenávratný finančný príspevok 90 % CCP v zmysle podmienok Výzvy.

Viac na http://www.iazasi.gov.sk/sk/narodny-projekt-rod...

Mgr. Katarína Slamená
metodička NP RaP
Odbor národných projektov

dugyna
19. mar 2015

@lucikaa ano ale zabudli ste podoknut ze sa to netyka samozrejme bratislavsekho kraja. nakoko su prostriedky z eurofondov a samozrejme Ba ako vzdy je podla vsetkych bohaty kraj

lucikaa
19. mar 2015

@dugyna to uz bolo spominane a ak ste citali vyzvu a podmienky, tak som to ani nemusela spominat. riesila som nieco celkom ine.

tish1986
19. mar 2015

@anika666 narok na materske ani rod.prispevok tento projekt neovplyvnuje-toto mi bolo odpisane.

etella01
20. mar 2015

baby a je tu niektorá z vás ktorá sa ide takto zamestnať napríklad u manžela,švagra, známeho.....?

anika666
20. mar 2015

Super, to by bolo fajn.🙂

luba41
21. mar 2015

@etella01 ja..ale je to malá sro, kde je manžel konatelom..už som tam pracovala predtým na kratší úväzok, na dohodu a pod...ale pripravte sa na papierovačky-všetky potvrdenia k tomu..my sme vystihli-finančná správa nabieha na nový systém-to zdržalo..v VSZP -jeden den dostanete info, že tam nemáte nijaký nedoplatok a potom v pobočke "vykopú" nedoplatok 1,70 Eur z 2005 roku, takže zase čakať kým im nabehnú peniaze cez účet..z UPSVaR žiadate 2 potvrdenia a pošlú vám jedno, s textom od veci.. a potom zase z Implementačnej agentúry- že sa im nepáčil obsah zmluvy, výkaz prác s dochádzkou, že chýba to dalšie potrvrdenie z UPSVaR ..

moni839
23. mar 2015

Ja mam baby este jenu otazocku. Prečitala som si o tom uz asi vsetko, no nikde som sa nedopatrala, rep. mozno som prehliadla, kolko ma zamestavatel potom musi drzat zamestnanu. Po uplynuti prispevku. Dakujem krasne za akukolvek odpoved.

tish1986
23. mar 2015

Ja som presla prirucku aj zmluvu a taku info tiez nevidim,takze zrejme udrzanie prac.miesta aj po skoceni projektu nie je podmienkou.

janulienocka
23. mar 2015

Viete mi poradit? momentalne som szco, syn ma 4 roky, moze na mna manzelova firma poziadat o tento prispevok? S tym ze by ma povedzme od 1. aprila zamestnal? dakujem za radu

lubkasungirl
23. mar 2015

@janulienocka dobry den,musite zrusit zivnost,pripadne pozastavit

ivanaxy
23. mar 2015

@luba41
ahoj, už si teda vybavila ten príspevok? Aj ja by som sa chcela zamestnať vo firme môjho svokra, no on ma s.r.o. , ale len taku malu bez zamestnancov, takže neviem, či to nebude problem. Bola by som ti veľmi vdačna za akekoľvek info k tomuto prispevku.
vdaka Ivana

luba41
23. mar 2015

@ivanaxy ale kdeže.. stále doplname a prerábame nejaké chýbajúce papiere..no svokor by sa musel ako zamestnávatel zaregistrovať na SP, ZP, na DU na dan zo záv. činnosti a pod. a potom vytvoriť pracovné miesto..a potom mu zase z toho plynú mesačné odvodové a papierové povinnosti voči tým inšttúciam..atd..

ivanaxy
23. mar 2015

@luba41
dakujem, a vieš mi povedať, kolko to pracovne miesto zamestnavatel musi držať, ak dostane ten príspevok? lebo tam sa len pise, že zmluva musi byť na dobu neurčitu

luba41
23. mar 2015

@ivanaxy no príspevok sa tuším dáva naposledy za mesiac oktober..pracovné miesto nemusí držať, môže prepustiť potom zamestnanca, ale z toho zase pre neho vyplývajú povinnosti odstupné, výp. doba podla Zák. práce alebo teda zamestnanec ukončí prac. pomer z jeho strany..pozri tento odkaz čo tu už dávali a treba ísť podla toho.. http://www.iazasi.gov.sk/sk/narodny-projekt-rod...

miskacabalova
31. mar 2015

Ahojte zienky je uz niekto cez tu vyzvu zamestnany?

anika666
10. apr 2015

Ahojte, baby poraďťe, da sa niekde zistiť či zamesnavaťeľ na mňa nepobera peniaze cez projekt, a ja o tom ani neviem, mám take podozrenie môj zamestnavateľ je toho schopny. Kde sa to dá preveriť?

bapi1
Autor odpoveď zmazal
lubkasungirl
10. apr 2015

@anika666 ahoj,napis na implementacnu agenturu,musia mat zoznam,posli im svoje udaje,iste to môzu overit...

anika666
10. apr 2015

@lubkasungirl Diky asi budem musieť, lebo je to sila.